2009. február 17.

Kovátsch Gamma Bertalan
Félnetek jó lesz

Na most az egy nagy tévedés, hogy a hülyékpártja Fideszt én utálom. Nem utálom, nem bizony. Ha arról van szó, hogy a Fidesz odabaszik a hülyecigóknak, akkor kifejezetten kedvelem őket.

De.

A Fidesz mögött ott ólálkodnak ám a papok. A kereszténykurzus. A hülyekatkók. És ha ólálkodnak, akkor előbb-utóbb tesznek is valamit. Betiltanak. Lezárnak. Megmondanak. Beültetnek. Köteleznek. Kiszögeznek. Bazdmeg, hát azt a szakállas pofát már kiszögezték a keresztjükre, ezek után ne mondjátok már, hogy mással is nem tennék meg! Velem ugyan nem, mert én érinthetetlen elit vagyok, de titeket, butuskáim, titeket simán felszögeznek. Félnetek jó lesz.

Azt hiszitek, viccelek? Nem viccelek. Hótkomolyan beszélek, saját tapasztalatból. Emlékeztek a Műhelyre, ahol annyi tehetséges újságíró ontotta a miheztartani valót? A Magyar Hírlapról beszélek. Ahol olyan tehetségek nyomultak, mint mondjuk én. Naná, hogy katkótémában. Vagy mondjuk Gréczy Zsolt. Ő főmunkatárs volt. Nem csoda, hogy a Fidesz mögött bújkáló papoknak fájt az Igazság és kitiltották a sajtótájékoztatókról a Műhelyt. Aztán elérték, hogy a Műhelyt elvették a tehetségektől, mint mondjuk tőlem és a Gréczy Zsoltitól és odaadták a hülyefasz bayerzsótinak, hogy írjon bele vállalhatatlan cikkeket. Hahaha, jól megszívták, mert se a Gréczy Zsoltit nem tudták elhallgattatni, se engem. Csak a bayerzsótiról derült ki még jobban, mekkora fasz.

Ez lesz nagyban, ha visszajön a Fidesz és mögötte beólálkodnak a papok. Be lesz minden normális ember tiltva, hogy a vasárnapi teszkóról már ne is beszéljünk. És még örülhettek, hogy nem szegeznek fel a keresztre titeket, mint a szakállast.

A kereszten fenn nem lesz kellemes. Gondoljatok erre, amikor majd szavaztok.

2009. február 15.

Höndör B. Margit
Tirpákok!

Azonnali harcra szólítunk fel mindenkit a posztjáról menesztett K.G.Bertalan bosszúszomjas és vérgőzös ámokfutása ellen!
Ízléses. olvasható blogot követelünk!
Most!

Tirpák Önképző Kör (TÖK)
Tirpák Ifjak Klubja (TIK)
Tirpák AsszonyKórus (TAK)

2009. február 13.

Kovátsch Gamma Bertalan
Kicenzúrázva - 2. rész

Hírportálunk büszkeséggel vegyes szégyenkezéssel közli le István interjújának kicenzúrázott második részét. Büszkék vagyunk, hogy vihartépte fenyőként dacolunk a cenzúra viharával, de szégyenkezünk is, hogy az egész magyar nyelvű média takonygerincűnek bizonyult - a kuruc.info sem kivétel - amikor az Igazság mellett kellett volna kiállni. Nyomjad, István, halljuk az Igazságot!

tb.: Miért?

István: Mert félnek, hogy a nép megtudja az igazságot és elsöpri a hatalmukat. Képzelje csak el: senki sem fagyna meg télen, senki se lenne kénytelen kenyér és villanyszámla között dönteni ...

tb.: A gáz is?

István: Főleg az. Ha a gáz rövidebb úton érkezik, kevesebb vész el útközben. Akár felére is csökkenhetne az ára. De ez nekik nem érdekük. Nem akarják, hogy jobb legyen.

tb.: Kik?

István: A bloggerek. Hadd említsek néhány elrettentő példát. Nem is tudnánk róla, úgy agyonhallgatták, fű alatt akarták terjeszteni ezt a hazugságot. Szerencsére egy barátom - igazi hazafi - résen volt és hisztérikus sírástól elcsukló hangon beszámolt erről. Valaki Valley álnévvel ezt írta egy olyan blogra, amely a fidesz.hu lapról hat kattintással elérhető: Le kéne mondani ... a gázár támogatási kérelemmel ... együtt ... a munkát megbeszélni. Spórolunk, vazze!

tb.: És ezt ellen nincs valami törvény?

István: Mit számít ezeknek a törvény! Azt blogolnak, amit akarnak. Azt hiszik, hogy az elektronikus szupersztrádán nincs egy közlekedési rendőr, aki azt mondja: eddig és ne tovább. Persze van, de valahogy ilyenkor mindegyikük félrenéz. Megfélemlítés, korrupció, terror és még csak nem is titkolják. Tessék, egy henty nevű blogger ezt írja: A rendőr felesége elküldi a férjét a boltba. Hozzál margarint, és ha van tojás akkor hozz tízet! Hazajön a rendőr tíz margarinnal. Volt tojás!

tb.: Ez hihetetlen!

István: Idáig jutottunk. Ezek a bloggerek nyilvánosan beszélik meg, hogyan vettek meg egy rendőrt tíz margarinnal. És a rendőr eladja magát, hogy a felesége tudjon egy kis fuszulykát főzni a gyerekeknek és nem is sejti, hogy a korrupcióval szerzett pénz megint csak Azok zsebébe kerül, mert a lehetségesnél kétszer többet fizet a gázért.

tb.: Kiket ért Azok alatt? Beszéljen, tudni akarjuk, kiket kell felelősségre vonnia a forradalomnak!

István: A pszeudo-neokonokat. A globálkomprádorokat. A modernitás-kalandorokat. Az imperiálkommunistákat ...

tb.: István, ez a feszültség megöl! Ne beszéljen rébuszokban! Kik okozzák a korrupciót és a dupla gázárat????

István: Hát jó. Felfedem a titkot, ha ennyire akarja. Csak remélni tudom, hogy nem lesz cenzúra áldozata az Igazság. A Reakció blogon Francois Pignon névvel blogoló figura a központja az összeesküvésnek. Annyira biztos a dolgában, hogy a tettestársai el tudják tagadni a nyilvánvaló tényeket, hogy egy picit se kertel: skandallum ... van ... itt is.

tb.: Ezt nem tudom, lehozhatjuk-e. Túl forró téma ...

István: Gyáva férgek vagytok, mindig is tudtam. Vagy netán valamelyik szolgálatnak dolgoztok és kompromittálni akartok? Nem fog sikerülni. Van egy hírportál ezen a földgolyón, ahol van elég bátorság, akármilyen érzékeny is a téma. Úgy hívják: For a better Tirpákbokrétás ...

tb.: Jaj! A tirpákok!

István: Bizony, a tirpákok. A zsarnokságnak vége, kis hülyék ...

2009. február 12.

Kovátsch Gamma Bertalan
Difi

Breaking news: 100-200 évvel vannak lemaradva a cigányok a magyarok mögött. Akkor tehát a cigányok megelőzik a hülyemuszlimokat, akik 2-300 évvel vannak lemaradva.

2009. február 11.

Kovátsch Gamma Bertalan
Létra

Hol is tartottunk?

Ott tartottunk, hogy a hülyemuszlimok le vannak maradva 2-300 évvel. Ezt nem bántásként mondom, még mindig jobb, mint ha százezerrel lennének lemaradva, mint az Amazonasz őserdejének indiánjai vagy vagy egymillióval, mint a Jobbikosok.

Olyan ez, mint egy létra.

A létra legtetején vannak azok a népek, akik a mában vannak. Ezek a kultúrnépek. Nem akarnék itt felsorolásokba menni: a kultúrnépek mindazok, akiket a hülyemagyarok irigyelnek. Például a zsidók. Volt itt egy kis félreértés azzal a rossz viccemmel, meg a félreértéssel, de legyen szent a béke most, hogy a projektem valahogy nem halad előre. Kultúrnépek még ezenkívül a németek is, nem véletlenül voltak képesek hatásosabb hentelőeszközöket összehozni már 1200 éve is.

A magyarok le vannak maradva a kultúrnépekhez képest mondjuk 50 évvel, ezért integrálja őket az Európai Unió. A cigányok meg százzal vagy kétszázzal. Most nem akarnám pozícionálni a hülyecigányokat a hülyemuszlimokhoz képest, ott vannak valahol hátul.

Mi következik ebből?

Ahogy 1200 éve a német lovagok lehentelték a primitívmagyarokat, úgy kell bánni a cigányokkal is nektek most. Avagy mit is beszélek. Nincs szó itt hentelésről, csak atyai, majdnemkultúrnéphez illő pofonokról. Ne aggódjatok, a kultúrnépek megértik, hogy itt egy félbarbár nép nevel egy barbár népet és megértik majd, amint pofozkodtok.

Hogy miért ti és miért nem én? Mert én és az elitek már meghaladtuk a létrát. Mi már a jövőben élünk. De ti, ti azért pofozkodjatok csak bátran a múltban, az való nektek.

2009. február 10.

Kovátsch Gamma Bertalan
Egyrésztmásrészt

Egyrészt.

Itt van a Magyar Hírlap, az a fostemető. Volt neki fénykora, amikor én is írtam bele, de nem, Szélesnek nem kellett a Pulitzer-díjam, neki olyan sötét idióták fröcsögése kellett, mint a bayerzsóti. Tessék, megkapták. Itt van a vállalhatatlan írás, amitől betelik a pohár. Bazdmeg, szélesgábor, most megnézheted magad, nem kellett az általam képviselt minőség, most szívhatsz a bayerzsótival. Magadnak kerested a bajt, hülyegyerek. Hirdetőidnek annyi.

Másrészt.

Másrészt azért hadd röhögjem ki teli szájjal azokat, akik integrálásról szőnek hagymázos álmokat. Tudja azt gyerekgyáros, akinek büdös a munka, de még a nyolcéves cigánygyerek is, hogy vannak, akikkel lehet, akiket emberszámba lehet venni, de vannak olyanok is, akik nem emberek, nem is állatok, hanem még valami primitívebb kórság. Olyanok, mint a rák a társadalom testén. Ezeket nem intergráljuk, hanem megmérgezzük, besugározzuk, kinyessük a picsába.

Tisztára, mint a rákot.

2009. február 9.

Kovátsch Gamma Bertalan
A hiteltelen

Berepült a levelesládánkba egy névtelen küldemény. Nagyon reméljük, hogy nem lettünk ostoba tréfa áldozatai, de nagyon úgy tűnik, hogy a vaskos küldemény a Mester 2010-es és 2011-es cikkeit tartalmazza. Először a magyar sajtó történetében: véleménycikk a jövőből. 2010 november 17.

Mégis, mire számítottatok, hülyegyerekek? Ahhoz, hogy itt Ausztria legyen és Gorenjék világítsanak a legutolsó sárkunyhóban is, hiteles vezető kell az ország élére. Hitelesség, ez a kulcsszó. Ha van hitelesség, akkor rakétaként lövell fel az ország az egekbe, Szlovákia pedig csak bámulhatja a hátsó lámpánkat a felvert porban. Most lett volna a nagyszerű alkalom egy igazán hiteles vezető alatt a kapitalista paradicsomba bemasírozni, megreformálni a nagy rendszereket és a sok kurva zavargó pofájába meg belenyomni a fospumpát egy nemzeti gárda által.

