2008. március 2.

Kovátsch Gamma Bertalan
Beware

Vigyázzon mindenki!

Hamis közvéleménykutatás örve alatt kampányol a hülyék pártja.

Mégis, ezeknek a hazugságból sohase elég? Mi a faszért nem tudnak kiállni keményen és vállalni a véleményüket, ahogy azt kell? Miért kell sundámbundám módon hátulról mellbe támadni, szuverén értelmiség göndör gúnykacajait kiváltva?

Megmondjam? Megmondom, bazdmeg. Azért vagyok megmondóember, hogy megmondjam.

Azért próbálkoznak, mert hülyék. Vizslafuttatók. Retardáltak. Szellemi fogyatékosok. Idióták. Barmok. Sunyi kis gecik. Ennyit úgy hirtelen a Fideszről.

Nézzétek, elitek, semmit nem ér, ha nincs benne szív. Hitelesség. Ha az olvasó tudja, hogy igen, ez a megmondóember azért mondja a frankótutit, mert őszintén azt gondolja. Hogy nem fizetett reklám az egész, nem kerülőutas manipuláció, hanem a személyes hit őszinte, szuverén kinyilatkoztatása.

Vagy ha reklám, legyen őszinte, nagy-nagy X-ekkel, hogy a néző rögtön tudja, itt manipuláció van folyamatban. Mert akkor lehet.

Eh, mit tépem a szám feleslegesen. Ezek sohase fogják megtanulni az egyenességet. Inkább nézzétek a Modern Képmesék egy epizódját.

2008. február 29.

Kovátsch Gamma Bertalan
A női lényeg

Minimalista blog. Ez a trend. Ez megy most. Néhány szó is elég. Annak, aki érti.

Első szósor: Civilizáció, egyetemek, kutatóintézetek, munka, megélhetés, kultúra, növekedés, gyarapodás.

Második szósor: jó levegő, fák, madarak, nincs klinika, nincs benzinkút, nincs postahivatal, nincs repülőtér, nincs iskola, nincs önkormányzat és nincs vasút.

Melyikről asszociáltok a férfire és melyikről a nőre?

Helyes a válasz. Én is így gondoltam, amikor a filmecskét írtam. 80%-a az olvasóinknak férfi.

2008. február 27.

Kovátsch Gamma Bertalan
Mindez a hülyemagyarok miatt van

Költeni azt szerettek, mi?

Ti ott, hülyemagyarok.

Szórni a pénzt kölcsönből, az megy, ugye?

Megmondom én a frankót tutin nektek. Hülyemagyarok vagytok. Nem lehet úgy költekezni hitelből, ahogy ti művelitek, mert a Balaton mellé elviszik Budapestet is.

Te ott, te kis mitugrász. Te bizony, azzal a műbőr kézitáskával és műanyag keretes SZTK-szemüveggel. Te szórtad el! Maga ott, asszonyom. Igen, azzal a kerekes bevásárlószatyorral. Rám nézz, nyanya, ne köröskörül! Igen, te is szórtad.

Mind-mind hibásak vagytok. Elbasztátok a pénzt és most eljött a fizetés ideje, úgyhogy nadrágszíjat behúzni.

Még szerencse, hogy itt az elit, aki vigyáz rátok, ha már megint rátok jött a zabálhatnék és nem tudtatok időben megállni. Mi is lenne a hülyemagyarokkal az elit nélkül.

Nélkülünk.

2008. február 26.

Kovátsch Gamma Bertalan
Flóri Anna

Mit tagadjuk, elitek, hiba csúszik a mátrixba olykor-olykor. Itt volt ez a Flóri Anna, ez is valami hiba volt. Szövegeket írogatott hozzá az én képmeséimhez. Hát normális ez? A firkálmányaival az én szövegeimhez próbálna értéket adni? Teljes képtelenség. Ez is csak azt mutatja, hogy ezt a szépen induló projektet az MTV kúrta el, nem én. Még az is meglehet, hogy amilyen hülyék, meg se ismétlik a sorozatot. Újabb nyilvánvaló jele annak, hogy képtelenek felmérni, mi értékes és mi nem.

Mindent megtettem a szájt érdekében, mindent. Flóri Annát kifúrtam a francba. Most már jobb, de ennyi telt ezektől a hülyéktől. Az én időm drága, az apanázsomat nem ezért kapom, ez van, ezt kell szeretni. Majd ha az Orbán-kormány alatt kapok újabb 200 milliót, akkor lesz blog is.

Ennyit a műhelytitkokról. A mai rajzfilm előtt pedig elmondom, hogy a véleményem szerint a nyugdíjasokat egy normális rendszerben a saját járulékuk tartja el.

Ez az én véleményem, de a filmben konkrétan teljesen más van. Úgy nézzétek. Vegyétek úgy, hogy ezt az epizódot felolvastam papírból és nem szívvel-lélekkel mondtam.

Profival megesik, hogy ilyet kell csinálnia.

2008. február 25.

Ferenczy A. Szidónia
Verseny^3

A verseny jó. A verseny szép. A verseny az univerzum mindentudó processzora! És ezt én találtam ám ki, és a tévé is mondja! Skubizzátok ázalagok!Mert a tévé a te életed. Az kell neked - kerek, szögletes, plazma, elcédé, lézer - úgy mint Gombóc Artúrnak a csokoládé. Ő is mindenről lemondott, csak egy dologról nem: a csokoládéról. Értsd hát a leckét prolikám, a tévé marad.

A tévé a már beépült a déenesedbe is lassan, ha munkanélküli leszel, meg rászoruló, akkor is tévézel majd. Mert onnan jön az igazság, a reklámmal persze. És a tévével együtt én is a te részed lettem. Jó ez neked, mert megszűröm az igazat. Azt kapod majd, ami neked kell. Nem lesz narancslufi, bízhatsz bennem, a barátod vagyok.

Most mondom megint, lassan, hogy megértsd: a verseny jó. A verseny még a gagyira is lesújt. Nem kell gondolkoznod, fogyassz!
A versenytől tisztább és szárazabb érzésed lesz. A verseny véd, felemel és elringat, körbevesz, átölel. Érted már, nem élhetsz nélküle. Én mondom neked, Mr. Hiteles.

Mindenütt verseny van, az életben, az ételben, a tévében, a közlekedésben, a politikában. Aztán ha a verseny nem azt hozná, amit várunk tőle - mi elitek - akkor majd rásegítünk. Mert mi tudjuk, mikor kell rendesen versenyezni, és mikor kell csak mutatni. De ezt ti hülyemagyarok nem értitek. Nem is kell érteni, elég ha azt csináljátok, amit mondunk.

Értem is versengenek, és ez nekem jó. Ti meg le vagytok szarva. Csak nyeljétek a tanítást. Tulajdonképpen ti értem vagytok.
De egy valamit lássatok tisztán: én nem versenyzem senkivel. nem mintha volna kivel.

