2009. szeptember 4.

Kovátsch Gamma Bertalan
Csáb

Tehát akkor van Magyarország, a tré és trehány munakerejével, ami leginkább csak a faszát tudja verni, már az a fele, amelyiknek egyáltalán van fasza. Én nem is értem, mi hajt engem, hogy ezt az ótvar helyet eladjam, talán a pénz, amit a percentekből beszedni remélek. Akárhogy is, múltkor a gazdag, ámde üldözött kisebbségeknek szánt ötleteimből kötöttem csokrot, most viszont az olyan csórókat célzom meg, mint amilyenek ti vagytok.

Nem kell megijedni, csak paintball puskával célozlak titeket, egy kiadós zúzódáson kívül nem okoz semmi bajt.

Mire lehetne paintball puskával vadászni ebben a kurvaországban a vadállatokon kívül?

Nyuggerek

Hát belőlük aztán igazán sok van, őket kihasználni egyértelmű Piaci Rés. Mehetne a vadászat mondjuk csaliteszkóban, ami úgy néz ki, mint az igazi. Nagy leértékelés, meg minden. Aztán amikor megjelennek a nyuggerek a leértékelésre, meg lehet őket sorozni automata paintball puskával. A térfigyelő kamerák felvételeit lehet hazavinni trófeaként.

Street racerek

Tudjátok, a mindennapi fajta, a sötétített üvegű Opellel. Ezekre szafári-szerű hajtóvadászatot lehetne rendezni. Beáll a vadász a street racer mellé a piroshoz és amikor a street racer rutinszerűen megpróbálja legyorsulni, utána ered és megpróbálja a paintball puskával lapockán, akarom mondani B-oszlopon lőni az áldozatot. A trafipax képét lehet hazavinni trófeaként.
Orbán Viktor

Bocs, de ő valahogy folyton az eszembe jut, nem is értem, miért. Orbán talán meggondolná, hogy kokettáljon a Jobbikkal és veszélyeztesse minden szubkultúra szabadságát, ha minden 10 percben kapna a lapockájára egy paintball lövedéket. Én legalábbis szívesen befizetnék.

2009. szeptember 1.

Höndör B. Margit
Megjöttem! 1. rész+ bónusz Prosztónak:fájör!!

Kovátsch Gamma Bertalan
Árok 2.

Már melegíti a Lobster-szigeteki charter a hajtóműveit (megdöbbentő, mennyi embert lehet benyomorítani az első osztályra, én azt hittem, itt van hely a lábnak és nem kell a nyakba húzni), de ne feledjétek: nem ám baloldalozunk, hanem Obamázunk. Obama például milyen? Nemzet helyett kisebbségek koktélja - Obama is csak megtévesztésül használja a nation-t olyan sokat - modernizáció, szubkultúrák, szabadság, Jövő, holdutazás, UFÓ-k.

Kommerek ott az MSZP-ben, csak ez maradt nektek választásként. Világos? Ha nem tudjátok megérteni, én alapítok pártot.

2009. augusztus 31.

Kovátsch Gamma Bertalan
Árok

Bőrönd bepakolva, útlevelet mindig magamnál hordom, Lobster-szigetek, here I come!

Mielőtt azonban egy időre itt hagynálak titeket a szánalmas balkáni problémáitokkal, elmondom, hogy a jobb-bal törésvonal teljesen értelmetlen. Csaó, Attila, ott a Jobbiknál, most az egyszer egyetértünk. Miért, van bármilyen értelme a baloldalnak? Azon felül, hogy valahol ki kell tombolja az irigységét a sok webproli? Ami ugyan közegészségügyi szempontból hasznos, de azért mégse ez határozza már meg, a Jó és Rossz titáni összecsapásában hogyan hívják a Jó oldalt.

Megmondom itt nektek arcba, keményen, hogy a Jó oldal a szekuláris modernizáció zászlaja alatt fog csatába szállni. Vagyis szekuláris és modernizáció. Szekuláris, tehát a hülyevallásosak bakaphatják a fospumpát, aztán kitörölhetik a vécékönyvvel. Modernizáció, tehát aki a Múlt, az szintén bekaphatja a fospumpát. Könnyű felismerni ki a Jövő: akire én azt mondom. Velem lenni tehát érdemes.

Ajánlom figyelmébe mindenkinek, aki a politikában Tényező akar lenni, hogy jövő évi Lobster-szigeti nyaralásom számára az alapot már elkezdtem gyűjteni.

Loxon
KGB mulatságai a festői Lobster-szigeteken

Máris egy anyag jutott birtokomba az elutazott KGB-ről. Maguk itt lúzerkednek Tirpákbokrétáson, miközben Kovátsch Gamma ilyen jól érzi magát:

2009. augusztus 30.

Kovátsch Gamma Bertalan
Lobster

Akkor most egy kicsit a műhelytitkokról. Beszélhetek róla, úgy se tudjátok utánam csinálni, akármennyire is elitek vagytok. Ehhez egyszerűen túl jó vagyok, ezért is vagyok ennyire a Piac és a Verseny barátja.

Hadd mutassak be egy ujjgyakorlatot meggyőzésképpen.

Tegyük fel, hogy a szuverén értelmiségi a következő üzenetek megírására kap megbízást.

Olvasmányos és meggyőző ez így? Hát persze hogy kurvára nem. Ahhoz, hogy az elit két nyomtatódriver installálása közben elolvassa ezeket, sőt, agyacskájába bele is fészkeljék magukat ezek a gondolatmagoncok, jelentős utókezelésre van szükség.

Először is a szavak. A szavak ereje. A blogomra bőven barangoló jobber majmok nem értenek meg akármilyen szavakat. Úgy kell beszélnem, ahogy ők, hogy beszivároghassak közéjük. Ezért nem elég olyat írnom, hogy buzi - ezt minden kocsmában így mondják - hanem a sötét jobber majmok nyelvén azt kell mondjam, hogy buzeráns, az ő szájukba adva. Vagy nem elég azt mondanom, hogy cigány gyerekgyárosok, ami az én véleményem, hanem a jobber majmok szájába azt kell adjam, hogy cigány gyerekgyárosok.

Aztán pedig ezek nem akármilyen témákra harapnak. István király, Jézus, francia forradalom, ezel mind mennek náluk. Fogom a a jól bevált szavakat, összemixelem a jól bevált témákkal és mire kettőt pislant az a jobber majom, a kulcsüzenetek már bele is vannak hegesztve abba a rothadó kocsonyába, ami a fejében agy helyett van.

Ez az én munkám és nem is kevés. Ne irigyelje tőlem senki el a hétszámjegyű összeget, más ezt utánam csinálni nem tudná úgyse. Kijár nekem a pihenés, ezért Gizikét és Bauert követve jövő keddtől elutazom a festői Lobster-szigetekre, ahol nem lesz internetkapcsolatom - ez egy különleges szolgáltatás a hétcsillagos szállodától. Viszlát szeptember közepétől újra!

2009. augusztus 28.

Kovátsch Gamma Bertalan
2012: világvége

2012-ben az EU átveszi Magyarország irányítását. Az ország, ahogy ma ismerjük, megszűnik és helyette egy gyarmat lesz.

2012-ben káoszpont lesz. Az éghajlatváltozás elsöpri az emberiséget, talán a sarkkörön maradhatnak meg 200 milliónyian.

2012-ben elfogy az olaj és aki nem tanulja meg saját körmével kikaparni a földet a bütyökmagnak, az nyomorult módon fog éhen veszni. Öröm az ürömben, hogy a korcsok bevégzik.

2012-ben lejár a maja naptár és az emberiség utolsó reménye egy high-tech Noé-bárkája lesz.2012-ben, amikor legnagyobb a sötétség és amikor az egész emberiség jövője válik kérdésessé, na akkor jön el Vona Gabi, hogy átvegye a hatalmat.

bz249
Friss közvéleménykutatási adatok

Részletek a Tényező Alapítvány számára készített augusztus 27-ei közvélemény-kutatási adatokból. Szavazói preferenciák, motivációk.

"A válság egyik legfontosabb következménye a munkahelyek számának csökkenése, erre utal az, hogy a megkérdezettek a Munka Törvénykönyvének (MTK) megváltoztatását, a munkavállalói jogok kiterjesztését és az elbocsátások feltételeinek szigorítását helyezték első helyre ."

"Érdekes fejlemény, hogy a csökkenő fogyasztás ellenére tovább tart a lapostv-k iránti tömegigény, amelyet a némileg meglepő második legfontosabbnak rangsorolták."

"Budapest felújítását is sokan tekintik kulcskérdésnek, (erre utal az előkelő negyedik hely) ám a tirpákok preferenciájában Nyíregyháza továbbra is megelőzi a fővárost."

"Az atomenergia támogatottsága továbbra is magas, az élettartam-hosszabbítás pozitív üzenet, amely szavazatokat hozhat."

"Ideológia beágyazottság szempontjából sajnos nehéz idők következnek a baloldalra, a Haladás népszerűsége soha nem volt még ilyen alacsony, míg a klerikális reakció egyre erősödik. Ennek a múltba révedő gondolkodásmódnak a jele, hogy a népesség számottevő része az előző lengyel illetve a mostani német pápa után egy olaszt szeretne a katolikus egyház élén látni."

"Gyurcsány Ferenc főpolgármesteri esélyei egy aktuális, új téma. Jelen pillanatban a közvélemény inkább ellenzi, mint támogatja, hogy a fővárost a volt miniszterelnök tiszteletére Ferencvárossá nevezzük át."

2009. augusztus 25.

Kovátsch Gamma Bertalan

Elitek, akkor itt van ez a kurvaország. Egyetlen civilizált hely van benne, Budapest. Munkaereje tré és trehány. Fogalmuk sincs a tőzsdéről. Betegek, egyetemisták és vasutasok kerülik a munkát.

Reménytelen barbárok.

Mi a faszt lehet ilyen országban csinálni? Keresni kell gazdag csoportokat, akik máshol nem tudják kielégíteni a szenvedélyeiket. Vagy legalábbis máshol Kelet-Európában nem. Magyarország hozzáadhatja azt az értéket, hogy ez a legszekulárisabb ország Kelet-Európában. Magyarul: anything goes és ha valaki pampogni merészel, megkapja a fospumpát a pofájába.

Összesen 37 millió Ft+Lancia Thesisért készítettem tanulmányt a Tényező Alapítványnak, amelyben sorba vettem a szóba jöhető csoportokat. Ebből vetek nektek néhány morzsát, hadd csámcsogjatok rajta.