Elkúrták. A sok hülyemagyar elkúrta. Jó, elismerem. Elkúrtuk. Az egész ország elmondhatna egy őszödit. Vagy ha az egész ország nem akar, majd elmondom én.

Orbánt hiába választották meg, mert ő egy Hiteltelen. Mit jelent az, hogy valaki Hiteltelen? Azt jelenti, hogy nincsen Hitele. Ha például az Orbán odamegy hozzád kölcsönkérni, hogy elsejéig egy tízezressel meg tudnád-e dobni, te adnál? Mielőtt kinyitnád a bamba pofádat, elmondom, hogy nem adnál. Nem adnál neki, meg én se adnék neki, meg senki se adna neki, aki Tényező. Ha pedig nem tud kölcsönkérni elsejéig, akkor hogyan veszi fel azt a sok hitelt, ami nélkül sikeres kormányzás el se képzelhető? Sehogyse veszi fel, tehát akkor jó országvezető nem is lehet.

Ennyit ma a Hitelesség és az elsejéig kölcsönadott tízezres kapcsolatáról. Holnap arról fogok írni, hogy miért nem tudja megszüntetni a szegénységet Orbán, a Hiteltelen. Holnapután arról fogok írni, hogy Orbán, a Hiteltelen mennyire nem fog tudni Gorenjét varázsolni a legutolsó sárkunyhóba. Aztán még valamikor sort kerítek arra is, hogy az Orbán, a Hitelesség és a cigányok. Érzékeny téma, még alszom rá egyet. Nem kell sietnem. Kurva hosszú négy év elé nézünk.

2009. február 8.

Höndör B. Margit
Mindjárt itt a tavasz!
Önvallomás:
Nagyon szeretek ügyintézni.

Kiüresedett, ellaposodott, egyhangú világunkban semmi sem pótolja jobban a hiányzó adrenalin szintet egy jó kis ügyintézésnél.
Sosem lehet tudni, hová fajul egy mezei számlaellenőrzés, vagy egy kötelezően kitöltött űrlap postázása a kijelölt hivatalba.

Az áram- vagy gázszolgáltatóval folytatott csatározásokat szinte mindenki ismeri, az egyszeri ember megkapja az éves végelszámoló számláját 233.456.- forintról, harci mezt ölt, és a három évre visszamenőleg megőrzött csekkjeivel felfegyverkezve beviharzik az ügyfélszolgálatra, ott pár órás várakozás után könyökből megdorgálják a bizonyításhoz szükséges anyakönyvi kivonat bemutatásának vétkes elmulasztásáért, tájékoztatják arról, hogy miért hülye, majd méltányosságból korrigálják a számláját a valós 233 forint 45 fillérre, és kész.
Tiszta ügy, egy délután lezavarja az ember.

Nehezebb eset a Hivatallal vitába keveredni.
A Hivatalnak sok részlege van.
Ott van először is a Begyűjtjük a Seggfejek Papírjait Osztály, mint a neve is mutatja, stb. stb. Elég egy hidegfrontra érzékeny, izgulékony alkalmazott, és pár értékes irat a zúzda martaléka lesz.
Mit tehet ilyenkor a Seggfejek Papírjainak Benyújtását Ellenőrző Csoport? Kötelezi a seggfejeket az irat újbóli bemutatására, mindenféle szankciókat kilátásba helyezve állampolgári kötelességének elmulasztása esetére. Ez teljesen normális eljárás, a seggfejnek más dolga úgy sincs, és az tegye a szívére a kezét, aki nem akart még kivágni a francba kitöltött űrlapokat, iratokkal teli dossziét!
A papírok jövése-menése persze időigényes dolog, a Papírok Határidős Beérkeztetésének Elmulasztását Vizsgáló Főosztály Megfingatási Csoportja pedig nem tud várni: a hiányzó beérkezést dokumentáló belső űrlap kitöltésével átadja az ügyet a Rúgjuk Szét a Seggét a Rohadék Csalójának részleg megbízott munkatársainak, akik viharos gyorsasággal(1 munkanap):
- a seggfejet törlik a Rendes Emberek adatbázisából, egyúttal áthelyezik a Szemét Csalók adatbázisába
- megindítják a szükséges eljárásokat az önkormányzatoknál, bíróságoknál, munkahelyen, stb
- határozatot hoznak letiltásról, eltiltásról, stb.
E lenyűgöző gyorsaságnak a kulcsa a Hivatal premizálási rendszerében rejlik. Egyrészt hozni kell a megkövetelt szétrúgási számokat, a főnök utálja, amikor hó végén machinálni kell az adatbázisok között, veszélyes játék. Másrészt a számok teljesítéséből van a zsozsó, a gyerek már számít a beígért laptopra, a nyaralás is pénzbe kerül, hát baromira nem érdekel a telefonon nyervákoló seggfej hülye, nekem ez a munkám, lefülelni a kártékonyakat, csalókat,
védem az országot, tisztesség, becsület, te, ezek olyan hülyék, bazmeg, mondom neki, hogy XHK7-es nyomtatvány, assetudja, mi az, kérdezem tőle az iktatószámot, erre csak néz, és még ő kezd el kiabálni a végén, áh.

Aki a Hivatallal keveredik vitába, hosszú menetre számítson.
Még akkor is, ha gyakorlottan sohasem az iratokon felelősként megjelölt ügyintézőt, hanem rögtön az aktuális vezetőt keresi meg panaszával, lehetőleg igazgatói beosztásban.

Szokásosan unalmas posztom végére egy kedves kis történet kedvenc bankomról:
Az egyszeri elit alacsonyember egyik nap belátogat a bankjába, ahol is az ügyintéző a kért tranzakció ( megtakarítás kamatrészének folyószámlára vezetése, az alapösszeg újbóli lekötése mezei bankbetétként) végrehajtása előtt kezébe nyom egy papírt. Teszt.
???
"Milyen megtakarítási szokásai vannak? Tudja, mi az a...? Milyen gyakran...?Mennyire ért a pénzügyekhez?"stb. Az egyszeri elitben lassan felmegy a pumpa.
-Mi ez? Miért? Hogy képzelik? Nem töltöm ki ezt a marhaságot. Ráírjam a papírra?
-Nem, mert akkor ezt kell kitöltenie - újabb papír: tudomásul veszi, hogy, miután nem töltötte ki a tesztet, a bank nem tudja garantálni a kért tranzakció MEGFELELŐSSÉGÉT.
-He? Nem töltök ki semmit.
-Akkor sajnos nem tudom a kért tranzakciókat elvégezni.
-És ha telefonon intézem?
-Ja, akkor lehet.
-Köszönöm.

Ui: Orbán bukott fospumpa árnyék, Gyurcsány takarodj!

2009. február 7.

Kovátsch Gamma Bertalan
Egyiketsem

Az egyik is elkúrta, a másik is elkúrta. Az egyik felvette a sok hitelt, de jó útra tért és reformált volna. A másik népszavaztatott és nem tért jó útra. Mondjátok csak meg, melyikük volt a nagyobb fasz.

Kimondhatjuk, hogy az Úr első kormánya elkúrta. Kimondhatjuk, mert kimondta ő is. Viszont ő észbekapott és gyorsan számbavette a lehetőségeit. Vagy az önrész, vagy az ezermilliárdos kiadáscsökkentés. És az Úr, amennyire az Igazságosság tölti be az egész lényét, az önrészt választotta. Önrész az egészségügyi ellátás költségeiből, önrész a nyugdíjból, önrész a családtámogatásból és már meg is van a nagy rendszerek reformja.

Nem kellett a sok seggfejnek. Telebeszélte az agyukat a Fospumpa. Akkor most jön a nyesés. Majd most megtanulják a saját kárukon, ha nem voltak képesek egy diszkontáras rajzfilmosorozatot adóból megfinanszírozni, amelyben elmagyaráztam volna, hogy ha jenben veszed fel a hitelt, akkor megszívhatod, ha felmegy a jen árfolyama. Ezeknek? Gyöngyöt disznók elé. Ezeknek, akik azt hiszik, hogy a Nemzeti Bank dolga az árfolyamstabilitás biztosítása? Nem, kisbarátaim. A Nemzeti Bank dolga nem az, hogy nektek jó legyen az árfolyam. Hogy mi a Nemzeti Bank dolga? Érdekelne? Akkor dobd ki a zsozsót, majd elmagyarázom a rajzfilmben. Ingyen nem dolgozom.

Szívás lesz. Szívni fog az ország, szívni fog a kormány és talán még az Úr is szívni fog, ha nem fizet ki azonnal egy hét- vagy nyolcszámjegyű összeget a forgatókönyvre. Sikert nem ígérhetek, csak a teljes megsemmisülés elkerülését. Ha az sikerül, lehet valahogy féllábon elszaladni. Nekem is.

2009. február 5.

Bauer
Placebo


Ha valaki még vesz papírújságot, akkor a Mester az eheti Heti Válasz nevű lapban fejti ki egy 'vitában' véleményét a kereszténységről és a klerikális világvégéről. A szöveg egyelőre még nem elérhető online de addig is őszinte és vágatlan vélemények tőle egy másik blogból:

"Jézus Isten fia, hogy ő engem megváltott, meg még jön, ilyesmik. Itt álljunk meg. Tudod, mi működik így? A kegyes hazugság, meg a placebo. Jó dolgok azok is a maguk módján, de nem következik belőlük az, hogy a porcukor gyógyítja a rákot.

... Basszátok meg, református testvéreim, a mi hitünk szerint a pápa egy ocsmány trónbitorló, a katolikus liturgia pedig bálványimádás. Vért enni pláne. Vért könnyező Szűzanya-szobrot imádni - ez meg már le sem írható, az aranyborjú ehhez képest kutyafasza."

forrás

2009. február 3.

Kovátsch Gamma Bertalan
Házmesterek

Kezdem azzal, hogy Feri, kurvára kiakasztottál. Ugyanígy akasztott ki Megyó annak idején - nem is maradt sokáig miniszterelnök. Akkor is éppen vezetett a Fidesz, aztán 2006-ban csúnyán megszívták. Ennyit akkor a hasonlatokról.

A lényeg azonban az, hogy le a választott házmesterekkel. Mármost tényleg, mi értelme van annak, hogy valami paraszt feljön Tirpákbokrétásról és elkezd pampogni, hogy metrót Tirpákbokrétásnak. Mégis, mit képzelnek ezek, hogy beszólhatnak? Nem szólhatnak be, majd az elit jól megmondja az elitközpontban, hogy Tirpákbokrétás nem hogy metrót nem kap, de buszjáratot sem.

És akkor még egy rövidet a kampányfinanszírozásról. Ne fordulhasson többé elő, hogy kampányidőszakban valaki elsíbolt állami- és EU-pénzekből csinál kampányfilmeket. Mondjuk ezt is hajlandó vagyok meggondolni, ha megszűnik a szarozás a forgatókönyvem körül.

Ezredes K Őrnagy
Kutatási eredmény

Elitek!

A Tirpák Jövőért és Haladásért Civil Alapítvány legújabb kutatását közlöm magukkal.

Módszertanunk a legkorszerűbb, és cégünk szigorúan pártatlan, világnézetileg középen áll. A felmérés kisbírós kikérdezés alapján készült.
Az eredményeket nem holmi primitív grafikonokkal meg kördiagramokkal közöljük, hanem korszerűen térbeli adatokkal megtámasztva, hogy egy másodperc alatt bárki rájöjjön a Lényegre.

Íme:2009. február 2.

Ezredes K Őrnagy
Kiegészítés


KGB!

