2008. augusztus 22.

Ezredes K Őrnagy
SS-20
Elitek. Nőknek nem lehet elmagyarázni ezt a rakétapajzs dolgot, nem értenék meg a sok szakkifejezést pl.: geoidunduláció. Meg sem próbálom.

A Mester írásának a lényegét ez a CPG szám adja vissza a legjobban, és legegyszerűbben:

A szovjet atom is atom
A totalitást nem bírom
A rendőrség is zaklat/üldöz engemet

Az USA atom is atom
Keleten és nyugaton
Hatalomért kűzdenek

R. :
CC20, CC20, CC20 keleten
Neutron, neutron, neutron nyugaton

A hatalom, az hatalom
Keleten és nyugaton
A hajsza mindenütt egyre megy


Höndör B. Margit
Elvi állásfoglalás

A Bajuszos Nők a Hímsovinizmus Ellen Radikális Klub mélyen egyetért Tóta W Árpád cikkének a bajusztalan nőkre vonatkozó megállapításaival.


Melegen üdvözöljük azt a magatartást amely a nyálas liberalizmust félretéve köntörfalazás nélkül kimondja, hogy a bajusztalan nők ostoba, felszínes lények, különösen vonatkozik ez a szőke és vörös hajú egyedekre. A bajusztalan nőknek a konyhában a helyük!

Baráti kézfogással gratulálunk a cikket illusztráló képhez, és fejet hajtunk a mondanivaló elegáns megfogalmazása előtt!


Árpi, TE VAGY AZ ISTEN!


Tirpákbokrétás, 2008.augusztus 22.


KB Gizella

Elnök.

2008. augusztus 21.

Höndör B. Margit
TudósításVIP vendégnek lenni a Szigeten…mfha, mondja erre az igazi elit, és lazán, csuklóból kipengeti azt a párezer forintot (fogaknak egészen halk csikorgatása), ha már van ez a devianciája, ugye, hogy kilátogat, elvegyül, vö. Mátyás király, Mata Hari, álruha, álbajusz, James Bond, miegymás.
Tirpákbokrétás VIP vendégének lenni az állami ünnepen, na, az már valami, az álruha persze itt is adott, a hozzá tartozó arckifejezésekkel, például a szokásos kedves,megértő mosoly az ügybuzgó rendőrnek, mikor tévedésből megállítja az autót, majd hanyatthomlok szalutál, nyöhehe, bár ehhez nálunk elég példának okáért egy bírói kinevezés is, vagy akár egy országgyűlési belépő, persze csak ha nem ütöttél el öt biciklistát előtte, vagy ha nem vagy annyira részeg, hogy kiesel az autóból az ellenőrzésnél, a rutinosak nem is szállnak ki sosem, no de ez már tényleg mellékvágány, haladjunk.

Tirpákbokrétás legendásan jól szervez meg mindent, miért pont az ünnepeit ne szervezné meg ügyesen? teszi fel a kérdést az egyszeri elit, és a legszívesebben keblére ölelné a megbízott szakértőket, mikor a legnagyobb melegben körömcipőben bandukol a falu egyik végéből a másikba, a kijelölt parkolóhelytől a rendezvény helyszínére, egyenletes iramban, amit csak néha akaszt meg a megolvadt szurokba ragadt cipősarok kiráncigálása, vagy pár túlcsordult kuka kikerülése. A cél előtt aztán elegánsan átlépi a lábszárközép magasságában elhelyezett feliratos műanyag szalagot, amit a számos ellenőrzést valami firnyákos úton-módon átjátszó nemelit autók drasztikus megfékezését célzóan feszítettek ki, nos, egy igazi elit műanyag szalagokat is igen bájosan lép át, kortól és ruházattól teljesen függetlenül, és ennyi mozgás kell is. Persze utána jól esne valami frissitő, végül is negyedórás séta után, 30 fokban, tűző napon, decens gálaruhában azért kicsit megszomjazik az ember, és még előtte áll egy hosszú, beszédekkel és kultúrműsorral eltöltött délután, na mindegy, ott a WC, finom csapvízzel, nem nyafog!
Snitt.
Kétóra múlva kiszáradt elitek vetik rá magukat a körbehordott italokra, a második pohár után lassan kisimulnak a vonások, már tudnak beszélgetni is, mert van nyál a szájukban, ám a száraz pezsgő v. narancslé hatására egyre hagosabban korgó gyomruk miatt szinte mindenkiben felhorgad a kérdés: hát izé, valami ropi legalább, keksz, csipsz, szóval kaja nem lesz?
Sokat sopánkodik ez az elit, igazuk van.
Hozz magaddal pogácsát, ha gyomorsav túltengésed van, cseszd meg! Baromira nem érdekel senkit, hogy hány órát utaztál, kisfiam, hogy itt lehess, nézegesd a kitüntetéseidet,meg egyáltalán, majd szólunk, ha már ehetsz.
Na.
Most lehet! Hahó! Mindenki menjen ki a kajához, hé, a poharakat nem lehet kivinni! Ott is lesz pia, nyugi.
Mennyi baj van ezekkel.
Aztán persze ott tülekednek annál a három asztalnál, amit felállítottunk. Na jó, a rendesebbek sorba állnak, menza fíling, kéremszépen, a retro most divat, mér, az ólinkluzívon Krétán ugyanez az ábra, és azért még fizetsz is, mondjuk a sátor nem így néz ki, na mindegy, szék csak ennyi van, sajnálom, edd a pörköltöt az öledből, kisöreg, vagy álljál, eddig ültél.

Tirpákbokrétás, állami ünnep, VIP szekció, 2008.

2008. augusztus 19.

Bauer
TGM vs TWA

Tamás Gáspár Miklós lerasszistázza a Mestert az és-ben:

"Azon már nem csodálkozom, hogy a hirszerzo.hu, az index.hu, a hvg.hu, a konzervatorium.blog.hu, a reakcio.hu, a judapest.hu, a gondola.hu - szalonképesnek tartott - portálok véleményrovatában mik jelennek meg, hogy az Európában 1945 óta fölbukkant legveszedelmesebb szélsőjobboldali politikus, Nicolas Sarkozy émelyítő ajnározása hogyan folyik a "civilizáltnak" vélt sajtóban, hogy miként lehet megúszni az arabozást, cigányozást, bevándorló- és szegényellenes antiszociáldemagógiát, ha valakinek van annyi esze, hogy eltekintsen a zsidózástól (ahogyan a kilencszázhúszas-harmincas években a pesti "liberális" sajtó rajongott Mussoliniért, aki - akárcsak ma Sarkozy és Berlusconi - kétségtelenül nem volt antiszemita: mintha ez fölmenthetné őket egyéb disznóságaik terhe alól). A hazánkban egyébiránt irreleváns iszlámellenesség egy része szimpla zsidó elfogultság, a másik része - ld. az index.hu W jelű publicistájának, a híres szóbűvésznek és eszmeatlétának a gyöngéd műgonddal prózaverssé formált leleményét: "asszimilálódj, köcsög!" - egyszerű rasszista piszokság."

Loxon
Balatoni anzix (+ Sziget, mindenkinek)Az Ördög vendégei voltunk a bazalthegyen (saját kép! Az első hiteles felvétel!)

*

Megirigyeltem a reakciósok fényképes posztjait a homokos partokról. Én is tudok olyat, ha akarok, így gondolkodtam. Itt van hát a termés. Nyár van, azt tudni kell elöljáróban. Ha valaki nem vette volna észre. Kerestem a hungarikumokat, hogy megmutassam a világnak, hogy mulat egy magyar nábob, mármint nyáron. Először a Balaton lesz, de a Szigeten is voltam, sőt előbb. Csak hogy a fontossági sorrendet érzékeltessem.

Tölgy biztos boldog lesz, ha megtudja, hogy a Szigeten én is VIP voltam. Ez egyszersmind jó alkalom a villogásra és egy kiengesztelő célzatú poszt Gizikének, akit minden körülmények közepette nagyon csodálok, tisztelek, szeretek, és már nagyon bánom, hogy megbántottam. Neki külön küldök virágot is a poszt végén.

Akkor a képek:


Valakik vizibicikliznek, elég messze

Víz (Hullámok címen is jó)

Távolban egy fehér vitorla (fantáziacím!)

Az Északi Part I.

video

Az Északi Part II. (figyelem, videó!)


A Magyar Tengerben

Sziget : Virágos ruhás lány c. kompozícióm


Osztrák szépség — figyelik? VIP felvétel! (Színpad mögül!)

Jelenés (arany ruha)

Bizonyíték — Lánchíd alulnézetből (hajójárat a Szigetről a Vigadóhoz)

Ezzel kalandjaim még nem értek véget. Hazafelé ugyanis a vonaton egy Unit című újságot lapozgattam, és megtudtam, mi van az elsüllyedt Szigetekkel meg városokkal. Itt van, olvassák.És most a virág(ok):


Gizikének


2008. augusztus 17.

Prosztó M. Beléndek
Hungaricum


Kell már egy normális poszt, úgy látom. KGB úgyis hamarosan visszajön.

Gyorsan zongorázzuk végig az elmúlt heti történéseket.

Eltelt az olimpia fele. Kezdem kapisgálni a Mester útmutatását, miért szarik egy független értelmiségi az olimpiára.

Mondjuk, vannak fanyalgók, akik szeretnék, ha egy-két dologban jó lenne ez az ország, mint régen (időben tetszőlegesen, ízlés szerint, visszatekintve), számukra majd csinálunk Győzikéből hungarikumot, vagy mittomén.