Kovátsch Gamma Bertalan
Hülye kérdésre nincs válasz

Ne csináljatok magatokból hülyét, elitek. A józan lelkiismeretetekhez szólok (nem a bennetekben lakó állathoz, azt máskor kell elővenni) megszakítván hosszú hallgatásomat. Kiérdemeltem ezt a kis pihit, a kép forog, az alkotó pihen, 7- vagy 8-számjegyű összeg pedig nem is sok azért a szolgálatért, amit a hazának tettem.

Tehát vissza a hülyére. Azt ne csináljatok magatokból. Hát szuverén értelmiség vagyunk, vagy mi a faszom.

Itt kakaskodik ez a két pártvezér, az Úr meg a hülyék pártjának elnöke. Mit érdekel ez minket? Átlátunk mi a szitán, mi, a szuverén értelmiség. Ezek itt elbasszák a sok pénzt népszavazásra és minden egyéb baromságra. Tök fölösleges. A szakértők dolgába ne akarjanak beleszólni. Ezek ugyanazok a szakértők, akik az én filmecskéimhez is a háttéranyagot írták, ha egyszer ők azt mondják, hogy a tandíj igazságos, akkor az kurvaélet úgy van, ezen kár pufogni.

Nehogy már a prolik vagy a parasztok mondják ezt meg.

Most gondoljátok meg, ha a csoki ingyen lenne. Hát ennek a kurvaországnak az összes csokigyára nem lenne elég a megvadult csokizabálók kielégítésére, sorok lennének meg csokitól halálra zabált emberek. Most ugyanaz van a tandíjjal meg a kórházakban, a hülyemagyarok zabálják a felesleges diplomákat meg a recepteket. Pontosabban csak volt, mert a problémát a szakértők megoldották. Téma lezárva.

Marad a kakaskodás, ahhoz pedig olyan elit, aki kommentelni akar az elitblogomon, nem adja a nevét. Eleve, milyen válasz az, hogy igen vagy nem? Hogyhogy nincs olyan, hogy "talán", meg hogy "én Bokros Lajossal értek egyet" vagy netán "csak hatástanulmány után tudok dönteni". Igen vagy nem, parasztosan (vagy prolisan), mindegy. Tiszta röhej.

Hát tudjátok mit? Hülye kérdésre menjenek szavazni a parasztok, a prolik és a cigányok. Az elit ettől a vircsafttól távol marad.

Én virágokat fogok szedni helyette.

2008. február 22.

Kovátsch Gamma Bertalan
Kísértetkastély

Adót fizetni jó. Adót fizetni azért jó, mert ha kifizetjük a sok adót, akkor lesz egy remek kis államunk. Egy állam jó dolog, ha kell, beveri a pampogók száját, ha kell, lekapcsolja a terroristákat. Egy jó állam annyira értékes, hogy lehet szarni az alkotmányra is, mert hát hiszen az alkotmány van az államért és nem fordítva.

És van jó dolog ingyen, netán olcsón?

Ugye, hogy nincsen. Ami jó, az drága is, ami drága, az meg jó. Így aztán nem is kérdés, mit kell tenni, hogy a terroristákat fürgébben ráncigálják el a közigazgatás kísértetkastélyába, a tévedésből elhurcolt terroristákat, mint Tomcat haveromat pedig gyorsabban ki tudjam imádkozni onnan.

Na, kitaláljátok-e. Rávezetésként emitt egy filmecske.
Könnyű a válasz. Több pénz kell. Az olcsó, szolgáltató államhoz is több pénz kell. Kezdetben. Aztán majd lesz olcsóbb is. Egyszer. Majd.

Na persze nem nekünk kell beadni a pénzt, elitek. Majd beadják a tőzsdecápák.

Kovátsch Gamma Bertalan
Ezt most a kritikusaimnak üzenem ...

Be kell vallani. A képmese-projekt nem lett olyan tökéletes, mint ahogy azt elvárhatnánk, ha egy Mester lát munkához. Nem tökölődök én, megnevezem a blamázs okozóját.

A faszom MTV volt.

Se linkelve, se koordinálva, se community, se integrált projekt. Hát így nem lehet, elitek. Hiába a Mester lángeszének ragyogó fénye, ha ráfröcsköl a magyar ugarból kiugráló tőzegmoha. Ez el lett kúrva, mondhatni. De sebaj. Ez egy próbálkozás, majd jön az Orbán-kormány és újra nekifutunk. Persze a Mesterrel, ki mással.

Hiszen más nem is ért itt a webhez, különösen nem az integrált projektekhez.

Nagy tanulság volt, de ez van. Azért próbáljátok megnézni a pozitív oldalát. Az a 200 millió forint nem ment rossz helyre. Fiatal tehetségek lettek belőle támogatva. No meg a Mester is, aki már annyi ideje fáradozik a haza üdvéért, hát ő is támogatva lett.

Tekintsétek úgy, mint egy befektetést.

Természetesen csakis a Verseny érdekében.

Mjúzik!

2008. február 20.

Ferenczy A. Szidónia
Rossz társaság

Baj van, elitek. A Mester rossz társaságba keveredett. Mondhatja ő ezeknek a beszáradt faszoknak a televízióban, hogy internet, meg kattintás. Meg hogy onlájn a jövő, Toldit is onnan olvassuk.

Nem, baszdmeg. Ezekbe kár a bit. Olyan nagy munka azt a rohadt szánalmas kétperc harmincmásodpercet bedigitalizálni, bakker? Mit beszélek én digitalizálásról, amikor már eleve az az anyag. Próbálom mégegyszer: akkora bazi nagy meló transzkódolni ASF-be? Nem lehet megcsinánálni időben, hogy neadjisten egyszerre legyen ott a szarládában is meg a zinterneten?!

És nem 1993 van, meg internettó, meg hungarianhómpédzs. Azt meg végképp nem hiszem, hogy a 15-50 éves potenciális átképzendő állampolgár nem a neten nézné meg a napi betevőt.

Tessék, maguk vessék rám az első monitort vagy videókeverőt, ha maguk szerint nem bűn ezt az arany embert belökni a hülyék közé.

2008. február 19.

Kovátsch Gamma Bertalan
Egyszerű, mint egy pofon

Hát elitek, az a helyzet, hogy egy kicsit túlköltekeztek a prolik. Úgy adódott, hogy többet költött rájuk az állam, mint amennyit beszedett tőlük. Mit is mondhatnék. Mohó prolik ezek, ezek csak a pénzt hajszolják. Gyermeki módon gyűjtögetik a plazmatévét, a hifit és a többi kellemességet, ha az állam egy kicsit nem figyel, hát kipakolják a zsebét, mint az a bizonyos nyolcéves cigánygyerek.

Nézzük el nekik, mi, elitek. Nem mindenki tudhatja, mire kell a pénzt igazán elkölteni, nem mindenki jutott fel még az egyedfejlődésnek erre a magaslatára. Gyerekek ezek, nem lehet rájuk haragudni.

Nade ha úgy adódott, hogy a prolik túlköltekeztek, mit lehet tenni?