Kihagyott egy fontos részt az írásából.
Ha a Fekete Elnök előadja az ítidossziékat, akkor lesz hidegfúzió, olcsó energia, sok-sok robot, ezer. És ők fognak dolgozni a prolik helyett. És a prolik meg éhenhalnak ha-ha-ha.

Megmutatom maguknak, hogy az igazi elit térbeli adatokkal kombinálja a grafikonja adatait.
Ez csinálják meg Excelben, ha-ha-ha !

2009. február 1.

Kovátsch Gamma Bertalan
Hinni kéne

A fasz van már ezzel a hittel is, elitek.

Hittem az ódivatú, poros keresztyén hülyeségben. Sokezer éves könyv, eleve. Sehol egy computer game, sehol valami modern. Mit tud nekem mondani ez az internet korában? Legalább nem égetnek, mint a hülyeiszlamisták, de lássuk be, ez nem sokat jelent ma, amikor az ember a Végső Határokat ostromolja. Spongyát rá, ócskahit ez.

Hittem a keresztény kultúrkörből kinőtt tudományban. Hittem benne nagyon, ő pedig megcsalt engem. Nem adott válaszokat, hanem csak kérdezett egyre. A padlás tele van a kérdésekkel, nekem válaszok kellenek, amelyekkel pofán vághatom, akit utálok. Spongyát rá, gyengehit ez.

Hittem politikusokban, nemes eszmékben, a gyerekgyárosok megleckeztétésében, fospumpák bukásában. Hittem egy Úrban, ő pedig megcsalt engem. Arról volt szó, hogy együtt lovagolunk a naplementébe, aztán elfelejtette a Képmeséket, elfelejtette az Ügyet. Olyan fospumpás lett ő is, nekem pedig elment a hitem. Spongyát rá, csalóhit ez.

Mi maradt? Mi maradt, a kurva életbe? Hát nem sok. Maradtak az UFÓk. Tudjátok, bennük még sohase csalódtam. A titokzatosságuk külön előny. Mert ha netán jóságosak, amint az egyikek mondják, akkor olyanok, mint egy csomó jóságos égi télapó. Ha meg netán gonoszak, mint ahogy a szcientológusok mondják, akkor meg végre van valakit közösen utálnunk, nekünk, mindannyiunknak, feketének, fehérnek, sárgának, az egész nagybetűs Emberiségnek együtt.

Nem is tudom, melyik variáció lenne a jobb. Talán mégis a második. Mert semmi sem forraszt úgy össze, mint a gyűlölet.

2009. január 30.

Ferenczy A. Szidónia
nemelit vérfarkas

tessékmondani, az adóreform dolog nem csapta ki senkinél a biztosítékot?

nekem nagyon olyan hangulatom van, hogy aranyba foglalnám Jani és Feri ujjait. a szó legszorosabb értelmében. ha most tudunk még felelősebben, még európaibban, még demokratikusabban és szociálisan érzékenyebben adóreformot csinálni, akkor korábban miért nem?

most, hogy a válság miatt előreláthatóan 3%os gdp csökkenés lesz, és még mindig tartjuk (papíron) a hiánycélt, hogy tudott keret lenni ekkora milliárdos manőverekre? persze, hogy van: tudom, akarom, csinálom. igen-igen.

kéremszépen, a hiány - mint olyan - mértékegysége a HUF. illetve a gigaHUF. Nem pedig a százalék.
tehát attól, hogy a GDP számszerűen csökken, még nem fog a hiány is vele menni. se százalékban, se abszolútértékben.

Most akkor felkérném Umbulda Julcsát, a tirpákbokrétási 1. sz általános iskola matek-fizika szakos tanárnőjét, hogy mutassa be a dolgot a hőn áhított számokkal:

[Umbulda tanárnő átveszi a szót]
szervusztok gyerekek! az államadósság és a költségvetési hiány mind csúnya rossz dolgok. most pedig megmutatom, hogyan lesz nekünk mégis jó. Jól figyeljetek!

Van az éves bruttó összermék, ami most 35.000 milliárd forint. szép nagy szám.
Van költségvetés konvergencia programban roppant szigorúan rögzített éves hiánycélja 2008-ra, ami 3.4%. ez milyen kicsi szám az előzőhöz képest!
Ha most gyerekek kiszámoljátok, mennyi is a hiány forintban, mit kaptok eredményül?
Tessék Pistike.... hülye vagy fiam, negatív nem lehet a hiány, itt nincs ingyenebéd. ülj le.
Ildikó?... Igen, úgy van. az bizon 1190 milliárd forint. ez nem kicsi, de azért mennyivel kisebb mint a 35000 milliárd, nem?
Persze azt jó tudni, gyerekek, hogy a hiány úgy keletkezik, hogy többet költünk, mint ami van. Misike, mennyit költöttünk tehát idén?

Úgy van. 36190 milliárdot. Hiába, jó országhoz kell a pénz.

namármost, jövőre a csúnya válság és az égig érő fehérterror veszély miatt hazánk kevesebb GDPre számíthat. brühühű. Azt mondják, hogy legalább 3%os recesszió közelít - persze még elkerülheti az országot, de számoljunk felelősen. namármost, ha 3%-kal kevesebb GDP van, akkor mennyi is az annyi?

Bizony Ildikó, 33950 milliárd.
A hiánycélunk jövőre 2.4%.

Az idei költségvetési hiány jövő évi GDP arányosan kifejezve mennyi is? Látom Jani jelentkezik, mondjad drága.

3.5% ? fiam, hol a bánatban tanultál te matekot? valahol a borsodan? ülj le!

Akkor elmondom én.

Bizony, ha idén is 36190 milliárdot költünk, és csak 33950 milliárdot gyűjtünk, akkor a hiány forintban mérve 2240 milliárd lesz.
Kérem a rendezőt ne integessen, mert zavar a számolásban.
Namármost a 2240 milliárd hiány a jövő évi éves bruttó ösztermékkel arányosítva 6.59% lesz.
Hogy a kívánt 2.4%ot elérjük - ami 814 milliárd, bizony le kell faragni 1425 további milliárdot.
Ehez jön hozzá az 1000 milliárdos adócsomag - ami persze csökkentés, mert ez az adócsökkentés kormánya...

[a stábhoz fordul]
maguk meg hova mennek? kiszámoltam - nem ebben egyeztünk meg?

UPDATE KGB és eN kérésére:
the pie chart

Ezredes K Őrnagy
FelhívásTirpákbokrétás lakói!

A közelmúltban a tirpákonkivülivilággazdasági válságán kívül egyéb fájdalmas események is történtek községükben. Napvilágra kerültek a garazsak privatizációja körüli visszaélések, valamint egy őrűlt nőszemély a garazsállomány legnagyobb részét egy lopott tankkal széttaposta, valamint a Hadsereg által Gizikének épített japánkertet ismeretlen banditák rakétázták. Ezen események eredőjeként az Úr parancsára a községet megszállom, és katonai kormányzat alá helyezem.
Kijelentem, hogy a Katonai Ügyészség nyomoz a garazsügyben. Nekik és megszálló alakulat katonáinak mindenki engedelmeskedni köteles főbelövés terhe mellett. A nyomozás során eddig megállapításra került, hogy egy bizonyos Tölgy nevű egyén cége felértékelte a garazsakat (természetesen bőven áron alul), majd az önkormányzat eladta a létesítményeket ezen személy egy másik cégének, majd innen egy hegyeskeszi bejegyzésű offshore céghez kerültek a garazsak. Ez a cég egyből megemelte az eddigi méltányos, szociális alapon kivetett évi fél disznó bérleti díjat havi egy disznóra. Majd, mikor a nyomozóink elkezdtek kutakodni, Tölgy átjátszotta egy eN nevű személynek a garazsakat. Aki biztosítást kötött rájuk, egy nappal azelőtt, hogy az őrült nőszemély széttaposott 500 db-ot. Ki kell vizsgálni eN és e nőszemély kapcsolatát. Tölgy személy körözés alatt áll, élve 10 disznó, halva 5 malacz a nyomravezetői díj. Mindkettő katonairendőrkézre adása esetén jutalom egy hordozható garazs kizárólagos felállítási joggal. Leskelődő fejvadász tizedes a térségben tevékenykedik, joga van a nevezett személyeknek menedéket nyújtókat a helyszínen kivégezni.
Mivel az önkormányzat csődbe vitte a települést, ezért kénytelen vagyok fájdalmas intézkedéseket hozni:
1. Mától a segélyeket nem pénzben, hanem élelmiszerben folyósítjuk, a Hadsereg raktáraiból. A segélyezettek kötelesek dolgozni a Hadsereg által meghatározott helyeken és munkakörben.
2. Az önkormányzat alkalmazottjainak felét ezennel elbocsátom, a többieknek bármilyen munkát el kell végezniük a Hadsereg utasítására..
3. Megoldódik az orvoshiány, a Hadsereg orvosa ellátja a betegeket. Vizitdíj: egy hízott kappan.
4. A gazdák adóját felére csökkentem, viszont a fizetés elmulasztása estén másnap hajnalban a bűnös főbe lövetik a földvár sáncain.
5. Minden gyermek köteles a Hadsereg iskolasátrába járni, ebédet csak akkor kap.
6. A bűnös polgármester kényszermunkára kerül, feladta a latrinák menedzselése lesz.
7. Rakéták és garazsak építése főbelövés terhe mellett tilos. Minden megmaradt garazs lebontandó, a tiltott rakétaépítés megakadályozása céljából.
8. Gizike japánkertjébe a belépés főbelövés terhe mellett tilos.
9. A kocsmában egész nap a Modern Tirpákmesék epizódjai mennek, egymással beszélgetni tilos.
10. Kijárási tilalom a Barátok Közt kezdete után főbelövés terhe mellett.
11. Az eN nevű fasiszta zavarkeltő bandita felbukkanása estén azonnal felkoncolandó.
12. A község hiteleit a Hadsereg keményen bevasalja, ha kell, lesöpri a padlásokat, beolvasztja a harangokat, szobrokat. Ne is reménykedjen senki az adósságok elengedésében.s.k. Ezredes K Őrnagy
Katonai kormányzó

Bauer
PH-érték

Nem szokásom cikkekkel ping-pongozni de néhány szerencsétlen nem bírta ki és hozzám kommentelt a Publius Hungaricus legújabb írásáról az indexen. Lecsapok pár dologra gyors, utána adótéma.

Szóval. A PH nem UP.

Aki ma kommunistázik az pedig nem illetlen hanem hülye. Aki az ország bajait komcsizással akarja megoldani az pedig buta. Ha valaki érzelemből teszi, azzal pedig kitörölhetjük.

A Népszabó igaz, hogy 30%-ban az MSZP-é, az olvasottságva viszont a publikumon múlik. Nem mindenki kiváncsi a dögkút bűzére vagy az MH náci büfögéseire.

A PH elitellenességéről meg annyit, hogy az elitet is a nép választja meg. Hiszen ők termelték ki őket basszameg! A cikk tévesen a baloldalt nevezi meg féltudású elitnek pedig van a jobb is. Azok pedig csak akkor tudnak populárisak lenni, ha nem féltudásúnak mutatkoznak hanem seggbutának, a síkhülyék pártjának. Elég csak a majom Szíjártóra vagy a lebutított Navracsicsra gondolni.

A tudatlanok között pedig a féltudású a király. Az elitet nem fogja senki leváltani. Próbálkozni lehet, de nem fog menni. Ennyi.

2009. január 28.

