2009. április 6.

Kovátsch Gamma Bertalan
Experte

Hwæt! We Gardena in geardagum, þeodcyninga, þrym gefrunon, hu ða æþelingas ellen fremedon. Oft Scyld Scefing sceaþena þreatum ...

Gyönyörű költemény, nemde? De hagyjuk a költészetet, amikor ilyen drámai események tépik a kurvaországot. Megmondtam nekik, nem megmondtam?

Köszi az örömrivalgást. Igen, megmondtam, csodálatosak vagytok!

Megmondtam, hogy a sok hitelfelvétel nem vezet jóra. A lakáshitel, az oké. Azt minden elit felvette, én is, a hét- vagy nyolcszámjegyű összeg mellé, amit a képmesékért kaptam. Az autóhitel is oké. Ha munkaeszköz. Mondjuk ha ahhoz kell, hogy a webelit bejárjon a munkahelyére, mert ugye a békávén mégse égetheti magát a büdös webprolik között. Meg olcsóbb is. Meg ... na mindegy, az autóhitelt fel kellett venni és kész.

De hogy nyaralásra? Csak a balfaszok tesznek ilyet.

Itt áll egy egész ország eladósodva és aki ötvenmilliós házat vett belőle, mint ... mint egy meg nem nevezett webelit, az tulajdonképpen jól csinálta. Aki meg lapostévét, az hülye volt. Mindegy, egy hajóban evezünk, mi, az adósok.

Legalább utólag tudjuk, mit kellett volna tenni.

Nem felvenni a hitelt a házra. Nem befektetni a maradékot OTP részvényekbe a csúcson. Nem tolni Ferit, amikor mindenki más kussba kapcsolt.

Senki nem tanulta meg a leckét annyira, mint én. Ezért kell nekem megénekelnem ezt a történetet. Persze nem ingyen. Ingyen nem dolgozom. Ez az egy nem változott.

Ferenczy A. Szidónia
Jó zsaru, rossz zsaru

Kell egy új arc. Egy hiteles szakértő. Aki nem populista és az igaz ügyet képviseli. Kell program is, de éppen van egy zseniális program kéznél, azzal lehet is csatába menni. Legfeljebb jól bemorcosítjuk, hogy fájjon a proliknak.Kell ám őszinteség. Szenvedélyes őszinteség. Szenvedély. Szenvedés. Meg kell nekik mondani, hogy

"ami eljő, az minden magyar családnak fájni fog."

meg hogy

"E program végrehajtása fájni fog."

Ez van, kérem, drága népem. A haladás fáj. Nem kicsit, nagyon. Igazat mondunk. Olyan csomagot fognak a nyakukba kapni, hogy a bajuszos hátizsákja kutyafüle volt ahhoz képest. Szóból ért a magyar, tudjuk mind.

Meg a Mester is megmondta már korábban, hogy kik a haladás igaz hívei. Egyszóval nem lehet vita, van új vezető.
Énekszó és tánc köszöntse.

Persze nem szabad elfelejteni, hogy a mocsok populista vérkommerek legalább annyira a haladás ellenfelei, mint a vérfarkasék. Az ő öklük nem odacsap, hanem osztogat. Most ugyan somolyognak, meg aláírnak, meg nyomják az igent, hogy az asztal lapja horpad, de lesz itt kérem még konfliktus.

Majd ha szorít a szorító, és a mindennél kisebb állam elveszi a kontrollcsoport gázártámogatását, akkor már hiába a "politikai nyilatkozat". Jönnek az elvtársak, az elvtársnők, és kiabálnak, vitatkoznak, megegyeznek. Hogy tulajdonképpen ők már akkorát szorítottak, hogy az ország már rá is állt a növekedési pályára. Beindultunk. Jó úton a gazdaság. A pannon pumát is most engedték ki az állatkórházból.

Hát ilyen növekedési potenciállal a hátuk mögött nyilván tudnak ők jófejek is lenni, és kidomborítják a baloldaliságot meg a szolidaritást. Gátat szabnak a túl liberális, technokrata, válságkezelő kiigazításoknak, mert a népet meg kell védeni valakinek.
A rosszfiú leléphet, nincs már rá szükség.

Der Mohr hat seine Arbeit getan, der Mohr kann gehen.

tölgy
Hommage á Ildi néni: „Balra megyünk és előre”


Véreim, kedves tirpákok!
Javaslom a Tiszteletbeli Tirpák cím bevezetését. Némelyek olyan webelitet megszégyenítő teljesítményekre képesek, amit el kell ismernünk.

Ezekre a megfogalmazásokra még Gizike vagy KGB is csak jobb napjaiban képesek, de hol vannak már azok...

Azt mondta Ildi néni a minap:

„Nincs vége a magyar baloldalnak. Szerettek volna ránk számolni, talán ránk is számoltak, de felkeltünk és újraindulunk, ahogyan már annyiszor”

A magyar baloldal Gyurcsánnyal élte meg legszabadabb pillanatait, de az út nehéz volt, egyre kevesebben tartottak a szocialistákkal, és a párt rájuk sem vigyázott. „Mások könnyebb utat ígértek”. Az MSZP büszke Gyurcsányra, aki látva, hogy akadozik a gépezet, minden poszton ott volt. Csodát vártak tőle, néha meg is tette, ám végül elfogyott körülötte a levegő. És mint jó kapitány, magát gyújtotta fel, hogy legyen mivel tüzelni. De leszögezte: nem kell pótolni, „mert Gyurcsány velünk marad”.

Igen, igen, a kapitánnyal tüzeljük a haladás vitorláshajója vitorláit!

2009. április 5.

Höndör B. Margit
Innen Tirpákbokrétásról azt üzenjük a Mesternek:

fel a fejjel!


...

Oh, what did you see, my blue-eyed son?
Oh, what did you see, my darling young one?
I saw a newborn baby with wild wolves all around it
I saw a highway of diamonds with nobody on it,
I saw a black branch with blood that kept drippin',
I saw a room full of men with their hammers a-bleedin',
I saw a white ladder all covered with water,
I saw ten thousand talkers whose tongues were all broken,
I saw guns and sharp swords in the hands of young children,
And it's a hard, and it's a hard, it's a hard, it's a hard,
And it's a hard rain's a-gonna fall.

And what did you hear, my blue-eyed son?
And what did you hear, my darling young one?
I heard the sound of a thunder, it roared out a warnin',
Heard the roar of a wave that could drown the whole world,
Heard one hundred drummers whose hands were a-blazin',
Heard ten thousand whisperin' and nobody listenin',
Heard one person starve, I heard many people laughin',
Heard the song of a poet who died in the gutter,
Heard the sound of a clown who cried in the alley,
And it's a hard, and it's a hard, it's a hard, it's a hard,
And it's a hard rain's a-gonna fall.

...

Oh, what'll you do now, my blue-eyed son?
Oh, what'll you do now, my darling young one?
I'm a-goin' back out 'fore the rain starts a-fallin',
I'll walk to the depths of the deepest black forest,
Where the people are many and their hands are all empty,
Where the pellets of poison are flooding their waters,
Where the home in the valley meets the damp dirty prison,
Where the executioner's face is always well hidden,
Where hunger is ugly, where souls are forgotten,
Where black is the color, where none is the number,
And I'll tell it and think it and speak it and breathe it,
And reflect it from the mountain so all souls can see it,
Then I'll stand on the ocean until I start sinkin',
But I'll know my song well before I start singin',
And it's a hard, it's a hard, it's a hard, it's a hard,
It's a hard rain's a-gonna fall.

2009. április 4.

Loxon
Sápadt emberek

Pest utcáit kétségbeesett emberek lepték el. Mint lesoványodott árnyak, a világgazdasági válság holteleven rémképei, úgy vonultak, utolsó ujjukkal, ujjuk maradék körmével a csontossá merevült álomba, Feri intő kísértetébe kapaszkodva.

De a kísértet lassan elfordult tőlük. Ment, lassan, méltóságteljesen, ahogy egy igazi Úr távozik a Válság Közepén. Belevegyült a progresszió tömegébe, a névtelenek vonulásába, immár ő is egy volt a szűkölködők, a kétségbeesettek, a szorongásaik által megnyomorítottak közül.

S Pest, ez az ízig-vérig szorongó lámpafényben rezgő város, befogadta őt, s hullámzott, mint a Duna, hullámzott a magányosan maradtak népes kirajzásában. Abban a reménytelen kirajzásban és sápadt megrögzöttségben, melyben a fásult és kilátástalan arcok kavargása között már csak egyetlen veszélyérzet maradt, amely éberen körözött a fejek fölött, még betegebb előérzet lázát szítva az Űr hidegétől kihűlt agyakban:

A Fospumpa és a Náci Vérfarkasok és Vámpírok Pártja.


Prosztó M. Beléndek
Heroica


Ott állsz Te a meg nem értés viharában.
Kívülről az IMF buktatott meg.
Belülről a kommerek.

A semmi győzött.
A félek. A nem merek.

Okos buksid ahogy félrebillent.
Hangod ahogy megcsuklott.
Államférfi állt ott.

A semmi győzött.
Bukott, ki nem áltatott.

Írt nem jelent, hogy barátod jő,
Kinek tagjain az Alap szálai,
Kinek lesz ő táncos bábuja,

A semmi győzött,
Nagyságod a világ ámulja.

Prosztó M. Beléndek
Prosztónak...

... van egy komoly érve, hogy miért fog az MSZP-re szavazni, Bertalan.

És a kép alapján fogalmat alkothatnak Prosztó kedvenc TV csatornájáról és műsorjáról is.

Van még kérdés?