Szóval, olimpia kipipálva.

Sziget. John Joseph Lydon (Johnny Rotten) 1956-ban született Londonban. Ettől függetlenül másfél órát végigüvöltött és végigmozgott péntek fél tizenegytől a Nagyszínpadon, és aki azt mondja, hogy nem volt jó, az hazudik. Ami nem volt jó, az a szánalmas URH előtte, amiről én ezennel kijelentem, hogy lehet, hogy ez valaha zene volt, de szerintem ennek az élvezhetőségéhez akkor is öt sör, két hajós rum, meg baromi nagy, összekacsintós közösségi élmény kellhetett.
Elhatárolódom.

Johnny egyébként két szám között politikai mondanivalóval tukmálta a közönséget, ami szemmel láthaóan hülye volt ehhez és random üvöltötte, hogy 'yeeaaah', meg 'nooo' amikor ez a kérdés hangzott el:

'Should God bless the Queen?'

meg akkor is, amikor ezek:

'Should George Bush be erased?'
"Should the US be in Iraq?'

Pedig egy punk koncerten evidencia, hogy 'no', 'yes', 'no' a válasz, respectively.

Egyébként, érzésem szerint, az énekes maga is hülyének nézte a közönségét.

Na mindegy, onnantól, hogy a Szigeten - az igénytelen kommercionalizmus fellegvárában - lép fel egy punk idol, onnantól bűzlik maga a punkság is, most attól a képzavartól eltekintve, hogy egy büdös punk tulajdonképpen evidencia.

Ez eszembe juttatta azt a kérdést is, hogy milyen ország az olyan, ahol a politikai jobboldal többsége azonos válaszokat fogalmaz meg Johnny Rottennel.

Óbazmeg. Már látom, ahogy Horn Gábor sajtótájékoztatót tart arról, hogy a Sex Pistols szélsőjobboldali.

Ja igen, Tölgynek: pofátlan drágaság van (kis magyar balatoni lángossütő biznisz huszonegyedik századi reinkarnációja), kosz van, száll a por, bokáig gázolsz a szemétben, tenyérbemászó köcsögök tolonganak körülötted és a higiéniai körülmények kimerülnek a minősíthetetlen állapotú Toi-Toi budikban, meg olyan empirikus megfigyelésekben, hogy az ürülék tényleg úszik.

Ettől függetlenül ki kell menni.
Annyira Magyarországon éreztem magam, amikor kiderült, hogy van VIP szekció a Szigeten. Értik, a Szigeten. Két ismerősömmel megcéloztuk a nevezett szekciót, ahol az egyik, metál-irányultságú, ennek megfelelően picit (nagyon) italos, haver megkérdezte az ott álló kopasz gorilláktól, hogy merre van a metál-sátor. Mire finoman megjegyezték, hogy ők nem ezért vannak itt, ide VIP belépő kell, és érzékeltették, elemlámpával a pofánkba világítva, hogy két másodpercen belül ki leszünk vágva, mint az a bizonyos macska.

Mire szelíden mosolyogva ketten felmutattuk a VIP karszalagunkat, majd behúztuk magunk után a metálos kollégát is, a VIP táncparkett felé fordítottuk, amitől beindultak benne bizonyos motorikus reflexek, érdekes higanyjárással megcélozta a színpadot, ahol a VIP közönség szórakozott, majd egy jót pogózott Mr. Vein-re.

Lehet, hogy egy egalitáriánus, reménytelen idealista vagyok, de esküszöm, jól esett nézni.

Sziget Fesztivál, VIP szekcióval, baszd meg.

Mi is van még? Ja igen, vagy fél tucat drogos túllőtte magát a napokban, ami a jobboldalnak a közállapotok romlását, az SZDSZ-nek a drogliberalizációt juttatta eszébe, nekem meg azt, hogy aki hülye, haljon meg.

Ezen túl, csendben zajlik a hírtévés botrány, Magyar Bálint összefüggésbe került Tocsik Mártával, gyengült a forint és és négy-öt hétre leálltak a fúrópajzsok. Ez utóbbihoz mindenki fűzhet kommentárokat én csak röviden felvázolnám, hogy mi történne egy vállalatnál ha leállna a fő beruházási projekt az engedélyek hiánya miatt:

1, A vezetői ülésen a vezérigazgató azonnali hatállyal leváltaná a projekt igazgatót. Valószínűleg a műszaki vezetők is cserélődnének.
2, Az igazgatósági ülésen a tulajdonos elfogadná a vezérigazgató felmondását, valamint azonnali elemzéseket kéne, hogy a csúszás milyen hatással van a próbaüzemre, a megtérülésre, a projekt költségekre.

Mivel esetünkben sem megtérülésről, sem kézben tartott projekt költségekről nincs szó, jogos a felvetés, hogy hagyjuk az egészet a fenébe.

Egy kancsó Sangria estére, sok gyümölccsel, jéggel, grillezett zöldségek fetával. Próbálják ki.

2008. augusztus 12.

Bauer
Majmok bolygója

I'm back for good. Vagyis csak tesztelni akarom és bevezetni birodalmamban az új rendet - ami szabaddá tesz. Mostantól kivágok mindenkit aki nem ad HAÉ-t a kommentjeiben, felőlem lehetsz zöld vagy fasiszta, sárga vagy kommunista ha kommented húgyszagú, repülsz. A cenzúrát Kínától kopiztam, ahol most valami giccses nemzeti majomparádé megy, beajzószerezett csimpánzok dobálnak tárgyakat a levegőben vagy egy medencében úszkálnak oda-vissza időre. Aranyért. Boah. Nem szóltak nekik, hogy a háború is ugyanez? De az legalább bazmeg izgalmas, mint egy marskörút vagy egy robotolimpia. Folyékony aranyért megy az igazi war, nem ócska nyakbaakaszthatóért. Grúzia épp belefolyt egy ilyenbe, mert elnökük egy idióta majom, a neve is vicc, azthitte nyerhet a Nagy Medvegyev ellen. GI Joe-i sincsenek és ráadásul egyedül van. Fospumpa. Nézze inkább a tévén a színes tűzijátékot, az való neki.
Na akkor mára ennyit, megyek vissza aludni, mostanában elég sokat csinálom.

2008. augusztus 11.

Prosztó M. Beléndek
Tartozom még


egy komoly poszttal.

Az ég óvja az ártatlanokat.

És a Föld minden lakosát azoktól a barmoktól, akinek hatalmuk van, hogy piros gombokat nyomjanak meg.

Prosztó M. Beléndek
Briefing

Vigyázz!!!

Pihenj.

Kiadom a parancsokat KGB megérkeztéig. Olimpia nézését abbafejezni. Engem aztán nem izgatnak a diszkoszvetők, meg gerelyhajigálók. (A teniszező lányok egy kicsit felizgatnak.) Hol van az olimpián a hozzáadott érték, kérdem én?

Leszarom, bazmeg.

Még ha kézigránátot hajigálnának. Abban lenne ráció. De a hülyemagyarok nyálas pacifisták, bűzlik a sorkatonaság, nyávognak, hogy jajj, így meg úgy, 'E' kategóriás vagyok, rövidlátok, fel vagyok mentve tesiből, fitymaszűkületem van, meg ilyenek.

Lógósok.
Hát, így nem fog nektek állni a zászló soha, hülyék.

Na, elég a csevegésből. Ide nézzenek a kezemre. Mi ez? Gőzkazán?
Jó vicc, Tölgy, visszaülhet.

Ez egy tömegpusztító fegyver. Gizike kovászos uborkáját reagáltattuk kettőharmincötös urán izotóppal. Hogy mi van? Nem, még nem robban. Ahhoz gyújtószerkezet kéne, okoska.

Hogy milyen gyújtószerkezet? Hát azt szarok az orrotokra kötni, az állambiztonsági titok. Még rámkiabálják, hogy bombagyáros vagyok... hehe, csak vicceltem, remek haverok vagyunk a Gyurival, úgyhogy coki.

Ő is ezt az uborkát ette, attól lett ilyen nagyon titkosszolgálati. Nem, szóval nem robban. Még.
De fosat.

Az uborka, nem a Gyuri!

Bár.

Szóval, olimpiát mellőzzük. Én is ilyen helyre, okos, szép szál, százhatvan centis ember lettem, pedig sosem sportoltam. Viszont a "Civilization"-ben hatvan kör alatt lenyomtam nehéz fokozaton az ellenfeleket. Onnan tanultam a diplomáciát is, meg a külpolitikát, bizony.

De, cseszd meg, meg is lett az eredménye. Hát, hiába, öt floppiból többre jutottam, mint más egy élet alatt.

Szóval, az Ezredes nyitja az offenzívát. Elfoglaljuk Trinidadot. Ott van Venezuela mellett, a kutya sem veszi észre. Onnan már csak ugrás a venezuelai olaj. Az ugrást Tölgy baka teszi meg, sajnálom, de kellenek emberek az első sorba is. Megkapja a kovászos uborkát. RIP.

Ezek a venezuelaiak meg csak bámulják a tébét... na, elszóltam magam, mindig ezen jár az eszem... szóval, a tévét, miközben Tölgy az uborkával lerohanja az elnöki palotát. Az Ezredes meg fedezi a partokról a monitorjával. Ami egy könnyű dunai naszád. 19 colos.

Amikor KGB visszajön a csatornahajózásból, már a Csendes-óceán túloldalán leszünk olajnagyhatalom. Most nem azért, de képzeljenek el egy olyan szituációt, amikor egy óceán választja el Önöket KGB-től.