Törölközőfejűek

A törölközőfejűeknek olajuk van, tehát sok pénzük is. Van néhány furcsa szokásuk, mint a többnejűség meg úgy általában az, ahogy a nőkkel bánnak, dehát nem vagyunk egyformák, meg kell tanulnunk alkalmazkodni. Ne feledjük, sok pénz van benne. Nem kell sok minden, csak párhuzamos bírósági és törvénykezési rendszer és már dől is a lé.

Kannibálok

Van aki nem eszik húst egyáltalán, van, aki leöl szőrös kisállatokat, hogy bezabálja a húsukat és van, aki emberek húsát eszi. Liberális világszemléletem megköveteli, hogy a megevett ember egyezzen bele a megevésébe, egyébként pedig mi közünk két szuverén ember tranzakciójához? Kell néhány specialista étterem és egy donorcsoport és már dől is a lé.

Nácik

Igen, nácik. Volt itt néhány félreértés, néhány buzgómócsing félreértelmezte a náci alapvetéseket, gyilkolászott meg ilyenek. Nos, a nácik lehetnek remek pénzbevételi forrás is. Masíroznak meg kiabálnak, kinek fáj az? Közben viszont csengetik a zsozsót keményen, felvonulási díj, kiabálási díj, karlendítési díj. Liberális világszemléletem miatt kiállok a szólásszabadság és a díjszedési szabadság mellett, mi közünk hozzá, mit kiabálnak? Kell egy felvonulási tér - az már van is - és már dől is a lé.

Ezek itt a szelídebb ötleteim. Az igazán nagy húzást nem árulom el, még nem vagytok rá felkészülve. Legyen elég annyi, hogy kell hozzá egy neutronbomba.

Bauer
Meteorológus MihályBede Márton és Gróf Balázs a Mestert másolják. Nem MENŐk.

2009. augusztus 23.

Kovátsch Gamma Bertalan
Interjú a Vátesszel

Most, amikor Tirpákbokrétás gondjai szinte az egekig nőnek és a lélekben gyöngék között eluralkodik a pánik, ideje volt a Vátesz megszólalásának. Válság? Miféle válság?

- Mi legyen az egészségügy kérdésével?

- A gond világos. Kétszer kell fizetni, egyszer adóba, egyszer pedig az orvosnál. Ez tiszta korrupció. A világon mindenhol úgy van, hogy aki nem fizet, az megdögölhet. A biztosítók tesznek róla. Ez kell nálunk is, csak a hülyék nem látják.

- Mi legyen a romakérdéssel?

- Romák nincsenek, ez tudományos tény. Miért, romák vannak? Mi van, ha csak a nagymama volt roma? Vagy ha a nagymama félredugott egy romával? Ebből világosan látszik, hogy senkiről nem lehet megmondani, hogy roma-e vagy sem. Tehát romakérdés sincs.

- Mi legyen azoknak a képviseletével, akik mégis romának vallják magukat?

- Majd képviselem őket én. Nekem vannak iskoláim, tudok nyelveket, tudok érvelni, ők meg ugye hülye bunkók. Ezt a kérdést magamra vállalom.

- Mi legyen a gyűlölet kérdésével?

- Az a baj, hogy az emberek nem tekintik embernek a másikat. Gyűlölik, gúnyolják a másikat, ahelyett, hogy saját magukat gyűlölnék és gúnyolják. Vagy ami jobb, majd gyűlölök és gúnyolok én. Ezt a kérdést is magamra vállalom.

- Mi legyen a magyar állam kérdésével?

- Erre is nagyon egyszerű a megoldás. Államcsődöt kell jelenteni, aztán majd a külföldi szakértők jönnek és megoldják. Szigorúan szakmai, racionális alapon megreformálják az egészségügyet, megoldják a romakérdést és a többi. A gyűlöletet mint mondtam, magamra vállalom.

- Mi legyen a pénzhiánnyal?

- Nézzük csak meg. Mindenhol gazdagság, nagy házak, nagy autók. Ugyanakkor a köztulajdon romokban. Ezt csinálta Kádár, Horthy és Korrupció is ezt csinálta. Csak a hülye nem látja a megoldást. Fospumpát a magántulajdonnak, fospumpát Kádárnak, Horthynak és Korrupciónak, most a köztulajdon ideje jött el.

- Fospumpát?

- Nem ért a szóból, jó ember? F-O-S-P-U-M-P-A. Az jár a Londonban, Helsinkiben és Budapesten szexelő plebsznek is. Kurvára elegem van, ahogy ezek itt büfögnek, szuszognak, metabolizálnak. Csupa konzervatív plebsz.

- A konzervatívok hogy jönnek ide?

- Elavult, stagnáló, szellemileg fospumpa mind. Megvolt a kétszáz évük, de ma már más van. Ma már kommunikáció van, globalizáció és tőkeáramlás. Aki ezt nem látja, az a konzervatív plebszhez tartozik. Nem is emberek, ha meggondolom.

- És a többiek, akik nem konzervatívok?

- Hát mi kurva nagy bajban vagyunk. Megszívtuk. Elkúrtuk. Fogalmam sincs, mit csináljunk. De legalább a tudjuk, hogy nekünk van igazunk. Mert a Kommunikáció. Globalizáció. Tőkeáramlás. Kommunikáció. Globalizáció. Tőkeáramlás ...

2009. augusztus 22.

Höndör B. Margit
Robika homokozója

- Ez itten mostantól az én homokozóm, és itten mostantól csak piros autóval lehet játszani.
- Olyan nincs is, hogy ez a te homokozód. A gyerekeké a homokozó!
- De igenis van, és sárga autóval nem lehet játszani benne, csak pirossal!
- Mér pirossal?
- Mer az enyim piros. A sárgák meg büdösek.
- De tegnap még lehetett sárgával is!
- Mosmegmár nem lehet.
- Az óvónéni tuggya eztet?
- az óvónéni nem ér rá, mer napozik, bibííí!
- Nekem van piros is, meg sárga is, mer az én apukám adott nekem. Most az én autóm jól leelőzi a te autódat, bumm! Karambol! Bibíí, kiesett az egyik kereke az autódnak, de gagyi. Nyertem, nyertem!
- Nem nyertél! Hülye köcsög Lacika! Én nyerek!
- Neked hiányzik egy kereked.
- Neked meg büdös az apád!
- Neked meg nincs is! Az én apukám már ezer éves, bizony ám! Mer ilyen erős!
- De igen is van! De igen is van!
- Nincs is! Bibííí! Te meg ronda vagy!
- Te vagy a ronda!
- Az nem is igaz, mer én szép vagyok, és Űrhajós leszek! Híres hős, bizonyám!
- Hülye köcsög LaCIKA! Takarodj a homokozómból!
- Megmondalak! Megmondalak az óvónéninek!
- És akkor? És akkor? Majd jól lefejelem őt is!

2009. augusztus 21.

Prosztó M. Beléndek
Felmosórongy

...

Maguk látták a tűzijátékot? És a Red Bull Air Race-t?

Én egyiket sem.
De azt hallották, hogy 70 millió forinttal támogatja a Honvédség Palik László rali csapatát? Közpénzből.

Érdekes, így, a válság közepén, ez az utóbbi idegesít a legjobban, pedig napi szinten kijut a fincsiből. Majd egyszer megírom a memoárjaimat, mint Regös Bendegúz, de a lényeg az, hogy nem tudtam, hogy ez az ország egy ekkora kibaszott gyarmat.

Viszont, a rohadt életbe mán, Palik vezetni se tud.

Ja, és "Én ezt a jobboldalt nem utálom. Én ezt a jobboldalt gyűlölöm."

Nichts hat sich geändert.

bz249
A Haladás tolvajai

Most egyből belecsapok a lecsóba, mert nincs időm metaforákkal nyammogni. Miből állt a Haladás egykoron? Nézzük példákon keresztül:

- imperializmus: oda kell menni az élhetetlen fekete prolikhoz elvenni tőlük a földjüket és jobban kihasználni. Ki ne akarná elvenni a sok alsóbbrendűtől a földjét, hogy aztán sokkal hasznosabban használja azt?
- kommunizmus: orrba kell baszni a sok hüjevallásost és el kell szedni a pénzüket, ebből pedig megduplázni a nyersvastermelést. Ki az, aki nem baszna orrba szívesen egy hüjevallásost és ki az aki nem lesz boldog a nyersvastermelés megkétszereződésétől?
- nácizmus (az eredeti): ki kell irtani a sok alsóbbrendű népet és akkor minden faszi magas, szőke, egészséges és izmos lesz a csajok meg magasak, szőkék, egészségesek és nagycsöcsűek. Hogy ez miért jó azt meg sem kell magyaráznom.
- futurizmus: nagy bazi rakétákkal ki kell menni a Holdra és aztán jól Megatombombázni a sok visszamaradt retardáltat. Szerintem mindenki szeretne nagy rakétákkal rajolni és visszamaradt retardáltakat atombombázni.

Ezek jó Haladó Eszmék és a Népek szerették őket. Mert benne volt a kulcsszó: odabaszni a sok alsóbbrendűnek és felépíteni egy Utópiát (mi Elitek a magunk kifinomult módján ezt inkább Utófinomszesznek nevezzük). Ezért támogatta mindenki a Haladást.

De kik élnek vissza manapság a Haladás Eszemei köntösével:

- nőjogi aktivisták: Hát bassza meg, kinek mi köze hozzá, hogy a saját jogú feleségemmel meg gyerekemmel mit teszek a saját tulajdonú házamban?! Vagy szerintük inkább Bélával, a 115kg súlyú visszavonult cirkuszi díjbirkózóval kellene kötözködnöm? Hogy jól megverjen, mert rossz a hangulata mióta kitették a cirkuszból, mert agyonütötte a porondmestert mikor megtudta, hogy vele csalja a felesége? Hát a nagy büdös lópisztolyt, a nőjogi aktivisták, ha akarják beleköthetnek a Bélába, én inkább a gyerekeket és az asszonyt verem, mert az szórakoztatóbb.

- kisebbségi jogvédők: na ez még egy szép társaság. Most gondoljunk bele, a hüjevallásosok száma dinamikusan csökken a Haladás lánctalpai alatt. Ettől ugye még inkább kisebbséggé válnak, a hüje jogvédők miatt viszont egyre több jogot kell nekik adni. Ezért neveljük a népet, hogy a papok jól kiröhögjenek minket?

És csupa csupa ehhez hasonló nyálas marha tetszeleg a Haladó Eszme dicsfényében.

Mit mondanak ellenben az Európai Értelemben Vett Fasiszták:
- oda kell baszni a sok mocskos gyerekgyárosnak, aztán kiforgatni a bibsiket a pénzükből, (ebből megduplázni a nyersvastermelést). Ha pedig ez is megvan, akkor a barátaink majd jól Leatombombázzák őket.