Ja, és Gordon jó válságmenedzser, csak rossz a statisztikája! De a nagy számok törvénye alapján egyszer sikerülni fog magát a válságmenedzselés tárgyát is megmenteni! Úgyhogy pofa alapállásba, hülyepártiak!

_______________________

Ui: Def. "válságmenedzselés tárgyát is megmenteni"

1, Erős értelemben vett definíció: A cég átvészeli a válsághelyzetet és működése profitabilissá válik. Profitabilitása révén, és vagy tőkebevonással kompenzálni tudja addigi tőkeveszteségeit és növekedésnek indul az eszközállománya. Vö.: nő a vállalat értéke.

2, Gyenge értelemben vett definíció: A cég vagyonának egy része hozzáértőbb (lásd itt: az ELIT definíciója) kezekbe kerül, a cég felszámolásával egyidejűleg.

Namost, az első kétségkívül macerás útja a konszolidációnak, ezért ELIT körökben nem is vesződünk vele. Már maguk a mérőszámok is problémásak, mint árbevétel, üzemi eredmény, adózás előtti eredmény, cash flow, tőkeááttétel, adósságszolgálat, beruházások. Vagy: költségvetési alrendszerek, kiadási oldal, bevételi oldal, folyó fizetési mérleg, külső eladósodottság, állami beruházások. Brrr. A második definíció mérőszáma a mogyis zacskó és a garázsban álló áhatosok, vagy a nyaralók száma.

Mivel az utóbbit mindenki érti, No.2 a válságmenedzselés elfogadott definíciója Magyarországon. Az persze csak árnyalja az összképet, hogy a def. 2 szerint konszolidált vállalatokban / intézményekben legtöbbször jelentős állami tőke van, hisz ez biztosítja a prudens válságmendzseri csoport kiválasztását, a def. 2 alapelveinek sikeres alkalmazását, következésképpen a mogyis zacskók megfelelő kiosztását.

A fanyalgókra tessék azt mondani, hogy írigyek, mert nincsnek projektjeik és mogyis zacskóik.

Köszönöm figyelmüket.

2009. április 3.

tölgy
Fájront!


Na, ma reggel aláírtam Gordonka papírját. Nem tudom mi is volt rajta, mert nagyon hosszú, én meg nem érek rá. Pörgök ezerrel.

Annyit mondtak, hogy ha ezt aláírom, akkor egy évig semmi gondom a kurva országgyűléssel, be sem kell mennem. Mondjuk olcsó az étkezdéje, de a tormakrémes sonkatekercstől már 1989 tavaszán allergiát kaptam ott.

Most jövő tavaszig Gordon elintéz mindent, aminek már nagyon ideje volt, mert emiatt a szar válság miatt egy csomó gondom lett otthon. Asszony meg régóta nyúz, hát jó, elmegyek kicsit lazítani. Hét éve járok abba a szaros parlamentbe, most már nekem is kijár a sabbatical. Az valami zsidó vagy amerikai szokás. Elhúzok a házunkba egy évre. Három éve vettem, de alig volt időm lakni benne.

Kis gond a szomszéd, az valami ellenzéki, de jövő tavaszig ő sem akar semmit. Az asszonyok jól kijönnek, és a szomszéd már évek óta ott él.

Csak valami köcsög be ne kavarjon. Azt lefejelem. Kész.


update Azt hiszem tényleg Gordon az igazi szakember. Ha Ferinek eszébe jutott volna ez az aláírásos megoldás, akkor már 3 éve nem kéne bejárnunk. Az ember letenné azt a izét... az esküt és aláírna egy papírt, és meglenne a szavazata 4 évre. Nem kéne molyolni annyit azzal a sok hülye gombbal, amit ha eltéveszt az ember, mehet Ildikhoz a szőnyeg szélére állni.

2009. április 1.

Kovátsch Gamma Bertalan
Levettem róluk a kezemet

Hát ez tiszta őrület. Kirúgták a Ferit. A Urat. Az Urat, aki nekem Projektet adott Budapesten. Az Urat, akinek az lett volna a történelmi feladata, hogy az SZDSZ pofájába nyomja a fospumpát, a Fospumpa pofájába egy nagy, hámozatlan narancsot, ő maga pedig 24 évig kormányozzon. Mindaddig, amíg a hülyejobberek kihalnak és az új jobbergeneráció végre megérti, hogy amíg én nem mondom róluk, hogy szalonképesek, addig esélyük sincsen a mézesbödön közelébe jutniuk.

Most kirúgták. Ki a fasz fog ezek után az MSZP-re szavazni?

Hát én nem, az tuti. Gizike sem fog, mert azért Kiss Péternek nincs az a szexepilje, mint Ferinek volt. Tölgy se fog, mert ha nincs a Feri blogja, akkor ő már nem fog eljárni a kapcsolat.hu-ra, hogy magába szívja az egyetlen igaz társadalompolitikát. Prosztó sem fog többé már az MSZP-re szavazni, mert ki képes Feri kördiagramjaival felvenni a versenyt? Az Őrnagy se fog többé az MSZP-re szavazni, mert Feri támasza és protezséje, az Ági, elmegy Ferivel együtt és az Őrnagy vigasztalhatatlan lesz. Martonx se fog az MSZP-re szavazni, mert annyi gyedet úgyse kap már többé, mint amit Feritől kapott. Legfeljebb csak Leskelődő fog az MSZP-re szavazni, de ő nem számít, aki terepszínű virágot ültet cserépbe, az egyéb perverzitásokra is képes.

Nekem Feri nélkül végem. Feri nélkül pedig az MSZP-nek vége. Kommerek, gyorsan gondoljátok meg, mit keres egy szocialista párt a baloldalon? A baloldalon csak a kommerek vannak meg az Orbán. Gondoljátok meg és vegyétek vissza a Ferit.

Szigorúan az ország érdekében.

Update: Bauer se szavazna az MSZP-re, de ennek oka titok. A kommerek nem tudhatják meg, hogy ő a Feripárt főszervezője.

Update2: Szidónia kisasszony se szavazna az MSZP-re, amióta olyan csúnyán beszéltek szerelméről, a Lajosról.

Update3: eN se szavazna az MSZP-re, mert az MSZP-s kommerek miatt csak esne a részvényei értéke.

Update4: Loxon se szavazna az MSZP-re, mert szkeptikus lett a Feri távozása miatt. Már nem hisz a politikában. Egy olyan világ, ahol a Feri megbukhat, neki sötét és ijesztő.

tölgy
Védjen meg a hóhér!


A Fospumpa hívei közénk férkőztek. Nem kicsit. A legbelső elitbe is befurakodtak ügynökei, akiket azonban kurvára lelepleztünk.

Itt van ez a Szekeres, ez konkrétan szar ember. Nem is ember, csak egy szarkupac. Nem, nem azért, mert kitolt néhány talicska mogyit a rábízott M zárolt mogyi raktárból. Az egy teljesen köznapi elitizmus. Hanem szervezkedik a kis genya.

Keresem a szavakat, alig tudok magamon uralkodni. Hatalmat akar?! Az az enyém, illetve a mienk, Magyarország természetes kormányzóié.

Körülnézek, mindenki csomagol már, kiszellőzteti-kitakarítja a bécsi lakását, az elit családok válnak és az asszony/gyerek nevére íratják keservesen összetolt mogyi kupacaikat. Már csak egy ember tart ki. Rendületlenül!

Űl a Vezér nagy kevélyen
A fényes vezéri széken,
Magas urak (aljas szolgák!)
Körülveszik, kezét nyalják.

De a trónus inogni kezd...
Földindulás okozza ezt?
Földindulás: néplázadás!
Gyarapodik szemlátomást.

Mint a folyóvíz a gátot,
Eltépte a nép a láncot,
S békójának töredéke
Fegyver mostan a kezébe'!

Ing a trónus egyre jobban,
Sompolyognak alattomban,
Sompolyognak el az urak.
A Vezérnél csak egy marad.

Tudjátok-e, ki ez az egy,
Aki maradt, aki nem megy?
Orcája hó, ruhája vér,
Keze halál, neve hóhér.

Szól a Vezér: "Mind elhagyott!
Csak másodmagammal vagyok.
Te vagy tehát, te vagy nekem
Egyetlenegy hű emberem!"

"Azért, hogy én itt maradok,
Híved, Vezér, én sem vagyok,"
Szólt a hóhér előlépve

"Vezéreknek nincsen híve.

Kik a trónus körül járnak,
Nem egyebek ők, mint árnyak,
Tart az árnyék, míg süt a nap,
Ha ez elmegy, vége annak.

Itt maradtam én teveled,
Mert nekem te adsz kenyeret,
Együtt lenni kell minekünk,
Egymás nélkül nem élhetünk."

2009. március 31.

Kovátsch Gamma Bertalan
Kommerek

Bazdmeg, ebben a kurvaországban csak kommerek laknak. Kommer a buszvezető, kommer a bankigazgató, kommer a tőzsdecápa, természetesen kommer a fospumpa Orbán és az egész pártja és akit megharapnak, az is kommerré változik. Alig néhányan vagyunk még fertőzetlen nemkommerek, én, meg a Gordon, meg a Feri, meg talán a Zsolti. Titeket, a webeliteket is a fertőzetlenek közül válogattuk, de van egy olyan szörnyű gyanúm, hogy közétek is beszivárogtak a kommerek, hogy harapjanak és fertőzzenek.

Ott! Ott van Tölgy az ajtóban! Kapjátok el és nyírfakarót a szívébe!

Ilyenek a viszonyok, webelitek. Még ide is megpróbálnak beszivárogni. Egy dolgot tehetünk: egymásnak támasztjuk a hátunkat, mindenki maga elé tartja a nyírfakarót és az automata fegyvert és ha jön a kommer, pofájába a nagykaliberűvel, mint a kedvenc országszimulációs játékomban, a Headshot 4-ben.