Kovátsch Gamma Bertalan
Kapca őrmester életmódvezetési tanácsai

Új rovatunkban katonai tanácsadónk, Kapca őrmester válaszol a militarista életstílust kedvelő olvasóinknak.

Nelli: Valahonnan a szomszédomból rakétákat lőnek a kertembe. Mit tegyek, őrmester?

Kapca őrmester: Ne habozzon, indítson totális ellentámadást. A tárgyalás a defetista csőcselék részére való és egyébként se ér el vele semmit. Akármiben is állapodnak meg, semmi, de semmi nem akadályozza meg a lövöldözőket abban, hogy holnap hajnalban újabb becsapódásokra ébredjen. Az ellencsapásának gyorsnak, határozottnak és pusztítónak kell lennie.

Kezdjük egy rakétatechnikai gyorstalpalóval. A magát támadó rakétákat bárki egy garázsban is elő tudja állítani egy kályhacsőből. Tehát minden kályhacső és garázs potenciális célpont. Taktikailag az ellenség megteheti, hogy garázsról garázsra vonul, így legegyszerűbb, ha a garazsak megsemmisítésével kezdi.

A garazsakat megsemmisítheti:

 • Vákumbombával
 • Napalmmal
 • Robotizált terepjáróra szerelt lángszóróval
 • Fotonágyúval
 • Kibernetikus hadviseléssel
 • Tankkal
Az én habitusomhoz a tank áll a legközelebb, próbálja csak ki, maga is megkedveli. Azt javaslom, hajnalban támadjon. Legjobb, ha annyi tankot gyűjt össze, amennyi garázs a környéken van és kezdjen összehangolt akciót minden garázsnál egyszerre. Így a rakétázóknak nem lesz módjuk megszervezni az ellenállást. Lője szét a garazsat a tankkal, majd a romokon gázoljon át, hogy biztos ne lehessen az épületmaradványokat felhasználni egy újabb rakéta építésére. Meglátja, elmúlnak a panaszai.

Ivett: Divatba jött a szomszédok rakétázása és én se akarok lemaradni. Hogyan kezdjek hozzá, őrmester?

Kapca őrmester: Igaza van, Ivett, a szomszédok rakétázása szórakoztató és izgalmas időtöltés. Azt javaslom, ne vacakoljon garázsban hegesztett limlomokkal, hanem vásároljon professzionális, készre szerelt rakétát. Ezeknek több előnye is van.

 • Hatótávolságuk nagyobb, így olyan helyről is rakétázhat, amelyre az ellenség nem is gondol
 • Hiszi vagy sem, de a garázs lesz az elsődleges célpont egy esetleges ellencsapásnál - kerülje ezeket a helyeket.
 • Amíg az ellenség vákumbombákkal és tankokkal bohóckodik, megbújhat a pincében a rakéták társaságában és másnap újrakezdheti.
Legjobb, ha először közelre lő, aztán gyorsan megpucol. Aztán amikor az ellenség lerombolta az összes garazsat a környéken (fogadok, tankkal fog jönni), elkezdhet távolabbról is rakétázni és élvezheti, ahogy a célpontja megőrül a tehetetlenségtől. Ha egy kis szerencséje van, az újság is írni fog az őrültről, aki tankkal rombolja a garazsakat, akit így a világ bolondjává tehet. Kis időbefektetés, pompás szórakozás. Vágjon csak bele bátran!

2009. január 26.

Kovátsch Gamma Bertalan
A forgatókönyv


A nemzetközi gazdasági válsággal kapcsolatos lakossági tájékoztatás keretében nyújtandó támogatás pályázatának győztes versenyműve.

Munkacím: 300 millió forint
Forgatókönyv: A Mester
Szakértő: Jaksity György
Referencia: Bajnai Gordon
Design: Flóri Anna

1. Rész: A Hozzáadott Érték

Sáros szántóföld látszik. Balról egy drága, új traktor pöfög be. Ülésében egy paraszt. Miközben a traktor sebesen felszántja a földet, a narrátort halljuk.

Narrátor: őseink évszázadokon át túrták a földet, de a világ megváltozott. Ez a paraszt itt több üzemanyagot használ el és többe kerül a traktorja, mint a fonnyadt krumpli, amit megtermel. A szakértők, akik értenek a dolgokhoz ezt úgy mondják: a paraszt nem állít elő Hozzáadott Értéket. Ahhoz, hogy megérje a munkája, kézzel kellene megművelnie a földet, de a fizikai munka bezzeg büdös neki.

Pláza látszik. A parkolóba behajt a paraszt a traktorjával, majd bemegy a boltba.

Eladó:Mit óhajt?
Paraszt: Tévét. Jó nagyot.
Eladó: Esetleg plazmát?
Paraszt: Mindegy, csak nagy legyen. Hitelre kérem. És számla nélkül.

Narrátor: 20 éven keresztül a káros beidegződések hatására fenntarthatatlan illúziók alakultak ki az emberekben. Nagy energiafogyasztású, drága tévéket vásároltunk agyba-főbe. Mindezt ráadásul nem megtakarítások fedezték, hanem egy hitelbuborék. Ez a fejlődés nem fenntartható, a bolygó erőforrásai ezt nem bírják. Az eredmény a világgazdasági válság, amely mások miatt van, de az óvintézkedések ellenére begyűrűzött hozzánk.

Utolsó mondatok alatt lefelé konyuló grafikonok, hisztérikusan hadonászó tőzsdebrókerek, bezárt üzletek láthatók. Majd a kép vált, gyorsan váltakozó képek következnek utcai zavargásokról, tüntetésekről, égő kukákról. A képek túl gyorsan követik egymást ahhoz, hogy a részleteket meg lehesen figyelni. Minden második képen Orbán Viktor látható.


Narrátor: A fenntartható makrogazdasági pályára való visszatérés nem megy áldozatok, érdeksérelmek nélkül. Az átmenetet a felelős politikai erők segítik, a felelőtlenek akadályozzák. A meglevő rendszer már nem reformálható, egy-két forintos dobozdíjakkal, egy-két százalékos adómegváltozással már nem finanszírozható. Az igazságosabb, a bolygónk erőforrásaihoz alkalmazkodó társadalompolitikához teljes modellváltás kell.

Egy tevékenységtől pezsgő gyár látható, homlokzatán kínai írásjelek. A kamera vált és a gyár belsejét látjuk. A paraszt fehér köpenyben a gyártósoron dolgozik és napelemtáblákat szerel össze.

Narrátor: Energiahordozónkban szegény országunk biztonságának, bőségének és fejlődésének a kulcsa a magas Hozzáadott Értéket termelő zöldenergia fejlesztése. Ez egyaránt jelenti a pazarlással való kíméletlen leszámolást és a megújuló energiaforrásokba való humán- és anyagi befektetést.

Futurisztikus ház kertje, a tető napelemmel borítva, a zöld fűvön három gyerek kergetőzik egy nagy fehér kutyával. A ház felett egy UFÓ repül el. Kamera ráfordul a parasztra.


Paraszt: Mert az ő jövőjük a tét.

Elfordul a kamerától, a gyerekeknek integet. A gyerekek nevetve visszaintegetnek, a kutya mókásan ugat. Zárókép a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az Európai Unió logójával.

eN
Dzsentriköztársaság

A Pulitzer-díj a világ legrangosabb újságírói kitüntetése,
amelyet az Amerikai Egyesült Államokban adnak át.

A Pulitzer díjas újságírók élete nem játék és mese, még ha egy kalap pénz is jár vele, a jó társasággal együtt. Ez egy komoly szakma, amit professzionisták csinálnak kellő megbecsülésért, mindvégig szem előtt tartva a lehetőségeket és szakmai függetlenséget: "Az ügyesebbje észreveszi magát idővel, és legalább megpróbálja kívülről nézni a kormányzatot, még ha mondjuk tanácsadóként belül is van". Érti az új idők szavát és egy igazi konzervatívhoz méltóan fenntartással fogadja a technikai újdonságokat: "Eredetileg a mobil is pont erre készült, aztán sikerült belőle ékszert kreálni, elmagyarázni az embereknek, hogy nem mindegy, milyen készülék van a zsebükben. És amikor ez már nem volt elég, akkor került bele kamera. Oké, az enyémben is van, de csak azért, mert a céges ajánlatban nem volt kamera nélküli."
Egy valódi publicista nemcsak megírja, csinálja is. Utat mutat, eligazít, közvetít.

2009. január 25.

Bauer
Hulladékok

Hülyemagyarok, ha már konzumidiótaként az egyetlen örömötök a hétvégén a vásárlás - legalább szelektáljátok a hulladékot!

Mi lesz majd ha Obama idejön és rákérdez, hogy áll a környezetvédelem? Nem mutathatjuk meg neki a habzó Rábát vagy a falvakban lerakott illegális német szeméttengert. A Fospumpát főleg nem.

Hulladékválogató tömegeket kell odavonzani a recikláló konténerekhez, de az motiváció és felvilágosítás nélkül nem megy. Én biztos jól meg tudnék írni egy zöldreform kampányt. Nem úgy mint ezek az amatőrök itt. A mostani ökominiszterrel viszont nem tudok mit kezdeni, agya akkora mint egy préselt palack.

Ilyenekkel az Úr sem tud nagyot alakítani.

Prolik, mire vártok? Irány a kuka!

2009. január 24.

Höndör B. Margit
Milyen gagyi emberek maguk,

hogy azon mélázgatnak, mit fog mondani, írni, mittomén, énekelni a Mester.
Nyöhehehe.
Történés van, tirpákok!
Először is: van közösen elfogadott politika. Ezen még én is meglepődtem, most képzeljék el KGB-t.
Másodszor pedig: nemzeti perspektíva kell, nem fospumpázás! HÁHÁ! KGB egész életmúve romokban!
Nagyon röhögök, elit barátaim.
Nemzeti perspektíva! Nemzetstratégia! Hiszen ez már majdnem országépítő életerő!
Nyihihihi!
Erre van szükség, nem önemésztő politikai háborúskodásra!
És kimondta! Ő egy ilyen! Hát ezér” szeressük, nem úgy, mint azt a gyökér másikat!
Muhahahaha!
Majd figyeljék meg, milyen válasz lesz erre a másikaktól: negatív.
Göcgöc:D

2009. január 21.

Kovátsch Gamma Bertalan
Szupremácia

Kretén buddhisták, agyalágyult sintoisták, rongyfejű iszlamisták, mi a faszt akartok a globalizált világban? A globalizációt a keresztények uralják, ezeknek a szerencsétlenek meg szopogathathatják a fospumpát. Tökjó érzés ez, én vagyok a király, a nemkeresztények meg a szopóágon.

Ennyit akkor a buddhisták, sintoisták és a rongyfejű iszlamisták pofájába. Most jönnek a keresztények.

Mert az nem úgy van, hogy a keresztények azért magasabbrendűek a globalizált világban, mert a kereszténység jó. Egy nagy lótúrót. A keresztény kultúrkör azért magasabbrendű, mert ott volt a kereszténység benne a kultúrkörben, aztán a kultúrkör azt mondta, hogy a keresztényeknek, de különösen a katkóknak egy nagy büdös fospumpa jár és azt be is nyomták nekik. A keresztény kultúrkörből ezzel kivonták a kereszténységet, mint a pí-vízből a károsanyagokat. Így nyertük a tiszta keresztény kultúrkört, amihez a hülyekeresztényeknek már semmi közük. Nekünk van hozzá közünk, elitek, mert ezzel uralkodunk a világon.

Uralkodni pedig szeretek.

2009. január 20.