Világos: odabaszás, Utófinomszesz és Atombomba. És csodálkozunk, hogy a Haladó Szellemű fiatalok nácinak állnak manapság.

A program: szerezzük vissza a Haladást a sok nyávogó seggfejtől, hogy a dicső zászlaja újra méltó kezekben legyen. Meg tudjuk csinálni, gyerünk Előre!

2009. augusztus 20.

2009. augusztus 19.

Höndör B. Margit
Gyorsteszt

Mennyire náci-e Ön?


1. Álldogál a kannásborok előtt a Tescoban, mikor egy színesbőrű egyén hirtelen fellöki, és elorozza maga elől az utolsó Koccintóst
Mit tesz Ön?
a./ elsírja magát
b./ utánafut, és visszaszerzi, "mocskos zsidó" üvöltéssel
c./ vesz egy Csikóst és magában anyázik

2. Végre hazaér, csinál egy fröccsöt és elhever a tv előtt. Éppen azt mutatják, amint a Fospumpa tüchtig rövidnadrágban és túrabakancsban a zalai dombság legmagasabb csúcsára kepeszkedik fel
Hogyan kommentálja az asszonynak?
a./ nincs felesége, emiatt elsírja magát.
b./ nézdmár a hülye cigóját, mindjárt leesik!
c./ Hol a kaja?

3./ Ellökdösi a gyereket a számítógép elől, mert mindegyik tv-csatornán kultúrműsorokat adnak.
Kedvenc blogján Bacher Iván legújabb cikkét elemzik
Hogyan reagál?
a./ elsírja magát
b./ Hozzászól, és Csődör Joe nicken elküld mindenkit az anyjába
c./ kikapcsolja a gépet és megveri az asszonyt


Értékelés:
a./ Ön egy lúzer náci
b./ Ön egy rohadt náci
c./ Ön egy hülye bunkó náci
Amennyiben az a b és c jelölések egyforma arányban szerepelnek válaszainak összesítésekor, akkor KGB lop és valójában egy balerina Szófiában.


ropjanak vagy villázzanak egyet az íróasztal mögött, én a nappaliban ugrálok 3 hétig egyfolytában, a másik nem lop, csak az egyik, és ez így jó, valakiből angyal lesz, másokból tehén, nem is nácik, az egész ország náci, végkielégítést mindenkienk alanyi jogon most!

2009. augusztus 18.

eN
Újabb hírek Sándorról

Bizonyára mindnyájan emlékeznek Sándorra, akinek az a gyanús Presszó Ügye volt nemrég, és ellentmondó nyilatkozatok jelentek meg itt-ott, súlyos vádak, főként bizonyos DH illetve Doomhammer tollából.
Vajon véletlen egybeesés, hogy mindezek azután történtek, hogy Sándor bizonyos Űrnaggyal történt baráti beszélgetése során megemlítette, hogy tudja hová tűnt a Híd-projektből a Mogyi 70%-a? Most hogy Tirpákbokrétáson sohanemlátott mogyihiány lépett fel? A felvételt Bizi249, tirpákfelsőrákosi italozó életvitelt folytató kisiparos juttatta el szerkesztőségünkbe, mikor véletlenül(*) a beszélgetést kihallgatta, erről felvételt készített, és a szalagot szerkesztőségünk előtt egy tócsába ejtette. A botrány kirobbanása után Doomhammer rövid időre eltűnt a közéletből, ám pár hét múlva újrakezdte haladásellenes tevékenységét a Búzablogon. Pár hét múlva, mikoris rejtélyes körülmények között szerkesztőségünk leégett (a terhelő bizonyítékot tartalmazó szalaggal együtt), a hídfoglaló hadgyakorlat közben, egy állítólagos eltéved gyújtóbomba miatt.
____________
*: Sándor és Űrnagy azt gondolta hogy Bizi eszméletlenre itta magát, pedig csak a Beléndek hellokittys telefonját kereste az asztal alatt, amit korábban véletlenül zsebretett mikor Prosztó délután beugrott az Ibolyába a napi felesét meginni.

Ferenczy A. Szidónia
A pondrók

"Nézd hát előbb, mondám, ezen mintegy 3–5 vonalnyi hosszu, szinte hófehér lábatlan férgeket, ezekből bogarak lesznek, s most pondró vagy kukacz a nevük. Testök hengeridomu, hátsó részük hegyesebbre nyulik, mellső részükön a rágó eszközök, az ugy nevezett falámok, láthatók. Ezek fekete szinüek, szarunemüek és elég erősek és élesek, hogy velök a pondró a kemény tölgyfában rágódva, eledelét nyerhesse, és egyszersmind tovább furódjék."Lopnak a szoci pondrók. Harácsolnak. Ki csendben, ki nagy zajjal. Ez az élet rendje.

De legalább az igazi reformert békén hagyják, had tegye azt, ami jó az országnak. Ők meg lopnak, gyűjtenek a télre, mint a hangya. Én mondom, La Fontaine is megnyalná a szája szélét, ha látná.

Utána se lesz ám más, mert a hülyékpártja már utánégetővel fog lopni. Mert ők már minuszban vannak. És mivel a tudomány is fejlődött az elmúlt pár évben, garantáltan többet/jobban/gyorsabban fognak lopni, mint a béna kacsák.

Naszóval, bogárkáim, ez van. Ezek mind pondrók. Egyik se jobb a másiknál, jól véssétek be az eszetekbe.
Már bánom, hogy erről nem csináltam képmesét.

2009. augusztus 15.

Prosztó M. Beléndek
Coming out

Katt

Eljön a nagy igazságok kimondásának az ideje is.Bonus, update:
Te tettél már a világ-jólétért?

Höndör B. Margit
A nagy találkozás

A Nefelejcs és a Snóbli Alajos utca sarkánál láttam meg a Nagy Embert 10 évvel ezelőtt. Éppen lélegzetet vett, mint annyian mások, az egyszerű kisemberek, kisállatok, Géza. Csodálattal töltött el ez a pillanat, a rádöbbenés, hogy akár egy lehetne közülünk, és mégsem az, a szerénység, ahogy a nagyságát viselte, a keresetlen zsenialitás, ami minden porcikájából még ebben a pillanatban is sugárzott, a számszeríj a kezében, és a papírcsákó a fején.
Odamentem mellé, megböktem, és rákiáltottam: SZEVA! Válaszolt valamit, de arra már nem emlékszem, mit mondott. Több ember is odajött megbökdösni őt, lassan egész tumultus alakult ki körülötte, a járdát és az úttestet is emberek lepték el, az autók dudáltak.
Hirtelen a nagynéném jutott az eszembe, aki imádta a Nagy Embert, állandóan róla beszélt, mutogatta a magazinokból kivágott fényképeit. Nagyon untam mindig ezt, ezért még egyszer megböktem ŐT, most helyezve, a bordák között. Felsikoltott, és akkor jöttem rá, hogy mennyire hasonlít a harmadunokatestvéremre.
- Anyád! - kiáltott rám. Mondtam neki, hogy szívesen lehívom, ha érdekli, megtermett, erős asszony volt az én anyám, az ingerlékenyebb típusból. Kerestem egy telefonfülkét, de mire anyám megérkezett, a Nagy Ember eltűnt. Kaptam két pofont, és fel kellett mosnom a lépcsőházat büntetésből.
Később beugrottam a barátnőmhöz, éppen rossz volt a kedve valami pasi miatt, jól elbeszélgettünk.

2009. augusztus 14.

Kovátsch Gamma Bertalan
Quod licet Iovi

Fospumpa barátom, az nem úgy van, hogy megúszod program nélkül. Ide szépen leteszed nekem, hogy mit akarsz csinálni a GYES-sel, az adókkal meg az egészségügyben. Azt előre megmondom neked, hogy ha nem lesz benne vizitdíj és kórházprivatizáció, akkor a szuverén értelmiségtől csak harsány gúnykacajra számíthatsz.

Hogy miért, hülyécském?

Mert különben nem tudod bebizonyítani nekem, szépen, racionálisan, miért kell neked lenni a miniszterelnöknek. Jövőbe látni tudsz? Gondolatolvasó vagy? Ismersz egy rejtett olajmezőt? Nem? Akkor te is csak olyan vagy, mint a mostaniak, nincs különösebb racionális érv, hogy lecseréljük a Szerelőt rád.

Hogy te egyszer már jól is kormányoztál? Mégis, hogy mered a te szánalmas kis botladozásodat Lajos, a Hős nagyszerű korszakához hasonlítani? Lajos reformált, felemelt, szárnyalt, keményen belevágott, te meg csak sodródtál parttalanul. Nem kúrtad el. Nagy ügy.

Más racionális érv? Nincsen?

Akkor lehet húzni innen, beégett kis szerencsétlen.

2009. augusztus 12.

tölgy
A pre-tirpák irodalom gyöngyszemei I.HL Lajosunk gyűjtése nyomán:

A magyar paraszt

Kar: Mutasd, mutasd az arcodat,
no mondd meg szépen, hogy ki vagy,
na halljuk, hogy ki vagy?
Miért hogy rejted arcodat,
miért nem tudjuk hogy ki vagy,
te rejtélyes alak?

Alak: Nevemet én nem is tudom,
csak itten táncolok,
valaki mondja meg, jó urak,
hogy én ki is vagyok.
Magamról annyit mondhatok,
azonkívül, hogy táncolok, túrok, földet
túrok

Kar: A földet túrja s táncol ez,
már rémlik is, hogy ez ki lesz,
e rejtélyes alak.
Egy pillanat, s eszembe jut,
megvan a név, megvan fiúk,
ez a magyar paraszt.

Alak: Lehet az is, nem is tudom,
csak itten megvagyok,
köszönöm szépen, jó urak,
hogy névhez is jutok,
Nevem is van és táncolok,
azonkívül földet túrok
Na jó, paraszt vagyok.

Kar: No lám, bevallja, s táncol is,
szintvalló bűnös, kis hamis, paraszt,
magyar paraszt.
Hittétek volna, kedvesim,
hogy el nem emészti őt a kín,
e bűnös bamba faszt.


Alak: Kegyelem nékem, nem is tudom,
nem is tudom, mi lesz,
a földet túrom, gányolom,
kivégez plusz a stressz
plusz tízévenként rám mutat
egy újabb kéz, és szól a hang: bűnös
vagy, mert paraszt.

Kar: Már azt hittük, nem létezik,
de lám táncol és túr ez itt,
e gaz magyar paraszt.
Földműves ő és táncoló,
még létező, mint látható, és
gaz, mint látjuk azt.