Természetesen, az elnöki tisztséget vállalom, minden felelősségével. Elvégre, nekem van a legnagyobb pofám és én vagyok a legokosabb.

És fel is vagyok mentve a hadgyakorlat alól.

Höndör B. Margit
Poszt

Előre közlöm, hogy valószínűleg kissé elmaradozom a héten, mindenféle ezmegazból kifolyólag, nem mintha számonkérhetnének akármit is, csak nem bírom hallgatni a sírásukat, azok pedig, akik veszik a bátorságot holmi szemrehányó, sőt, követelőző kommentek idebiggyesztésére, elmehetnek a náthásba.

Ám a Mester legújabb szösszenete annyira szép, egyszerűen nem bírtam szó nélkül hagyni. Hogyismondjam…olyan..olyan emelkedett, vagy mi, persze melyik írása nem az? (szúrós tekintet)
Igazság szerint a külpolitikai elemzést nem olvastam el, csak átfutottam, bár tudom, hogy nagyon ért a témához, valószínűleg a pszichológiai gyorstalpaló után lezavart még egy zanzásított kínai és grúz kurzust is, mert ilyen ember ez a Mester, csak úgy, könyökből lezavargászik olyanokat, amikhez más barmoknak évek kellenek, és, ha már ennyire tud, meg is osztja a tudást másokkal, egyszerűen szerelmes vagyok én ebbe az emberbe, de hát ezt mindenki tudja.

A felvezetést viszont elolvastam, na mit szólnak?
Mekkora már, ahogy lealázza a sok seggfej sportolót!
Muhahaha!
Milliónyi barom meg otthon bámulja a tévét! Eszem megáll! 2008-ban!
Az a legszomorúbb az egészben, hogy nemcsak az ostoba magyarok ilyen barmok. Hogy az egész világ barmok gyülekezete.
Egyszerűen katartikus élmény volt rádöbbenni erre!
Maroknyi elit őrzi a lángot itt Tirpákbokrétáson a félkész űrhajó körül (mert a Béla még mindig nem szerzett atomot, pedig ukrán kapcsolatai is vannak), miközben az ostoba világ a vesztébe rohan, mert a vátesz tüzes szavai a semmibe hullanak!
Mindenesetre a Bajuszos Nők a Hímsovinizmus Ellen Radikális Klub kiadta az új jelszót: minden sportolót a levesbe!
Holnap küldöttséget indítunk Kínába az esztelen és otromba bothajígálások megfékezésére, figyeljék a híreket!

2008. augusztus 7.

Kovátsch Gamma Bertalan
Csatornahajó

Holnaptól megkezdem rendes évi csatornahajó-kalandtúrámat. Távollétemben a helyettesítés rendje a következő:

  • Páros naptári napokon Gizike ír posztot
  • Páratlan naptári napokon Prosztó ír posztot
  • A hétvégi melléklet Bauer feladata
  • Tölgy és Őrnagy gondoskodik a megfelelő mennyiségű, érdemi és nívós kommentekről.
  • Mindenki buzgón generálja a Mesterre vonatkozó jövendöléseket ezzel az internetes alkalmazással.
Hogy méltányolják a veszélyeket, amelyeket a blog érdekében vállalok, itt van néhány kép a tavalyi túráról.
Höndör B. Margit
Őrizetbe vették az ál-ombudsmant!Mára virradó éjjel ügyészségi nyomozók őrizetbe vették G. Jakab 34 éves terpesztősüvegesi lakost, a kiskorúak zaklatásáról és bizarr étkezési szokásairól is elhíresült ál-ombudsmant.

Mint ismeretes, G. Jakab akkor került a nyomozó hivatal körözési listájára, mikor hamis papírokkal megtévesztve a Tirpálbokrétás-blog kevéssé felkészült tulajdonosát, becsmérlő cikket jelentetett meg KB Gizike költőóriás és parafenomén munkásságáról, majd obszcén levelekkel zaklatta a finom lelkű hölgyet, végül 3 mázsa kokainnal kevert vérnarancsot helyezett el a nesszeszerében.

Az őrizetbevétel utáni kihallgatáson igazságügyi orvosszakértők megállapították, hogy az elkövető mentálisan súlyosan sérült alkoholista drogdíler, aki felszívódási zavarokkal küszködik és fél fülére nagyot hall. Feltételezések szerint a szerencsétlen kretént csak felhasználták azzal a szándékkal, hogy lehetetlenné tegyék a mértékadó For a better Tirpákbokrétás c. blog szerzőit. Az ügyészségi szóvívő bejelentette, hogy nyomozás indul K.Béla tirpákbokrétási üzletember, K.Béláné Strebecz Jolán háztartásbeli, Homolya Sándor jegyszedő, F.Géza ügyvéd és K.G. Bertalan önkományzati képviselő ellen.

A blog szemfüles riporterének sikerült megszerezni a nyomozás alapjául szolgáló telefonbeszélgetés hanganyagát, amelyet most manipulációk nélkül a nagyközönség elé tárunk:

G.Jakab –He? He?

K.G.Bertalan – A nevem K.G.Bertalan. A szövetségeseim K.Béla, K.Béláné, Homolya Sándor és F.Géza.

G.Jakab . He? He?

K.G.Bertalan – Berakod a drogot és megkapod a zsét.

G.Jakab – Há? Há?

K.G. Bertalan – A For a better Tirpákbokrétás blogot kell kicsinálni.

G.Jakab – (csuklik)

K.G.Bertalan: - A nevem K.G.Bertalan. A szövetségeseim..


A felvétel itt megszakadt.

Az ügy fejleményeiről a továbbiakban is napra készen tájékoztatjuk majd olvasóinkat


A felvételen G.Jakab látható K.Béla társaságában.2008. augusztus 6.

Kovátsch Gamma Bertalan
A blogombusdman véleménye

Lépést kell tartanunk a korral, egyszerűen nem folytathatjuk tovább blogombudsman nélkül, aki az egyszerű elit olvasónk szemével olvassa a blogot. Nagy elődök nyomdokán haladva íme az ombdsman első, alapos kritikája az közelmúlt postjairól.

Az első írás Prosztó M. Beléndek tollából (Kollektív bűnösség, július 19.) egyfajta vallásapológia. Emberileg talán megérthető Prosztó útkeresése, amikor Magyarland okán szinte apokaliptikus kétségbeesésbe zuhan, de ma, amikor Höndör B. Margittal kellene foglalkozni, sajtóetikailag egyszerűen elfogadhatatlan, hogy Prosztó úgy Urazik és Mesterezik, mint egy szélsőjobb portál. Feltétlenül szükséges lett volna egy szerkesztői kommentár vagy esetleg egy felkészültebb blogger tisztázó cikke, ami világossá tette volna, hogy Höndör B. Margit sose írta le azt, hogy Úr. Így, gúnyos éllel nem. Prosztó se tegye.

A második írás az előzőnek tökéletes ellentettje az üzenet értékének szempontjából. Bauer (Túl a csúcson, július 18.) egy összehasonlíthatatlanul jelentősebb cikket alkotott. Nem lehet nem észrevenni, hogy hősének másfél évi blogolásáról szóló története egy az egyben Höndör B. Margitról szól. Azt üzeni nekünk ez a cikk: hajrá, Margit, így kell ezt csinálni, még ha tojással is dobálnak meg, még ha Prosztók ontják kritikus európai fül számára elfogadhatatlan zagyvalékaikat, akkor is egy Höndör B. Margit van és Höndör B. Margitot támadni dőreség. Nagyon helyes, hogy Bauer írásának hőse válaszolhatott és az is, hogy nyomtalanul törölték a blogról, akármit is írt ez a szánalmas alak, Bauernek van igaza, mert ő védi Höndör B. Margitot.

Végére hagytam Gizike írását (Esik az eső, július 14). Politikailag érthetetlen és blogszakmailag indokolhatatlan, ilyen cikkek hogyan jelenhetnek meg egyáltalán akkor, amikor Höndör B. Margitot minden oldalról támadások érik és erről a cikk említést sem tesz! Holmi esővel és feleletválasztós teszttel tölti ki az olvasó figyelmét, de a cikk üzenetének megfejtéséhez nem kell nagy fáradtság. Mit nekem Höndör B. Margit, mit nekem az őt ért támadások, fulladjon meg Höndör B. Margit, én az esővel törődöm és le se írom a nevét. Na ez az, amit egy szuverén, ámde politikailag nem elfogulatlan blog végképp nem engedhet magának. Megkérdezném Gizikét, hogy mennyit kapott azért, hogy részt vegyen a Höndör-ellenes gusztustalan kampányban? Akármennyit is kapott, az elitblog olvasóit ne tévessze meg ezekkel az ostoba, alaptalan híresztelésekkel.

ombudsman@tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com

2008. augusztus 4.

Kovátsch Gamma Bertalan
Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni

Amíg a Mester nyaral, vendégművészeket hívtunk meg a blogra. Amúgy is régen volt már valami érzékeny, mély és tartalmas, úgyhogy hallgassák nagy szeretettel Pali bácsit, a fíloszt és humanista gondolkodót. Pali bácsi, nyomja nekünk, legyen szíves.


Kibontottam egy tábla romlott Milka csokit és a kukacok láttán kedvem volna faggatni a világot. Miért ilyen sok a rossz? Miért ilyen kevés a jó? Miért van az, hogy a könyveimet nem olvassa senki? Tessék, olvasta itt valaki a Főnök Leánya című kötetemet? Vagy a Hogyan kell kastélyt építeni című szakmunkámat? Esetleg valamit egy orosz klasszikustól?