Prosztó M. Beléndek
Napi anyád: A tanácsadó (Senior Consultant)
Táblázatokkal érkezik. Magabiztos sablonmosoly, öltöny. "we have the business excellence" arckifejezés (ez így elhangzott, akkor nagyon kapaszkodtam az asztal szélébe, de állítólag ezekben a körökben nem verekednek). Fontoskodva helyet foglal.

Ügyelnem kell, hogy ne üljön ki a pofámra az utálat. Koncentrálj, Prosztó, koncentrálj. Mindig kiül, többször mondták. Ugyan-ugyan, csak hat másik dolgod lenne, de ez a jólöltözött ott szemben maga a Hozzáadott Érték. Due diligence. Már a kiejtésétől is kiráz a hideg. Gyú dilidzsensz.

Gyorsan és mindenféle tekintet nélkül a tárgyalópartner nem angol anyanyelvű mivoltára beszél. Biztos jele az udvariasságnak. A Cityből jött. Vázolja, hogy miért és melyik területtel kapcsolatban tesz fel kérdéseket.

Már a beosztásomat is elbasztad. Hát annyi fáradtságot nem vettél, hogy megtudd, hogy hova jössz? Tudod, hogy az érthetelen krikszkrakszok közül, a névjegykártyámon, melyik a keresztnevem?

Előránt egy táblázatot, hat évre visszamenőleg adatsorok vannak rajta. Ő kielemezte, megnézte, megértette, átrágta (tőlünk kapta, mily meglepő) és kérdései lennének.

Most betekintést nyerek a tudás legmélyebb bugyraiba. Összegzik nekem mindazt, amit én nem veszek észre abból, amit én csinálok.


És igen. És... és... és... na... azt szeretné tudni, hogy 2006. januárjáról februárra "miért van az a nagy változás a két szám között".

Hm, szofisztikált, azért nem hiába. Akkor tisztázzuk. Az van a kibaszott homlokomra írva, hogy adatbáziskezelő? Van erre más adekvát válasz, mint hogy fingom sincs, majd megnézem, tekintve, hogy ez egy akkora cég, mint ide Vácrátót? Jól van, lásd ki vagyok, először is elmondom, hogy itt, parasztfalván hogy mennek a dolgok. Ez úgyis kitart 15 percig, és addig sem azt fejtegetjük, hogy honnan az a másfél százalék eltérés, amit ravaszul kiszúrtál.

A rögtönzött előadás közben okos fejjel bólogat, jegyzetel.

Lófaszt sem ért. De nála van a "business excellence". Ők mondták, így van. Most ez olyan, mintha a Pininfarinának magyaráznám, hogy mi az a formatervezés. Alázat, Prosztó, alázat.

Akkor most azt szeretné tudni, hogy 2006 januárjáról februárra miért változott az a szám.

Csak nem? Hogy meglepett! Melyik szám? Az? Változott? Kábé huszonöt összetevője van. De nagyon jó kérdés. Ugyan, egy elsőéves egyetemista elemzői képességeit adja vissza, de ki vagyok én, hogy ítélkezzek?

Okos fejjel bólogat, de nem érti, hogy 2006 januárjáról februárra miért változott az a szám.

Csak. Majd megnézem.

Honapra.

Akár. Kabbe.

Áttér egy másik területre. Ő akkor most észrevette, hogy. Az miért annyi és hogyan és hogy számolják el és mi az oka?

15 perc szakmai előadás. Baszd meg, ez itt gyűjt anyagot az MBA-jéhez? Különben szólt neki valaki, hogy nem vagyok könyvelő?

Jegyzetelés, bólogatás. Ez mind nagyon szép, de mit gondolok, hány százalékkal változott mindez 2007 decemberéhez képest?

Köszönöm az érdekfeszítő kérdéseket, egy öröm. Volt több konzultánsom, nagyobb analitikai képességekkel. Holnapra, jó?

Azt szeretné tudni, hogy ezen a téren mi a gyakorlat.

Ez 15 perc. De jó, hogy eredetileg húsz percre jött. A Cityben mennyit fizethetnek a százalék számításért? Engem meg leszázalékolnak.

Hát, ez nem a "best practice", az ő tapasztalata szerint. "According to his experience with other companies."

Végül is. Talán, ha nagyobb figyelmet fordítanék a százalékolásra. Megtudhatnám, hogy mi a "best practice"? Megkérdezem. Esetleg valamit arról, hogy mit mivel kell elosztani?


Meglepődik, erre nem készült fel. Hogy visszakérdez a magyar suttyója. Hát, izé, a "best practice" az az, hogy ezt így akkor menedzselni kell.

Hogy szarnál sünt. Egy órája pampogok neked, te meg bólogatsz. Napi kétezer euróért. Tisztázzuk, a bólogatás napi kétezer euró, nem a pampogás. Mi meg itt nem a "best practice" szerint élünk. Ez van, baszd meg. Két csével írjuk a kőccséget is.

Még azt szeretné tudni, hogy 2007 áprilisáról májusára annyival változott az a szám...

Nahát, csak nem? Jó, holnapra.

Nyugodtan küldjem EXCEL-ben, ők nagyon értenek az EXCEL-hez.

Gratulálok. Csak ott van az EXCELlence. Mi meg nyilván kockás papíron számolunk. Amúgy mondtam, hogy 6.000 tétel lesz? Tudja, nálunk ilyen furcsa szokás van. Számlánként könyvelnek és nem emlékszem minden számlára. De javulok és memorizálom.

Hát, 6.000 sor még belefér egy EXCEL táblába, nem?

Honnan tudjam, mi kockás papíron számolunk?

Még azt szeretné tudni, hogy mi hogyan menedzseljük az izét.

Sóhaj. Bonyolultan. De írjuk be, hogy ilyen szar, balkáni módon, oké? Cigizik? Nem? Kár, belehamuzhatna a markomba. Kér kávét? Pörkölt lóganéból van. A számlát nekem küldje. Majd valahogy fizetjük. Nejlonszatyorban, valahogy.

2009. január 19.

Ferenczy A. Szidónia
a számlaadási kötelezettségrőlA minap elvittem a gyerekeket orvoshoz. No nem mintha átlaghülyemagyar lennék, aki örökké a kórházban akar lógni, de néha muszáj. A doki rövid vizsgálódás után kijelentette hogy az A magzat mandulái eltérő méretűek, és a B magzatnál is valami hasonló dolog áll fenn, bár az arány más. (A: 1:2, B 1:1.2)

Megoldás: ki kell venni. minél hamarabb, annál jobb. nem kell az oda egyébként sem. ha meg kivettük, megnézzük mi volt az oka, hogy megnőtt.

Kérdésként merült fel, hogy ki/hol/mikor végzi el a műtétet. (más kérdés nem volt)

Hát a doki az nem, mert már ő nem, csak régebben. De az ismerőse a budapesti X.Y kórházban az igen.
De akkor majd neki kell fizetni, nem a dokinak. (itt most egy olyan kérdésre is választ kaptam, amit fel sem tettem)

1 másodperc szünet - hívjuk lélegzetvételnek - után pedig:

egyébként én 30.000 HUF-ért csináltam régen, ez volt a tarifa műtétenként. És majd ott is ennyi lesz a tarifa, amit a másik doktornak kell adni. mert ő is ennyiért csinálja a műtétet. és majd a másik dokinak kel fizetni.

még egy másodperc eltelik.

mert lehet ám ezt rosszul is csinálni, meg nem jól, aztán visszanő. már másokkal. mindenféle kezdőknél előfordul az ilyen.

hümm - kábé ennyit mondtam. aztán kifizettük a vizsgálatot és elmentünk haza.

sajnos nem kaptunk számlát a vizsgálatról, csak az eredményeket. (cinkos vagyok, mert nem mertem rákérdezni. jön is majd értem a csillagszóró-kommantó)
én úgy gondolom, hogy különdíjjal kellene jutalmazni a számlatotón magánorvosi rendelésről hozott számlával induló becsületes adófizető állampolgárokat.

2009. január 18.

Höndör B. Margit
Akkor most,

miután Prosztó megmutatta, hogyan kell vicceset írni, hallgassunk meg egy kedves kis számot:

Béke!:)

Prosztó M. Beléndek
Az univerzum rendje helyreáll

Interjú Nagyonbölcsész Gáspárral, a Magyar Liberális Rettegők Szövetségének elnökével.

Riporter: Üdvözlöm.
Nagyonbölcsész Gáspár: Mi? Hogy üldöz? Ki maga? Honnan jött? Hát már itt is?
R: Csak köszöntem.
NG: Mindig így kezdik. Először köszöngetnek! Aztán össze kell szedni négy kiló holmit!
R: Bocsánat, én a közszolgálati rádió programfelelőse vagyok, én az interjú miatt jöttem.
NG: Pogrom-felelős, mi?
R: Kérem, nyugodjon meg, üljön vissza!
NG: Nem ülök egy asztalhoz egy fasisztával!
R: Kérem, ne beszéljen butaságokat!
NG: Engem maga ne korlátozzon a szólásszabadságomban!
R: Elnézését kérem.
NG: Most az egyszer. De megjegyeztem magát. Most vált szalonképtelenné, ezt jól jegyezze meg.
R: Ühüm. Elmondaná szervezetük céljait?
NG: A fasisztaveszélyre akarjuk felhívni a figyelmet. Ez az elsődleges célunk. A második, hogy a magunk eszközeivel harcoljunk a fasisztaveszély ellen.
R: Miből gondolja, hogy van fasisztaveszély?
NG: Milyen hülye kérdés ez? Ez nem igényel bizonyítást! A következő kérdésében már a fasiszták bűneit fogja elrelativizálni? Hát, nem csodálkozom. Ez az ország hagyományosan fajüldöző ország.
R: Hogyan harcolnak a fasisztaveszély ellen?
NG: Ha kell, kimegyünk az utcára. Ha kell, a nemzetközi sajtóban. Ha kell, felborogatjuk azokat a kurva újságosbódékat!
R: Ez nem kevés szervezőmunkát igényel. Megkérdezhetem, hogy mekkora a taglétszámuk?
NG: Három. De tegnap még öt volt. És a csendes többséget is magunk mögött tudjuk.
R: Mi a programjuk?
NG: Először is, parlamenti frakciót szeretnénk, mert az nekünk jár. Erre százötven éves állami garanciát kérünk. Ide kapcsolódóan, az állami megrendelések 65%-át a mi cégeinken keresztül kell bonyolítani. Másodszor, mindenki fasiszta, aki nem látja be, hogy ez jár. Harmadszor, mindenki fasiszta. Kivéve, aki náci. Negyedszer, szeretnénk a főváros főpolgármesteri címét alanyi jogon megkapni a fenti százötven évre. Ötödször, mindenki náci. Hatodszor, mivel mi vagyunk a szürkeállomány pártja, szeretnénk a saját elképzeléseink szerint alakítani néhány jelentéktelen területet ebben a fajüldöző országban.
R: Mint például?
NG: Oktatásügy, egészségügy, belügy, külügy.
R: Ez egy kicsit ambíciózus tervnek tűnik a három fős tagság tükrében.
NG: Náci!

Prosztó M. Beléndek
Legyünk már akkor viccesek

Interjú Sturmabteilung Tiborral, a Mozgalom a Nemzet Tisztaságáért szervezet főtitkárával.