Egyszerű, mint egy pofon, csak a Megnyilatkozást kell megnézni. Gyorsan, utána röpdoga belőle.Tehát nincs nagy baj. Ahol nagy a szükség, közel a segítség. A prolik túlköltekezésére egyszerű a gyógyír. Kéznél van néhány tőzsdecápa, akiknek egyfelől nincs szüksége annyi pénzre, másfelől szívesen be is adják a közösbe. Aztán pedig van itt néhány fölös költés, tudjátok, mint a felkapcsolt villany, amit egy könnyed kézmozdulattal le lehet kapcsolni és máris megvan a megtakarítás.

A fasznak kell annyi diploma meg vasút, de tényleg.

Kapcsoljuk le a villanyt, ne égjen feleslegesen. Küldjünk el néhány reménybeli egyetemistát az esztergapad mellé és csukjunk be néhány szárnyvonalat. És már meg is van oldva a probléma, ha a tőzsdecápák is beszállnak egy kicsit. Márpedig muszáj lesz nekik, ha hazafiak.

Látjátok, nincs itt semmi dráma. Egyszerű a megoldás, mint egy pofon.

Kovátsch Gamma Bertalan
Beadványokat hozzám

Múltkor beszóltam kissé a vasútnak. Hogy drága meg felesleges, minek vasút, amikor az eltartása veszteséges. Azt már korábban is megmondtam, hogy a váltóőr ne próbáljon beleszólni az elit dolgába és főképp ne sztrájkolgasson.

Meg is lett a foganatja. Most nálam sír-rí az összes vasutas, hogy az ő vonalát ugyan ne csukassam be. Jól teszik, mert helyesen látják: én vagyok a kedvenc, nálam kell folyamodni. Aztán ha jó kedvem van, talán meggyőzöm magam, hogy nem kell azt a vonalat becsukni.

Na elég ebből az érzelemkitörésből. Azt mondtam, talán. Megmondom ügyesen, mikor nem kell a vonalat becsukni.Igen, jól értettétek. Ha nekem úgy tetszik, akkor a veszteséges vonalnak van létjogosultsága, mert eltartja a büfé. Különösen akkor van létjogosultsága, ha én szeretek utazgatni rajta. Akkor van érv, mert ha nem lenne ott a vonat, akkor a madár se járna arra, amerre én pedig szeretek járni. Ha viszont én nem járok arra, akkor felőlem járhat arra csak a madár, mit foglalkozom én azokkal, akik pont arra akarnak menni?

Engem kellene követni és akkor nem lenne baj. Ha valaki másfelé kódorog, az ő hülyemagyarságáért én nem tarthatom a hátam.

Úgyhogy lehet meghívni engem erre-arra. Akkor talán kerül érv a vonal megtartása érdekében.

Azt mondtam, talán.

2008. február 15.

Kovátsch Gamma Bertalan
Környezettudatos

Innen üzenem a pampogóknak, hogy egy gumigyár oda telepszik meg, ahol legjobban érzi magát. Ahol vannak utak, amelyen a ipari kormot szállítják, van levegő, ahova kieeregetik és van munkás, aki hajlandó beszívni. Azon felül az a munkás nem szakszervezeti tag, mert az csak versenyhátrány. XXI. században vagyunk, bazdmeg. Mit ér egy szakszervezet?

Huh, felment a vérnyomásom, lenyomok egy kör Wizard of Wart idegnyugtatóul. Addig ti tőtikézzétek le az agyatokba a filmecskét.Vannak a prolik, akik pampognak a korom meg a beszívás miatt. Bazdmeg, a disznóólnak nincsen szarszaga? De van. Mindennek ára van, a pogácsának, a tiszta levegőnek, sőt még nekem is. Majd pont a munkás tüdejének ne lenne ára? Van ára és az a gumigyár meg is fizeti. Arra van az állam, hogy kiszámolja, mibe kerül, megkérje szépen a gyárat, hogy fizesse ki és telepítsen belőle parkot. Vagy valami egyéb hasznosra fordítsa, mondjuk propagandafilmet csináltasson belőle a sok fiatal tehetséggel.

Mondjuk azért túl sokat nem kérhet a tüdőért. A gyár ugyanis oda telepszik, ahol jól érzi magát.

Ugye megértitek?

2008. február 13.

Kovátsch Gamma Bertalan
Barátmese

Eljött a Mesék Ideje, amint ezt már annyiszor ismételtem. Nem baj, az ismétlés a bevésés egyik legjobb eszköze, tudja ezt minden reklámszakember és vezérblogger. Amíg az elitnövendék a mesét hallgatja, szemecskéje lecsukódik, gondolatai elkalandoznak, módosult tudatállapotba kerül és eszébe se jut, hogy a Tanulsággal vitatkozzon, az mintegy hipnotikus módon az agyacskájába röppen. És így a jó. Minek az Igazsággal vitatkozni, azt befogadni kell!

Barátmese következik.

Elment 10 jóbarát a kocsmába. Először csak 10 korsó sört akartak inni, de aztán valahogy féktelen eszem-iszomba csapott át a dolog.Ettek pogácsát, egy egész gyárnyit. Közben kattingattak szorgosan. Egy-két jóbarát még az asztal alatt is kutatott.

Egy szó, mint száz, nem 10 korsó sör volt az asztalon, hanem egy egész hihetetlen méretű hegy. Bizony, meg kell mondani, egyik-másik barátban felködlött, hogy egyszerűen lelép és otthagyja a cehhet.

Ráérzett erre a barátok legigazságosabbja és szót kért. Barátaim - mondta dörgő hangon. Kicsit kirúgtunk a hámból. De sebaj, van köztünk három tőzsdecápa. Úgy igazságos, hogy ők fizessenek. Ki szavaz arra, hogy így legyen?

Demokratikusan megszavazták az igazságos barát javaslatát 7 igen-3 nem arányban és mindenki emelt fővel hagyhatta el a helyszínt, a döntő többség ráadásul igen jó hangulatban.

Kár, hogy azóta nem söröznek együtt. A három tőzsdecápa elköltözött, a maradék hét meg valamiért nem akar söröző közelébe se menni, akárhogy is győzködi őket a legigazságosabb. Valamit morognak az orruk alatt, valami olyasmit, hogy ismerik ők a többieket, őket nem fogja leszavazni senki.

Megmagyarázni a morgást nem tudja senki, azt meg különösen nem érti senki se, hova lett a jókedv a 10 jóbarátból, amikor olyan féktelenül mulattak még nem is régen.

2008. február 11.

Kovátsch Gamma Bertalan
Űrhalál

Mert vannak felelőtlen emberek. Akik nem törődnek.

De hagyjuk a felelőtlen embereket a picsába, itt vagyunk mi itt, értelmes vitára képesek. Kicsi körben ülve vitatkozunk értelmesen a tűz körül a jövőről, körülöttünk pedig a sötétben hadd acsarogjanak a Múlt fenevadjai.

Ja, bocs. Ez a kép kissé avéttos. Akkor másként, fiatalosan, jövőcentrikusan. Tehát itt vagyunk mi, az értelmes vitára képesek bezárva egy űrhajóba, ami a Jövő felé repítene, de a Múlt űrfenevadjai aszteroidákkal próbálnak letéríteni a pályáról, hogy egy kisbolygóba szaladjunk.