Alak: Etetem őket, plusz a tánc,
plusz én vagyok magyar,
plusz még utálnak némileg, csak
tudnám, miért a baj,
de végre megvan a nevem, eddig
nem mondta senki sem,
nevem: magyar paraszt.

(A kritikai tirpákológia számára: a "hülyemagyar" genezisének egyik állomása a "parasztmagyar" 2:44-nél.)

2009. augusztus 11.

Kovátsch Gamma Bertalan
Csodafegyver

Amióta az Úr nincs, bizony nem könnyű a modern és szuverén megmondók élete. A jobber majmok ott nyüzsögnek kinn, mint a hangya, szőrös pofájukon idióta vigyor és azt ismételgetik zombimódra, hogy ugye megmondtam, ugye megmondtam? Nehéz idők ezek, nem könnyű megtalálni a mindennapi győzelmet.

Muhahahaha, de most! Orbán egy fospumpa és megint veszített!

Bazdmeg, mi a jobboldal? Gazdaságilag az Úr volt a jobboldal, a kommerek pedig a csizmája alá voltak szorítva. Orbán persze kommer is volt. Tehát akkor a gazdaság kilőve. Aztán volt még a nemzet, az a röhejes, nyájszagú, büdös baromság. Olyan ásatag baromságból jön, mint a hülyeország címere, aztán folytatódik az 1956-os fehérbűnözőkkel, végül elérkezünk a mai hülyékhez, Orbánhoz meg a droidjaihoz.

Illetve nini, itt van a csodafegyver! A Jobbik, a sötét hülyék, akik mindent megváltoztatnak, de mindent! Mielőtt rátérnék, mekkora barmok a jobbikosok, szögezzünk le néhány dolgot. Néhány dologban egyetértek ezekkel az idiótákkal. Abban igazuk van, hogy a gyerekgyáros cigányokat munkára kell fogni. Abban is igazuk van, hogy fasznak hiányzik, hogy minden idióta beleszóljon a szakértő elitek munkájába. Cenzus kell. Sőt, mondhatni én is radikális vagyok, hiszen Tomket Bélát én hoztam ki a börtönből.

A lényegben azonban kurvára eltévesztették az irányt. Nincsen olyan, hogy a magyar így meg úgy. Nemelit birkákkal nem vagyok hajlandó közösködni, lehetnek akármennyire magyarok. Azoknak a büdös barmoknak a szagát se bírom, én az Űrbe vágyok, nincs közöm a hülyemagyar mocsárhoz.

Tehát a Jobbikosok sötétek, mint a bányászbolha végbele. Véletlenül pont annyira sötétek, mint a jobber majmok. Csakhogy ezek ketten vannak, nem egyben, így nincs olyan se, hogy jobboldal. Nincsenek, bazdmeg! Ha pedig nincsenek, választásokat se tudnak nyerni! Megsemmisültek, eltűntek, felszívódtak, mint a harmat a napon! Olyan ez, mint amikor a lézeres-lövöldözős filmben kilövi a hős a rosszak központi hajóját és végük, mint a botnak!

Íme a csodafegyver. Sok melóm volt benne nekem is. A gyerekgyárosok anyázása az én ötletem volt. Miért, abból a nyálcsorgató Páncélvonat Gabiból kinéznétek?

2009. augusztus 10.

bz249
Elitek, hasznosság, metafora

Említettem már ugye, hogy kora ifjúkoromban egy egész hétig az ebesi metafora gyár zsákolóüzemében dolgoztam. Hát az egy mekkora retek munkahely volt, azt el nem lehet mondani, csak zúdul le a szalagról az a sok metafora, az embert száz meg száz proli veszi körül, meleg van és büdös, a levegő tele van porral meg metafora reszelékkel, a padlót meg beborítja a sok törött metafora... na ilyen hely csak igazi prolinak való. De most nem lelkizni szeretnék, meg arra verni a nyálam, hogy mennyire felküzdöttem magam saját erőből a Versenypiacon, hanem tanulságokat levonni és megmondani.

A tanulság: a leendő és az aktív Elitek simán képesek arra, hogy proli munkát végezzenek és magas képzettségüknél fogva bármikor kiszoríthatnák a prolikat az ótvar prolimelóikból, ha arra lenne szükségük vagy igényük.

Miért dolgozhatnak mégis a prolik az ő prolimelóhelyeiken akkor? Mert az Elitnek van Elitmunkahelye. Például a megmondásipar vagy a Tudomány. Mi a haszna a Tudománynak és miért kell ütni a tudományellenes hüjevallásosokat? Két példán keresztül illusztrálom.

Részecskefizika: van itt ez az LHC nevű izé a svájci hegyekben, amit majdnem annyi mogyiból építettek, mint a négyes metrót. Ez ugye Beruházás. A működtetéshez kell egy csomó magasan kvalifikált Elit munkaerő. Ez ugye Munkahelyteremtés. A karbantartáshoz szükséges egy nagy rakat alvállalkozó. Ez ugye Gazdaságélénkítés. Az Elit munkaerő időnként elmegy konferenciákra fontoskodni mindenféle egzotikus szigetekre meg kastélyokba ahol ingyensört és ingyenlazacot fogyaszt. Ez pedig az Turizmusfejlesztés és a Felzárkóztatás miatt fontos. Most tegyük fel valamelyik barom felfedezi azt az új részecskét, amelyik nélkül eddig is tudtunk lapostévét meg okostelefont csinálni. Akkor lehet bezárni az egész kócerájt és nincs Beruházás, Munkahelyteremtés, Gazdaságélénkítés, Turizmusfejlesztés és Felzárkóztatás. Ha viszont nem találnak semmit, akkor egy új, nagyobb, drágább LHC kell, ami duplaplusz Beruházás, Munkahelyteremtés, Gazdaságélénkítés, Turizmusfejlesztés és Felzárkóztatás.

Rákkutatás: a sok hüje proli azt hiszi a rákkutatás célja a rák gyógyítás kitalálása. Hát ez egy nagy marhaság. Ha lehetne gyógyítani a rákot, akkor a prolik ahelyett, hogy hamar kidöglenek jó sokáig lébecolnak nyugdíjasként az állam emlőin. Ez meg adóemelést jelentene. Szerencsére a rákkutatás a rákkutatásról szól, amivel egy csomó munkahelyet teremthetünk magasan kvalifikált Elitek részére, akik konferenciákon fontoskodhatnak és ingyensört meg ingyenlazacot fogyaszthatnak egzotikus szigeteken meg kastélyokban. Mivel itt jól érzik magukat nem gondolnak arra, hogy a prolikat kiszorítsák a szar prolimelóikból, amit magasan kvalifikált Elitként akármikor megtehetnének. Emiatt a proliknak nem kell éhendögleniük, ami az Elitek jóságát bizonyítja.

Na ennyi mostanra, mert pihennem kell. Jövő héten megyek konferenciára fontoskodni és ingyensört és ingyenlazacot fogyasztani egy kastélyban. A prolik meg örüljenek, hogy emiatt továbbra sem szorítom ki őket a szar prolimelóikból és így nem kell éhendögleniük.

2009. augusztus 9.

Kovátsch Gamma Bertalan
Az Űr a végső határ

Az Űr a végső határ.

Ezt a mondatot én találtam ki 1986-ban, amikor Tóth Józsival és a lopós Zalai Misivel űrrakéta építésébe kezdtünk. Akkoriban a fiatalok mind az Űrbe vágytak. A leendő webprolik megragadtak a lézerágyús piúpiúnál, miközben a kezeiket kitárva köröztek az iskolaudvaron, mint holmi űrvadászok. Ezeknek a senkiknek a zavaró jelenlétében vázoltam fel az űrrakéta terveit Tóth Józsinak és a lopós Zalai Misinek. Kövekből és gallyakból volt összerakva, de terv volt. Tóth Józsi először hümmögött. Ekkor találtam ki, hogy az Űr a végső határ. Tóth Józsira szükségem volt, mert az apja a MÉH-nél dolgozott és ő biztosította az alapanyagokat. A lopós Zalai Misi a speciális űrtechnológia beszerzésében volt létfontosságú, de őt nem kellett meggyőzni. Ő biztos volt benne, hogy előbb-utóbb elkapják a sok kis stiklijéért és csak az Űr végtelenje védi meg.

Tóth Józsit meggyőzte, hogy az Űr a végső határ. Sajnos az Űrnagyot is meggyőzte. Az Űrnagy egy szeplős kis mitugrász volt, a piúpiús kézkitárósok közül. Nem tudom, honnan hallotta meg az űrrakéta ötletét, de azután nem lehetett lepattintani rólunk. Végül Zalai Misinek kellett elbeszélgetnie vele egy roncshalom mögött, a MÉH-telepen. Azt hittük, az Űrnaggyal befejeztük. Nagyobbat nem is tévedhettünk volna.

Egy hónap se telt el és Tirpákbokrétás MÉH-telepének eldugott zugában ott magasodott az űrrakéta. Két emelet magas alumíniumcső, a hajtóanyagát a lopós Zalai Misi szerezte, az Űr tudja, honnan. Az Űr kéznyújtásnyi távolságba került. Az indulást másnap éjfélre tűztük ki. Az izgalmunkat nem lehet leírni. Még egy nap és agyő, tirpák ugar, agyő, hülyetirpákok …

Az Űrnagyot sose találták meg. Az alumíniumcsőből se sokat. Arra se jöttek rá, hogyan tudta begyújtani a rakétát. Zalai Misiért viszont gyorsan eljöttek. Nem volt nagyon óvatos, azt gondolta, az Űrben nem fogják tudni kérdőre vonni. Tóth Józsi apját kirúgták, a család nemsokára elköltözött. Belőlem megmondóember lett, szolgálataimat mediterrán hangulatú házzal és Lancia Thesissel jutalmazták.

Mégis, ha felnézek a csillagos égre, az Űrre gondolok, ami örökre elveszett. Ilyenkor kedvem lenne az Űrnagy torkát megszorongatni. Mert úgy érzem, nem, biztos vagyok benne, hogy valahogy megúszta.

Valahogy megúszta és röhög az elveszett álmomon.