Riporter: Jó napot kívánok, Sturmabteilung úr.
ST: Zikkájl!
R: Parancsol?
ST: Csak tüsszentettem.
R: Mintha azt mondta volna, hogy zikkájl?
ST: Maga provokálni jött ide? Fehér hatalom!
R: Na, erre gondoltam! Rasszista jelszavakat skandál!
ST: Maga alapvetően félreért engem. Szerintem, direkt. Maga prekoncepciókkal jött ide. A fehér jól hat a falon. Ezt mondtam. Mi szeretjük a hagyományos megközelítéseket. Meszelt fal, kicsi kunyhó, szerető szív, tiszta égbolt, messze kék.
R: Akkor miért ez a barna egyenruha?
ST: Megint prejudikál. Ez munkaruha.
R: Vállapokkal?
ST: Most beleszól az öltözködésembe? Milyen alapon, ha szabad kérdezni?
R: Rendben, igaza van, csak a villámokra céloztam.
ST: Villanyszerelő vagyok.
R: Értem. Kifejtené szervezetük politikai céljait?
ST: Persze. Mi rendet szeretnénk. Ez az alapvető célunk.
R: Ez nagyon szép célkitűzés. Milyen rendet?
ST: Új világrendet.
R: Világuralmi céljai vannak?
ST: Ugyan már, csak második lépcsőben. Tisztában vagyok a saját korlátaimmal. Először helyi diktatúrát.
R: Jól értem, diktatúrát?
ST: Nem, partitúrát mondtam. Tudja, nagyon szeretek zenélgetni. És festegetni. Főként tájképeket.
R: Ez szép. Milyen szociális programjuk van?
ST: Nemzeti.
R: Hogy hogyan?
ST: De értetlen maga. Mindent leírtam ebben a könyvben. Tessék, a címe: Az én arcom. Önvallomástétel. A rendőrségen jegyzőkönyvezték.
R: Tudja mit, az a gyanúm, hogy maga náci. Engedtessék meg, hogy kimondjam.
ST: Most nagyon megbántott. Ezt nem vártam magától. Mutassa a profilját!

2009. január 15.

Höndör B. Margit
B-csapat


Kb Gizike interjúja Orbán F.Viktorral, a haza reménységével, a tirpák nép nagy fiával.Ezt a megtiszteltetést ... hogy az elnök úr ... a mi szerény kis blogunkon ... egy kis kávét? Jaj, bocsánat! (törölgeti, idegesen vihog)Elnök úr! Mi a véleménye?

A kormány folyamatosan hazudik. Addig volt jó, amíg mi vezettük az országot, és akkor nagyon.

Esetleg egy hasonlattal megmagyarázná ezt kicsit jobban KGB-nek, aki hát…tudja, na.

Ha a gödörben lévő ember tovább ás, akkor bizony még mélyebbre jut.

Milyen igaz! (szuszog) Meséljen valamit arról, milyen jók maguk!

Örömmel, Gizike. (a riporter elájul) Egy európai néppárt együtt sír és együtt nevet a nemzettel. (csuklás a háttérből) Tavaly eszméletlen nagy sikereink voltak, hosszú évek kemény munkájával értem el ezt. Jövőre még nagyobb sikereink lesznek, és a haza fényre derül.

Mit tehet ezért az egyszerű tirpák alacsonyember?

Menjen el az EU szavazásra és szavazzon ránk.

Miért?

a helyzet világos: aki azt akarja, hogy folytatódjon az, ami most van, vagyis a lecsúszás, a gyengülés, az elszegényedés és az emberek semmibevétele, az szavazzon a hatalmat gyakorlók programjára, aki pedig változást akar, az támogassa a mi erős Magyarországot megcélzó programunkat

Az a választás is most lesz?

Minden választáson ránk kell szavazni.

Elnök úr! A tirpák nemelitek már nem akarnak senkire sem szavazni, elegük van az egészből.

De. Akarnak.Ránk. A tirpák népben buzog az országépítő életerő.

Ön szerint miért nem lehet előrehozott választásokat tartani, hogy végre kisüssön a nap az ország gyászos fellegekkel borított egén?

A másikak miatt. A Balfék Tötyögők és a Szakállas Pedofilok hazaárulása miatt. Pedig minden egyes nap, amit tehetetlenségben, gúzsba kötötten, legyengült állapotban, kiszolgáltatva tölt el az ország, elvesztegetett idő. M i készen állunk.

Egyáltalán, követett el már valamiféle hibát az életben Ön, vagy a pártja?

Nem jut eszembe semmi. Illetve, várjon csak...nem, azt sem mi követtük el.

Megtiszteltetés volt, hogy befáradt hozzánk, Elnök Úr.

Adna egy autogramot Szidónia kisasszonynak erre a pogácsás zacskóra?
Köszönöm:)

2009. január 14.

Kovátsch Gamma Bertalan
A-csapat

Ezt a megtiszteltetést ... hogy az elnök úr ... a mi szerény kis blogunkon ... el is hallgatok ... tessék csak, elnök úr ...


Meg kell érteniük. Most nem szúrhatjuk el, most el kell nekik mondanunk. Kinn tombol a vihar és, hát igen, itt benn is tombol a vihar. Sorolhatnám, hogy Németország, Kína és Spanyolország, de nem akarlak itt számokkal untatni benneteket, kedves barátaim, mert most nem rólatok van szó. Ti, tudom, értitek, de az ország még nem érti. El kell nekik magyaráznunk.

Hiába voltunk nagyon óvatosak. Hiába volt, hogy csak azt mondtuk, amit mindenképpen teljesíteni tudtunk. Amikor már azt hittük, eljött az aratás ideje, akkor lecsapott ránk a jégeső, hogy képletesen szóljak. Mindenki azt mondja, hogy tökéletes munkát végeztünk, de hiába, ha a közvélemény nem érti meg. Nem értik a pénzvilág mozgását, nem értik, hogyan vezetett a lapostévéjük ahhoz, hogy ezrével veszítik el az állásukat az emberek és megint kevesebb jut a közösből, a közösbe. Elkeseredhetnek, elvesztik a reményt, bornírt szövegeknek dőlhetnek be, vádaskodásokba menekülhetnek. Vádaskodásokba ellenünk. Nem hagyhatjuk, az ország érdekében. Elkövettük már ezt a hibát 2006 és 2008 között, amikor nem tudtuk elmagyarázni, de most megkettőzzük az erőfeszítéseinket és sikerülni fog.

Most a legjobbakra van szükség, egy igazi A-csapatra. Meg is van ez a csapat. Zsolt barátom, akinél meggyőzőbben senki nem tud beszélni a számokról. Árpi barátom, aki már bizonyított. Sikeres módszerek, melyekre építhetünk, de amelyeknek most még jobban kell működniük. Megcsináljuk, mert meg kell csinálnunk, panaszkodásnak, siránkozásnak helye nincs. Film lesz, DVD és blog, ahogy már megszokhattátok. Ki tudna ezeknek ellenállni?

Most már csak tennünk kell a dolgunkat. Zsoltinak, Árpinak és nektek is. Készen álltok?

Akkor húzzunk bele, kedves barátaim!

Bauer
Szünetjel

Breakin news!

A Mester megmondófolyama január 22-ig szünetel, mert le kell adnia határidőre egy nagyobb filmes anyagot. Reméljük Gordon rendelte! És nem diszkontáron!

Vajon az új reformokról fog szólni? Vagy egy pénzügyi-tőzsdei felvilágosító sorozat? Vagy vmi teljesen új? Már most izgalmas várni rá!

Jó munkát kivánunk a Mesternek! (Mivel reformév van, a tirpákia továbbra is on.)

2009. január 13.

Kovátsch Gamma Bertalan
A drukkerekről ...

... nagyon röviden. Vannak ezek az agyatlan csápolók, meg vagyok én, az agyas politizáló. Ha a különbséget zongorázni tudnám, akkor én szerezném a zenét a Civilization következő részébe. Muhahaha, még, hogy drukkerkodás! Ügyekről folyik a szakértő vita és ha kell, az Úrnak is beszólok én keményen. Feri, hát nem megy minden a legjobban. De hát mi a választék? A Fospumpa egy fospumpa, Fodor Gabi meg egy hülye fasz.

Ez a felhozatal. Ilyen körülmények között csak azt tudom mondani, nagyon halkan, hogy hajrá, Feri. A csápolást pedig meghagyom az agyatlan proliknak.

2009. január 12.

Kovátsch Gamma Bertalan
Tank

Szánalmas kis férgek akarnak engem vizsgáztatni a vallásháborúról? Sok spenótot kell ahhoz megegyenek.

Az élet egy kibaszott nagy harc, elitek. Csata dúl a globalizáció frontján, hadseregek feszülnek egymásnak a politikában és igen, a vallások között is megy a survival of the fittest, hogy civilizált nyelvre kapcsoljak néhány szó erejéig. Ez jelenti ugyanis a vallás, a hit. Felveszed a hitet, mint valami páncélinget és jól odabaszol a másmilyen hitűnek. Így csinálták a római keresztényüldözők, így csinálták a keresztes lovagok, aztán így csinálták a francia forradalmárok is, amikor a változatosság kedvéért az ateizmus nevében irtották a papokat.

Olyan ez, mint egy óriási Civ játék.

Elindulsz a tankjaiddal egy vallás nevében, aztán addig mész előre, míg a többieket ki nem irtottad vagy esetleg téged nem nyúvasztottak ki. Mondjuk ez nem fog megtörténni, elitbe nem üt a ménykő.

Én abban hiszek, hogy nincs. Ebben a tankban ülök. Ezzel a dübörgő gépezettel vadászok nyámnyila, gyenge figurákra, akik a présgyilok elől menekülve azt hiszik, hogy van. Pedig nincs, nincs és nincs, és a tank elől addig kell menekülniük, amíg sírva, reszketve be nem ismerik ők is, hogy nincs. Azt akarom, hogy ők is nézzenek, felhajtsák a leplet és lássák, hogy nincs, nincs ott semmi. Hogy azt a semmit lássák, amit én. Hogy megértsék, hogy hiába reménykedtek valamiben, akármiben, a présgyilokkal, a semmivel egyedül kell szembenézzenek.

Az élet egy kibaszott nagy harc, elitek és mi mindig nyerünk, mert erősek vagyunk. Most is nyerésre állunk, nyernünk kell, mert egy modern, erős Európa a tét. A nincs erősebb, mint a van és minket csak az erő érdekel. Aki pedig ezt nem érti meg, azon áttipor a tank. Nem lesz kár érte.

2009. január 8.

Kovátsch Gamma Bertalan
Mi, konzervatívok

Azt bégeti a sok birkamajom, hogy én az Úr üzeneteit büfögném vissza. Seggek vagytok. Bebizonyítsam? Tessék, bebizonyítom. Ellentmondok én az Úrnak fürgén, bátran, szemtelenül, ahogy egy 18-39 éves célcsoportot megszólítani képes megmondóembertől elvárható.

Az Úr nem fogalmazott pontosan.

Tessék, kurvabátran még az Úrnak is a képébe vágom. Nem fogalmazott. Nem a konzervatívokkal van baj. Már csak azért sem, mert a konzervatív elit tagjai is kurvajófejek. (A konzervatív prolik pedig kurvarosszfejek, de ezt csak mellékesen vetem ide csócsálásra).

Vegyünk például egy konzervatívot. Vegyünk mondjuk engem.

Itt vagyok én, a konzervatív. Igazi konzervatívhoz méltóan utálom a cigányokat, beszólok a zsidóknak, a kutyákat korbáccsal hajtom dolgozni, spekulálok a tőzsdén, mi kell még? Kell még, bazdmeg? Mer' van. Szellemi termékem, a Modern Képmesék egy valóságos Konzervatív Manifesztó, azt is mondhatnám, a konzervatívok ideológiai alapozását én végeztem el.