Valahogy így.Mi, értelmesek, kijelentjük, hogy nem akarjuk ezt a véget. A katasztrófa mérete iszonyú. Vegyünk például engem.

Nem, vegyünk például téged. Mondjuk keres az olyan nyíltarcú, bár kissé bamba fiatalember, mint te 100 ezer forintot. Tudom, hogy az elitmunkáért több jár, de vegyük csak ezt a szép kerek számot. Ha mondjuk a nyugger ... akarom mondani a nyugdíjas 40000 Ft-ot kap (az is sok, hiszen nem a nyugdíjasok élnek a legrosszabban!) és 4 aktív korú tart el egy nyugdíjast, akkor az fejenként 10 ezer forint.

Most képzeljétek el, hogy 30 év múlva még mindig 100 ezer forintot kerestek és akkor csak ketten kell kiköhögjétek a 40 ezer forintot. Az annyi, mint fejenként kétszerannyi!

Ez hát az szikla, amelyen felakadhat az ország hajója, akarom mondani a kisbolygó, amelybe belecsapódhat az ország űrhajója.

Node persze nem fog belecsapódni. Mert az értelmesek leülnek, megbeszélik és megtalálják a megoldást. Ami persze egyszerű, mint egy meteoritpálya.

Fizetnetek kell. Nektek, még többet, most. De a legjobb, ha a tőzsdecápák fizetnek még többet és most. És akkor, ha ezt mind befizettétek, 30 év múlva nem kell félnetek, mert csak előveszitek a pénzt és megeszitek.

Vagy ez, vagy az űrhalál. A választás a tiétek.

2008. február 9.

Kovátsch Gamma Bertalan
És a Mester, bazdmeg?

Hát a tököm tele van azzal, hogy az ember (nem egyszerű ember, elitember) kidolgozza a lelkét is a hülyeország felemelkedéséért és amikor le lehetne aratni a babért, akkor másé lesz a dicsőség. Az egész ország az Új Magyarország tájékoztató füzetkét olvassa és végre a sok internetnemhasználó is megismerhetné a Mester nevét.

Apró kárpótlás a sok akadékoskodásért a MeH megbeszéléseken.

Erre a Mester helyett M. Tóth Gézával készítették az interjút. Ilyet szólnak, hogy: "A tehetséges fiatal rendező vezetésével, irányításával ...", "minden epizódnak önálló rendezője van, aki döntő módon meghatározza ...", "az én feladatom az egész gyártás szervezésén és irányításán túl az, hogy a társalkotókkal együtt gondolkodva segítsem ..."

Bazdmeg, ez lenyúlta a dicsőséget és meg se említette a Mester nevét!

Azonnal tenni kell ez ellen! A TETÜK követeli, hogy új füzetecskét juttassanak el minden háztartásba, amelyben nagy, arany betűkkel szerepel a Mester neve!

Most, azonnal, amíg szépen beszélünk!

2008. február 8.

Kovátsch Gamma Bertalan
Dolgozni, kutyák II.

Elitek, a kis szüvem szakad meg, ha arra a sok munkanélkülire gondolok. A munka nemesítette ki az embert az óriásgombák közül, most meg képzeljétek, vannak vidékek, ahol nincs munka. Fáj kimondanom, de a munkanélküliek néhány tízezer forintból nyomorognak.

Az én néhány tízezer forintomból, bazdmeg!

Hát ennek vége, hogy az én tányéromból eszik ki ezek a szotyizabáló naplopók a galamblevest. Globalizáció van, aki nem dolgozik, ne is egyék. Nem szokunk itt rá a szotyira, amikor a kis kínaiak ontják a műanyag játékocskákat.

Szépen ezt úgy mondjuk mi a MeH-hel nagy egyetértésben, hogy visszavezetjük a szerencsétlen munkanélkülit a munkába.

Csúnyán - de kurvaőszintén - meg úgy mondjuk a MeH-hel nagy egyetértésben a blogon, hogy dolgozni, kutyák. Sztrájk nélkül, szakszervezetesdi nélkül, éjszaka is, ha kell. Ha valaki meg akarja keresni a szotyiravalót, az gályázzon.

Galamblevesről ne is álmodjon. Szotyi van és kész.

Úgyhogy dolgozni, kutyák. Zabáljátok a videót kétpofára.

Kovátsch Gamma Bertalan
Kutatófilm

A kurva életbe, elitek, mindenhez én se érthetek. Idebaszik nekem a MeH egy kisilabizálhatatlan anyagot arról, hogy gazdaság meg kutatás, akadémia meg hogy a hülyemagyarok nem kutatnak eleget és akkor én ebből üssek össze valami használhatót.

Hát szarból nem lehet várat építeni, azt megmondom előre. Megmondom én bátran még a ... még a miniszterelnöknek is! Ha már rajta van a Messengerem buddy listáján.

Ehhez a filmecskéhez használati útmutató jár. Sose emlékezzél belőle többre, mint 10 másodpercre előre és hátra irányba. Menni fog? Ha igen, nézhetitek.Most akkor aki betartotta a használati útmutatót, az meg tudja mondani, kik a hülyék. Lássuk sorban. Hülyék a vállalatokban dolgozók, mert nem kutatnak olyat, ami mindenkinek hasznos. Hülyék a magyarok, mert nem kutatják fel a hülyeország gombáit. Hülyék a léggömbhámozók, mert léggömböt hámoznak. Az amerikaiak nem hülyék, mert ott legalább elmondják, ki hámozott léggömböt, bezzeg ebben a hülyeországban még ez sincs. Hülye az akadémia, mert csak két kutatója van, hülyék a vállalatok, mert nem költenek kutatásra és végül ott az a sok millió hülyemagyar, aki soha nem talál fel semmit. És végül hülye a MeH, mert képtelen volt megmondani, hogy ebben a témában ki a rosszember, így aztán mindenkit le kellett anyáznom.

Csak én vagyok az okos, mert ezért a rajzfilmért lenyúltam a 7- vagy 8 számjegyű összeget.

Na jó, elitek, egy kicsit lehettek okosak ti is. Azért nem annyira, mint én.

Ugye, tudjátok, miért nem?

2008. február 6.

Ferenczy A. Szidónia
Csak ügyesen

Elitek, rövid leszek.
Be kell fektetni az országba. Az oktatásba, a közlekedésbe, az egyetemekbe ahol Dr.Agy tanul. 100 vasutat villamost, ezeret. Hosszútáblásat, ami alatt a városi etnikum harmonikál.
Metrót és autópályát építünk.

Építeni kell. De nem akárhogy! Ügyesen!
Értik? Leírom mégegyszer: ÜGYESEN.

Ha valaki ügyesen épít autópályát, sőt, ha valaki sok mindent épít idehaza ügyesen, azzal jól járunk. Ha meg igazán ügyesen csinálja, akkor egy profi szinkronszínészt is megfogadhat a propagandafilmhez.
A jövőbe fektetünk.

2008. február 5.