Sejtettem, hogy másként kell feltennem a kérdést. Hányféle ember van tudás szerint? Elég csak, ha véglényekre és kulturáltakra osztjuk fel a világot, vagy vannak köztes lépcsőfokok? A blogom kedves olvasóit nevezzem-e véglényeknek, mert nem olvasták a Főnök Leánya című kötetemet, vagy még remélhetnek valami alacsonyabb, ámde nem teljesen sárban csúszó fokozatot?

Az eladott példányszám alapján a magyarul beszélők háromszázadrésze olvasta a könyveimet. Világméretekben az arány sokkal rosszabb. Legyen mondjuk ezerből egy, aki szóba jöhet, mint kulturált. Jogos a kérdés, mit csináljunk a maradékkal?

Valami nagy-nagy tüzet kellene rakni, ami körül összegyűlhetnének az ezerből egyek. Összegyűlnénk és megvitatnánk, mi legyen veletek, akiknek birkaagyába az általunk épített tudás és civilizáció lecsorgása teljesen esélytelen.

Ne aggódjatok.

Humanisták vagyunk.

Humanista lesz a megoldás is, amit kieszelünk veletek kapcsolatban.

Gizike
Zene már régen volt,

és egyébként is úgy tűnik, mintha korántsem kacagnának igazán szívből jövően, ha a vérfarkasok üdvöskéinek blődségei kerülnek terítékre:)

Perceken belül SZIGET, Gizike erre megy ki:
Lesz ez is, pár éve eszméletlen jók voltak a BS-ben:És lesz ezernyi más is, maguk mire mennek ki csápolni?
Költői kérdés volt.:)

2008. július 30.

Gizike
Mai kedvenc

„Egy kormányváltás után a rendőrséget fel kell oszlatni, és újjá kell szervezni, magyarul mindenki elveszti beosztását, és majd valakik, akiket arra a közbizalom megbíz (...), majd eldöntik, ki az, aki újra szolgálatba állhat, és ki az, akit visszavesznek” – fogalmazott Hende Csaba, az Orbán-kormány egykori igazságügyi államtitkára.

Kifejezetten KGB kedvéért:)

(Gizike vidám dalokat énekel és táncol)

2008. július 26.

Gizike
Nem elég,
hogy lekopott a színem, három óriási szúnyogcsípés van az arcomon egymás mellett, egy pedig a szemem alatt, amitől úgy nézek ki, mint akinek benyomtak egyet, a születésnapomra kapott kriminek hiányzik a befejező oldala, ráadásul Tölgyet is elkapták a vérszomjas ufó zöldségesek, jó-jó, ez igazából nem is lenne nagy baj, tulajdonképpen egészen jó kedvem lesz, ha arra gondolok, hogyan vallathatják. OK, azt nem tudom, miért kapták el, mit akarhatnak kiszedni belőle, a hajam színét? Nyöhehe. Holnap megoldom, lila lesz, ennyi, Na de mégis.

Úgy érzem, kezd elfogyni körülöttem a levegő, tegnap majdnem hazáig követett egy nyugdíjas asszony, többször meg akart állítani, állítólag valami Horvátékat keresett, milyen gagyi szöveg már ez? Belöktem az árokba és elfutottam, a ház előtt még mindig ott áll az az érdekes piros Suzuki azzal a kopasz emberrel, mutattam neki egy szépet.
Ebben az országban üldözik a másként gondolkodókat, aki vagyok, de akkor sem fogom levenni a fehér zoknimat, ha szandált hordok, azért egy kis személyes bátorságért én sem megyek a szomszédba, kérem!

Szóval mindezek után, mikor végre megfáradtan leül a magamfajta karizmatikus, üldöztetett ember a számítógép elé egy kis pihenésre, feltöltődésre vágyva, mit lát?
Semmit.
Legfeljebb ezt
Vagy ezt
Az effajta hírek pedig már fel sem idegesítenek:
Történést akarok, most, azonnal!

2008. július 22.

Kovátsch Gamma Bertalan
Technikai kapacitás

Az elit az elit.

Hiába elit azonban az elit, ha mindenféle proli is beledumálhat, értéket nem adva hozzá. Most komolyan, ha az Úr tudja az Igazságot, én pedig azt mondom, amit az Úr, akkor egyetértésen kívül ugyan milyen más komment érkezhet?

Sajnos, érkezik. Egyesek azt hiszik, hogy a szabadság azt jelenti, hogy értéktelen dumájukat az elitblogra is idehányhatják. Egy darabig törölgettem a szemetet, de nehogymár én lapátoljam el mások mocskát.

Technikai megoldás kell.

Először arra gondoltam, hogy kibővítem a beléptetést egy ujjlenyomatos felismerő rendszerrel. A barátaim odaadják az ujjlenyomatukat és csak ők kommentelhetnek. Na jó, még malacka is kommentelhet, hogy mégse mondhassák, hogy az ellenvéleményeket kizártuk.

Azt mondták, nem lehet minden számítógéphez ujjlenyomatfelismerőt adni.

Aztán arra is gondoltam, hogy az agyhullámokat is be kelljen küldeni a kommenttel együtt. Aztán a bloggépben lenne egy Rendszer, ami szétválogatja a proliagyhullámokat (miféle agyhullámokat, muhahaha?) az elitagyhullámoktól.

Azt mondták, hogy ez technikailag megoldhatatlan.

Mondtam erre én, bazdmeg, akkor ne lehessen kommentelni, mint ahogy régen se lehetett.

Azt mondták, a blog már csak olyan, hogy lehet.

Most mi a faszt csináljak? Itt állok technikai kapacitás nélkül a droidok tengerével szemben.

Puszta kézzel fogunk harcolni.

2008. július 19.

Prosztó M. Beléndek
Kollektív bűnösség

Ott állt a meg-nem-értettség piedesztálján, fejét lehajtva, megtörten, fáradtan, töviskoszorútól és korbácsütésektől gyötörten és búsan nézte a tömeget.

A tömeg a lábai előtt hömpölygött, bűzös szekértáborokba verődve, a szekértáborokba tömörült egyedek összeolvadnak, mint valami sár-iszamos, szürrealisztikus televény, egy-egy hatalmas ősszájat alkotva, melyből nyálasan fröcsögtek a szavak: Áruló! Feszítsétek meg!

A Mester megfordult és megadóan legyintett: mindhiába az egész.

Nem értik hát meg. Nem értik az ő Igazságát.
Mondhatott bármit, prédikálhatott Piacról, Versenyről, Hozzáadott Értékről.

Egy pillanatig azt hitte. Az Úr megkecsegtette. Aztán mégsem. Kísértés volt csupán?

Hát azt hiszik, hogy ő is közülük való ? Ő? Hogy őt is meg lehet venni, szaros milliókkal, új lakással? Hát neeeem, a valódi Hozzáadott Értéket meg kell fizetni, és aki megfizeti, megkapja.

Ez is Piac. Ezt értenék már meg, a barmok.
Mérhetetlenül fáradt volt.

'Mert bizony, mondom néktek, csak magatoknak köszönhetitek, amit kaptok. Senki másnak. Ez vagytok ti. Ecce Magyarland!

Trollok, droidok gyülekezete. Akkor sem ismernétek fel az Iróniát és a Jobbító Szándékot, a Kulturált Viselkedést, ha neon-transzparenst aggatnának föléjük.

Szégyeljétek magatokat.'

Most egy darabig nem láthatjuk a Mestert. Elmegy egy normálisabb helyre. Nehéz a kereszt.

_________________________

És a Mester hátára vette a Tanítók nehéz keresztjét és elindult. Felütötte autós atlaszát és hosszasan böngészte, hogy hol az a hely, ahol bölcsebb a nép, érti a Piac Igaz Szavát, nem dől be Szent Előbőröknek és ahol egy független véleményformálót úgy kezelnek, ahogy kell.

És a Mester sírni kezdett.
Csak ült a földön, magához ölelte az atlaszt és sírt. Az égre nézett és széttárta karjait.
Potyogtak a könnyei.

2008. július 18.

Bauer
Túl a csúcson

Eljött a személyes kinyilatkoztatás napja.

Másfél éve indítottam össztársadalmi webkettes vitablogomat a kis magyar blogoszférában. Az elején álomszerűen indult minden, folyamatosan megmondtam és közben instruáltam az elit olvasókat és a nemelit csőcseléket mit kell gondolni ebben a maradi hülyeországban. Ezt az Úr is hamar észrevette és olvasómmá vált, akárcsak a budapesti MSZP. Rekordszámú komment jött nap mint nap. Nem kellet sok idő, hogy az indexes pubi korszakomban kapott Pulitzer-díj után pár évvel a Magyar kormány felkérjen a progresszió és modern haladás meseszerű megírására is. Elvállaltam. A szövegek kurva jók lettek, a mesék pedig elfoglalták a köztévé főműsoridejét. (Időközben átköltöztem egy új lakásba is, lecseréltem a régi berregó vasaimat és elkezdtem tőzsdézni.)

Csúcsra jutottam.