És akkor a faszok ki akarják dobni a Gordont egyes-egyedül a kommer fenevadak közé! Mi van, ha a háta mögé osonik egy kommer és a Gordont is kommerré változtatja? Egyik nap még a Piac és a Verseny barátja a Gordon, másnap már egy fertőzött kommer.

Nincs más megoldás, kell a Feri, hogy védje a Gordon hátát. Ez kívánom én is, ezt kívánja a Zsolti is, meg az a maroknyi fertőzetlen nemkommer, aki ebben az országban még van. Ha a fodorgabi egyszerűen csak hígvelejű és nem kommer ő is, akkor meg kell értse. Persze lehet, hogy a fodorgabi is kommer, ekkor könnyű megmagyarázni, miért akarja elvenni Gordon hátától a Ferit.

Hogy ő osonhasson a Gordon háta mögé és haraphassa át a Gordon nyakát.

2009. március 30.

Kovátsch Gamma Bertalan
Sírvers

Két éve nyomjuk itt nektek, mi, az elitek. Sőt, újabban webelitek. Margitot kifúrtam, Gizike befúrta magát, más nem nagyon történt. Két éve nyomjuk és mi az eredmény? Hogy újra aktuális lett egy régi post.

Tessék, nem megmondtam 2007 januárjában is?


Szóval ha figyeltetek volna, akkor nem rákosiznátok és kádároznátok itt, hanem vigyázó tekinteteteket a reformok folyamára szegeznétek, amelyeket - egy-két megszakítással! - ezek az államférfiak lenyomtak a szokás szerint tiltakozva bégető magyar birkanép torkán. Volt alkotmányunk korábban? Ha Rákosi nincs, talán még ma is alkotmány nélkül henteregnétek a trágyában és nem is tudnátok, mi hiányzik nektek. Mert ti ilyenek vagytok, egy kis kalácsért cserébe még Rákosinak is elfelejtenétek megköszönni az alkotmányt. Na, most elég. Térdre, bunkók! Aki nem hálálkodik Rákosinak, kivágom a blogról!

Most nem veszem sorra a többi nagy államférfit, akinek köszönettel tartozunk. Csak röviden. Nagy Imre jól kezdte, 1953-ban reformokkal nyitott, de sajnos gyenge volt, bedőlt a klerikális reakciónak 1956-ban, meg is járta. A sorsa legyen mindegyikőtöknek intő példa. Aztán jött Kádár, jól nyitott, a reformok jegyében leszámolt a klerikális reakcióval - ez a leszámolás legyen nektek intő példa! - aztán sajnos a szoci lobbik felpuhították a reformjait és fájdalmas kiigazításokra szorult. Aztán volt néhány felejthető kitérő - az a motyogó szarfejet nem említem, aki 2002-ben megnyerte a választásokat - és most history repeats itself, so to say.Megmondtam és be is következett. Újabb reformer esett áldozatul a mocsárszocikommerek nyúlós dágványának. Mondhatnám, mit számít, ez az avant-garde, az élcsapat sorsa.

Egy baj van csupán.

Flash Gordont, a galaktikus hőst, a baloldal új reménységét túl korán kellett bedobni a húsdarálóba. Így aztán darálthússá változik, mire a reformok új folyamát és a hozzá kapcsolódó projektjeimet elkezdhetnénk.

Nincs mese. Most, a válság közepén megyek a Gordonhoz. Amíg még egyben van.

2009. március 28.

tölgy
Feri elég(ia)

Talán eltűnök hirtelen,
akár az erdőben a vadnyom.
Elpazaroltam mindenem,
amiről számot kéne adnom.

2009. március 26.

Kovátsch Gamma Bertalan
Ferigyerevissza!!!

Búcsúzás

Ismeretlen költő verse a XXI. század elejéről. Gyurcsány Ferencnek ajánlva.

Engem itten megbántottak
sötét lelkű, durva népek.
El is megyek, majd sírhattok!
Többet ide be se nézek!
Rettentő nagy okosságom
hiányzik majd innen, tudom.
Én voltam a fény a ködben,
Egy fontos nick a fórumon!
Ne szomorkodj, ha szépen kérsz,
még esetleg visszatérek,
búcsúztató topikomban
legyenek szép, színes képek!

2009. március 25.

Kovátsch Gamma Bertalan
Akármit

Most, amíg még semmi nem dőlt el, elmondom még egyszer világosan, szótagolva, hülyeszociknak, hülyefodorgabikának. A webeliteknek nem, ők tudják.

Csak a La-jos jö-het szó-ba.

Miért? Az ne érdekeljen titeket. Elég, ha én tudom.

De ha e nélkül nem tudtok aludni, akkor mondjuk azt, hogy neki van programja. Ő valamit csinálna. A többiek meg még csak nem is tudnák, mit csinálnának. Márpedig most valamit csinálni kell. Akármit.

2009. március 24.

Kovátsch Gamma Bertalan
Komprádor

Blogunk a szerény kezdetektől indulva rohamléptekkel halad a Tényezővé válás felé, így éppen ideje volt, hogy egy igazi és teljes professzor is megnyilvánuljon nálunk. Olvassák nagy szeretettel a bizarr gépezetek szakértőjét, Lacit.

Gyurcsány lemondásával az utolsó csövecske is helyére került. A komprádor kezelői most már csak a Globális Főközpont jelére várnak, hogy a gépet beindítva elinduljon a pénz és életerő kiszivattyúzása és a virtuális üveggyöngyök beszivattyúzása. A dolgok valódi természetének ismerői számára ez a fejlemény korántsem meglepő, mivel a komprádor építése 7 éve tart. Először a lokális szivattyút szerelték be. A Magyarország méreteihez igazodó szivattyú akkora, hogy egy egész völgyhíd kellett az elrejtéséhez. A piros pénzcsöveket svájci és off-shore bankokon keresztül kötötték a Főközpont globális Főbankjának a Főszéfjéhez. Az életerőt kék csövek szállítják és a Főkórházon keresztül a lokális életerő-elosztókhoz futnak, amelyek busás haszonnal árulják a globális elit azon tagjainak, akik a globális elosztás extraprofitjából képesek azt megfizetni.

A visszáramú csöveken csak parancsok, a komprádor kezeléséhez szükséges, a főhatalom által erősen korlátozott kézikönyvek és a főhatalom ajándékai érkeznek. Ezt a lokális kezelőszemélyzet, szaknyelven a lokális elit használja. A zöld visszáramú csövön folyik be a kitermelendő lakosság hipnotizálására szánt virtuális kábítószer, az úgynevezett blog. A blog huzamos fogyasztása a kitermelésre kiszemelt embertömeget csupán egyszerű újratermelésre képes webprolikká változtatja, akikhez a lokális elosztóközpont kék és piros csövei adapter nélkül csatlakoztathatók.

A komprádor lokális irányításának a jogáért éles harcokat vívott Gyurcsány, azonban vesztett. Bokros Lajos, a győztes azonban képtelen volt elérni a lokális főkapcsolót, lévén az a völgyhíd oldalában, több emelet magasságban található. Szövetséget kellett tehát létrehoznia, melyet Reformszövetség néven ismerhetünk. A terv szerint a Reformszövetség tagjai egymás vállára állnak, így elérhetik a komprádor főkapcsolóját és elkezdődhet az ország kirablása. A tervbe azonban hiba csúszott. Aki alul áll, az távolabb kerül a lokális főhatalmat biztosító kapcsoló működtetésétől. Így először az emberpiramis alján állóknak is garanciákat kell kapniuk, hogy a főhatalom ajándékaiból nekik is jut. Ezért késlekedik a lokális szivattyú elindítása.

Ne legyenek azonban kétségeink. A megállapodás már nincs messze és amennyiben a szivattyút elindítják, a beömlő blog mindenkit engedelmes zombivá változtat. Egyetlen lehetőség a völgyhídba épített komprádorszivattyú lerombolása lehet. Még van 24 óránk. Van-e 200 ezer vállalkozó, aki ma éjszaka kimegy és lecsákányozza azt a kurva völgyhidat?

Ezredes K Őrnagy
Fenék"Férfi szeressen nőt, mivel ez természetes, ámde

hadd mondjam, mit tégy hogyha fiúkat akarsz.

Hozd be a szép Menophílát, fordítsd hasra az ágyon,

s nézd meg jól gyönyörű öszibarack-fenekét.

Aztán húnyd be szemed s képzeld nagy lelkesedéssel,

hogy Menophílosz, a lány öccse farkán lovagolsz."
Így jár a Fospumpa is, azt képzeli hogy ölében a hatalom,
mert nem látja az Úr trükkjétől a Lényeget.Ferenczy A. Szidónia
A Lajos

Lajos nem potyautas. Ha belép, fizeti a tagdíjat. Egyszer persze elcsábult, illetve csak majdnem. Erkölcsi kötelezettségnek érezte, hogy a belépésével segítse a haladás pártját. Így akarta meghálálni nekik a beléje fektetett bizalmukat. Azt, hogy kiálltak mellette. De aztán mégis inkább a függetlenséget választotta.14 éve ugyanazt mondja és képviseli, egyenes ember. Bár a normálisok EP listáját vezeti, nem habozik az országért mindezt feladni. Ha kell, ha ezt kívánja a helyzet, kormányoz. Neki van programja. Teli számmal és kördiagrammal. Nem ám valami frázisgyűjtemény.

Neki nem mondhatja senki, hogy "hol van akkor, amikor szükség van rá". Itt van. Majd 40000 racionálisan gondolkodó magyar az ő kezébe tenné a sorsát.