2009. augusztus 8.

tölgy
Az óvó

Levelet kaptam az Első Tirpák Elit Banktól, amelyben arról értesít, hogy a 2009. évi XIII. törvény 20. paragrafusa 7. bekezdése alapján a hitel, hitelkártya és számlavezetési díjakat egyoldalúan módosíthatja 18 esetben. A törvényt a tirpák országgyűlés elfogadta, a tirpák Szerelő javaslatára, az Első Tirpák aláírta, kihirdették a Tirpák Közlönyben, hogy megóvjanak a bankok egyoldalú szerződésmódosításaitól, gonosz harácsuktól. Megvédenek az önkénytől! Mer' megérdemlem.
Csakis a következő esetekben módosíthat a bank egyoldalúan bármit a szerződéseben:

a, a külső környezet változása:
- napsütés
- borús ég
- eső
- meleg idő
- hideg idő

b, a belső környezet változása:
- az igazgató válása
- az igazgató gyermekáldása
- az igazgató családi- és kedélyállapotának bármilyen itt nem említett változása
- ugyanezek Gizike, Prosztó, Űrnagy, bz, Lajos, Loxon esetében.

c, az én személyes kockázataimban beálló változások:
- rosszkedvűnek látszom
- feltűnően és érthetetlenül jókedvűnek látszom
- új lapos tv-t vásároltam
- megmondtam
- nekem mondtak meg

d, a bank működésében beálló változások:
- elromlott a kávéautomata
- az éttermi árak emelkedése a környéken
- a Lancia Thesis új változatának megjelenése
- minden egyéb fel nem sorolt esetben.


2009. augusztus 7.

Prosztó M. Beléndek
Egyenlőtlenségek


Az már csak úgy van, hogy valaki ilyen kis stöpszli dugó, valaki meg délceg, magas.

Évszázadok óta, így volt már az ókori görögöknél is, lenézik a stöpszli, dugó férfiakat (a nőket nem). Ezek nem voltak jók katonának, mert sámlin nem lehet állni a falanxban, nem voltak jók államférfinak, mert mindenki csak jóindulatúan mosolygott, mikor a Fórumon szónoklatot intéztek kettő darab hordón állva, és nem voltak jó hivatalnoknak sem, mert ki fizetne egy olyannak adót, aki erőnlétből kifolyólag nem bírja felemelni az adókulcsot?

Na ugye. Míg a spártaiak Taigetosz pozitívnak ítélték az ilyeneket, az athéniak simán csak gatyamarcinak hívták őket, mert lógott rajtuk a tóga és mindig ráléptek a szélére.
A rómaiak, mikor még nem süllyedtek a féktelenen bacchanáliák buja mocsarába, és keményen intézték dolgaikat, egész egyszerűen elküldték az ilyeneket valami távoli provinciába, mondjuk Britannia északi részébe, vagy a germán erdőkbe, ahol a barbárok sátorkarónak használták őket, mert jó ütés esett a fejükre a kalapáccsal, vagy rajtuk tartották a mosóteknőt.

Később, a korai középkorban ismét igaztalan élcelődés és igazságtalanság áldozatai lettek a stöpszlik, például rohadt zöldséggel dobálták őket a vásárban, vagy őket küldték kitakarítani a várárkot, vagy tolni a ganyés talicskát.

Megannyi igazságtalanság és szenvedés került a seggdu.. izé, alacsony növésű férfiak képzeletbeli panaszlistájára az évszázadok során.

Nem csoda, hogy felgyülemlett bennük sok generáció ki nem adott feszültsége.

A felvilágosodás korában végrefordult a kocka. A stöpszlik visszavágtak, gondoljunk csak Napóleonra, aki kicsi volt, mérges, de akkora értéket adott hozzá, hogy majdnem létrehozta az európai uniót a tizenkilencedik század elején. De menjünk csak visszább, ott van Descartes, aki a res extensa létezésére akkor jöt rá, amikor a házvezetőnője véletlanül ráült. A házvezetőnő valaga volt számára Newton almája! És Newton szintén stöpszli volt, ami kiderül a Memoirs of Sir Isaac Newton's Life c. könyvéből! Ugyanis valójában az nem almafa volt, hanem ribizlibokor!

Még hosszan sorolhatnánk, hogy mire vitték a stöpszlik az újkorban.

Ott van pl. Hitler Adolf, mint a huszadik század egyik legeklatánsabb kisebbségi komplexusosa. Akkora kisebbségi komplexusa volt, hogy mindig le akart rohanni valamit, miközben kicsi volt és idétlenül viselte a fején a szőrt.

Itt van tehát a stöpszlik évszázadokon átívelő törekvése arra, hogy naggyá váljanak. Mégis, mire jó ez a törekvés? Mi lenne, ha mindenki olyan szép magas lenne, pl. mint Prosztó M. Beléndek? Megmondom én. Mindenki még nagyobb akarna lenni. Hogy délcegebb legyen mint a másik. Hogy tekintélyesebb legyen és ne kelljen kisebbségi komplexussal élnie, mint az osztrák festőnek, vagy a korzikai káplárnak.

Megmondom mi ez. Puszta írigység. Vannak kisebbségi komplexusos okostojások, megmondóemberek, hadvezérek, diktátorok, akik mindenkit méretre kurtítanának, de a valóságban ez csak írigység és mindenki marad akkora, amekkorára nőtt.

Következő előadásunkban a pénisz méretével, mint szociológiai / viselkedéstani kérdéssel foglalkozunk.

Kovátsch Gamma Bertalan
Sárga

A tököm is tele van azzal, hogy egész politikai irányzatokat alapoznak olyan zsigeri indulatokra, mint az irigység.

Akkor vegyünk egy szigorúan elméleti példát. Van mondjuk ezer webproli. Mindegyik lakik egy webproliólban, ami előtt szetkúrt kockalada áll. Lásd ábra.


Vegyünk most akkor egy modern, szuverén, befolyásos véleményformálót, aki a Piacon olyan ügyesen vett részt a Versenyben, hogy véleményformálását a Verseny szigorú, részrehajlástól mentes, ámde igazságos bírái egy mediterrán hangulatú házzal és a hozzá tartozó Lancia Thesissel honorálták. Lásd ábra.


Büszke a véleményformáló az eredményére? Az kurvaisten, hogy büszke. A webprolik szívhatnak a kockaladával és a fejükre szakad a vakolat a webproliólban, míg a Lancia Thesis simán duruzsolva repíti el a mediterrán hangulatból az Érték Hozzáadásának helyére a véleményformálót. A Thesis ablakán kipillantva a véleményformáló szinte érzi, ahogy a webprolikból süt az irigység, de irigykedhetnek is. Tessek Értéket Hozzáadva helyt állni a Piaci Versenyben és akkor nekik is leeshet egy képmesesorozat és a hozzá tartozó zsozsó.

Na most mi lenne, ha a webprolik is mediterrán hangulatban laknának és a mediterrán hangulat előtt ott parkolna egy-egy Lancia Thesis? Ábra.


Hová lenne akkor az irigység, mint hajtóerő, ami a véleményformálót a Verseny Bíráinál való agresszív, ámde hatékony lobbizásra sarkallná? Amit a webprolik tiszta irigységből seggnyalásnak és bértollnokoskodásnak hívnak? Kurvára nem lenne semmilyen hajtóerő, nem keletkezne Hozzáadott Értek és a világ szegényebb lenne a Modern Képmesék újabb 100 részével.

Ezért fospumpa az egyenlőség meg az egész baloldal.

2009. augusztus 4.

Höndör B. Margit
poszt

Ej, de nagyon tetszik nekem Árpi legújabb szösszenete. Meg kell nyilatkoznom, hiába.
Ez az írás egy csoda! Mérföldkő a magyar újságírás történetében!
Itt vannak például az ábrák. Megannyi kidolgozott, megkomponált műremek!
A témafelvetés pedig...hát, hogyismondjam, éppen ideje volt, na.
Lássuk csak.
Mi a társadalmi egyenlőtlenség? Az, hogy egyeseknek több helikoptere van.
Jó ez? Igen, jó.
Mit akarnak a balosok akkor, mikor harcolnak a társadalmi egyenlőtlenség ellen? Azt, hogy mindenkinek egyforma mennyiségű helikoptere legyen.
Seggfejek ezért? Igen, azok.
Vajon mér' ekkora seggfejek? Mer' írígyek, azér'.
Kijött rá erre, és nyomja nagy bátran bele a képükbe hirtelenjében?
ÁRPI, TE VAGY AZ ISTEN!

Namost
A balosok tulajdonképpen nem is helikoptereket akarnak, hanem azt, hogy mindenkinek csak biciklije legyen, mégpedig merő gonoszságból. Következő írásában erről a tulajdonságukról rántja majd le a leplet merészen a Mester.


Még valami.
Árpi irÁnymutatása szerint azonnal fogjanak neki a Tirpák Értelmező Nagyszótár szerkesztésének. Felelős: KGB és Bokor Zoltán Jenő.

2009. augusztus 2.

Kovátsch Gamma Bertalan
Tiszta lappal

Van, aki még mindig a kiúton töpreng, van, aki már elfogadta az elfogadhatatlant és van, aki nem adja fel a harcot soha. Korábban már megismertük a Rettenthetetlent, most sem csalódtunk benne.

Inkább dögöljek meg tisztán, mint éljek hazugságban. Jönnek a nácik, nem lep meg. Megmondtam előre, hogy az értékesek, fiatalok menjenek külföldre. Legyen a bőrönd becsomagolva. Megmondtam azt is, hogy én maradok és vállalom a harcot.

Nem mindegy azonban, hogy az a harc sundámbundám, lopakodó nácik ellen folyik vagy őszinte, teljes mellszélességgel kiálló, saját nácivoltukat nyíltan megvalló nácik ellen. Választani lehet és kell is és én választok. Jöjjenek az igazi nácik. Igen, én leszavazok rájuk. Legyen a győztes egy igazi, díjnyertes náci, aki már megmutatta a nácifutamon, mit tud. Nem pedig egy nácivoltát elhazudó, sötét pincék mélyén titokban náciskodó zugnáci, ami a Fidesz.

A Fidesz még a nácizmust sem fogja tudni elhozni. Még azt is elkúrják. Nem lesz benne a szív vagy ha benne is lesz, nem lesz katartikus az élmény, hogy ezt akartátok, nem tetszik a progresszió ügye, akkor tessék, válasszátok a másik oldalt, a nácikat. A Fidesz se hús, se hal náci, szövegelemzés nélkül a legtöbb ember rá se jönne a nácivoltukra. Élnék a kis életüket és fel se tűnne nekik, hogy náci diktatúra áldozatai.

Tiszta lap kell, hogy a nácizmus sötétségéből a Haladás ügye újból virágba szökkenhessen. Ehhez igazi nácik kellenek. Most ennek az ideje jött el, ezért szavazok én rájuk.

Tegyétek ti is, hogy gyorsan túl legyünk rajta.

2009. július 29.