Itt vagyok én, kibaszott konzervatívan és velem lenne baj? Egy nagy lófaszt van velem baj. A konzervatív elvbarátaimmal, mint például Konrád Györggyel vagy Bacher Ivánnal sincs semmi baj.

A baj a faszom komcsikkal van.

A hülyevallásosakra gondoltam, azon belül is a hülyekeresztényekre. Az az egész vallási baromság nem más, mint egy kurva nagy kommunizmus. Hogy együtt meg egy hitben meg összetartozás, sőt, a szegények a tű fokán, már tényleg csak a kolhoz meg a munkaverseny hiányzik. Ezek a komcsivallásosok kurvára nem konzervatívok, meg még ezen felül a komcsi Sólyom László sem konzervatív.

A konzervativizmus jó. Az Úr is azt csinálja, tulajdonképpen. Meg én is azt csinálom. A hülyevallásos hülyekommunizmus a rossz. Dehát ezt mindig is mondtuk mi, a konzervatívok.

2009. január 7.

Kovátsch Gamma Bertalan
Kártevők

Hülyék pártja, bazdmeg.

Itt van a nyakunkon Isonzó vagy Don-kanyar, tudja a fasz már melyik, és csak azt tudják mondani, hogy gyurcsánytakarodj. Jó. Elmebeteg kreténektől mást nem várhatunk. De ha segíteni nem tudnak, akkor legalább ne zárják el a gázt. Bazdmeg, hideg van, ennyire utálják a hülyemagyarokat, hogy meg akarják fagyasztani őket? Jó, a hülyemagyarokat én is rühellem, de megfagyasztani azért nem akarom őket. Fülükbe rikoltani, megráncigálni, felpofozni azt akarom őket, de megfagyasztani őket, az barbárság. Azt majd a Don-kanyarban megteszi velük a munkanélküliség úgy is.

De elkalandozom. Nem a hülyemagyarokról van most szó, hanem a hülyék pártjáról. Mondok egy hasonlatot.

Tegyük fel, hogy a zöldségeshez mész. A zöldséges egy erőszakos seggfej, aki folyton kiabál mindenkivel. Most is éppen egy vevőt ver. Amíg vevőt veri, nincs kiszolgálás. Nincs sárgarépa a galamblevesbe. Mit teszel?

Szellemi fogyatékosok számára is nyilvánvaló a magyarázat.

Megkerülöd a vert vevőt és elveszed a sárgarépát. Arról szó sem lehet, hogy iszlám zöldségeshez mész, meg ne halljam.

Na ezért kártevő mindenki, aki az orosz gázvezetéket utálja.

Meg még van a Nabuccó is, de arra a faszságra szót vesztegetni is kár.

2009. január 6.

Kovátsch Gamma Bertalan
Katasztrófák népe


Idén jön a Don-kanyar. Ha minden munkanélkülit egy megfagyott vagy szétlőtt katonának veszünk, akkor a veszteség annyi, mint a Don-kanyarban. Ti is sorra kerülhettek. Szeretnétek megfagyni vagy darabokra robbanni? Ugye, hogy nem. Pedig megtörténhet bármelyikőtökkel, ha elveszítitek az állásotokat. Ami engem nem fenyeget, de titeket esetleg igen és akkor jön a fagyás vagy a szétrobbanás.

Történelmi veszteség.

De nem példa nélküli.

1996-ban volt Isonzó. Úgy értem, az akkori 13%-os munkanélküliség a 2008-as 8%-hoz képest pont egy isonzónyi veszteséget jelentett. De ez semmi 1993-hoz képest, amikor mohácsi vész volt. 16%, bazdmeg! 16%! Hogy bírhatták ezt ki? Innen a megmondóemberi állás biztonságából elképzelni is nehéz. Nekik szar lehetett.

Mit tehet ilyenkor a kormány? Munkát adhat a proliknak, de ebből fos lesz, nem kibontakozás. Mert miből lesz a kibontakozás, kedves elitek? Abból, hogy ha jön egy kormánynak kedves befektető, akkor arra más adókulcsok vonatkoznak, mint a sok büdös prolira, akik nem kedvesek a kormánynak. Nem szokatlan ez, hiszen rám is, aki kedves a kormánynak, rám is más adókulcsok vonatkoznak, mint a büdös prolikra.

Ha ez a módszer sikert hozott nekem, sikert hoz a befektetőnek is. Nyerő recepten nem szabad változtatni.

2009. január 5.

Prosztó M. Beléndek
BÚÉK


2008. december 31.

Höndör B. Margit
BÚÉK;)

2008. december 27.

Prosztó M. Beléndek
Ilyen ország pedig van

Igazán nem szeretném terhelni a blog elit közönségét a személyes élményeimmel, de ezt muszáj megosztanom Önökkel, mert hülyeország szimptóma-gyűjteményemet megint sikerült egy olyan esettel gazdagítani, ami... ami... kicsit sírok. Mostanáig nem értem. Segítsenek ezt megfejteni. Feldolgozni. Megérteni.

Gizike, adjon egy sajtospogácsát, Bertalan, teát, Tölgy, legyen szíves egy Burke idézetet.

Most stimulusokra van szükségem. Gizike, mégsem kérek a sajtospogijából, annyira mégsem vagyok elkeseredve.

Na, szóval, az úgy volt, hogy kimentünk íjjal lőni a patak partjára. Igen, ez ilyen mélymagyarkodás, tudják, íjjal lődözni. Tök jól megy, saját magam még nem lőttem hátba. De nem is az íj a lényeg, amúgy, mindjárt mondom tovább. Ketten mentünk ki. Hogy legyen, aki kihúzza a lábfejemből a nyilat, bevigyen az ügyeletre, meg ilyenek. Városon kívül, tök üres rét, közterület, kavicsos úton közelíthető meg, a félig fagyos mezőn itt-ott jégbőrös dagonyák.

Felakasztja szépen az ember a fára a céltáblát, kimér 20 métert, felemeli az íjat, könyök vállal egy szintben, ideget kihúz, hunyorít... a másik mellette áll, szóval tartja. Tartaná.

Szóval, kihúz, hunyorít.

Motorzúgás, hátulról, a földúton egy Chrysler feltűnik. Gyorsan jön. Namost, ezt úgy kell elképzelni, hogy egy száz méterekre se erre, se arra senki. Rét. Patak. Csend. Fák. Nihil. Százötvenhárom Chrysler elfér, akárhol. Százötvenhárom piknikező család elfér, akárhol, és én még akkor nyilazhatok. Már ha van egy család is, amelyik mínusz három fokban piknikezik. Akkor legyen százötvenhárom kutyasétáltató.

Nade, ez a Chrysler (mittomén milyen, nagy amerikai fos szedán, kompenzálósoknak) bevág mellénk, elhajt az autónk mellett, bele egy lefagyott dagonyába, kipörög a kerék. A sofőr visszavált, pörget, a Chrylser forog, vágja ki a sarat, teríti be az autónkat és minket. Két méterre állunk tőle. Nem lehet véletlen. Produkció!

Kék halál. Szó bennszakad, hang fennakad. Nézünk, hogy ezt így most hogy. Minek? Nyugodtan elmehetett volna mellettünk szép lassan, és ötven méterre megáll. Nem. Ő beáll közénk és a céltábla közé. A dagonyán át. Kicsapatva a sarat. Ránk.

Ajtó mögül - ősz bárd helyett - sofőr emelkedik ( a bárd, szamurájkard azért nincs kizárva), magas, barna bőrű, bajszos fickó, első ránázásre látszik, hogy az az öntelt, újgazdag, szemétláda fajta, ahol az újgazdag eufemisztikus körülírása a színesfémkereskedőnek, vagy a stricinek. Mellette szőke anyu, mögötte nyolcéves forma gyerek. Meg a céltábla. Az autó mögött.

Kezemben az íj. Felajzva. Én is. Felajzva.

"Hülye vagy? Hát lehet ilyet csinálni?"
"Mi van? Besikerült?"
"Be. Összecsaptál. Hát lehet iylet csinálni? Nem is értem?"
"Sorry."
"Ez hülye."
"Mi van?"
"Mi van?"
"Nem érted, hogy sorry? Örülj, b... meg, hogy nem a terepjáróval jöttem."

Értik. Örüljek, hogy nem terített még jobban be egy terepjáróval. Végül is, megtehette volna. Lenin elvtárs is visszadta a gyereknek a labdát, pedig agyonlövethette volna. Nagylelkű.
Sőt, örüljek, hogy rögtön nem hajtott át rajtam. Megtehette volna, terepjárója is van. Ezt szükségesnek is érezte közölni. Nekem egyébként nincsen (sajnálom, Bertalan), de már fontolgatom, hogy veszek, ezekbe a mélyintellektuális körökbe, úgy látom, belépő.

Tudja azt is mondani, angolul, hogy sorry. Ez már valami. Trendi, nem?

No, lássuk mi járatban. Csomagtartóból benzinmotoros távirányítós autó ki, anyu, gyerek kiszáll, elkezdenek a benzinmotoros távirányítós terepjáróval az általunk íjászkodásra kijelölt terepen köröket leróni. Közel s távol mező, sehol senki. Gyerek zavartan néz, hol a berregő, füstölő kisautót, hol az apját, aki kezeli a távirányítót, hol a felajzott íjat. Szőke anyus kussban. Láthatólag ezért tartják.

Mi lefagyva, felajzott íjjal állunk. Céltábla apuson, mi több, a kisgyereken(!) és a berregő távirányítós ketyerén túl.

Mit tesz ilyenkor az ember? Üvöltene, mert ilyennel csak üvölteni lehet, meg keresztkulccsal ütni, mert a barom csak abból ért. Emberi interaktusokból, írt és íratlan szabályokból, normákból, ne adj' Isten, udvariasságból nem. De nem üvölt, nem üt, mert egy agyonszocializált hülye (és ott a gyerek is). Átgyalogol az íjász mezőből távirányítós kisautó-pályává avanzsált réten, tábla leakaszt, ötven métert odébbmegy, tábla egy másik fenyőre akaszt. Végre lő.

Öt perc (hangsúlyozom: öt perc) eltelik, apus berakja a családot és a füstöt eregető, hangos, ámbár annál drágább szart a Chrysler-be, beülnek, nagy gázzal indul, látványosan felénk hajt, befordul, ugyanabba a dagonyába, ugyanúgy szükségtelenül, kocsit megint beteríti és elmegy.

Mostanáig nem értem. Ez vagy valami parajelenség volt, vagy ennek az országnak annyi.
És ezt komolyan mondom.

2008. december 26.

Hébér-Lopó Lajos
Suum cuique

(kiszivárgott magnófelvétel)

... méghogy "Boldog új évet!"?
Méghogy "Kellemes karácsonyi ünnepeket!"?
Könnyű azt mondani!
Én is szívesen mondanám.

De nem, kedves Barátaim.
Nekünk tudnunk kell nemet mondani.
Mert mi különbek vagyunk,
mint a kockásöltönyös falusi vámpír. (nevetés, tetszés zaja)

Hagyjuk ezeket a felelőtlen kívánságokat.
Hagyjuk ezeket a populista, népszerűséget hajszoló fordulatokat.

Válságok korát éljük.

Ilyenkor igaz szavakra van szükség.
Ilyenkor nem lehet hazudozni.
Ilyenkor nem lehet képmutatónak lenni.
Ilyenkor nem lehet "az emberekre" hivatkozni.
Mégha ez is a könnyebb út. Amin egyesek annyira járni szeretnek.