Ő képviseli a normális politikát, felvállalja a normálisok politikáját. Amikor a normálisoknál is megszalad a ló, akkor segít. Lebeszéli őket a haláladó teljes eltörléséről. Lám, siker lett ez is, de ő csak csendesen meghúzódik a háttérben.
Pedig a párt egésze mögötte áll. Illetve a többsége ezt az irányvonalat képviseli. Vagy legalábbis százak, de Habsburg György mindenképpen.
És a fiatalok is megértik végre, hogy nincs ingyenebéd, arézangyalát.

Ő az első közép(kelet)-európai pénzügyminiszter, aki megszüntette a felsőoktatás ingyenességét, és joggal büszke rá. Meg kell csak nézni, hogy akik nem tettek ilyet, illetve visszaléptek a haladás útjáról, hol tartanak. Milyen színvonalú a felsőoktatásuk.

Ő tudja, hogy helyre kell állítani a bizalmat. A bizalmat a kormánnyal szemben, és a nemzeti valutával szemben. Hát milyen már az, hogy nem lehet kiszámítani a holnapi nap árfolyamát. Bezzeg a jó kis előre ütemezett csúszó leértékelés idejében... nem volt olyan határidős devizaügylet, ami bebukhatott.

De hiába zuhan változik a gazdaság, hiába ingadozik a forintárfolyam, egy dolog biztos: az Ő programja. Az stabil, azon nem kell változtatni, azt nem kell adaptálni. Akár a tízparancsolat, olyan az.

Kérem, Ő itt van. Van programja, ami jó. Ha a pártok úgy gondolják, hogy a meglévőknél konzisztensebb (radikálisabb) elképzelésre van szükség, csak hozzá kell fordulniuk.

Kérdések? Valaki? Ott a hátsó sorokban, esetleg?

tölgy
Ne féljetek!

Eljött az Igazság Pillanata, elválik a szar a májtól. Percemberkék rohannak, hogy megtapossák a megroggyant óriást. Diadalmas tort ülnek a gyávák. A barátok elfordulnak, a szövetségesek elárulnak, a hívek elvesztik hitüket a fáradalmas és hosszas küzdelemben..
Bújna az üldözött, de nincs hová. A kapuk nem nyílnak meg, egyedül marad a hideg és sötét Piacon. Ott bolyong keresve egy Rést, mindhiába.

Lehet-e ennél még rosszabb?

Lehet, majd rájönnek. Amikor eltávozik közülünk. Amikor majd beköszönt a vérfarkasok hideg, rémisztő éjszakája. Neki mindegy, neki sosem lesz rossz. De hová leszünk mi nélküle?

Csak kevesek állhatatosak és kitartók a hosszú harcban. Riadj magyar! Óriást veszejtesz el, kötsz gúzsba, taszítasz el magadtól.
Meg kell tisztulnia e népnek. Fel kell ismernie bűneit, meg kell utálnia és meg kell javulna: fel kell ismernie rasszista hajlamait, meg kell utálnia etatista reflexeit - el kell vetnie mindazt, ami a régi világhoz köti, hogy megszabadulva végre a húsos fazekaktól végleg és tökéletesen megjavíthassa a versenyképességét.

Azokhoz kell szólnunk bátorítóan, akik megfáradtak ebben a emberfeletti embert kívánó küzdelemben. Ne csüggedjetek! És ha megkérdenek minket, a webelitet:
"Őr, meddig tart még az éj?"

Feleljük
:
"Eljön a reggel, aztán az éjszaka. Ha kérdezni akartok, csak kérdezzetek, térjetek vissza és gyertek el újra."


Mi itt leszünk, virrasztunk, várjuk a visszatérést, a Nagy Odabaszást, és tesszük a dolgunk: megmondunk.

2009. március 23.

Bauer
Takarodjatok!

Ezt elkúrtátok. Az Úr most eltakarodik. Úgy győztetek hülyemagyarok, hogy vesztettek. Egy igazi Államférfit.

Ott kezdődött 2002-ben, hogy a pályázati pénzeket eltüntettétek, majd megszűntettétek a Sportminisztériumot. Megpuccsoltátok a hülye Medgyessy-t. Majd szórtátok a pénzt, mintha dübörögne a gazdaság.

Majd 2006-ban kiderült, hogy elkúrtátok. 4 évig nem csináltatok semmit, sőt hazudtatok reggel, délben és este.

Ahelyett, hogy lemondtatok volna, maradtatok. Megverettétek magatokat az utcán és körbekerítettétek a Parlamentet.

Utána másfél év alatt a reformok miatt szétvertétek az EÜ-t, az oktatást és a rendőrséget is. Leépítettétek és teljesen eladósítottátok az államot.

Majdnem államcsődöt okoztatok. Az IMF éppenhogy kisegített titeket. Fél évig pedig újra nem csináltatok semmit. Leégtetek Brüsszelben, Londonban és Moszkvában. Obama pedig lúzernek nevezett titeket.

Mindent elkúrtatok bazdmeg. Az Úr most miattatok távozik.

Takarodjatok hülyemagyarok!

Prosztó M. Beléndek
Idézet-párosok

Az önkritika

"Központi Vezetőségünk megállapította, hogy pártunk és különösen pártvezetésünk munkája közben súlyos hibákat is követett el. E hibák egy része pártvezetésünk helytelen módszereiből folyt."

"A fő felelősség persze a helyi meg az országos vezetőké. Közöttük is nyilvánvalóan kiemelkedik a párt elnökének, a miniszterelnöknek a felelőssége. "

Az eredményekről

"Néhány héten belül, ha a begyűjtés fegyelmezetten és szervezetten folyik, a 4 forint 60 filléres liszt is országszerte kapható lesz. "

"Azért az mégiscsak teljesítmény, ennek az országnak a teljesítménye, hogy ma autópálya vezet Szegedre ... és ha így folytatjuk, márpedig így folytatjuk, legalábbis ami az autópálya-építést illeti, akkor jövőre Európa kulturális fővárosába, Pécsre szintén autópályán lehet eljutni."

Az ellenségről

"Hadat kell üzenni azoknak az ellenséges üzelmeknek, amelyek dolgozó népünk javát szolgáló rendszabályaink végrehajtását fegyelmezetlenséggel, zavarkeltéssel, helyes intézkedéseink túlhajtásával vagy félremagyarázásával meg akarják akadályozni."

"A Fidesz félelmet kelt, gyűlöletet szít, asszisztál a nyelvi, a fizikai erőszakhoz. Parlamenti politizálás helyett demonstrációt szervez, tüntetést támogat, ultimátumokat ad. "

A kiútról

"Ami azt a rendszabályt illeti, hogy a párt Központi Vezetőségének titkári teendőjét és a Minisztertanács elnökének teendőit most más-más elvtárs látja el, ennek oka az, hogy ezek a munkakörök külön-külön olyan nagyok, hogy ellátásuk egy elvtárs teljes munkaerejét veszi igénybe... A Központi Vezetőség két ülése közti időben a politikai határozatokat most egyedül a Politikai Bizottság hozza. A háromtagú Titkárság munkája pedig elsősorban abban áll, hogy gondoskodik a határozatok végrehajtásáról."

"Azt javaslom, hogy alakítsunk új kormányt új kormányfő vezetésével. Kérem, hogy a kongresszus bízza meg a párt elnökét, a választmány elnökét és a parlamenti frakció vezetőjét az új miniszterelnök megnevezésének előkészítésével... De nem kívánok elmenni!... Vezetni szeretném a Szocialista Pártot, vezetni ebben a küzdelemben."

Forrás: Magyar Hírlap

2009. március 22.

Kovátsch Gamma Bertalan
Mi a fasz van????

Bazdmeg, mi a fasz van????

A megállapodás értelmében minden haladó véleményformáló kiáll Feri mellett, én, a Zsolti meg a Józsi is, és erre ez a töketlen fasz lemond???? A kretén fodorgabi örömtüzeket gyújt és még azt is hihetik, hogy a kommerek győztek? Megint az Eszternek volt jobb ütemérzéke? Tudta előre és nekem nem is szólt? Mi van itt, progresszív progresszívnek farkasa?

Ne basszatok ki velem. Mindent megtettem az Ügy érdekében, a megmondásokon és a képmeséken mind ott van a nevem, erre csak így ukmukfukk Tényezők lesznek olyanok, akiket éveken keresztül terítettem fospumpával. Ráadásul a tőzsde is kinyit hétfő reggel, benne a beragadt OTP részvényeim, hogy az Eszter jenhiteléről már ne is beszéljek. Nem érdemli meg az együttérzést, eltitkolta előlem az infót.

Neveket akarok, de azonnal. Ezen felül világos instrukciókat. Mit kell mondani? Kit kell fospumpázni? Már az Orbánon kívül, úgy értem. Ne hagyjatok itt a szarban, megbízható voltam, vagy nem? Ezentúl is megbízható leszek, csak mondjatok már valamit!

Hahó! Van ott valaki? Mondjatok már valamit!

Van ott valaki??? Akárki???

2009. március 21.

tölgy
Teknikatanárt ide!

Höndör B. Margit
He?? He??

Annyira felidegeltem magam..
Most akkor mi van?
Hát tényleg elmegy a Feri?
Jolánka hívott fel délben, éppen a csirkecombot paníroztam, nem is akartam felvenni a telefont, aztán mégis.
Odaégett az egész ebéd, a rohadt életbe! A telefon is tiszta dzsuva!
Mindegy, úgysincs étvágyam.
Valami szemét állat megbántotta! Hát azt hiszik, hogy attól jobb lesz, ha elmegy?
Na, majd most meglátják!
De mindegy, mert úgysem tud elmenni a Feri, mert úgyse lesz más, mert csak a szájuk jár úgyis.
Akar, de nem tud.
Ettől most kicsit megnyugodtam.
De azért mégis.
Most akkor mi van?