Kovátsch Gamma Bertalan
Feedback

Tele van a hócipőm azzal, hogy a zsenimet mindig utólag ismerik fel. Amikor megmondom a tutit, ahelyett, hogy pajzsra emelnének és tereket neveznének el rólam, ahol az én lovasszobrom állna (kinyújtott jobb kezemben egy hanyattegérrel), azt mondják: jól van, Bertalan, kicsit túlpörögtél, itt egy kis mogyi, higgadj le, aztán majd találkozunk. Amikor pedig elkerülhetetlenül bekövetkezik a jóslatom, akkor meg jön a rohangálás, hogy Bertalan így, Bertalan úgy, elkúrásra került a dolog, csinálj valamit!

Persze akkor már késő.

Most is, bazdmeg. Ez itt azon nyivákol, hogy infokommunikációt dominálnak a fidesznácik. Ez itt rájön, hogy a netet is elfoglalták a jobberek. Ennek pedig végre leesett a tantusz: jobb lett volna megtartani a számítógépeket egy szűk, ámde okos elit kezében, nem kellett volna kitenni a hülyeparasztokhoz nevelés nélkül, akik így csak rosszra használják.

Most meg itt a rémüldözés, hogy a kurva életbe, blog van, fórum van, fészbúk van és úgy általában, még a leghitványabb webproli is visszadumálni merészel, mintha ő akár a webelitek cipőfűzőjét is megköthetné.

Megmondtam. A webkettő egy fospumpa. Az egész visszaduma ötlet egy fospumpa. Ha a kisujjadat nyújtod ezeknek az előembereknek, mindjárt az egész karodat akarják. Nincs kommentelés, csak eliteknek. Nincs visszaduma. Ha meg van, akkor ki kell törölni a picsába, mintha soha nem is létezett volna. Vagy a legjobb, ha meg se jelenik.

Én még időben szóltam. Most már itt zsezsegnek, gépelnek, szubmitolnak tízezerszámra, most már nem olyan egyszerű.

Én azonban vállalom. Vállalom, hogy én leszek a Főmoderátor. Csak egy dolgot intézzetek el a tré és terhány geekeknél. Csináljanak nekem egy Főgombot, amivel bármit letörölhetek. Akkor aztán nem lesz könyörület.

Eljön egy tisztább, elitebb web. Mint ahogy a blogomon is történt.

2009. július 28.

Kovátsch Gamma Bertalan
Bér és toll

Öt percig pofát súlyba, mindenki rámnéz meredten.

Beugatott nekem itt egy Névtelen, hogy evolúció meg bértollnok. Hát jól figyeljetek ide, suttyók. Mit tanít az evolúció? Azt tanítja, hogy vannak a Körülmények és ha a Körülmények vaskeze megszorítja a véleményformáló tökét, akkor vagy alkalmazkodik, vagy kihal. Ez nem takonygerincűség vagy bértollnokság kérdése, hanem ez az Evolúció Törvénye. Ha fú a szél, akkor elhajlunk, mint a fűszál, a tölgyfa meg kettétörik és megeszik a tölgyfarágó férgek. Akkor már inkább a fűszál, ha kérhetném.

Nehéz kenyér a véleményipar. Véleménye mindenkinek van, de akkor mi a Hozzáadott Érték? Mi az, amitől a Piac és a Verseny szereplőinek megmozdul a zsebében a mogyi? Nagyon egyszerű a válasz. Véleménye a Tényezőknek is van. Sőt, azt is szeretnék, ha másoknak is az lenne a véleményük. A véleményiparos pedig frissen, fürgén felismeri, merről fúj az Evolúció és alkalmazkodik a környezeti feltételekhez.

Megírja azt a kurva véleménycikket.

Nem tehet róla. Az evolúció kényszeríti rá.

Pihenj, folytathatják.

2009. július 24.

Kovátsch Gamma Bertalan
A dolgok értelme

Létfilozófiai sorozatom következő tagja a miért élünk után: miért vannak a dolgok? Mielőtt a húrokba csapnék, azért szögezzünk le valamit. Nem vagyunk egyenlők. Bocs, nem vagyok egyenlő. Van, akinek több jutott, van, akinek kevesebb, nekem konkrétan több jutott és ti, akik a blogomra jártok, részesülhettek a felsőbbrendűségemben. Hány és hány alacsonyabbrendű blog van, amik nem bírták a kíméletlen versenyt a tirpákbloggal, mi meg továbbra is csak menetelünk, mint a Duracell nyuszi, két és fél év után, közelítve az ezredik poszthoz. Ebből is mit kell látni?

Azt kell látni, hogy a blogoszférában is vannak gyengék és erősek és a gyengék úgy eltűnnek a Google keresési listájáról, mint a gnuantilop a krokodil torkában. Nem, mintha ez nagyon érdekelne, mivel mi az erősek vagyunk és aki cicózik velünk, az megkapja a fospumpát a pofájába.

Elitek, az egész világ egy harc a túlélésért. Körülöttünk minden pillanatban dúl az elkeseredett küzdelem, csak a hülye nem látja. Ma is, reggel kimegyek a konyhába, ott a hűtőben a sajt, a szalámi meg a mézbonbon. Ezek versenyeztek, melyik táplálhasson engem. Megint a mézbonbon nyert. Meg is mondtam a sajtnak meg a szaláminak, hogy a kihalás szélére kerültek, a mézbonbon nyerésre áll a kíméletlen versenyben és nekik hamarosan annyi. Sírtak, rimánkodtak, de engem nem hatottak meg. Aki gyenge, pusztuljon.

Megyek ki a buszhoz és megint a 8:12-es 32-es járat győzött. Hiába ágált a 17-es és a 41-es, nem éltek túl. Egyszerűen nem arra mentek, amerre én akartam menni. Öreg hiba. Ezek rossz stratégiát követnek az Élet Nagy Versenyében, pont mint a nácik meg a komcsik. Jön az evolúció és lepofozza a 17-est meg a 41-est. Az már más kérdés, hogy a 32-est is, mert miután felszálltam a buszra, rádöbbentem, hogy tele van webprolival és inkább a Lancia Thesissel mentem munkába.

Ezeken a példákon rágódjatok és döbbenjetek rá, mennyire átszövi az életünket az evolúció. Mivel még nem vagytok felkészülve rá, éppen csak megemlítem, hogy a reggelit és a buszokat is az élő pénz mozgatja, mint egyfajta reggeli- és buszevolúciót irányító életerő. Ti, webelitnövendékek és pláne a nyomorult webprolik csak játékszerei vagytok a pénz által irányított reggelievolúció hatalmas erőinek, amikor a vajat kenitek a kenyérre, valójában az élő pénz végez szelekciót a Ráma margarin túlélőgépén a hülyeparaszt vajának kárára.

Látjátok, ez a ráció győzelme a sok poros dogma felett. Az emberi ész felszikrázása a webprolik sötétségében. Teljesen logikusan végigvive a gondolatmenetet csak egy következtetés adódhat a fentiekből.

Én vagyok a Felsőbbrendű ember.

Ti lehettek Majdnemfelsőrendű emberek.

2009. július 21.

Kovátsch Gamma Bertalan
Ősemberek

Bazdmeg, a pofám leszakad. Tényleg, rólam aztán senki nem mondhatja, hogy ne hinnék az evolúcióban. Hiszek benne, még abban is hiszek, hogy a sok alacsonyabbrendű nép behoz 2-300 év lemaradást. Őszintén hiszek benne, hogy a mutációk és a természetes szelekció előbb-utóbb valamelyest lefarag a felmérhetetlen távolságból, ami köztem és a webprolik között tátong.

Erre bumm. Bebasz a villám. Amikor már az ember azt gondolná, hogy történt egy Haladás azáltal, hogy digitális kamerára állítottam át a hülyemagyarokat, ezek elkezdenek szellemezni.

Mi a kurva élet van itt? Én itt kiteszem a lelkemet, harcolok a klerikális reakció ellen és amikor győzelemre állnék, akkor ezek az előemberek visszacsúsznak egészen a kőkorba. Kész, levettem róluk a kezemet. Higgyenek, amit akarnak, felőlem a Mindent Látó Digitális Kamerában is hihetnek, nekem mindegy.

Addig nincs semmi baj, amíg az elit féken tudja tartani ezeket az állatokat.

Prosztó M. Beléndek
For a better Welt

Tirpákok. Ahogy végigjáratom a szemem rajtatok, el vagyok keseredve. Itt van például KGB. Itt áll és idvezült mosollyal molyol a blekkberijén, tweed zakóban és térdnadrágban, miközben mndannyian tudjuk, hogy az asszony két hete elkobozta az aksit. Aztán itt van az Ezredes, lovaglónadrágban, a vállapjaiban,a kis színes figuráival és a terepasztaljával, meg Tölgy, a mindig kimért Tölgy. Most is a kimérésből jött, igaz Tölgy? Nem is beszélek bz-ről, mert nem tudom a nevét megjegyezni az indexálás miatt, de mindig olyan hosszan és okosan ír, rendes tirpákember, na, csakúgy mint Gloire, akinek francia és koreai beütései vannak, egy kisebb, de annál hevesebb verekedésből adódóan, meg Loxon, aki mindig kategorikus, amiről papírja is van. És persze, Gizike, akiről csak jót tudok elmondani, többnyire kényszerből. Azért még annyit, hogy hagyja már Tölgyet, igazán nem szép valakire rálépni, unszimpátiából kifolyólag.


Szóval, tirpákok, elitek.

Új irányvonal van.

Legyetek buzik. A buziság köztimegoldás a neutronbomba és a koton között. Ezt nagyon egyszerű levezetni. Válság van, bazmeg. MErt túl sokat fogyasztottatok abból, amiből nem kellett volna (lásd plazmatévé és mobiltelefon), mohóztatok, és túl sok pénzt fektettetek be olyasmibe, amibe nem kellett volna (CDO kötvények, ingatlanok).

Hogy igazam van, abból is látszódik, hogy a hülyekínaiaknál, meg a hülyeindiaiaknál nincs válság.

Miért nincs válság?

Mert szarnak az emberi jogokra. Azért. Ami nekem végül is szimpatikus, mert mindég mindenhol az elit definiálja a szabadság fogalmát. Ahol tegnap még tarkón lőhettek az utcán, az is szabadság, ha ma már csak eltörik a térded tüntetés közben. És különben is, minek mentél oda. Haha.

De a hülyeidealista európaiaknak szociális védőháló kellett, meg jóléti állam. Szülni meg nem szülnek, mert kocsi, vagy kicsi. Azért mekkora proli mentalitás már ez, nem?