Aztán jött a szocális népszavazás, a Modern Képmeséknek annyi lett, a hivatalos oldalát annyira elcseszték, hogy nekem kellett saját kezűleg blogot csinálni hozzá utólag. Végkielégítés hiányában, Gordon kárpótlásul még szétküldte az érettségizőknek a meséket DVD-n, egy pillanatig mennybe mentem megint. Megtörtént a nagy politikai térfélcsere is. A blogom kommenttere viszont - a sok távolmaradás miatt is - átváltozott önjáró polidili küzdőtérré, proli késdobálóvá és szétfirkált-graffitizett utcai wécévé. Írhattam bármi újat, a pártdroidok és mindenféle idióta szópankrátorok szétoffolták az országreformáló kezdeményezéseimet és világmegváltó rövidjeimet. A híg kommentmennyiség pedig kromofágként marta szét a világszínvonalú posztjaim minőségét. A hozzá adott érték, amit országjobbító misszióból kináltam fel a népnek hétről hétre, másfél év után elértéktelenedett, főleg a fosgejzir fanklub monomán geciputtonyosai miatt. Már az Úr sem ír nekem olyan gyakran, nyuggerklubba jár parolázni helyette.

Belefáradtam.

Ezért kellett elkúrni a drága időmet? Minek lettem tanár és megmondóember ha senki nem tanult tőlem és nem lettek kis megmondóemeberek in magyarland? Biztos megérte ez nekem? Akarom e a folyatást? Ti akarjátok?

Amíg válaszoltok, én elmennék nyaralni.

Szünidőre olvasni és néznivaló:

Tóta W Árpád: Befellegzett

Prosztó M. Beléndek
Szögezzük le, hogy

hülyék vagytok, mint a segg.
Össznemzetileg.

Meg sem érdemeltek egy független elit véleményformálót.
Mondjuk, a jobbantak egy kicsit hülyébbek, mint tudjuk.

Ezt ér-dem-li-tek.
Ti te-het-tek róla.

Oktalan barmok.

Gizike
Lehullt a lepedő!

Nyomta ez a Bauer a dezinformációkat itt a blogon is költözködésről, egyebekről, ezzel magyarázva, ha hosszabb csönd honolt a MESTER blogján, és tessék, kiderült, hogy szemenszedett hazugság volt minden, az ilyen embereket, mint ez a Bauer is, nagyon meg kellene verni már végre, a sok izomtücsök közül melyikőjük vállalja?
Tölgy? Őrnagy?
Nem érnek rá. Gondoltam.
Mit is akartam...ja!
Holott miről is volt/van szó??
A Mester elvégzett egy szociál- és társadalom-pszichológiai gyorstalpaló tanfolyamot! Az ő korában!
Szidónia kisasszony derítse ki, melyik kommunikációs és média szakot látogatta, hogy koszorúinkat elhelyezhessük az alagsorban.

A Mester megszerezte második diplomáját!

Ezért voltunk kénytelenek oly gyakran hiányolni a megmondásait, ezért buggyant meg KGB annyira, hogy egy fiatalkorú zsoké kedvéért elhagyja Tirolát, ezért iszik Prosztó denaturált szeszt hónapok óta, és ez az oka annak is, hogy Lajos elbujdosott a Taplóbeléndeki susnyákosba.
Látják, látják, nem kellett volna.

A Mester mai bejegyzése nemcsak feltárja titokzatos távolmaradásainak okát az értő-érző olvasóközönségnek, megállapításai és elemzései a segghülye tömegekről, droidokról és trollokról a politikai és fenomenológia újságírás mérdföldkövei, legszebb gyöngyszemei, evidenciák és alapvetések.
Ráadásul teljesen új és – különösen tőle – egészen szokatlan kijelentések!

Aki nem olvassa végig, azt örökre kitiltatom a blogról.

2008. július 16.

Kovátsch Gamma Bertalan
Lufi

Muhahahaha, a fospumpa megszívta! Összevissza hazudozott és most itt áll egy kipukkadt lufival, két évvel a választás előtt.

Neked annyi meg egy bambi, seggfejkém.

Ha engem megkérdezett volna, nem végezte volna ilyen csúnyán. Megmondtam volna neki, hogy kurvaőszintén meg kell mondania a népnek, amit én gondolok és meg kell rendelni tőlem még 80 résznyi képmesét. Őszödi beszéd meg Kéri-beszéd meg Mikola-beszéd kell a sok hülyemagyarnak, hadd szokják az igazságot.

De hát nem értett a szép szóból, így elvesztette a 2010-es választást. Nem, mintha szomorú lennék, igazából kurvára örülök. Ha ő nem rendel tőlem képmesét, majd rendel tőlem más.

Csak az nyer, aki rendel, elmondanám.

2008. július 15.

Kovátsch Gamma Bertalan
Ellenségem ellensége

Orbán egy fospumpa.

Mikola is egy fospumpa.

Általában.

Általában Mikola egy fospumpa, aki meg akarja téríteni az olyan ateistákat, akarom mondani agnosztikusokat, mint amilyen én vagyok. Muhahaha, micsoda faszfej! Ebből a kurvaországból nem lesz feketeország, azt garantálom, nem véletlen van a kezemben ez a bloggép. Kerül, amibe kerül. Nekem úgy se kerül semmibe, hisz aki Értéket Ad Hozzá, annak megadatik. Ez az én hitem és eddig be is jött.

És most valami teljesen más.

Mikola, akarom mondani az én István barátom egy kis zseni. Ő aztán csak ért az egészségügyhöz! Mondhatni kolléga, ahogy én fejem az államot projektekért, úgy feji István barátom egész családja az egészségügyet. Tolvajnak azért mégse nevezném, hisz akkor mi vagyok én?

Mindketten Magas Hozzáadott Értéket termelő szakértők vagyunk.

Világos akkor?

Ha a barom Mikola az erkölcs szerepéről zagyvál, akkor egy futóbolond, sőt, fospumpa. Ha azonban István barátom valami olyasmit mond, ami jó az Úrnak, akkor egy zseni, aki kimondta az igazat.

Nem kell érteni ezt, elitek, ezt érezni kell.

2008. július 14.

Gizike
Esik az eső

Teljesen el vagyok csúszva mostanság, elrohannak mellettem az események, mire felocsúdnék, már egy jót buzizni sem lehet, és egyáltalán nem vagyok képben, most akkor elhatárolódott mindenki, vagy az ordas megint elmulasztotta? És hogyan nyilatkozott a mester? Meddig fog tartani a sztrájk, és miért hirdették meg? Egyáltalán, mik a hírek?
Na mindegy, amúgy is vagy dög meleg van vagy pedig jégvihar, ráadásul egyébként sem érek rá magukra, végre megtaláltam az igazit, a férfit, nagyon oda kell figyelnem, mert még valami rüfke beelőz.

Ne sírjanak.

Ha kitöltik a következő tesztet, esetleg még benézek néha, nem árt több vasat is tartani a tűzben, mondta mindig drága nagymamám, aki nagyon értett ezekhez a dolgokhoz, és erős asszony is volt, hogy tudott volna felnevelni másképp 8 gyereket egyedül?

Mennyire férfias Ön?
Teszt

1. Van magának izma?
- Igen, kettő darab (1 pont)
- Naná, hogy van, még az agyamban is! (2 pont)
- Sajnos nincs, de szőrös a hátam (0 pont)

2. Mennyi pénze van magának?
- Sok (2 pont)
. Kevés (0 pont)
- Nem sok, de szépen énekelek (1 pont)

3. Jó a szaga?
- Minden nő elájul, ha rálehelek (0 pont)
- Hetente fürdök (2 pont)
- Tegnap vásároltam egy dezodort (1 pont)

4. Milyen ajándékkal kedveskedne Ön Gizikének?
- Saját verseimet olvasnám fel, mikor átadnám a mezei virágokból szedettt csokrot neki (0 pont)
- Elvinném vacsorázni a kedvenc kocsmámba (1 pont)
- Meghívnám egy távol-keleti körutazásra, briliánsokkal halmoznám el, és vennék neki egy jachtot (2 pont)


Aki eléri a nyolc pontot, az írjon egy emailt a kbgizike@gmail.com-ra

2008. július 12.

Kovátsch Gamma Bertalan
Most mit izgultok?

Nem bírom a nyüszögést. Már az elit is kezdi?

Az Úr elvesz. Na és, tekintsétek befektetésnek. A választás előtt úgyis visszakapjátok. Ennek így kell lennie. Két év reform, két év osztogatás.

Máshogy nem is történhet, kár pampogni.

2008. július 10.

Kovátsch Gamma Bertalan
Hozzáadott érték

Mert milyen értéket képesek hozzáadni ezek itt?

Ne ijedjetek meg, a prolikra gondoltam. Akik tré, hitvány minőségű munkára képesek csak. Az emberiség selejtje, bazdmeg. Olcsó benzint ezeknek? Ne basszák már meg.

Most akkor egy kis közgazdasági alapozó.

Az úgy van az olajjal, hogy jön az oroszoktól. Ott van rajta az árcédula, hogyasszongya, olaj hordója 150 dollár+100% adó. Ennyiért adják az oroszok, ennyit kell fizetni érte. És hogy hívjuk azt, aki nem fizeti ki a dolgok árát? Tolvajnak hívjuk őket.

Már ezt egyszer megcsináltuk. Volt a Kádár és nem fizette ki a dolgok árát, hanem hitelből költekezett. Aztán volt az Úr, aki megcselekedte ugyanezt, de csakis a reformok érdekében. Tudjuk, mivel jár az, ha az olaj árát nem fizetjük meg. Ha egyszer 150 USD+100% adó az olaj ára, akkor annyit kell érte fizetni, nem kevesebbet, ezt még a nyolcéves cigánygyerek is megérti.

Egyszerűen nem megy. Nem lehet.

De ha lehetne is, van itt más. Itt ez a sok proli, akik Nem Adnak Hozzá Értéket. Földtúró parasztok, teszkópénztárosok. Nem érdemlik meg az olcsó benzint. Fizessenek csak kurva sokat érte és akkor majd valami történik, amitől kibaszott sok Hozzáadott Érték keletkezik.