Kovátsch Gamma Bertalan
Superheroes

És akkor a Fospumpa lánggolyót dob Feri felé.

És akkor Feri jégtömbbé változik és megfagyasztja a tüzet.

És akkor a Fospumpa felrepül a sztratoszféráig, hogy onnan lezúgva szétlapítsa Ferit.

És akkor Feri kitépi az Erzsébet-hidat és feldobja az egekbe, hogy leverje a Fospumpát vele.

És akkor a Fospumpa vulkánná változtatja a Gellért-hegyet.

És akkor Feri a Dunának megparancsolja, hogy oltsa el a vulkánt.

És akkor a Fospumpa óriási vihart küld a városra.

És akkor Feri villámokkal bombázza a Fospumpát.

És akkor a Fospumpa a villámok elől a tenger fenekére bújik.

És akkor Feri megfagyasztja a tengert és a Fospumpa örökös fogságba esik.

Mondjátok csak, képes lenne erre a Lendvai? A Szekeres? A Juhász? Az Ujhelyi?

Egy faszt képesek rá. Erre csak a Feri képes.

Úgyhogy ezt a kérdést le is zárhatjuk.

2009. március 19.

eN
Javított Kiadás

tölgy
Ízi véj

Hát kérem, hosszas könyvtári kutatómunka, survay-ek tucatja és végeláthatatlan fókusz-csoport kutatás után sikerült nekem, igen Nekem, megfejtenem a politikai tanácsadás titkát. Na jó, igaz, zsenialitásomnak és ituíciómnak is köszönhető az eredmény, de enélkül nincs haladás.
Most elárulom vájtszemű olvasónak a titkot.
Egyszerű mint a pofon, de hiszen ettől zseniális: ha rám hallgatol jó lesz Neked, ha nem hallgatol rám, megszívod. Te is és a világ is.
Két út áll előttünk, mond, Te melyiket választanád?
2009. március 18.

Meghalt Gasner János

2009. március 17.

Kovátsch Gamma Bertalan
Híresember

Ha valaki ismeri a híresembereket - nektek nem kell, elég, ha én ismerem - az könnyedén talál történelmi példát arra, mennyire lehetetlen a hülyejobberekkel szót érteni.

Itt van ez a Márai is.

Márai is megírta már, hogy Orbán egy fospumpa. Tessék, így ír Márai.

S e ponton jött el az ideje, hogy töredelmet gyakoroljak: amit fentiekre válaszul Brüning nyilatkozott, az nevetségessé tesz mindenkit, aki hasonlóságot vél látni Weimar és a mi időnk között: „Napról napra nyilvánvalóbb, hogy milyen szegény gondolatokban a jobboldal agitációja, hiszen még arra az alapvető kérdésre sem válaszolt, hogy mobilizálni kell-e a valutát, vagy pedig inflációnak kell-e jönnie? A kormányrendszer ellen folytatott harcban a jobboldal nem állított fel semmiféle világos programot. Ez a tábor csak a hatalmat akarja". (Ujság, 1932. márc. 10.) És a vád valóban nem volt igaz: Hitler (1932 áprilisában) igenis válaszolt a legalapvetőbb kérdésre, ti. arra, hogy ki a felelős a helyzetért. Amikor a német gazdasági élet vezetőivel találkozott a düsseldorfi Iparos Klubban, leszögezte: „a német nyomort nem a világválság okozza, hanem az, hogy a rossz vezetők nem törődnek a nép létérdekeivel". Hogy kik a rossz vezetők, azt a jelenlévők kitalálhatták.


Márai megmondta előre. Gondolkozzatok el ezen.

2009. március 16.

Kovátsch Gamma Bertalan
Mintha ma lett volna

Mintha ma lett volna.

Egy március 15.-i ünnepségen egy Darth Vader figurára alkudtam éppen. Darth Vader a Totyáé volt, akinek a faterje kijárt Bécsbe a vonattal és ő mesélte, hogy létezik az álomváros, a Shopping City Süd. Bizonyítékképpen elhozta a Darth Vadert, ami olyan 15 centiméter magas lehetett és villogott a fénykardja. Amikor valami talpramagyarnál tartott a kórus, Totya elgyengült és beleegyezett, hogy a Darth Vadert odaadja három mecsbokszért. Éppen a kezembe kaparintottam a Darth Vadert, amikor a hátam mögül egy kéz megragadott és kilódított a folyosóra.

A tornatanár volt. Darth Vader évekre eltűnt a szemem elől.

Egy október 23.-i ünnepségen láttam újra Darth Vadert. Az egyik rendező mutogatta a másik rendezőnek. Természetesen azonnal odarontottam és felelőségre vontam a rendezőt. Az én Darth Vaderem. Hogy került hozzá?

Nem akarok részletekbe menni. Nem kaptam vissza Darth Vadert, sőt, meg is rugdostak.

Dögöljön meg az összes forradalmár a forradalmaikkal együtt.

2009. március 15.

Prosztó M. Beléndek
Március 15Ja, és ne kiabáljatok, mert intézkedés lesz foganatosítva.

2009. március 14.

Kovátsch Gamma Bertalan
Új Politika

Vazze, nem bírok magammal. Kurva nagy dolog, hogy felbukkant Lajos, a Hős. Minden megváltozott, elitek, minden! Korábban ugye mi volt? Kire szavazhatott volna egy egy modern, városlakó, marihuána-szívó, Orbán-utáló, mérsékelten baloldali, Gyurcsányt nem szerető, de legkisebb rossznak tartó, új konzervatív párt alapításán töprengő, de aztán az MSZP-re mégis gondolkodás nélkül leszavazó elit értelmiségi? Ferire, persze, de mekkora undorral tette volna ezt, mekkora lelki törést okozott volna annak a sok konzervatívnak, akarom mondani liberálisnak, akik előbújnak a minőségi borbárokból akarom mondani a romkocsmákból, otthagyva a Bock Magnificot és a szarvast Cumberland mártással, akarom mondani a sajtos pogit és a vörösboros kólát.

Elő fognak bújni, ne aggódjatok. Mert szemben a Fospumpával és a hívőivel, akik olyanok, mint egy szekta, ezek a konzervatívok illetve liberálisok nem is foglalkoznak politikával. Teszik a dolgukat, csinálják az egyik projektet a másik után, csak akkor kapják fel a fejüket, amikor meghallják, hogy Orbán-rendszer közelg. Ekkor se kezdenek el felvonulni, kukát gyújtogatni és köztereket telepisálni, mint a kretén jobbszektások szoktak, hanem csak úgy csendben emelkedik bennük az undor. Nem mondják, pláne nem a közvéleménykutatóknak, csak érzik, hogy valami lesz. Aztán eljön az igazi választás napja (nem az EP-választásé, az nem számít) és tömegesen érzik úgy: ez így nem mehet tovább. Bemennek a szavazóhelységbe, megnézik a szavazólapot és mit látnak?

Van a Feri, van a Fospumpa és van az Ésszerűség.

Tömegesen húzzák be az Ésszerűséget, aztán visszamennek a Cumberland mártáshoz, akarom mondani a sajtospogihoz. Nem mint egy hordává züllesztett szekta, hanem mint individumok, büszkén, egyénileg, saját meggyőződésből, nem hallgatva vezérürükre, csak saját józan eszükre.

Aztán este a Fospumpa megnézi a választási ereményt és becsap neki a valóság. Csupán a képviselői helyek 57%-át szerezte meg.

Újra veszített.

2009. március 12.

Kovátsch Gamma Bertalan
Roncsderbi

Voltam már liberális, voltam már konzervatív. Mindenhol jó, de legjobb útközben. Voltam már fegyverszakértő és filóztam országmegváltó játékprogramokon Az Eszterrel. Autószerelő még nem voltam.

Autószerelő úgy lesz valaki, hogy vesz egy autót és egy donorautót. Az utóbbit arra, hogy kiszereljen belőle ezt-azt az igazi autó részére. Aztán elkezd berhelni. Kiszereli az ótvaros rohadványt. Átköti a gyanúskábelt egy kevésbé gyanús helyre. Beszereli a donorautó motorját. Az eredmény pedig egy csillogó-villogó, de legalábbis a limitet megugrani képes vörda.

Pártokkal pont ugyanez a helyzet. Veszünk két ütött-kopott pártot, mondjuk az SZDSZ-t és az MDF-et. Az SZDSZ-ből kiszereljük a neoliberálisokat, azokat beszereljük az MDF neokonzervatívjai mellé, az MDF-ből kidobáljuk a hülyéket, az SZDSZ maradékát elküldjük eprészni és máris megszületett a motorját bőgető versenyautó. Mire kettőt pillant a hülyeferi és a hülyeviktor, máris be vannak szorítva a donorpárt és a menőpárt közé.

Ja, hogy miért az SZDSZ a donorautó és miért nem az MDF? Azért, mert az MDF-nek sikerült megszereznie a jó motorblokkot, akarom mondani Lajost, a Hőst. Márpedig Lajos az aduász. Mellé lehet szerelni alig rohadt küszöböt, de Lajost nem lehet átszerelni sehova, az lealacsonyító lenne egy Hősnek.

A donorautók is roncstelepen végzik. Előtte azonban még egy kicsi hasznot hajtanak. Ezt még tegye meg a hülyefodor, mielőtt eltűnik a színről.

2009. március 10.