Kovátsch Gamma Bertalan
Korunk csodája

Korunk csodája, elitek, mit is mondhatnék mást.

Az Internet, az.

Ha nem lenne az Internet, nem lehetne a Mester, mert még mindig angoltanárként vagy számítógépes programok fordítójaként pergetné napjait. Most meg ugye, megmond, irányt szab, lenyeseget.

Legyen hála neked ezért Internet. Két perc áhítatos csendet kérek, addig is nézzük meg a mai kinyilatkoztatást.Így van elitek, bizony így van. Itt felteszik, ott letőtikézik. Akár a világ túlsó végén is.

Aztán megeshet ám, hogy emiatt egyesekkel elszalad a ló.

Sebaj, erre is van megoldás. Majd az elszaladtlovasok nem tőtikézik fel vagy le.

Megvannak erre a módszerek, elitek, meg bizony.

Ferenczy A. Szidónia
Dr Agy visszavág

(képzavar a mestergyárban)

Dr. Agy egyetemre jár. A klónjaival együtt. Szimbiózis, kollégák, szimbiózis.
Együtt a cégekkel a jobb világért. Dr. Agy egyébként fogadok, hogy polisztirol. Tegnapelőtt még agysebész, ma már fizikus. Mondjuk akkor nem nagyon kell neki petricsésze. Tud a csávó, az kétségtelen.

Az még nem világos, hogy minek kell akkor a pontozósdi, ha itt vannak a spájzban a különböző multicégek, akik élnek halnak a fogaskerékagyú egyetmistákért.

Azt már tudjuk, hogy a büdös burzsuj egyetemisták hála istennek nem a prolik pénzéből rúgnak be. Meg hogy pontozzuk a rászorulást. Gályáznak szépen a tudás fellegvárában, bár nekem az egyetemről elsőre mindig valami hidroxilcsoportok meg szerves vegyületek ugranak be, hiába no, a kémia is fontos.

Ha már jön tudásba fektetni a multicég, akkor nem tudná esetleg tandíjjal is támogatni szegény csóró mérnökpalántákat? Úgy, mint nyugaton - ösztöndíjjal. Amit lehetne pályázni. Értik a gondolatba burkolt verseny jelentőségét?
Aztán a legokosabba fektet be a robotgyártó. Vagy már a multi csecsein se lehet csüngeni, mert visszaveti majd a céget a versenyben?

Bár az is lehet, hogy a tálentumokhoz csak a professzoron át vezet az út. Az út pedig göröngyös. Ingyenebéd meg nincs.

Elitek, lássunk tisztán. A kockafejű műszaki palánták problémáját megoldottuk. Majd a leendő munkahelyük fizeti az ő oktatási költségüket - direkt módon. Most már csak az nem tiszta, ki fog tejelni a zipzáros-takarós bölcsészek képzéséért.

Kovátsch Gamma Bertalan
Mestergyár

Elitek!

Elitjeim!

Azt hiszitek, hogy szarban van ez a kurvaország, de nagyot tévedtek. Ha nagy a szükség, akkor kell elővenni a családi ezüstöt. Nézzétek meg a mai matériát és döbbenjetek rá, micsoda pazérolás folyik itten.Ott a sok okos mérnökpalánta, szabályos kis mester mindegyik, aztán nem használja fel a fogaskerékagyukat a Főgyár semmire. A pazarlás megy, aztán itt a sírás-rívás, hogy nincs kalács, nincs paripa, nincs fegyver, robotháború meg aztán pláne nincsen.

Mondom itt a sok okos fogaskerékagyú.

Nem is humánszakos, pláne nem bölcsész vagy kommunikáció szakos picsa. Azokra a munkakerülőkre nincs szüksége a Főgyárnak, képzésük tökéletesen fölösleges. Miért, milyen értéket tudnának hozzáadni a robotversenyemhez? Szart se.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy ezek a kis fingreszelők esetleg nekem támasztanának versenyt. A verseny pedig csak addig jó dolog, amíg más köpi ki a tüdejét a pályán. Mit merészelnek itt egyesek, beugatnak nekem, a Mesternek?

Jól ki kéne őket rúgni a picsába.

2008. február 3.

Ferenczy A. Szidónia
csend

Csend van. Hallgat az Internet.

Elnémult a Mester hangja. A maci emigrált a blogok taposómalmából. Na nem örökre, majd visszatér, akár a Jedi-lovag.

Már-már azt gondoltam, hogy végleg beköltözik a szarládába. Onnan azért mégis kényelmesebb ez a Metatron szerep, mert senki nem ugat vissza. A blog az necces, jön a sok hülyemagyar, meg kriptonáci és hergeli ott magát a semmire. Csoda hogyha eldurran az ember esze tőle.

A televízió azért más. Abból az igazság jön. Már ha nem épp a hülyék pártja durrantgat lufikat a prolik pénzéből. A fogmosós maci úgyis lapátra került, kellet a helyére valami ütős. Nyilván nem olyan puhapöcs program kell a gyereknek, mint a kockásfülű nyúl, vagy a fülesmackó - ismerje meg az elit országot a kispulya is. Később aztán nem járhat a pofája, hogy nem tud semmit (semmiről).

Szóval forog a film, az alkotó pihen, vagy mi.

Bezzek a Magyar Királyi Televízió zártkörű részvénytársaság malmai lassan őrölnek. Akadozik az onlájn nemzedék ellátása információval. Nincs 23. képmese! Mi lesz így a tévétlenekkel? Nem veszíthetjük el őket! Vágjuk itt a centit a visszatérés nagy napjáig, és közben nincs meg a napi onlájn betevő?!

Azt javaslom, mindenki adja tovább az ismerőseinek az előző esti mese tartalmát. Zanzásítva persze, mert úgy elmondani, ahogy a Mester megírta, nem lehet. Ha meg sérül az eredetisége, kárba vészhet a tartalom és az üzenet. Ez nem zene, amit beempéhármazunk, és úgy is jó!

Éppen ezért a kérdéses időszakban megpróbáljuk a lehetetlent, összesűritjük az összenyomhatatlant. Minden mese lényegét egy db magyar mondatban fogalmazzuk majd meg, a könnyű szájról-szájra terjesztés érdekében. Ez az igazi elitnek való feladat!

2008. január 31.

Kovátsch Gamma Bertalan
A vebkettő hatalma, II.

Bazdmeg, elitek, hogy én mekkora vátesz vagyok! Igen, a vebkettőnek hatalma van. De nem ám úgy, ahogy a prolik elképzelik, nem ám úgy!

Azt hiszik, hogy én írok valamit, aztán ők majd kifejtik a véleményüket és annak hatása lesz. Hát egy nagy lófaszt.

Az úgy van, hogy a MeH és az NFÜ anyagot ad nekem. Aztán én abból írok posztot. Nem egyet, hanem kettőt. Az elitek egyből fogják az adást és egyetértenek, a sok proli meg megpróbál ellentmondani.

Mondhatnak ellent, ha akarnak, szarok a szájukba. Mindenki nem fér fel a józan eszű elitek luxustengeralattjárójára.