Namost, a hülyekínaiak, meg hülyeindiaiak ide akarnak eljutni. Mi lebegünk a szemük előtt. Mondjuk, én, mint elit, inkább nem, mert én az elérhetetlen, ködös, éteri messzeségben leledzek egy delhi cipőfelsőrész varró számára, de ezt hagyjuk.

Szóval, fogyunk Európában. ÉS erre a hülyekatkóknak sincs szava, mert csak erőltetik az abortusz ellenes baromságaikat, de itt nem az abortálás a gond, hanem a már említett kocsi, vagy kicsi elv. Erre sincs válaszuk, ja. Na, ne vigyünk ebbbe ízléstelenséget (*wink-wink*).

Szóval, ha jólét kell, és nem akarjuk, hogy tíz éven belül minket gyarmatosítsanak érdekes arcú emberek, hozzáállást kell váltani.

Világszinten be kell buzulni. Jó-jó, fart kell túrni, affektálva beszélni, kisujjat eltartani kávézás közben, de még mindig jobb a légkondis Lancia Thesis bőrülésén pink sortban feszíteni, mint egy turbános gyerekgyárosnak rimánkodni, hogy ugyan, adja már ki az éves rendes szabidat. Már, ha téged fogallkoztat és nem a több százmillió fajtársát, akik két Big Mac-ért lefűrészeltetik az ujjukat a dekopír fűrészgéppel.

Mint, mondtam, ott lenne még a neutronbomba, dehát az egy kicsit drasztikus. Ott az a kibaszott sok, nyálas pacifista politikus, beláthatatlanok lennének a következmények. És ott a koton, dehát látjuk, hogy milyen eredménnyel. Szarnak ezek a kotonra. Négy kerékre ácsingóznak, meg gyorsbüfékre, meg nyaralásra valami kibaszott, csikkel teleszórt, húsosfazék tengerparton. Őrület.

Buzuljatok a jólétetekért.

2009. július 17.

Kovátsch Gamma Bertalan
Tehát ezért éltek

Miért élünk?

Pontosabban, miért éltek? Ahhoz, hogy én miért élek, csak nekem van közöm meg az adóhivatalnak, titeket az ne érdekeljen. Én azért vagyok, hogy míg ti a hálózati nyomtató installálásával bíbelődtök, addig én megválaszolhassak nektek ilyen fogas kérdéseket. Erre vannak az olyan miskolci bölcsészek, mint én vagyok.

Tehát miért éltek?

Azért éltek, hogy boldogok legyetek. És mi jelenti a boldogságot nektek? Hát a jólét jelenti, hogy lehet mirelit hamburgert zabálni, Civilization-nel játszani a számítógépen, blogot olvasni, még kommentelni is, már akinek megengedem, tévét nézni nagyképernyőn, ismerkedni párkereső oldalon, Suzuki Swifttel hajtani vagy állni a dugóban, ha éppen nincs válság, akkor egy Antalya is becsúszik és ha igazán öröm kell, akkor ott a fű vagy a mucsai bunkóknak az alkohol. Mindezt megteszitek és boldogok lesztek.

Miért éltek tehát.

A boldogságnak és szabadságnak persze ára van. Mindenekelőtt napi 10 órát kell ökölbe szorult gyomorral ülni a munkahelyen. De tudjátok, ez is a boldogsághoz tartozik, mert vannak a lúzerek, akiknek még ez se adatott meg. Nekik nem telik Antalyára és Swiftre, úgyhogy nem is baj az az ökölbe szorult gyomor. Meg kell szabadulnotok mindenkitől, aki a szabadságotokat korlátozza például tapadós nőstényektől meg a porontyaiktól.

Tehát ezért éltek.

Most egy pillanatra hagyjátok abba a boldogságot és a szabadságot és gondoljatok arra, hogy mindez az álomvilág veszélyben forog. Alacsonyabb rendű civilizációk hordái fenyegetik, akik még nem boldogok és szabadok, csak szeretnének azok lenni. Szeretnének, de nem tudnak, így aztán nem szabadok, viszont emiatt kurva sokan vannak. Ezek az arcok beözönlenének, mint a 23 millió román munkavállaló és ha hirtelen körülnéztek, akkor nem szabad és boldog Antalya-Suzuki Swift emberek néznek rátok vissza szabadon és boldogan, hanem az underclass primitív tömege, a tapadós nőstényeikkel és a rengeteg porontyukkal.

És akkor még attól is elmegy a kedvetek, hogy éljetek.

Egyik megoldás a neutronbomba. Gusztustalan, de inkább ez, mint a hordák. A másik megoldás, hogy a hordákat meggyőzzük szépen, hogy ők is szeressék a mirelit hamburgert, a Suzuki Swiftet a dugóban, a blogolást, no meg engem. Váljanak szabad és boldog emberekké, a tapadós nőstényeiket valamint a porontyaikat pedig tüntessék el a picsába. Változzanak meg, hogy olyanok legyenek, mint én és a zsezsgésükkel, jövés-menésükkel ne zavarjanak minket, szabadokat és boldogokat.

Mert ha erre nem hajlandók, még mindig ott van a neutronbomba.

bz249
Híd

Tirpákok és Tirpákelitek!

A közelmúlt sajnálatos eseményei nyomán falunk büszkesége, a Tirpák-patakon átívelő Höndör B. Margit-híd közlekedésre alkalmatlan állapotba került. A Höndör B. Margit-híd nem csak építészeti, de gazdasági szempontból is kiemelkedő fontosságú, hiszen a szőlőhegy és a most épülő bioüzemanyag gyár is a Tirpák-patak túloldalán található, azt pedig még a tirpákoktól sem várhatjuk el, hogy csuromvizesen érkezzenek meg a gyárba. A Tirpákelitektől pedig pláne nem.

A híd 541 millió összértékű (a felét európuniós támogatásból, a másik felét a prolik önkényes adakoztatásából teremtjük elő) felújítási pályázatát elnyerő Bz és társa kft. azonnali hatállyal megkezdi a híd újjáépítését. A falu lakói az új, 12 méter hosszú kétsávos, északi oldalán kerékpársávval, déli oldalán gyalogjáróval ellátott Höndör B. Margit-hidat tíz hónap múlva vehetik használatba. Sajnos a nagyívű, a falu fejlődése szempontjából kulcsfontosságú projekt kapcsán is megjelentek a kétkedő hangok. A Bz és társa kft. kötelességének érzi ezen pletykák cáfolatát

  • a cégünk 49% birtokló Krampács Béta Géza nikóziai (Ciprus) illetőségű lakos mögött egyes rosszindulatú uszítók Kovátsch Gamma Bertalant, szeretve tisztelt polgármesterünket sejtetik és összefonódásról fecsegnek. Nekik üzenem, hogy KBG és KGB két különálló személy, köztük semmilyen rokoni kapcsolat nincs
  • egyes aljas rágalmazók a híd árát sokallják és amögött korrupciót sejtenek. Egyrészről egy ilyen méretű és kulturális szempontból kiemelkedően fontos műtárgy esetén nincs értelme az összehasonlításnak más hasonló műtárgyakkal, mert mindegyik egyedi, a Höndör B. Margit-hídhoz fogható építmény a világon sehol sem található. Másrészről a magasan képzett tirpák munkaerő nagyobb költséggel jár az olcsó, csigaevő franciánál vagy a kövér, káposztazabáló németnél. Harmadrészt a sör világpiaci árának emelkedése az építkezés költségeit megnövelte. Cégünk a további áremelkedésekre az ármegállapítás során tartalékot képzett.

A híd építésének ideje alatt a Tirpák-patakon a Tirpák Települési Őrgárda üzemeltette pontonhídon (Gizus-híd) lehet átkelni. A pontonhíddal kapcsolatos észrevételeikkel a Tirpák Települési Őrgárda parancsnokához, és a pontonhidat megépítő projektcég vezetőjéhez Ezredes k Őrnagy alpolgármesterhez fordulhatnak.

2009. július 16.

Höndör B. Margit
Nyílt levél a néphez


Nép!

Meghallgattad-e KGB belinkelt nyervogását az alant megjelent posztban? Szenvedtél-e?
Normális-e vagy?
Hát persze.
Milyen ember az, aki ilyesmivel mérgezi ártatlan ifjúságunk harmatos lelkét?
Kétségtelen, hogy KGB maga a Gonosz, de legalábbis a krónikása. És akkor felvetődik a legfontosabb kérdés is:
Elfogadhatóvá válik-e a Gonosz, ha ilyen ordenáréan mutatják be?
A válasz minden elit számára nyilvánvaló.

KGB posztjának egyéb, kifogásolható csúsztatásai sorrendben:
- Sándort nem az Ibolyából, hanem a Harangvirág presszóból tiltották ki 2007 novemberében, hiányos öltözete miatt, és, bár valóban azt üvöltözte, hogy majd ő megmutatja, ám erre sajnálatosan nem került sor, ellenségeinek aknamunkáját követő elvezetése ugyanis megakadályozta ebben.
- Felbecsülhetetlen azoknak a nőknek a száma, akik emiatt szomorkodtak.
- Bokor Tihamér, tirpákbokrétási lakos 173 cm magas, testvére, Bokor Zoltán Jenő, aki bz249 nicken sündörög a blogoszférában viszont mindössze 153, ezzel jelenleg a falu legalacsonyabb embere, pedig még a púpját is beleszámoltuk. Bz249 ezért soha a büdös életben nem fog a Hímzőkör célcsoportjába tartozni
- A polgármesterrel, aki még mindig KGB, nem Tölgy Ilona, hanem Tirola él vadházasságban mind a mai napig. Tölgy Ilona nem tűnt el, Kissné Patya Rozáliával él Berkenyemagoson, a legújabb pörformancién dolgoznak, reménykedve a nagy visszatérésben.
- Soha nem volt semmilyen járda a községben.

Fentiek alapján az alábbi követelésekkel fordulunk a község korrupt, hazudós vezetéséhez:
- Munkát, kenyeret!
- Sándor azonnali kiengedése a községi könyvtárból, ahova KGB 2 éve elrettentésül bezáratta! Teljes rehabilitáció a Sándornak!
- KGB és egész csaló bandája monnyon le!
- a Hímzőkör feloszlatásának visszavonása! Terpecz Géza Hímzőköri elnök fizetésének duplájára emelése!
- KGB összes üszkürü lemezének nyilvános elégetése Bokrétás főterén!
- Satöbbi!

A követelések kiegészítésének jogát fenntartjuk.

( a képen az igazi Sándor látható)

2009. július 15.

Kovátsch Gamma Bertalan
A Sándor

Szerkesztőségünk birtokába jutott egy hangfelvétel, amely megvilágítja a szerepet, melyet a titkozatos Sándor játszott a közelmúlt leghomályosabb történéseiben.