Kovátsch Gamma Bertalan
A Hős

Sötét kor volt az, elitek. El se tudjátok képzelni, milyen sötét. Éppen csak felcsillant a Gorenje megszerzésének reménye, éppen csak megismertük a Shopping City Süd álomvilágát, aztán újra lezuhant az éjszaka, amit a nyálasliberálisok rendszerváltásnak neveznek. Vége lett a töretlen modernizációnak meg a reformoknak, ördögszekeret görgetett a szél a sívó homokon.

Nem, mintha az ördögszekeret lehetett volna látni, mert töksötét volt.

És amikor a legnagyobb volt a sötétség, a leghalványabban pislákolt a remény, a leghangosabban üvöltöttek a nemszakértő történészkormányosok és a szakértő kommerek, akkor eljött közénk Ő.

Lajos, a Hős.

Csillogó mellvértje ragyogott, mint a nap és a keze irdatlan kardot emelt! Azzal sújtott le az összes lógós mihasznára, a társadalom piócáira, úgyismint alkalmazottak, nyuggerek, anyák és egyetemisták. Azok meg mint a patkányok futottak szanaszéjjel és nem mertek visszapofázni, mint manapság! Nem volt melléduma, a pofát be lehetett fogni és szenvedni! Mert ez a nép szenvedésre termett, a Hős pedig adott is nekik ebből a gyógyszerből. Dicső korszak volt az, egy év csupán, de milyen egy év! Amikor halálomon leszek, akkor is erre az egy évre fogok visszagondolni hálatelten, amikor Lajos, a Hős benyomta a rosszemberek orcájába a fospumpát. Ezért megérte élni.

Na persze vannak, akik megpróbálják bemocskolni ennek az aranykornak messzire ragyogó emlékét. Hát ki mások, a kártevők, a hülyefideszesek. Ugyanazok, akik engem is lekollaborátoroznak, csak azért, mert népneveltem a Modern Képmesékkel és úgy általában több év óta nem rejtem véka alá, hogy Feri egy kurvajófej. Csak ezért legyurcsányistáznak.

Majd nem pofáznak, ha a Hős újra elhozza az aranykort. A másodikat. Akkor lehet majd nekik is pofát befogni.

Ferenczy A. Szidónia
moustache strikes backFú, de ügyi ultraibolya, hogy a kedvenc válságkezelő spanomat húzta elő a kalapból. A normális agyarország egyetlen és igaz harcosa, a fedettpályás européer. Lám, emberek jönnek-mennek, adják egymásnak, de Lajos olyan mint a Boltzmann-állandó. a haladás állócsillaga.

Ráadásul már-már drazsészintű alkalmazkodásra is képes. Hipp-hopp EP-listavezető. Csiribí-csiribá: miniszterelnök.
Ne adjisten, papucs orrán pamutbojt.

A prolik meg a hülyék pártja azon akad fel, hogy egy nadrággal nem lehet két lovon ülni. A szűklátókörű barmok. A következő lépésen filóznak, miközben már mattot kaptak. Csak még nem vették észre.

Új világ, mi?

Hát a program hol marad, sanyikám?

2009. március 9.

Kovátsch Gamma Bertalan
Yes, we can

Na tessék, a Fospumpa egy kis Obamává változott. Hope meg change meg yes, we can, meg a többi szarság.

Tudjátok, kiknek való ez? Kisgyerekeknek. Ha valaki ezt élvezi, itt van, élvezkedjen.

Elitbe nem tartozhat. Én az elittel komoly dolgokról beszélgetek. Például arról, hogy kinek van programja.

2009. március 8.

Höndör B. Margit
Beszéd-zanza

Gizike évértékelő beszéde a TETÜK tisztavató közgyúlésén

Válság? Újítás jön bazmeg!
Új világ, új remény!
Várjá’, hangulatelemek: Kártyavár, hajtómű, írógép. Idáig érted? 1+1=2! Elpattanó buborék!
Na.
Új Világ születik. Jönnek a kínaiak! Ebből még baj lesz, ahogy a nagy japán költő is megmondta még régen, meg én is, tavaly előtt.
Mer’ mi volt?
(jön a történeti áttekintés, figyi:)
Voltak a komcsik, meg a sunyi nyugat. Egyik hülyébb, mint a másik.
Szocialista tervgazdaság! Muhahaha! (intésre elsöprő kacajok a karzatról)
Kettőt mondok: Széchenyi, Rotschild!
Ja, meg még egyet: Kurva bankárok!
Ennyit akkor a történeti áttekintésről.

Mi lesz?
Új emberek lesznek, és most itt nem akarnék ujjal mutogatni!

Mit fogok csinálni, mikor leszek?
Alapelvek: mértékletesség, kijózanodás!
( a közönség soraiból megtört arccal somfordál ki az illuminált K.G Bertalan, Szidónia kisasszony szégyenlősen vihog)
Állami tulajdont! Munkát, kenyeret!
Pénzsóvár bankok nemzeti ellenőrzése! Erős állam!
Szabályozott piac!
Kirúgtam az országból az oroszokat? Ki! Lebontottam a vasfüggönyt? Le! Talpra állítottam az országot? Perszehogy.
Naugye!
Ja, igen, a hangulatelemek, már rég voltak:
Haza, összefogás, újpesti hentes, magyar anya, becsület, tisztesség!

Új irány Tirpákbokrétás, új irány tirpákok!

És most valami egészen más:
(legfeljebb lazán kapcsolódik)

2009. március 6.

Prosztó M. Beléndek
Rise of the Katkó

Bauer
Szigorúan titkos!

Ugye titeket is jobban érdekel kik azok a gyilkos terepjárósok akik ölik a faluszéli romákat, mint a 320 forintos euró?

Engem igen. Egyre kövérebb kérdőjelfelhők veszik körül ma már ezeket a C-aktás eseteket. Ideje megkérdezni, vajon kik lehetnek ők? Vajon kik állnak a háttérben? Kik mozgatják a szálakat?

Én persze tudom kik, de nem mondhatom meg mert államtitok. Államtitkokhoz pedig csak az elitnek van hozzáférése. Annyit azért megengedett az informátorom (GY), hogy konspirációs civil projektet indítsak itt veletek, remélem örültök nagyon.

Kezdjük akkor:

Vajon azok a szlovák terroristák lehettek akik 2006-ban a választási
kampányokban akartak robbantgatni?

Vajon a KGB (nem az), amelynek ügynökei itt dolgoztak 2006 őszén a zavargásokkor?

Talán azok akik éjszaka rálőttek a rendőrpalotára?

Vagy a Jobbik titkos KKK klubbja?

Arab kebabosok?

Esetleg romafób földönkívüliek akik kisérleteznek velünk?

Nem lehet, hogy a szlovák titkosrendőrség, a SIS aminek érdekében áll itt a káosz kialakítása és országunk tönkretétele? (wink, wink)

A döntést rátok bízom.

2009. március 4.

Kovátsch Gamma Bertalan
Gugolva is

Megeshet, hogy Feri nem nyer a választáson.

Azért ne örüljetek, agyatlan jobber droidok. Előjönnek majd a rejtőzködő ballib szavazók, akik nem olyan fanatikusok, nem olyan agyatlanok, nem olyan összekapaszkodósak, mint a kretén jobber droidok meg egyáltalán, kurva jó fejek. Ezek a szemüvegük felett csak annyit fognak kérdezni: mi ez az agresszív szélsőjobb szarkupac? Ja, akkor elmegyünk szavazni, ha már az EP-választáson nem voltunk (csak azért nem voltunk, hogy a Fospumpa elbízza magát) és nagyon határozottan azt mondjuk: megállj!

Ennek ellenére megeshet, hogy Feri nem nyer a választáson.

Nagy ügy, mi az neki? Annyi győzelem és nyert választás után, egy választás mit számít? Horthy-rendszer és Kádár-rendszer után Orbán-rendszerre ne is számítsatok, kretén jobber droidok. Egy ciklus, max. Az annyi, mint három év. Többet nem bír ki a Fospumpa, annyit ígérgetett meg olyan selejt emberei vannak, hogy neki egy ciklus három évnél nem lehet több.

Vagy annyi se. Mert amilyen az adjon, olyan a fogadj (azt ne is várjátok, hogy a nemlétezőt megörökítsem az örökkévalóságnak ebben a mesterműben). Amilyen szemét volt a Fidesz ellenzékként, olyan szemetek lesznek a szocik is. Támadni fognak éjjel és támadni fognak nappal, lesz sivalkodás és a Fospumpa bedobja a törülközőt két év alatt.

Nem akarok riogatni, de a Fospumpa alatt lesz sivalkodásra ok, mert a Fospumpa egy szemét és szívatni fog. Nem olyan haladó, nyugatos módon fog szívatni, mint ahogy például Bokros tenné, hanem balkáni, fundamentalista, bugrisparaszt módon fog szívatni. Így aztán az várható, hogy a nép egy év után azt mondja, hogy Viktorkám, elég a szívatásból, húzzál a bélbe légy szíves.

Kivéve, hogy egy év se kell a megvilágosodáshoz. Támadni akármilyen hülye kommer szoci tud, de ott lesz Feri, aki nem vesz részt a támadásban, ő nem arra való. Ő Feri, Akinek Programja Van és akkor is lesz majd programja. Fél év és minden értelmes ember rájön arra, hogy Feri programja kell nekünk.

Fél év. Nem hosszú idő. Addig gugolva is kibírjuk.

2009. március 3.

Ferenczy A. Szidónia
Bajusz vs Vudu


Végre. Elitek. Végre. 4 év után, végre rátaláltak a helyes útra. Mondom én, a jó munkához idő kell.
Mert csak sikerül visszaálni egy kb 2005-ös színvonalra a dolgoknak. Megmondták a nácik is,
rosszabbul élünk mint négy éve. Nosza, akkor legyen minden úgy, mint akkor.