Aztán a postomat csomagolják, mint a hónapos retket és kinyomják a neminternetelő proliknak, mint a mirelit gyorskaját. Kurvára szuverénül, amint azt a Világgazdaság megjegyezte. Íme, az eredmény.Mint a gyárban, elitek, mint a gyárban. Hát csodálkoztok, hogy elégedett vagyok?

2008. január 30.

Ferenczy A. Szidónia
Kirk kapitány beteg

Basszus, ti gondoltátok volna, hogy a fogorvos nem tudja kezelni az aranyeret? Pedig akárhogy nézzük, mindkettő az emésztőcsatornához tartozik.
De nincs is baj, mert tudok egy igazán menő aranyérspecialisát nem messze. Itt van az, a szomszéd galaxisban. Csak egy ugrás, mint a sugár. Hiperűrugrás.

Nem is fogok en a helyi kóklerekkel gurigázni, ugrok be a teleportálóba, aztán aranyér volt, aranyér nincs.

Egyébként az a tuti ebben a specialistában - Dr Ér a neve - hogy a szülei belepancsikoltak a DNS-ébe idejekorán. Ennek eredményeképpen nem teljesen emberszabású a tag: van neki 24 pár keze, négy bazi nagy összetett szeme, és akkora mint egy platósifa. Bizarrnak tűnhet, de Ér - én már csak így hívom - mindig raÉr. Érted. Nem bírja az egész tejútrendszer túlterhelni, pedig haver, onnan aztán ugrálnak oda a páciensek sorban. A múltkor is túlmelegedett a teleportáló.

Van neki valami régi spanja - agysebész az ipse - úgy hívják Dr. Agy, akit valami intergalaktikus csetszobán ismert meg. Na az mesélt arról, hogy náluk ilyen "mentő"-izé hurcolja a beteget, és még nyamvadt fél parsecet se bírnak megtenni egy óra alatt. Becuccolják csórikámat a járgányba, aztán viszik hozzá, be az agyközpontba. Az egész országból. A beteg meg vagy túléli, vagy nem.

Kérdeztem is tőle, hogy akkor mind hülye ott, hogy utazik, ahelyett hogy helyben gyógyíttatná magát? Erre meg azt mondta az ipse, hogy a központi kórházakon kívül csak ilyen alibi kórházak vannak mindenütt, de ott csak lúzerek akarnak gyógyulni. Nem tudják, hogy az ottani orvosok tulajdonképpen nem is orvosok. Inkább olyan képzelt betegek, skizók, vagy mit mondott. Azt képzelik, hogy orvosok, aztán közben mindenkit csak vernek nagykalapáccsal. Hát csoda így, hogy minden beteg megmurgel? Persze ha kalapácsod van, te is mindent szegnek nézel, nem?

Szóval, minden beteg szépen bementőzik a központba gyógyulni. Bár az ipse valami olyat mondott, hogy ő egyszerre csak egy beteget processzál, tehát van némi tolongás, sorbanállás. De hát semmi sincs ingyen. Az ebéd sincs ingyen, érted.

És még valami, tesó, ezt kapd ki. Azok ott lúzerfalván nem oda mennek gyógyulni, ahova akarnak, hanem oda, amit kiosztanak neki. Mondtam is Érnek, hogy ez már valami szerencsejáték téma kezd lenni. Ezek ott tudnak élni. Tutira nem unják magukat halálra.

2008. január 29.

Kovátsch Gamma Bertalan
Ha

Ha adót kell emelni.

Ha adót kell emelni, akkor hogy csinálnátok?

Ne merd felemelni a kezed ott a legszélén, te primitív sötét! Látom, hogy mit akarsz kérdezni, a szegény idióta szemeden látom. Hogy miért kell adót emelni.

Megvárom, amíg az elitek röhögése lecsillapodik. Nézzétek már, milyen vörös. Hagyjuk, nem tehet róla, hogy kevésbé szerencsés. Az ilyet támogatni kell, nem kiröhögni. Azzal támogatom, hogy elmagyarázom neki, a szegény kis mongolidiótának.

Adót azért kell emelni, mert növekedés van. Nő a fű, nő a gyerek, majd pont az adó ne nőne?

Na ugye.

Tehát ha adót kell emelni, mit kell tenni? Oktatófilm!

Mielőtt elindul a film, hadd mondjam el, hogy ez az oktatófilm nem valósulhatott volna meg Szidi kisasszony közreműködése nélkül, minthogy az MTV még mindig nem tudta megjavítani a hülyeinternetjét. De mit nekünk faszkodás az MTV-ben, az Igazságot nem lehet a föld alá nyomni. Nekem is csak ritkán sikerül.Biztos, ami biztos, animáció nélkül is megismétlem a Tanulságot. Addig lehet elvenni a burzsujoktól, amíg nekik is nem fáj. Mert ha már fáj nekik, akkor nem burzsujok, hanem rászorulók és az Úr gondoskodik a rászorulókról. Úgyhogy a gazdagoknak lehet pofát befogni és fizetni, mint a katonatiszt. Ezért élnek, ez a dolguk. Ha nem fizetnek, már nem is hasznosak a társadalom számára.

Ez különösen az olyan tőzsdecápa-gyáriparosra vonatkozik, mint Prosztó.

Mik ezek az ijedt tekintetek?

Jaj, butuskáim, féltitek a kis pénzecskéteket, aranymamuszaim. Hát nem bánt titeket az Úr, az elitek a kedvencei neki. A ti társadalmi hasznosságotok nem arról szól, hogy pénzt lehet kifejni belőletek, nem. Ti tudjátok az Igazságot és terjesztitek is. Az ilyenért jutalom jár.

Fogjátok az EKHÓ-t és majszoljátok, kismalacaim.

2008. január 27.

Prosztó M. Beléndek
Prosztó M. Beléndek üzenete

Két sör között rácsodálkoztam az élet értelmére,
Olyan kisebbfajta, szőrös értelem volt, mint egy macska,
Ott pislogott a korsó mögött és csúful nyelvet öltött,
"Azt gondoltad, hogy ilyen olcsón megúszod?"
Kérdezte az értelem és egy értelemhez képest csúnyát böfögött,
"Voltak elképzeléseim azért..." magyaráztam, mert zavarban voltam,
Gúnyosan pislogott és tekergőzött a lábam között,
Míg fel nem rúgtam, hogy szolidan lefejelt egy bárszéket,

Az élet értelmét máig sem tudom, de ne igyatok olcsó söröket,
Plusz egy százast mindenki megérdemel.

tirpak-admin
Höndör B. Margit: Jubileumi koncert

Elitek és elitté válni vágyók! Nagy nap ez a mai. Alig valamivel több, mint egy éve történtek meg az első botladozó lépések az elitnevelés terén, amikor Höndör B. Margit ezt a blogot megalapította és az első bejegyzést megtette. Címet ugyan nem írt, címkét se tett, a blogunkra oly annyira jellemző tudatmódosító képecske sem volt, YouTube videóról nem is beszélve. Azóta sok víz folyt le a Tirpák patakon, volt, hogy eltűntünk az éterből egy időre, de a jubileumi koncert ideje mégis eljött. A program a következő:

  1. Höndör B. Margit köszöntőjét felolvassa az elitverseny győztese (Margit maga sajnos nem tudott bejutni a blogszékházba, mert a biztonsági őrök valami félreértés miatt nem engedték be).
  2. A Mester Kinyilatkoztatásának megtekintése az Igazságos Felsőoktatási Rendszerről.