Mert máshogy nem megy.

Hazudik, aki mást mond. Márpedig én soha nem hazudok.

2008. július 9.

Ferenczy A. Szidónia
War on terror

Elit vagyok, mit szaporítsam a szót. Áör nésön iz andör ettek.Az amik hülyék. Bush is hülye. Viszik a demokráciát a teveszar meg a sziklák közé, harcolnak a terrorizmus ellen.
És keresik a tömegpusztító fegyvereket. Drap jor wepönz of masszdisztraksön! Nem látnak tovább az orruknál. Iránra akarnak célbalőni litvániából? Rakétaelhárítás? Piha.

A veszély itt van, megérinthető. Kézzelfogható. Még csak a termó-barbi bomba se kell hozzá, hogy kifüstöljék. Jönnek ezek a terroristák fényes nappal. Olyanok, mint a legbátrabb gladiátorok: szembenéznek a rohamrendőrökkel.
Azt persze még nem tudják róluk, hogy mindegyikük bőre alatt úgy tarkótájon 1 négyzetcentiméternyi darab van belevarva a Szálassy szobáját díszítő nyilaskeresztes zászlóból. És ha harmincnál többen kört alkotnak, akkor meg tudják idézni Horthy Miklós fehér lovát, aki aztán minden ellenséget dezintegrál. Pur és homu.

Nincs is más fegyver ellenük, mint a végre újra legalizált vöröscsillag alakú shuriken. ezzel is pontosan a két szemük között kell eltalálni őket, hogy megtörjük az ősi náci rúnatetoválást, amit maguk az ufók tanítottak meg Hitlernek, miután titokban a déli sarki jég alá menekült. Akkor aztán visszaváltoznak panelprolikká.

De ez csak plüssállatok serege a fő veszélyhez képest, aki Sherman tankot vacsorázik, Tigrist reggelizik, és egy gripen repülőszázaddal vakarja sörtéit. Mert hozzá képest Kim Jong Il tömegpusztító fegyverei is csak mezei virágok. Ő maga a WMD. A fospumpa, Himself. Egy lövéssel ezreket teleportál a szociális demagógia örökké bűzlő mocsarába. Újratöltés közben pedig reformokat eszik, adót emel, nyugdíjast sanyargat, romát veret, kokettál és összekacsint. Elalvás előtt meg kézivezérli a magyargárdát.

(azért mennyivel jobb, hogy a magyar terrorizmus valódi. nem úgy, mint Szaddám atombombája.)

Rettegjetek. Én szóltam. Már idehaza sem vagytok biztonságban. Elérte hazánkat a terrorizmus. Fusson ki merre lát.

2008. július 8.

Kovátsch Gamma Bertalan
Rablóból lesz a legjobb pandúr

Még egy apróság a terroristákról.

Valaha én is érdeklődtem a terrorizmus iránt. Még akkor, amikor Tomcat barátom droidzónájához írtam előszót.

Levélbomba, rakéta, ilyenek.

Azóta felnőttem és nem játszódok ilyenekkel. Ma már az igazi fegyverek érdekelnek. Ha már nekem nem lehetnek, másokat terroristáknak bélyegezhetek.

Az is van olyan jó szórakozás, mint a levélbomba.

Kovátsch Gamma Bertalan
A rettegés ideje

Bezabáltátok a lecsót és most böfögtök a tévé előtt, mi, prolikáim? Jól érzitek magatokat, kerek a világ, biztonságban érzitek magatokat, mi? Azt hiszitek, nem fenyegethet titeket senki és semmi?

Hát nem, birkák! Felállni, gyorsan! Vigyázzba, egy-kettő!

Figyeljetek és rettegjetek.

Terroristák fenyegetnek titeket. Harcolunk ellenük Irakban, harcolunk ellenük Afganisztánban és most eljött az ideje, hogy a harc a ti hálószobátokba is eljusson.

Nem lesz kellemes, de a háború a terror ellen nem méznyalás. Azt akarom, hogy kapcsoljátok ki a tévét és várjátok az utasításokat.

Hamarosan megmondom, kik a terroristák és hogyan kell őket eltaposni.

2008. július 6.

Ferenczy A. Szidónia
Reklámfelület

Tirpákok,

uborkaszezon van. A villanyuborkák szezonja. Nincs lehetőség igazi kommunikációra. Nevetséges ívű adok-kapok megy kis hazánk leglényegesebb szavazói, a náci vérfarkas párt által újra és újra sarokbaszorított nyugdíjasok kegyeinek megnyerése érdekében.

Mert hát mi kell a népnek? Nyugdíj és náciveszély!

Egyébként még elcsábulna a demagóg populista náci propagandának, aztán a végén fehér lovon bejönne Vitéz Nagy(apu kő)bányai kormányzó authentikus reinkarnációja. Ezt persze senki nem szeretné, valljuk be. Ez még viccnek is durva.

A szétvert melegtüntetés persze igazolja a radikális szélsőjobb széleskörű jelenlétét, amivel persze a hülyék pártja feszt kokettál meg összekacsint, de a magyar nyugdíjas nem szívesen azonosul az olyanokkal. Pfúj.

Viszont el kell jutni hozzájuk! Meg kell nekik magyarázni, hogy ki az igaz, és ki az, aki csak rosszat akar. Tudják, patája van, meg nyugdíjat csökkent. Most is éppen a trapistasatjba meg a disznócombba konvertálná a segélyt.

Az már biztos, hogy a klubbrádió teljes műsoridejét kihasználjuk - bár egy-két politikai hirdetés elférne még. Több óriásplakát sem jöhet szóba, mert kipusztulna a fű, elsötétülne az ég. Valami formabontót kell kitalálni, ami passzol a nyárhoz! A magyar nemzetet meg a hetiválaszt már mégsem vehetjük meg. A kurucok lekapcsolása se volt könnyű!
De például független matektanárt találni, az meg egyenesen lehetetlen!Politikai reklámot a bőr alá! Aki velünk van, mutassa! Adja bérbe bőrfelületét! Az igazi állampolgár együttműködik majd velünk. (Neki majd adunk gázártámogatást, vagy neki tényleg olcsóbb lesz a trappista.)
Ez igazi tartósbérlet lesz, aki velünk van, velünk marad. Keríteni kell néhány rövid, de velős mondatot, amit bele lehet építeni egy nonfiguratív tetkóba, és kész. Például:

Tirpákbokrétás benned van!
Bársonyos reformok forever!
Szeretem a szegfűt!

Esetleg 18-as karikával a "most nem kúrjuk el!" is elmenne.

2008. július 3.

Kovátsch Gamma Bertalan
Ha én isten lennék

Eliteim az Úrban! Jó elitnek lenni, mi? A sok nyunnyadt proli, ott kapar lent, miközben mi az elitség világítótornyából nézünk le rájuk. Nem mondom, egy ideig kielégített a kisszerű hangyák nyüzsgésének figyelése de ideje továbblépni. Többre vágyom. Többre vagyok hivatott, mint az elitség.

Isten akarok lenni.

Melyik kretén szólt be? A kurva anyád, kisfiam. Azonnal elhúzol a blogról.

Miért ne lehetnék isten?

Na ugye. Kedvelem az értelmes embereket. Persze, hogy lehetnék isten.

Határozottan úgy érzem, nagyszerű isten lenne belőlem. Sokkal jobb, mint a buzeráns katkók nyamvadt kis istenkéje. Nem vacakolnék vizekkel, világossággal meg sötétséggel. Végtelen bölcsességemben létrehoznék valamit, amiből egy adott idő alatt - legyen mondjuk tíz év - kivirágozhatna egy új világ.

Létrehoznám a blogoszférát. Aztán hadd nőjön, a sok kis hangya építgessen blogokat, írjon cikkeket, kommentelgessen egymáshoz. Nekem meg kedvem telne benne, ahogy zsezsegnek.

Várjunk csak. De hát a blogoszférát én találtam fel.

Hát akkor nincs mese, megvan a bizonyíték.

Isten vagyok. Elitek, lehet imádni engem.

2008. július 2.

Prosztó M. Beléndek
Egy inkvizítor monológja


Tudjátok, miért utálom őket?

Egyszerű. Mert ők jobban utálnak engem, mint én őket. Szomorú, hogy ez így van, dehát ezzel kell élnünk, viszont sosem, ismétlem, sosem adhatjuk fel a harcot a szélsőséges eretnekek ellen.

Mi nem olyanok vagyunk mint ők. Ostoba barbárok, felfalnák a szívünket Baal oltára előtt, ha tehetnék. Megvezetett hülyék. Ostoba, jajj de nagyon ostoba, egy ostoba állat.

Minket a szeretet vezérel, és az egyenlőségbe vetett hit.

Isten látja lelkünket, így van.

Dehát mit lehet ezek ellen tenni?

Bármit. Minden eszköz megengedett. Ki kell rekeszteni őket a társadalomból, kiszorítani, kiátkozni, lesújtani a jog öklével, a paragrafusok teljes súlyával, hogy végre elnyerjék büntetésüket.

Ítéltessenek meg a Szent Hivatal előtt és bűnhődésük szolgáltassék pédául az eltévelyedettek számára.

Mert egy az Igazság.

És rohadjék meg az Alkotmánybíróság, de hirtelen.

2008. július 1.