Kattints ide a hangfelvételért!

Sándort 2007 november 19.-én látták utoljára Tirpákbokrétáson. Távozásának körülményei botrányosak voltak. Az Ibolya presszóban italozó Sándor kiszolgálását megtagadták az Üzleti Szabályzat azon kitételére hivatkozva, amely nagyobb mennyiségű tűzveszélyes anyag a kiszolgálótérben való tárolását megtiltja. Sándor a nyilvánvaló provokációra válaszul feldúltan kirohant a presszóból és azt kiabálta, hogy majd ő megmutatja.

Sohase látták többet. Emiatt leginkább csak Gizike szomorkodott, ugyanis ő titokban szerelmes volt Sándorba - az extrém magas férfiak iránt fékezhetetlen vonzalmat érzett, miközben Sándor távozása után Tirpákbokrétás legmagasabb férfiembere, a Mester néven ismert alanyi alkoholista csupán 162 cm-es magasságot ért el.

Sándor ugyan eltűnt a bokrétási szemek elől, tevékenységével azonban azóta is rettegésben tartja a település lakóit. Eltűnése óta megdöbbentő, véres, erőszakos, már a terrorizmus határát súroló események történtek. Tirpákbokrétás lakói például azóta se heverték még ki, amikor 2008 június 7.-én a felszolgált söröspalackok mindegyikében egy-egy háromcentiméteres, levágott lófejet találtak. Mind a 8 rekeszben. A fenyegetést tett követte, ugyanazon év novemberében ismeretlen kezek százméteres darabokban felszedték a járdát az egész községben.

Ez volt az utolsó csepp a pohárban. A bokrétási férfiak hajtóvadászatot szerveztek Sándor ellen, azonban az eredmény csupán 23 nyúl, 7 fácán és a kikapós Ilonka volt, aki akkor már harmadik hónapja élt vadházasságban a polgármesterrel a faluháza padlásán elrejtőzve úgy, hogy ebből a polgármester felesége semmit sem vett észre.

Sándor nem lett meg. A nyulak és a fácánok azonban másnapra eltűntek. Harmadnapra Ilonkának is nyoma veszett. Azóta a félelem és a rettegés az úr Tirpákbokrétáson. Egy falu, ahol bármi megtörténhet.

martonx
Nem lehet elég korán kezdeni


Ez egy elit blog. És még az eliteknek is vannak gyerekeik. Fontos, hogy gyerekeink is ugyanolyan független és racionálisan gondolkozó elitek lehessenek, mint mi. Minden felelősségteljes, független és racionálisan gondolkozó elitnek olvasnia kell ezt a mesét a gyerekének. Ez egy tanmese arról, hogy miért ne adjunk a proliknak sok pénzt. Vagy ha néha véletlenül adunk is, azt minél gyorsabban, hogyan vehetjük el tőle.

Az elit óvodákban ezt kötelező olvasmánnyá kell tenni, most rögtön.

Kis martonx is mostanában erre a mesére alszik el. Igyekszek időben belenevelni a piac működési elveit, és hogy hogyan legyünk sikeresek.

Itt a blogon többször is vita volt belőle, hogy jó-e, ha pénzt adunk a tirpákoknak. A mese egyértelműen rávilágít, hogy ha megfelelően tudjuk az életüket kontrollálni, a végeredmény nekünk jó.
Ráadásul ez egy régi történet, ha ma játszódna, Jankónak a végén még hitelt is kellene felvennie az anyja házára, hogy egyáltalán hazajusson.

2009. július 13.

Kovátsch Gamma Bertalan
Mi a teendő?

Jó. Köszöntök minden szuverén értelmiségit mai előadásomon. A téma, mint mindig, ugyanaz. Mit kell gondolnotok ebben a bonyolult politikai helyzetben? Amíg ti ott lent PHP scripteket hegesztetek, CSS stíluslapokat gányoltok és megpróbáljátok Windows 7-re upgrade-elni a Vistát, én kisujjamat folyamatosan a történések ütőerén tartom és előemésztem nektek, hogy mi a teendő.

Közbevetőleg megjegyzem, hogy az MDF-esek jófejek, az összes többiek viszont rosszfejek.

Kiről lehet szó, mint Tényezőkről? Hát vannak a szocik meg a fideszesek. Őket úgy képzeljétek el, mint a Blikkben a nagymellű nőket. Blikket nem olvastok? Vagy ha igen, akkor csak úgy undorral, szőrmentén, nem is minden nap, csak minden második nap és különösen nem lapoztok a nagymellűhöz, ugye? Igen, ezek vagytok ti, az intelligens, racionális elit, de sajnos véglények serege csorgatja a nyálát a nagymellűeken, az is egy Piac, ott is Verseny folyik. Az MDF pont az ilyen intelligens, racionális elit pártja, mint ti vagytok, vetem közbe mellesleg. Aztán volt az Ész Pártja, az SZDSZ. Volt, mondom. Ma már csak az MDF van, rájuk kell szavazni. Tehát az SZDSZ már nem az Ész Pártja, hanem a Segg Pártja, aki rájuk szavaz, az is egy segg. Ezek tehát a debilek és akkor van az MDF, ami kormányoz.

Ha Gordon, az MDF-es nem lenne, a többi kreténtől már rég csődbe ment volna az ország és bank már visszavette volna a számítógépetekből a hitelre vett grafikus kártyát.

Retkes egy fospumpa (ezzel szemben Bokros Lajos egy Hős). Kóka jót akart, de hülye volt, ezzel szemben Lajos, aki az Európa Parlamentbe az MDF színeiben jutott be (és nem is a hígagyú Fodor színeiben) nem egyszerűen jót akar, de tudja és teszi is a jót és emellett győztes is, hiszen bejutott, a hülyefodor pedig nem jutott be, kivel vagy, a győztessel vagy a vesztessel? Az SZDSZ SZAVAZZ még a jogvédelmet AZ is elszúrta, szavazni MDF-re rá nem érdemes.

Ez tehát a politikai helyzet, mehettek vissza PHP scriptet reszelni, CSS-t gányolni és Windows 7-et upgrade-elni Vistából. És hogy mi a teendő? MÉG MA ADAKOZZATOK AZ MDF-nek, az Ész Pártjának! Azt rátok bízom, függetlenül gondolkodó szuverénokra.

Ismétlő kérdések:

  • Ki a győztes és ki a vesztes, az MDF vagy az SZDSZ? Megoldás: Az MDF a győztes, az SZDSZ a vesztes.
  • Kire szavaz az elit? Megoldás: Az MDF-re szavaz az elit, a többire a hülyék.
  • Ki a te Hősöd? Megoldás: Az én Hősöm Lajos, a Hős.
  • Ki vagy te? Megoldás: függetlenül és racionálisan gondolkodó értelmiségi vagyok.

2009. július 12.

Bauer
Kínzó kérdés

Tuom-tuom, a tirpákelit egy és bonthatatlan, sőt ubiszezon van meg minden. Sőt még mindig jóérzés ide tartozni, ide jönni a hozzá adott értékért. Azonban minimum az Úr bukása, maximum a Mester blogjának nyitása óta érlelődik bennem a kínzó kérdés:

Van-e még értelme olvasni a Mestert?

2009. július 9.

Kovátsch Gamma Bertalan
Sérelem

Slota szivatja a szlovákiai HTM-eket. Ki nem szarja le, hadd szivassa, ha neki az jól esik. A HTM-ek is kihúzták a gyufát, a Benes-dekrétumokat piszkálták, mint valami fasiszta, meg puffogtak a kettős állampolgárságon. Nem segítették a magyar és a szlovák nép megbékélését ezek a szlovákiai HTM-ek. Spongyát rájuk, bekaphatják a fospumpát.

Hanem mégis csak van tanulsága ennek a Slotának. Slota keletkezett valahogyan. Őszintén szólva fogalmam sincs, hogyan jutott eszébe ez a turbószlovák téma, de kurvára nem is érdekel. Nekem üzenetem van és azt kell átjuttatnom, Slota ehhez csak eszköz.

Legyen úgy, hogy Slotának megágyaztak az úgymond mérsékelt pártok azzal, hogy felemlegettek olyan háborús bűnösöket, mint például Kossuth Lajos is.

Értitek, bazdmeg? Ti, ott, a hülyeországos címeretekkel? A HTM-ek azért szívnak, mert vannak magukat mérsékeltnek tartó debilek, akik folyton piszkálnak. Ahelyett, hogy mindenki jól elfelejtené a Benes-dekrétumokat és akkor cserébe a hülyeszlovákok is elfelejtenék Kossuth háborús bűneit, egyesek itt megágyaznak. Kokettálnak. Keltetik a nácikat. Összefonódnak. Együttműködnek.

Orbán egy fospumpa, vetem közbe teljesen mellékesen.

Mert miatta lettem kirúgva a Magyar Hírlaptól. Erre a sérelemre nincs bocsánat.

2009. július 8.

bz249
Szakértés, Értelmiség

Tisztelt Elitek!

Tudom, hogy most náci szezon van, és Páncélvonat Gabi nagyon helyesen irányítja magára és az Európai Értelemben Vett Fasisztáira a figyelmet... de a Szakértő Elitnek akkor is feladata a Kritikus Független Értelmiségi lét, ha ezért épp nem kap mogyit. Úgyhogy most kritikusan fogok hozzáállni az Adóreformhoz.

Általános szabály, hogy a Reform jó, a Kádárista Langymeleg Pocsolya és a Magyar Ugar rossz. De ez a vagyonadó akkor is hüjeség!

Nézzük az árulkodó jeleket

De józan ésszel is belátható, hogy a Vagyont adóztatni az egy hüje gondolat. Kinek van vagyona? Bezony a Tőkésnek és a Szakértő Elitnek. És mit csinál a Tőkés és a Szakértő Elit a vagyonával? Bizony befekteti, pl. épít egy ágyúgyárat vagy egy Harckocsigyárat belőle. Lényegében állami feladatot vesz át, mert munkahelyet teremt és lesz exportképes fegyverünk.

Kit kellene akkor adóztatni inkább?

A prolikat? Éppen őket is lehetne, de a prolik a náluk lévő pénzt elisszák ezzel meg a szeszipart lendítik fel.

Nem, a középosztályt kell adóztatni. Mert egyrészről fospumpisták. Másrészről meg horvátországi nyaralásra meg plazmatévére basszák el a pénzt. Csupa olyan dologra, amit itthon nem gyártunk és emiatt a Szakértő Elitnek nem tud keresni rajta (hogy aztán majd az innen jövő mogyit befektesse).