Tanuljuk meg végre.

Mindenkinek csakis
olyan éve és olyan karácsonya lehet,
amilyet
megérdemel!

Mindenkinek. Kivétel nélkül.
Kicsivel se jobb, kicsivel se rosszabb.
Mert ez így igazságos.
Aki jobb új évet akar, mint ami következik -- tessék, megvolt a lehetősége.
Mit tett érte?

Nem a kormányra kell mutogatni.
Ilyenkor oda kell menni a nagyhangúakhoz meg a zúgolódókhoz,
belehajolni az arcába,
de egészen közel,
és megkérdezni:

"Tölgy, Maga mit tett a kellemes karácsonyért?"
"Gizike, Maga mit tett a boldog új évért?"
"KGB, Őrnagy, Prosztó, Szidónia, Maguk mit tettek a Haladásért?"
"És maga, Hébér-Lopó?"

Meglátjátok, hirtelen semmit se fognak tudni mondani.
És ha azt mondják, hogy megnézték a képmeséket, ne vegyétek őket komolyan.
...

2008. december 24.

Kovátsch Gamma Bertalan
Megkapják majd ...

... ne aggódjatok!

Most csak bontogassák a prolik az ajándékokat, tettessenek szeretetet. Amikor valójában a lapostévét szeretik, amit a fa alá kaptak, de erről majd máskor. Inkább teher ez nekem, de el kell viselnem. Aztán kapnak majd, mint tavaly.

Addig is, vegyük fel a terepszínt, hogy annál nagyobb legyen majd a meglepetésük.

2008. december 23.

Prosztó M. Beléndek
Pangás

Nem értem, mi van már magukkal?

Megannyi téma hever parlagon és maguk holmi gripenekkel foglalkoznak, meg kövér ülepű tömegközlekedőkkel, meg tapizós bácsikkal.

Közben:

 • Michael Jackson megvakult az egyik szemére!
 • A maciarcú és az amerikai papakedvence közül az utóbbi nyerte meg a Megasztárt!
 • A pápa beszólt a homokosoknak! (Sebaj, a Mester majd jól leoltja!)
 • Tomket Béla és a Normalitás és Tiszta Kéz Pártja stencilezte a kopogtatócédulákat!
 • A Jobbik lenyomta a nyálas liberálisokat!
 • A hülyemagyarok megint túlköltekeznek Karácsonykor!
 • Gaskó a Hülyék Pártjának az ügynöke!
 • Az Úr megrettent az új konzervativizmustól!

Tovább is van, mondjam még?

2008. december 20.

Ferenczy A. Szidónia
Politikailag inkorrekt


"Hazakísérhetlek utána?
Meddig engedtek el?
Kilencig?
Addigra kell otthon lenned, vagy akkor kell innen elindulnod?
És egyedül mész el, vagy jönnek érted a szüleid?
Van rágód? Mer' én nem hoztam magammal.
Merre laksz?
És hanyadikos vagy?
És Ás vagy, vagy Bés? Cés?! Ú.
És ki az o.föd. ? Karcagi?!
Nem baj, hogy megfogtam a kezed?
Szereted ezt a számot? Nekem tetszik."

(c) bëlga

Höndör B. Margit
Reformjavaslat

Azokban a tirpákokban, akik rendszeresen igénybe veszik a BKV szolgáltatásait, időről időre felmerülnek bizonyos gondolatok.
Egyszerűbb lelkek (Zászlós, Prosztó, Tölgy) leragadnak a „kinyírniabüdöskomcsitakiaszámbaliheg” típusú ábrándok kergetésénél, esetleg az utazás végén, leszálláskor könyökükkel oldalba böknek egy tetszőlegesen kiválasztott személyt, és elfutnak.
Haladárok – mint például én – a megoldáson törik a fejüket, mert egész lényüket áthatja a jobbító szándék, az ország felemelésének vágya, meg okosak is, a kedvességen és a szépségen kívül.
Ez volt a bevezetés, most jön az indítvány:

Miért nem a fenék mérete határozza meg a jegyek árát?
Hogy fizethet egy méteres ülepű dagadt állat ugyanannyit a jegyért, mint az egészségesen táplálkozó elit?? Háromszor annyi helyet foglal el ülve is, állva is!
A nagyseggűek fizessenek többet az utazásért!
Egy könnyen legyártható ülepkaliberkalkulátor alkalmazása nemcsak jelentős pluszbevételt eredményezne, de igazságosabb társadalmat is! Arról nem is beszélve, hogy másodlagos hatásként egészségesebb életmódra nevelne, a bioélelmiszerek és a zöldségtermelők extraprofitjára kivetett adó pedig végre lehetővé tenné, hogy a szomszéd telken megépüljön a GÜZÜGIZI EZOTERIKA ÉS FODRÁSZAT, a javaslatra szavazók 20 % árengedményt kapnak 10 évig minden szolgáltatásból.

2008. december 17.

Höndör B. Margit
A legszörnyűbb karácsonyi dalok

versenyének harmadik helyezettje:
KGB énekel

2008. december 16.

Kovátsch Gamma Bertalan
Karácsonyi megmondás

Megmondjam, mit gondolok a hülyemagyar prolikról? Megmondjam? Azt gondolom, hogy ...

Nincs nekem ehhez hangulatom most.

Én is elhúzok valahová, ahol nincs internet.

Ezt a dalocskát küldöm mindenkinek, aki erre vetődik. Még az eliteknek is.
Höndör B. Margit
Poszt

Miért kellene egy blogírónak mindenhez értenie?
Miért kellene bármihez is értenie egy blogírónak?
Itt van például KGB: már fél éve letette az aerobikedzői tanfolyamot, és még egy szót sem írt erről, bezzeg gasztronómiai kérdésekben folyton megnyilatkozik, holott idáig a legsikeresebb vállalkozása egy maggi leveskocka feloldása volt egy pohár vízben.
Vagy itt vagyok például én. Még én sem értek mindenhez, de azt azért tudom, hogy a klímaváltozásnak az atomrobbantások az okai, hogy a bálnahalandóság és a vérmételyt terjesztő csigák elszaporodása igenis összefüggésben vannak egymással, hogy a mobiltelefon agyrákot okoz, a gazdasági válságot Prinkmayerné Lelkes Piroska robbantotta ki egy balegyenessel, hogy a Föld belezuhan a Napba, Kiskunlacháza pedig egy porfészek, és tahók lakják.
Mi ennek az országnak a legnagyobb baja?
A hülyekeresztények és a szemétlibsik, az egyik náci, a másik komcsi, körülöttük meg ott kóvályog a sok szerencsétlen birka.
Mi a megoldás?
Na, ezt már kurvasokszor elmondtam, nézzetek utána.
Mi lesz holnap?
Szabadságra megyek! Juhéé!:)

2008. december 15.

Kovátsch Gamma Bertalan
Hódolat a Mesternek, X.

Tóta W. Árpád Hódmezővásárhelyről beszél, ahol sohase járt, továbbá véleményezi Hódmezővásárhely adósságait és az ott létrejött bal-jobboldali összefogást.

2008. december 13.

Kovátsch Gamma Bertalan
Hódolat a Mesternek, IX.

Tóta W. Árpád, az ország első Pulitzer-emlékdíjas internetes publicistája a Karácsonyról, konzumidiótizmusról, Jézuska PlayStation-jéről és a hitelválságról.

Ezredes K Őrnagy
A filmtörténet legjobb háborús jelenete, Prosztónak

A filmtörténet legjobb háborús jelenete ez:

Prosztó M. Beléndek
Mai zene - EzredesnekTheme Song

A filmtörténet legnagyobb háborús jelenete. Ever.

Kovátsch Gamma Bertalan
Hódolat a Mesternek, VIII.

A Mester fellépése a Szempont 2008 dec. 11.-i adásában. Ebben a részletben a Mester kifejti, miért nem iszik magyar bort, mi a baj a Himnusszal és beszól a tokaji bornak is.

2008. december 12.

eN
Gizikének Sok Szeretettel

A TIKMÖZ (TIrpák Közösség a MInőségi Zenéért) ajánlásával:


<3

Höndör B. Margit
Felszólítom

a blog összes szerzőjét, hogy azonnal írjon egy postot, bármiről bármit, mert ha még egyszer meghallom ennek a hülye mikuláshíradónak a bejelentkezését, beleharapok az asztalba!

Prosztó M. Beléndek
Szolgálati közlemény

Aki nem ír a Rémregény blogba, nem is igazi elit!

Katt

2008. december 10.

Kovátsch Gamma Bertalan
Fasiszták márpedig nincsenek

Fasiszták márpedig nincsenek.

Mostanában.

Korábban voltak aggasztó jelek, amikor Orbán polgári köröket szervezett és abba összegyűlt a sok fasiszta, akik azt hitték magukról, hogy politizálhatnak. Bazdmeg, politizálhatnak, azok a lófaszjancsik! Hülyének nem jár mikrofon. ÉN politizálhatok, a hülyeproliknak pedig kuss, jegyzem meg közbevetőleg. Orbán maga is fasisztával szűrte össze a levet, a Vonával, aki 25 éves korára már a MIÉP-ben volt érintve. Hadd ne keressek erről forrást, biztos találnék, ha akarnék.

Mostanában viszont nincsenek fasiszták.

De lehetnek!

Tudjátok, elitek, mitől lehetnek fasiszták? Attól, hogy a hülyemagyaroknak elege lesz a színes bőrű gengekből. Akik nincsenek, de lehetnek. Nyugaton már vannak ilyen gengek, akiket nagyon utálnak a helyiek, főleg a színesbőrűeket. Szemben a fehér bőrű gengekkel, akik szintén vannak, a színes bőrű gengek nagyon kirínak az európai szokásokból, mindenekelőtt azzal, hogy nem fehér a bőrük színe. Nyilván ti se szeretnétek, ha a szomszédotokban emberáldozatot bemutató aztékok laknának akiket a színes bőrükről lehet felismerni.

Fasiszták nincsenek, de nőhetnek.

Megmondom, mitől nőhetnek a fasiszták. Például az arra hajlamos orbánista polgári körösöknek elegük lesz abból, hogy a munkakerülő gyerekgyárosoknak rengeteg gyerekük van, amikor pedig a rendesemberek tudják, hogy a nagycsalád olyan, mint a lapostévé. Vagy ezek az orbánista polgári körösök besokallnak attól, hogy a cigány barbárok középkorba döntik szép hazánk egyes vidékeit. Sőt, ezek az egyszerű polgári körösök arra is gondolhatnak, hogy a cigányok egyszerűen kulturálisan alacsonyabb rendűek, hasonlóan a négerekhez és a muszlimokhoz.

Ha az orbánista polgári körösök véletlenül erre gondolnának, abból még fasizmus is nőhet, előre szólok. Kövér László is végre rendet követel. Csak nehogy pont ettől váljanak fasisztává az orbánista polgári körösök.

Tudjátok, a faszt érdeklik Kövér László polgári körösei. Amíg ők a fasizmussal viaskodnak, én a cigányság felemelésén fontolkodom. Az Európai Unió és a hülyeadózok rengeteg pénzéből ösztöndíjprogramot tervezünk a cigánygyerekeknek. Ezeknek meg kell érteniük, hogy fasizálódás következhet be, ha nem fizetnek. Ha viszont fizetnek, akkor lesz integráció és felemelkedés.

Különben itt maradunk a cigányokkal, egy kulturálisan alacsonyabb rendű, barbár gyerekgyáros fajtával.