Bauer
X-akták

In internet veritas vagyis a neten az igazság. Kevés borivás és netezés után az ember ma már a teljes igazsághoz hozzáfér ha akar. Kezdjük akkor rögtön egy örök igazsággal: a Fidesz a hülyék pártja. Nem elég, hogy félmillió szavazót buktak legutóbb, most a wikipedia-t klónozva egy korrupediaban hazudoznak a kormányról. Vajon 2002 előtti ügyekről miért nincsenek bejegyzéseik? Elárulom, mert akkor újabb félmillió lépne le tőlük.

Ugyanez a helyzet a buta scifi vallású Szcientológusokkal is, nem véletlen hogy a hülyékpárti Schmidt Pál dőlt be nekik legelőször. De hála a Netnek, a hazudozás nem tarthat mindörökké - semmi perc alatt feltölthető egy weboldalra a valóság mint olyan és az jelen esetben így szól: Xenu épp annyira létezik mint Isten. Vagyis semennyire, mindkettő egyaránt egy óriási nagy kamu.

Mi a különbség akkor a kettő között? Az egyik több mint 2000 éves mítosz, de sajnos akkor nem volt net ami leleplezze, a másik pedig csak párévtizedes mese, ami már most bebukott mert okos emberek tényfeltáró doksikat raktak fel arról ide, így az üzleti maffiaként működő űregyháznak annyi. Xenu is dead. Vagyis meg sem született. Ahogy Jézus sem.

A kérdés már csak az, mennyi keresztesháborút, mennyi nemzetet, embert, ideát, műalkotást, forradalmat lehetett volna megspórolni ha 2000 éve már van internet?

Válasz: Sokat.

Viszont én szerencsésnek érezhetem magam, pár klikk után kideríthetem mi a _teljes_ igazság mindenről, miközben letőtikézhetem a Sztálingrádi csatát, rendelhetek bort online és azt is bármikor megtapasztalhatom, a Biblia miért is unalmasabb mint a South Park. A leglényegesebb, hogy megnézhetem a kedvenc UFO-s klippeimet a youtube-n.

Inkább hiszek az alien-sztoriknak, mint holmi Jelenések könyvének, a földönkívüliek ezerszer autentikusabbak mint sötét próféciák a múltból. Arról nem is beszélve, hogy nem kell dohos templomokba járni vagy milliókat befizetni, hogy megismerkedjem az extra-terrestial érzéssel.

Miután az ősembert egy nagy bumm teremtette, az Internetet pedig az okos ember, egy teljesen új fejezethez érkeztünk: az igazság ezek után már nem odaát van, hanem itt _nálam_.

Lost Highway

2008. június 30.

Kovátsch Gamma Bertalan
Hazádnak rendületlenül

Komolyan. Néha már elönt a kétségbeesés és menni készülnék a fejlett nyugatra, ahol annyiért adnak mindent, amennyiért eladható és nem piszkálnak bele komcsi módra a békés üzletemberek játékába.

Valahol, keleten, délen, északon vagy nyugaton ott az a Nyugat, ahol Verseny van és Piac és a Hozzáadott Értéket megbecsülik. Ha kell, állami megbízásokkal.

De nem mehetek. Nekem kell Ady Endre nyomdokába lépnem, aki megmondja Feketeország lakóinak a tutit. Mindig kell egy Ady Endre és most éppen rám esett a sor. Mindenkinek a maga keresztje, ugye, vannak, akikből Buta Faszkalap Őrnagy lesz és van, akiből Ady Endre. Rám konkrétan Ady Endre szerepe jutott.

Ady Endre az egy híres költő volt, tudjátok? Ha valamelyik elit nem olvasott volna tőle még semmit, itt van egy verse.

Jött értem a fekete hajó
Jött értem fekete vizen.
Álom-királyfit, vitt tova vitt
Moslék-országnak mentiben -
Fekete hajó, fekete vizen.

Moslék-ország, hajh, cudar ország,
Hajh, Hortobágy, zsír-szívű rém;
Hajh, Átok-város, Redves-ugar:
Piszok-hazám, mit kapaszkodsz belém?
Fekete vizeken jöttem én.

Vagyok a nyugati sirály -:
De magyarnak köpött ki a föld
Moslék-ország a nyakamon ül
Engemet Moslék-ország örökölt:
Nyöszörög a hájszagú föld.

Már nem megyek el, fekete hajó
Moslék-ország hagy' örülj, szegény!
Laza ferdinen, laza ferdinen
Fekete vizen, fekete legény,
Hajh, kutyafáját, szomorú legény.

Akkor verset írt az Endre. Ma meg blogolok én. Aztán meglátjuk, melyikünk lesz híresebb száz év múlva.

maximdewinter
Rendkivuli hiradas

Az Armanyszovivoi hivatal jelentese szerint Morgen Jorgensen miniszterelnok megszakitva csatornalatogatasat csogorenyei segitsegevel ulokadba szallt es uton van hazafele. A miniszterelnok arra a hirre, hogy az orszagban kitort jarvany (orban-c viktor-iaux) mar tobb mint harommillio allampolgart fertozott meg, azonnal felhivta telefonon az Ormanyzati Josda RT. Kibaszott Jo Szakertoi Foosztalyat es szigoru - 80 evre titkositott - szaz apro trukkel latta el oket. Tudositonknak annyit sikerult megtudnia, hogy jelenleg az ATV Csatornapatkany ZRT. kapott surgossegi megbizast a jarvany megfekezesere. A gyors intezkedes hatasara fel millio aldozatot mar sikerult visszahozni a kurva anyjabol. A mentest neheziti, hogy az ATV Tomeges Szarkeveres Farosztalyanak meltan nepszeru tudosat Anus Horribilist sulyos farfekvessel vadoljak, munkajabol tovabbi intezkedesig felfuggesztettek. Igy a megmaradt ket es fel millio fertozottet tovabbi intezkedesig vaskorlatok koze szoritva mesterloveszek figyelik.

2008. június 26.

Bauer
Háború és Béke


Háborúzni akartatok? Hát tessék. A Fospumpa szépen rálépett a saját taposóaknájára höhö! Félmillió szavazót vesztett, bruhaha. Újtöbbség bukta. Kétharmad kizárva muhaha. Alkotmánymódosítás, teljhatalom, korona elúszva - LoL. Köszi Kéri Laci, nice shot. Na ennyit a népszavazásokról, az alkotmánybirákról és a buta népről. Mindenben igaza lesz és volt az Úrnak az Őszödiben! És nekem is azóta. Ennyit akartam, mára. Ja még valami: _hülyék_ vagytok és _magyarok_. Most el. Béke.

2008. június 25.

Kovátsch Gamma Bertalan
A hét csapás

A sok kretén hülyemagyar. Nem tanulnak. Nem fejlődnek. Hiába nyomják a Modern Képmeséimet az orcájukba, annyi nekik, mint a falrahányt borsó.

Nincs mese. Bazdmeg, rájuk bocsátom a hét csapást.

Nem ám a hülyevallásosok sötét babonáját, azt meghagyon én a Feketeország lakóinak. Hanem a modernt, a tudományost, a haladót. A Természetet fogom rájuk küldeni. A Föld Űrhajót.

Nyomja csak pofán a Természet a hülyemagyarokat. A globális felmelegedés. A levegőszennyeződés. A hulladékok. A genetikai manipuláció.

Majd azok betesznek a sok kis nyálas lófaszjancsinak. Már ki is találtam, milyen csapásokat fogok rájuk küldeni azért a főbűnükért, hogy nem istenítenek engem.

Víz vérré változik

Kék Duna, mi? Vagy netán fosszínű? Ne reménykedjetek, seggfejek! Vérré fog változni a víz, mert elszaporodnak benne a véralgák. Előnybe kerülnek a kínaiak, akik málnaszörp helyett Duna-vizet is ihatnak. De nem ti, szarmagyarok. Ti ki fogtok dögleni.

Szárazság

Kurva nagy szárazság lesz a globális felmelegedés miatt. Egy kibaszott sivatag lesz az egész ország. Nektek, szkíták. Mert én reformált muszlimokkal oázist építtetek magamnak, amit csak kívülről nézhettek. Kellett nektek leszavazni a vizitdíjat. Én mondtam előre, nem hallgattatok rám, ez lett.

Óriásbékák


Genetikai manipuláció óriásira növeszti az unkákat. Tudjátok, milyen szar lesz nektek, amikor egy négyemelet magas unka vesz üldözőbe titeket, hogy a ragacsos nyelvével elkapjon? A King Kong egy kis légypicsa lesz azokhoz képest. Mondjuk engem nem fenyeget majd veszély, mert én harci robotokat építek az unkák megrendszabályozására. Nektek viszont, seggarcúak, nem lesz csak a bodzabototok. Hát akkor verjétek az óriásunkákat azzal, muhahahaha!

Jégeső

Azt hiszitek, Grönland jege elolvad? Egy faszt olvad el. A meleg levegő felemeli a jéghegyeket a magasba, aztán kapjátok a nyakatokba a jégesőt. Csak egy jégszem egy tízkilométeres jéghegy lesz. Engem nem fog zavarni, mert bevándorló eszkimókkal jéghegyálló iglut építtetek, de a sok muskátlis-tornácos bőgatyás jól megszívja. Meg is érdemlik!

Ufók


Egyszer az Ufók is megunják ám a röpködést és leszállnak. Akkor lesz ám sírás, rívás és fogaknak csikorgatása! Aki nem beszél ufóul, az mehet ufót mosni. Én mondjuk tudok ufóul, mert tanultam. Ti, kretének, foghatjátok a törlőrongyot és sikálhatjátok az ufókat.