Hát te, vérfarkas testvérem? Ne vuduzz. Hazudsz. Te is. És ha kiderül, jön a takaroggy. Egyébként is, van programod? Nincs?! Akkor húzzál már hátra a vokálba. Úgyis a "ne a zemberekkel" megy, ahhoz meg értesz. Csak ahhoz értesz. Ördögűző... bammeg, mér'nem űzöd el magad?

Bezzeg Bokros úr, akinél mindig van a belső zsebben egy alkalomhoz illő megszorítás. Ő tudja. De őt most exportálni akarják. Na de kérem, hol lesz akkor Bokros Lajos, amikor a hazának szüksége van rá?

És menjünk, előre, haladjunk. Ne azon akadjunk fel, hogy nem jó a kormány programja. Nem jó, na és? De legalább van neki. Sőt.
Nekik mindig volt néhány lépésük vagy pontjuk. Vagy legalább zászlóshajójuk. (de nem ám ezüst, drága Ibrahim)
Tulajdonképpen - hogy visszatérjek magamhoz - van program és nem is rossz. Mondjuk úgy, hogy rosszul kommunikálják. Persze jó és igaz módon nem lehetne kommunikálni, mert az inkonstruktív, populista vérfarkaspárt meg a katkó oldalkocsijuk egyből ellenük fordítaná az országot, de talán még Angela Merkelt is. Ezeknek semmi sem drága.

Naszóval, ha van programunk, de nem elég jó, akkor majd kérünk mástól. Mert egy konstruktív ellenzéknek van. Még ha nem is ellenzék, meg nem is párt, de nekik van, és ha nekik van akkor nekünk is van, de a fosgejzírnek nincs. Na jó, legyünk objektívek: van egy szösszenet - szószedet - amit a fővérfarkas fullajtárja rakott össze, de hát az semmi. Nincs benne derékszög. Ha pedig semmi, akkor nincs.
A reformszövetség meg derék társaság, mert ad jó programot - számokkal, betűkkel - ha kell. Kormányozni nem kell, ahhoz ért a kormány.

Szóval, drága legnagyobb ellenzéki párt: van program? Nincs? Akkor irány a vokál!

Ne a zemberekkel. Hát akkor kivel? Az elitekkel? Elment az eszed?
Szorítsanak. 100 megszorítást, ezeret. Bajúszosat, reformosat. Nem százzal, kétszázzal.
Növelik az adókulcsot? Sag schon, leszarom - amíg van ekhó, mulatunk.

Egyébként is, nem értitek? Végre rátaláltak a jó irányra.
Ja, hogy most ez az n+1. költségvetés és tulajdonképpen nem is kormányprogram kell, hanem adótörvények meg minden? Na de az ellenzéknek az sincs. Meg programja se. És hazudott, hazudik, hazudni fog.

2009. március 2.

Kovátsch Gamma Bertalan
Dehumán

Megint fenyegetik a szólásszabadságomat, pedig már egyszer megmondtam, hogy ahhoz ne piszkáljanak, főleg ne ilyen válságos időkben. Az a szólásszabadság kell nekem, különben sérül az üzletmenetem, azt meg mégse akarhatja az üzlet pártja.

Mert én olyan kurva sok Értéket Adok Hozzá, hogy az én üzletmenetem szabályosan Nemzeti Érdek. Én magam is Nemzeti Érdek vagyok. Mert igaz ugyan, hogy meg vagyok acélozva, de azért az mégis csak túlzás, hogy lebértollnokoznak a hülyék pártja hívői.

Sőt.

Szabályos dehumanizálás megy itten. Gyűlöletbeszéd megy a ballibek ellen, sőt, ellenem is, pedig én sehol sem vagyok ballib, hanem teljesen más vagyok és van fegyverem is. Nem mondom, hogy a dehumanizálást be kell tiltani, én mondjuk a saját blogomról kitörlöm őket a picsába.

Mert azért zavar. Most már zavar, hogy a nagy magabiztosságom elpárolgott.

2009. március 1.

Kovátsch Gamma Bertalan
Vátesz

Volt az az iskolabuszos ötlet - been there, done that. Elit dolog volt az iskolabezárásokhoz valamilyen pozitív témát kötni, de annyira tavalyi a dolog, annyira nem felel meg a szintnek, amin vagyok már. Akkor még izzadni kellett a szuverén imázzsal, de hát ki a faszt érdekel ez ma már? A szuverenitásnak vége. Ma, amikor a Minden vagy a Semmi vívja titáni harcát, ma már senki sem lehet szuverén.

És én ki is állok. Bátran, a fenyegetésekkel dacolva.

Igen, én voltam az, aki már két évvel ezelőtt kiálltam a Sherman tank viselésének joga mellett. Két év, kurva hosszú idő, de ebben a kurvaországban semmi nem megy gyorsan. Ennyi kellett, de most már törvény lesz belőle. Mindenki azzal védi magát, amivel akarja. Aki nem védi magát, az megdöglik, én viszont nem véletlenül kezdtem közírói karrieremet fegyverismertetőkkel. Én tudom, mitől döglik a támadó és ezt nem fenyegetésként mondom.

Húsdarálék lesz mindenkiből, aki megpróbál támadó szándékkal közeledni. Bionikus ionlézer, egyenest a Jövőből, csak ennyit mondok.

Régi álmom megvalósulhat. Reszkess, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet! Pusztán önvédelemből legázolhatom végre ezt a két fosbányát a tankkal. A Shermannal, mivel mással.

2009. február 27.

Bauer
Get a pill!

Webprolikáim, reklámszünet:

Nem tetszik a világútlevél, az EU határnélkülisége?

Nem tetszik a kocsi, lapostévé, lakás és a hétvégi bevásárlás?

Nem tetszik az internet, a tőtikézés, a webkettő?

Nem tetszik a szólás szabadsága?

Nem tetszik ha nem a Fospumpa van a hatalmon?

Nem tetszik ha Botswana is megelőz minket?

Akkor felejtsék el az ezo-terápiát, itt a biztos megoldás:

Cián tabi - az örök boldogság titka!

(Kool Gábor, rádióshowman ajánljásával)

2009. február 24.

Kovátsch Gamma Bertalan
Terápia

Van az a sajnálatos tény, hogy a blogomra csak pszichotikusok járnak.

Ne sértődjetek meg, kedves bennfentesek. Mindannyiunknak megvannak a kisebb-nagyobb pszichózisai, kinek kisebb, azok a Kedves Szőrállatok blogra járnak, kinek nagyobbak, azok pedig ide. Tudtam én ezt, amikor véleményformáló lettem a blogoszférában, vettem egy gyorstalpaló pszichoterapeuta tanfolyamot. Eljött az ideje, hogy terápiában részesítselek benneteket.

Most mindenki csukja be a szemét és gondoljon vissza a gyerekkorára. Zümmögjetek magatoknak csendesen, süllyedjetek puha transzba és emlékezzetek vissza, melyik volt az első blog életetekben és milyen volt az első találkozás. Természetesen ez volt az első blog és azóta is teljesen bolondjai vagytok. Ez is mutatja, hogy milyen súlyos az állapototok.

Mondjátok csak meg őszintén, boldogok vagytok ti az életben? Nem kell kikászálódni a puha transzból, megmondom én, hogy nem vagytok boldogok. Egyfelől azért nem vagytok boldogok, mert nem vagytok önmagatok. Őrnagy például mindenkit halálra szekál a böszme vasaival, amikor pedig önmaga lehetne és szőrállatokat alkothatna egy alagsori rabszolgaüzemben minimálbérért. Másfelől pedig azért nem vagytok boldogok, mert rossz dolgokra gondoltok. Elméteket, sőt, a tudatalattitokat megszállták a bajok, ilyen szavak zsonganak a fejecskétekben, hogy válság, meg kurvaferi, meg katasztrófapopulizmus, holott karma van és a ti életetek a szőrállatokról szól.

Nem mocorog a transzban.

Most a képzeleteteket kell megmozgatni. Képzeljetek el gigantikus, kedves szőrállatokat, vagy felőlem szőrmozdonyokat is elképzelhettek. Nagy, zöld réten kergetőztök a szőrmicsodákkal és arra gondoltok, hogy önmagatok vagytok és minden jó, ezzel szemben a rossz dolgok távolra reppentek. Magával ragad titeket a flow, átélitek a Mindenség nagy egységét, nevettek a szőrdolgokkal együtt.

Ezt csináljátok és aki a kurvaferire mer gondolni, azt kivágom a blogról a picsába.

2009. február 23.

Kovátsch Gamma Bertalan
A próféta

Ti ott alul, szájtáti érdeklődők. Bűnösök vagytok. Bűnötök számos, a lelketek koszos, a vágyaitok szégyenletesek, még a ruháitok is utálnivalóak. A népek szemete vagytok, még reciklálásra se méltók.

Megérdemlitek. Ezt érdemlitek.

Megérdemlitek a korrupciót. Illik a szennyes lelketekhez, hogy állandóan csak a lopáson jár az eszetek. Tudjátok mit, akkor lopjatok egymástól, ne zaklassátok a kultúrnépeket. Legyetek bezárva ebbe az országba és zsebeljetek, úgyis csak körbejár. Amit ma ellopsz az önkormányzattól, holnap ellopja tőled a rendőr. Megátkozlak titeket a korrupcióval, de amilyen sötétlelkűek vagytok, még a végén ajándéknak veszitek. Már ez se érdekel, ha ez nektek ajándék, legyetek boldog vele.