Akar valaki pofázni? Senki? Nagggyon remek, ti vagytok idomítás diadala.

Lights! Camera! Action! TIMBER!!!

Ezt is megértük!
Hát kérem.

Ne bőgjön, KGB, Lajos, maga pedig tegye le azt az üveget! Csak a beszédem után jöhet a piálás, és akkor sem a repi pálinkából! Prosztó meg ne tömje be a fejébe az összes almáspitét, mert megint kiütései lesznek! Vegyenek példát Szidónia kisasszonyról, aki olyan szépen, csendben ül a helyén. Ne bökdösse, maga hülye, még felébreszti!

Szóval.

Megköszönöm mindenkinek a blog felvirágoztatásáért/ban végzett áldozatos munkáját, mondjuk KGB kicsit leállhatna, nem akar elutazni valahova, jó messzire? Kár.

Fizetésemelésre ne számítsanak, sajnos begyűrűzés van, meg vettem is egy új kocsit,de nem is ez a fontos, az a lényeg, hogy lendületben vagyunk, megcsináltuk, bennünk van az országépítő életerő, és már régen berúgtuk a
holnap ajtaját, kár, hogy azóta nem lehet megmaradni itt a huzat miatt, mert KGB részegen beleesett a tegnap ablakába még tavasszal.

Ki az az állat, aki horkol? Azonnal vezessék ki!

Köszönöm.

Most, hogy immár egy teljes éve állócsillagként ragyog ez a blog a magyar internetes újságírás bárányfelhőkkel tarkított égszínkék egén, eljött az ideje a számvetésnek, én fogom csinálni, hiába nyújtózkodik Prosztó. Egyébként is lukas az inge, most látom.

Egész jók voltak, vegyék ezt dícséretnek. A legjobb írásokat Höndör B Margit produkálta 100%-os teljesítménnyel, megemlítem még KGB-t a maga 5, és Prosztót a szerény, de képességeit még így is messze meghaladó -2%-os eredményével, Lajos fogyasztotta a legtöbb kannásbort, Szidónia kisasszony kávéi pedig legendásak, szerencsére én teázom. Külön is megdícsérem Bertalant a Mesterről készített nívós plakátgyűjtemény beszerzéséért, és az iroda kidekorálásáért, kár, hogy minden plakátot a saját asztala köré helyezett el, és képtelen volt leszedetni azt az idétlen Britney Spears fotót Prosztó asztala mellől, és akkor itt jegyzem meg, hogy mostantól vége ám a rádió bömböltetésének és a rágógumizásnak az irodában, és meg ne lássam többé, hogy lábosból eszik a pörköltet a számítógépnél! Szidónia kisasszony pedig öltözködjön fel rendesen, 20 kiló túlsúllyal ne viseljen pink sortot, és kombinépántos felsőrészt, mert teljesen összezavarja ezzel a közösség munkáját, egyébként is jobb szeretném, ha Lajossal nem az irodában intéznék a magánügyeiket.

Az eredményeinkről:

Talán nem tudja mindenki, hogy az idén háromszor láttam a MESTERT, egyszer a strandon is! Ha továbbra is ilyen lekesedéssel dolgoznak, ez magukkal is megeshet, majd megadom az utcák nevét, ahol érdemes sétálgatni, na persze csak azoknak, akik megfelelően teljesítenek! Nem, Szidónia kisasszony, a strand nevét nem árulom el, mit képzel? Ne szipogjon!

Hol is tartottam?Igen. Ebben az évben négyszer szólt hozzám a MESTER az ő blogján, és egyszer azt állította, hogy bír! Kétszer kellett nicket váltanom, hogy részt vehessek a főblog kommentálásában, és dicsérő
szavaimmal bíztassam őt. Ennyit akkor az eredményeinkről.

További céljaink: nos, szeretném lecserélni a lakást, és új szgép is kellene, ezért megkérek mindenkit, hogy húzzon bele, szívja föl magát, Lajosnak pedig külön feladatként kiadom, hogy tanítsa meg Szidónia kisasszonyt pogácsát sütni, mert amit ma produkált, az minősíthetetlen.

A részletes elemzést és a névre szóló feladatokat Bertalan fogja önöknek előadni, a maga szokásos, álmosító módján, MINDENKI MARADJON A HELYÉN, AKI TÁVOZIK, AZ NE IS REMÉLJE, HOGY MARAD NEKI A PIÁBÓL!

KGB, magáé a szó.


2008. január 26.

Ferenczy A. Szidónia
Wé világa

Hát a torkomon akadt a beszéd. Persze Margit is megmondta már, hogy több nap mint post, ez most be is jött. Képmese ügyileg van alakulás, kéremszépen.


Legelőször is itt van ez a Dánia - örökké ez a Dánia jön ki a képmeséből. Már annyira, hogy szerintem tuti Andersent is felvették a szövegírók mellé. Lassan már én is azt hiszem, hogy tulajdonképpen tudat alatt dán akarok lenni. Ott bezzeg senki nem falja kétpofára a gyógyszert, örökké bicajoznak, és a polgármesterek koncentrációja sem éri el az egészségre káros

szintet.
Ízlelgetem ez a tökéletes világot, ahol a faluban csak bót van, tudják, a falusi áruház. Ilyen helyre még a tüdőszűrő is gyakrabban jár a postásnál. Rendes országban nincs falun hivatal. Dániában - mámmegint ez a rohadt Dánia - például csak 90 önkormányzat van, gondolom hivatalból sincs egy nagyságrenddel több. Persze ott mindenkinek van internetje, sőt továbbmegyek, ott mindenki 14-50 éves. Nyilván nem gond a csipkártya lepecsételése.
Tutira internetre kötötték már a pecsételőgépet.

Bezzeg nálunk, a 10 millió magyar, az 1 millió kínai és a 23 millió román vendégmunkás hazájában minden más. Én biztos vagyok benne, hogy ezért nem más felel, mint a nép. Az istenadta nép, a prolik meg azok akik a hülyék pártjára szavaznak. Teljesen felesleges írnom, hogy az elit nem felelős ezért, sőt, tulajdonképpen elszenvedi ezt.
Ez nem is lehet máskép, hiszen hétről hétre ezek az emberek kormányozzák kis hazánkat a lakossági kezdeményezésű népszavazások által.

Már már félve gondolok arra, mi lesz, ha megragadja a tömeg az üzenet lényegét? Jönnek majd egy páran, völgyvidéken és hegygerincen át, kézben a tehénamulettel meg a napi betevő blikkel, és sátort vennek minden faluban a hivatal elébe, és tüntetnek. Tüntetnek, hogy tilcsákbea polgármestert. Meg a hivatalt. Meg a többi szokásos tüntetős habitus.
Tulajdonképpen ez hiányzik nekünk, hogy a lakosság vegye kézbe a közig átszervezését, nem?