Madárinfluenza


Rettenetes új betegségek fognak felbukkanni. A madárinfluenza bárki papagáját tíz perc alatt elpusztítja. De nem az enyémet, csikósok. Én tudom, hogy a benzinkút csak két percre van és ott is kapni madárinfluenza-gyógyszert. A ti döglött papagájaitok halmokban fognak állni.

Bloghalál


A terroristák ki fogják nyírni az összes bloggert. Kivéve engem, debilek. Engem miért nem? Mert lesz fegyverem és nem fogok félni használni se. Titeket, nyálasliberálisok, titeket ki fognak irtani. Nem, mintha zavarna engem, csak úgy mondom.

Így fogjátok végezni. És kurvára megérdemlitek. Hamarabb kellett volna hallgatni a jó szóra. Most már levettem a kezem rólatok. Építem a bárkát.

Milyen bárkát? Semmi közötök hozzá, köcsögök.

2008. június 24.

Prosztó M. Beléndek
Prosztó kicsi szíve mosolyog

A múltkor is nagyon örültem annak, hogy a Fábry úr, meg a Vágó úr gigantikus szellemi csatát vívott, mert az ilyen performanszok jót tesznek a politikai vitakultúrának.

Igen. Annak.

Ennél már csak az tehetne jobbat, ha a tévében, premier plánban, Havas Henrik tanár úr szájba csapná egy szaros szívlapáttal Csintalan Sándort, vagy ha Pelczné iszapbirkózna Lendvai Ildikóval.
Ne nézzenek rám hülyén, mélyen vagyunk, na, de lehetünk és leszünk még mélyebben is. Vannak még lehetőségek a parlamenti demokráciában, higyjék el.

Sokelitszemközt, tegyük hozzá, hogy ha már úgyis retardált majomcsordának nézzük a közvéleményt, a minél egyszerűbb és kevésbé árnyalt, könnyen befogadható üzenetek alkalmazása szükséges is.

Mégsem mindegy, hogy hogyan tesszük ezt. Erről szól ez a poszt.

Tegnap ATV-t néztem.

Próbálják ki, kicsit inni kell hozzá, de jobb, mint egy másfél órás 'C' kategóriás 'hack and slash' mozi, pedig én azt is nagyon bírom, főleg ha zombik is vannak benne, meg hősnők nagy cicikkel.

Most komolyan, az Újságíróklub egy Piaci Rés. Csintalan túl provinciális, a Péntek 8 túl durva, de az Újságíróklub az annyira ott van, hogy... hogy... áh, mindegy, képzeljünk el egy BT 7-est egy halom zombi ellen, amin egy nagy cicijű Bolgár György vezérli a tüzet a toronyból és akkor ott vagyunk.

Szóval, arról volt szó, hogy az SZDSZ. Az SZDSZ most rossz fiú, mert ott van az az ondolált nyálas Fodor, aki szóba állt az Orbánnal, ami egy politikai nonszensz és úgysem profitál belőle senki. Itt bejátszottak egy Orbán idézetet, ahol azt mondta Mihály (hogy hívhatnak valakit Mihálynak?), hogy "cselekvőképes kormány" kell.

Ding!

Avar, Bolgár és Mészáros urak gerjedtek, mint vegyérték elektronok energiaközlésre.

Hogy kérhet számon a Fospumpa cselekvőképes kormányt, amikor épp ő tette a kormányt cselekvőképtelenné?
Ugye-ugye, Vágó úr? 10 éve Orbán Viktor irányít!
Van valami abban a gondolat-manipulátor gépben, mi?

Bolgár úr természetesen tovább ment, mert ő mindig tovább megy.

"Bolgár György, aki egy rádiós műfajt vitt sikerre Magyarországon. Bolgár betelefonálós műsora ma már fogalom, sokan próbálják utánozni, kevés eredménnyel. A Klubrádióban megkedvelt beszélgetőtárs itt gondolkodó, elemző véleményformálóként tűnik fel. "

Szóval, levezette, hogy "lecsökkent az államháztartási hiány, 10%-ról elviselhető szintre, növekszik a gazdaság növekedési üteme, míg Európa többi országában csökken és - végre, bár alig észlelhető mértékben - növekszik a bérek vásárlóereje. Bizonyítja-e más ennél meggyőzőbben, hogy cselekvőképes a kormány?".

Most akkor álljunk itt meg egy szóra, mert ez teszi az Újságíróklubbot minőséggé és alázza porba a csintalanokat. A felkészültség. Nem siránkozás megy itt, meg hogy "jajj, Csintalan úr, meddig teszik még ezek tönkre az országot", hanem a "növekedés üteme nő, míg Európa többi országában csökken".

Hát lehet itt kötözködni? Hát nem igaz minden állítása? Hát, mondjuk, egyenként mind csúsztatás, de matematikailag majdnem igaz. Gyönyörű! Államadósság mértéke nem számít, 1%-ról 2-2,5%-ra "gyorsuló" gazdaság, míg a szomszédok esetenként 7-8-9% százalékos növekedésről "lassulnak" és egyáltalán, ki költekezett túl és mire... baromság.

Tessék tanulni optimizmust Drága Bolgár úrtól. Egyébként a büdös életben nem jutunk sehová az állandó akadékoskodással.

Namost, egy Bayer simán lekomcsizná Gyurcsányt és közölné, hogy köpnie kell tőle.

Ezzel szemben, Drága Bolgár úr és barátai, miután levezették, hogy

a, Orbán válságba taszította az országot,
b, a kormány jó, de még jobb lenne, ha Orbán nem lenne,
c, Orbán demagóg, populista, de már senkit sem érdekel közülük, hogy mit beszél (esküszöm, ez így hangzott el, műsorvezető még megtoldotta azzal, hogy őt már évek óta nem, ez - annak a fényében, hogy az egész műsor rendszeresen róla szól - teljesen igaz lehet)

kiderítették azt is, hogy Orbán annyira gonosz, hogy még az öltözködésével is manipulálja " az arra fogékony" embereket.

Orbán azért hord csíkos inget és egyszerű zakót, hogy "erősítse a közületek való vagyok" érzést.

A műsorvezető úr ezt azzal fejelte meg, idézem:

"még mindig jobb a csíkos ing, mint a barna"

Nahát, kedves Bayer úr, így kell ezt csinálni.

Gizike
Nyári laza a TÖK ajánlásával:

UNKLE

Tájékozódásul

2008. június 23.

Gizike
Dög meleg van,

eszméletlen sok a dolgom, ezért, szerencséjükre, egyszerűen nincs se időm, se hangulatom belevetni magam a neten folyó intelligens vitákba, pedig a reggeli kávémat azért párszor a monitorra köptem még félkómásan, olvasgatva néhány rendkívül színvonalas írást példának okáért a búzablogban, az igazi értékek, a felsőbbrendű intelligencia gyülekezőhelyén. Kis kitérőként egy rövid üzenet tölgy nevű kommentelőnknek: azért a totális baromságoktól még ilyen időjárás esetén is tartózkodni kellene, vagy legalább megérezni, hogy most talán hülyeséget mondtam: „a mi környékünkön sok balnyik elit él (vonzódnak a jobber környékekhez, tisztaság, közbiztonság, viszonylag nevelt gyerekek” és én kérek elnézést, köszönöm.

Nesze, robotos klip, elemezgessék:KGB minden sunyi és rosszindulatú megjegyzését a posttal kapcsolatban előre is visszautasítom.

2008. június 21.

Kovátsch Gamma Bertalan
Büfé és ruhatár

Ma Magyarországon a legtöbb egyetem nem ad piacképes tudást.Van egy kar azonban, ami igen. A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara.

Ahol a Mester végzett.

Egy perc néma csöndet kérek

2008. június 19.

Kovátsch Gamma Bertalan
Punnyadás ellen

Mi ez a punnyadás, barmok? Nyomorult 500 komment egy hét alatt olyan fajsúlyos témákra, hogy a hülyemagyarok basznak dolgozni, a hülyeíreknek pedig rossz kérdést tettek fel? Na majd adok én nektek.

Beszélhetnék arról, hogy Orbán kiadta a programozott droidjainak, hogy már nem vagyunk nácik, legalábbis a felszínen nem. Aztán arra is kapnék 200 kommentet.

Ha nektek a fajsúlyos téma nem kell, majd megkapjátok a gumicsontotokat. Csápolhat itt az egész internet.

Azt tudtátok, hogy a buzik seggbekúrják egymást?

2008. június 18.

Kovátsch Gamma Bertalan
Öngondoskodás

Elitek, van, aki csak siránkozik és van, aki jobbít. Öngondoskodás.

Itt van például az állampolgári ismeretek tárgy. Van ilyen? Nincs ilyen. Siránkoztam? Nem siránkoztam. Tettem ellene.

Nem szaroztam kerettantervvel, tankönyvírókkal és szakmai lektorokkal. Megcsináltam én magam, szakértően, semlegesen, függetlenül. A Miniszterelnöki Hivatal segített megcsinálni, szakértően, semlegesen, függetlenül, Bajnai Gordon pedig látván a szakértő, semleges és független eredményt, kezébe nyomta minden érettségizőnek.

Szeretnétek, ha a diákok kutyatenyésztést, fegyverismereteket vagy tankvezetést tanuljanak? Ne siránkozzatok, hanem csináljátok meg, Gordon biztos azokat is lelkesen szétküldi.

A nyavalygás, a defetizmus miatt tart ez a kurvaország ott, ahol. Pontosabban ti tartotok ott, ahol, én nem nyavalyogtam, hanem cselekedtem, én előrébb jutottam.

Öngondoskodás.