Megérdemlitek a szegénységet. Mert nem dolgoztok azért. Tré, trehány banda vagytok, ritkán dolgoztok és ha dolgoztok, abban sincs köszönet. Hát akkor szenvedjetek a Suzukival, a hiteltörlesztéssel, a hóvégével. Megátkozlak titeket a nadrágszíjmeghúzással, de amilyen bűnöző fajta vagytok, még a végén lopással fogtok próbálkozni. Már ez se érdekel, ha loptok, majd jól lecsuknak és ott rohadhattok, legyetek boldog vele.

Megérdemlitek ezt a prófétálást is. Megérdemlitek, mert idejöttök és tátott szájjal hallgatjátok, amikor pedig hallgathatnátok valami szépet és értékeset is, amiből tanulhatnátok, nem ezt az igénytelen, formalista tirádát, ami már 100 éve is unalmas volt, azóta pedig még unalmasabb lett. Megátkozlak titeket az igénytelen megmondásokkal és az igénytelen megmondóemberekkel még akkor is, ha ti észre se veszitek, mi az a szar, amit teli szájjal bekajáltok.

És nézd már, vigyorognak. Élvezik. Az ember esze megáll.

2009. február 22.

Kovátsch Gamma Bertalan
I..óta

Tudtam, bazdmeg. Tudtam, hogy ez a tehetségtelen, töketlen balfasz elpuskázza. Ez az ... ez az i..óta. Feri, a kurva életbe, az egy dolog, hogy feladtad a reformokat és tök fölöslegesen csináltam meg a képmeséket, de akkor ne kúrj már szét egy 20 éve tartó sikeres reformfolyamatot!

A magyar mezőgazdaság, különösen a tejipar egy fospumpa. Azért fospumpa, mert nem a megfelelő kezekben van. Ha néhány magántulajdonos kezében lenne az egész és nem a sok hülyeparasztéban, az sokkal jobb lenne. Hogy miért lenne jobb? Azért lenne jobb, mert a hülyeparasztok a Múlt, a néhány magántulajdonos a Jövő és a Múlt és Jövő között húzott legrövidebb út a Haladás. És most, most amikor az adók, az EU direktívák agyatlan és a lehető legnagyobb kárt okozó átvétele, a természetvédelmi rendeletek, az ártámogatási rendszer, a földbérleti rendszer és a teszkó majdnem kicsinálja a Múlt retrográd erőit, hogy a Reform végre győzedelmeskedhessen, akkor ennek az i..óta Ferinek most kell patriótát játszania.

Figyelj, Ferikém. Kurva sokat veszítettem az OTP részvényeken. Új biznisz kell. Dögöljön a tejipar, dögöljön a borászat, dögöljön az egész mezőgazdaság, ha annak eladásával én pénzhez juthatok. Ráadásul akkor létrejöhetne egy sokkal egészségesebb ország, ahol vidéken nem hülyeparasztok élnek, hanem magas Hozzáadott Értéket termelő szuverén értelmiségiek mehetnének oda kipihengetni a webelitség fárasztó hétköznapjait.

És most, amikor a sok homo agricultura végre kihalna, most kell pont Ferinek közbenyúlnia, ráadásul egy rasszista intézkedéssel. Nem akarok ijesztegetni, de ahogy a numerus clausussal annak idején elkezdett sompolyogni a fasizmus, úgy fog a sajtok numerus claususával sündörögni most is. Ennyit arról, mennyit ér Feri antifasiszta harca.

Ferikém, figyelj tehát. Kurvára felbasztad az agyamat azzal, hogy nem bólintottál rá a legújabb projektemre. Plusz még a hülyeparasztok megreformálásának megakasztása. Deszertként rasszista sajtmegkülönböztetési intézkedések. Ezzel kiérdemelted az i..óta jelzőt. Gondold meg nagyon alaposan, még két húzásod van és a pontok helyére is betűk kerülnek.

Képzeld csak el, mi lesz, ha egy olyan jelentős véleményformáló, mint én, leír egy ilyen jelzőt. Képzeld csak el és hamar nyomjad az újabb pályázatot.

2009. február 21.

Höndör B. Margit
KB Gizike és Buktás Jenő beszélgetése

a 43. sz. italboltban, közvetlenül Tölgy Ilona elvezetése után.

- Mit szól a válsághoz, Jenő?
- Már melyikre gondol, Gizike?
- Hát erre a nemzetközisre, ami most van! Meg a Gyurcsányra és az Orbánra!
- Most nagyon figyeljen, Gizike. Obama egy seggfej. Sárközi egy szarkupac. Gyurcsány egy barom, Orbán pedig fospumpa. A magyarok ostoba, hülye birkák.
- Maga nagyon okos ember, Jenő! Biztosan kivezetne minket a válságból is!
- Perszehogy. Először is: Olcsó trappista sajtot a népnek!
- Arra a trutyi izére gondol, amit a szlovákok csinálnak?
- Nem! Minőségi trappista sajtot a népnek!
- Nem értem magát, Jenő. Most akkor melyiket?
- Mert maga is hülye, Gizike. Megmagyarázom. Rohadjanak meg a szakszervezetek ott, ahol vannak. Idáig érti?
- Öööö...
- A magyar sajtvegyészek barmok. A tehenészlányoknak kicsi a melle.
- Aham
- Mi tehát a megoldás, Gizike?
- Nem tudom, Jenő.
- Áh. Miért olcsó a szlovák sajt?
- Mert ócska?
- Na, hagyjon békén, Gizike. Hülyékkel nem vitatkozom.
- De a megoldást még nem mondta el, Jenő!
- Nem is fogom, Gizike!
- Mert nem tudja maga se, Jenő, azért. Nem is ért maga ehhez az egészhez.
- Menjen innen, Gizike, elegem van magából! Hülye liba! Komcsi!

2009. február 20.

Höndör B. Margit
Közérdeklődésre számot tartó történések Gizike életéből. 129. részBolhanyakörv feladása kandúrmacskára

A kandúrmacska más.
Már a nézése is: mit akarsz? Most zavarsz. Menj innen. Hol voltál idáig? Idefeküdhetsz, ha megvakarod a hasamat.
Egy nőstény macska kedvesen nyávog párat, aranyosan törleszkedik, bújós, felugrik az öledbe, lágy harapással üdvözöl, megnyalogat, szuszog.
A kandúr öblös hangon nyervog, ha kell, folyamatosan, reklamál, véleményez, panaszkodik az időjárásra, a kajára, és megoldásokat vár, azonnali cselekvést. Ha meg van veled elégedve, megdögönyözheted. MOST! Ilyenkor rád ugrik, mindenkit és mindent félrenyom, majd orrba vág a fejével. Utána rátelepszik a nyakadra és a melledre. Elüldögél, miközben te fuldokolva vakargatod a megfelelő helyeken. Ha rontasz, azonnal lebaltáz, és még egy hibát nem fog elviselni.
Nincs olyan, hogy egy kandúrmacskának elfoglalod a helyét. Ez egyszerűen nem fordulhat elő.

Egyik macska sem szereti, ha nyakörvekkel zaklatják, de igazán komoly sérüléseket csak kandúrtól lehet szerezni. Karmol is, harap is , ha kell, de mindig figyelmeztet előtte, és jól tesszük, ha hiszünk neki.
Maszat névre hallgató kandúrom kölyök korában egyszerűen levette az első nyakörvét. Fél órájába telt, elképesztő látvány volt, addig nem is tudtam, milyen magasra tud egy macska álló helyzetből ugrani. Azóta megnőtt és galambokkal gyakorol a kertben.
Kicsit aggódom.
Az imént megvolt az első próbálkozás. Jóllakott macska becserkészése kedveskedő hívószavakkal (mindig jön, ha hívom:) ), ölbevétel dünnyögésekkel, leánygyermek kezében az előkészített büdös fehér izé. A kézből kiugró macska hajkurászása, egymás lábában elbotlás, belelkesedett kutyára ráüvöltés, vihogó leánygyermekkel üldögélés az ágy szélén, macska utálatának tudomásulvétele. Kis karmolás a felkaron, leeső tárgyak visszahelyezése a helyükre. Mindenki piheg.
Általában öt menetes egy ilyen akció.
Természetesen mindegyikről híven beszámolok majd Önöknek, KGB kérésének eleget téve.

Kovátsch Gamma Bertalan
Blogelit

Na ne már az elitcímkét is elkezdjék agyba-főbe osztogatni.

Persze, hogy van webelit. Én, meg a Prosztó, meg jobb pillanataiban a Gizike. Nagylelkű hangulatomban vagyok, legyen a blog többi kontribútora is webelit-jelölt. Node webelit legyen az, aki egy ügyfélportált el tud kezelni, legyen az akármilyen túlbonyolított? Elitek és elitjelöltek, ez egy szennyes támadás, amellyel véleményformálásban teljesen jelentéktelen technomániásoknak is elitrangot akarnak adni.

Nem fogjuk hagyni. Az eliten belül is legyen egy rangsor, hogy a magukat webelitnek hívők is helyükre kerüljenek. Az elit elitje a blogelit, azon belül is a tirpákblogelit. A fórumokon és portálokon irogatók a következő fok lefelé a létrán. Valahol legmélyen van a cset- és messzendzserelit. Még őalattuk is van élet (de milyen rettenetes élet!), azoké, akik nem blogolnak, nem fórumoznak, nem twittereznek, nem osztanak meg videót, nem levlistáznak, de még csak nem is messzendzsereznek. Ők már semmiképpen nem elitek, ők a webprolik.

A messzendzserelit viszont tudja a helyét. Ne keverje őket senki olyan Tényezőkkel, mint a tirpákblogelit.