Most sugallunk. Szánkon lakat, gyúrunk a kommentrekordra. Lesz még ez háromezer, akárki meglássa.

Majd a prolik meg a hülyemagyarok tévés távoktatátásával jó lesz ám odafigyelni, nehogy összekeveredjenek. Végén majd nem lehet őket széjjelválasztani.

Nem úgy a felsőoktatásban. Ott majd kapják a pontokat, erre is, arra is. Én képzetlen vagyok, ezért nem tudom, lehet-e ellensúlyozni egy hibás differenciálegyenletet hármasikrekkel. Vagy hátrányos származással. Sőt azt sem tudom, jó ötlet-e belekeverni a tanulmányi pontok közé a szociális pontokat. Meg mostanában azt se értem, hogy most sokan vannak-e a felsőoktatásban, vagy kevesen. De hát nem is az én bajom ez, igazi elitként én a szegények adójából szereztem diplomát. Nem tettem érte semmit, csak sodródtam az árral.

Bár ha jól emlékszem a jó tanulók akkor is kaptak ösztöndíjat - ezt is biztos a patásördög töröltette el. A többiek meg gályáznak. Hát tudod mit, tőlem gályázhatnak. Csak fizessenek.

2008. január 24.

Kovátsch Gamma Bertalan
Hülyeinternet

Bazdmeg a hülyemagyarinternetet.

Itt van ez a remek találmány, a világon mindenütt működik, erre a hülyemagyarok elkúrják. Megmondtam világosan a MeH-ben, hogy a 14-50 év közötti, közélet iránt érdeklődő eliteknek az internetre kell feltenni a matériát. Ha kevesen is vannak, de legalább elitek, viszik a Tanulságot. Erre fel az MTV honlapja elérhetetlen már több, mint egy napja. Két teljes Tanulság hozzáférhetetlen az elit elitjének! Pont ma, amikor a Reform ellenfelei már-már tort ülnek, ez a lazaság megengedhetetlen!

Nem fogok szólni senkinek, pedig megtehetném. Nem vihetem mindig a vállamon az ország búját-baját. Ti, elitek, ti intézkedjetek azonnal!

2008. január 22.

Kovátsch Gamma Bertalan
A példakép

Úgy volt, hogy a mai rajzfilmecske kommentárját Szidi írja (nem is a Flóri Anna), de aztán rádöbbentem, hogy nem adok én ilyen fontos témát egy tapasztalatlan proto-megmondóember kezébe. Meg aztán az is kurvára fontos, ki mondja. A hitelességet nagyban javítja, ha a leckét olyan szájából halljátok, aki maga is példaképként állhat előttetek.

Én vagyok a példakép, helyesen látjátok. Azt a kis pöcsöt ott hátul, aki nem nézett rám áhitatos szemekkel, példaképre néző módon, na azt azonnal dobja ki az a két vállas fiatalember a hátsó padsorban.

Csak úgy nyekkent. A vállas fiatalemberek egyszerűsített kérdéseket kapnak majd a vizsgán a Modern Képmesékből.

A többiek viszont töltekezzenek és keressenek meg engem a történetben.Ki talált meg? Ó, mennyi kéz! Az, a három, aki nem tett fel egy kezet se, az sajnos röpül mostan. Örülök, hogy maguk lábán húztak el ezek a birkák és nem kellett a vállas fiatalembereket igénybe venni.

Na, hol vagyok én a filmben?

Nem, nem a diplomás munkanélküli, mi vagyok én, munkakerülő bölcsész? A kutyahűségű tekintetek láttán megbocsátok és megmondom a tutit.

Én az vagyok, akinek az iparban szerzett tudása frissebb, mint ami a könyvekben van. Mert ki elég megbízható ahhoz, hogy sose térjen le a vonalról és mindig azt mondja meg, ami kell? Az ilyesmit nem lehet tanulni, az ilyesmit csak nehéz tapasztalattal lehet megszerezni.

Pont úgy, mint én. Az újságírást én nem tanultam, hanem megszereztem és ülök rajta szakadatlan. Alólam kihúzni nem lehet, mert én vagyok a Mester. A sok wannabe újságírócskának tudom ajánlani a munkanélküli diplomások utolsó mentsvárát, a mekit.

2008. január 21.

Kovátsch Gamma Bertalan
Hulljon a férgese, III.

Pazarolják a pénzemet.

Pazarolják a pénzemet és gyógyszert vesznek rajta. A sok hülyemagyar veszi a sok hülyegyógyszert, folyton nyígnak, hogy nincs pénzük, aztán alufelnis gyógyszerre bezzeg van pénzük. Bazdmeg, benyomok egy nyugtatót, addig nézzétek a filmemet.Tisztára felháborító. Megy a hülyeorvoslátogató, meggyőzi a hülyeorvost, a hülyemagyar pedig megveszi a gyógyszert. A saját pénzén. Főleg. Mindez szép lenne és jó, a Verseny tökéletes példája, ahol a gyógyszerfogyasztás egyre nő, növelve a gazdaságot, élénkítve a bizniszt. Csak egy dolog bánt kurvára. Akarom mondani, nagyon.

Miért van az, hogy Mari néni az én pénzemből ugyanolyan mellékhatásmentes, akarom mondani alufelnis gyógyszert kaphat, mint én, a Verseny bajnoka, aki hősként áll helyt a versenypiacon.

Mari néninek nem jár alufelni, csak vasalt abroncs. Örüljön, hogy él, meg hogy fizetheti a gyógyszer árának 75%-át.

Piacfundamentalistaként úgy vélem, hogy akinek nem telik gyógyszerre, az kapjon mellé reklámot, mint a kereskedelmi tévében. A mellékhatást, mint reklámot.

Mert ha nem fizetsz, nem lesz jó. Ezt üzenem én, a kedvenc.

Ferenczy A. Szidónia
Parasztnak zongorát?!

Térjetek már észhez, vazzeg! Mindenkit a maga helyére, érted? Zabálod prolikám a gyógyszert, és még a minőségért is sír a szád? Csődbe megy miattad a kapitalizmus, bakker!

Verseny van, fogod? A jobb nyer!

Selejtes az immunrendszered? Bekattan a generikus termék hordozóitól? Rábasztál. Sokba kerülsz nekünk. Mér' nem születtél jobbnak?


Nekem ne pofázzál, ez nem diszkrimináció! Érd be te is azzal, mint más. Nehogy már a gyógyszergyártók miattad tegyék zsebre az országot.

Itt rend lesz, akkor is, ha beledöglötök mind. Egyébként nincs is rátok szükség, feszt gyógyszertzabáló hülyemagyarok. Mi a francért nem bírtok dánok lenni? Minden megoldódna egy csapásra!

Azzal meg ne gyere nekem, hogy majd az orvos felírja a másikat. Nem ír fel semmit, mert kifenyítjük az országból. Ha meg fel is ír valami olyat, amit nem zsíroztunk le a haverokkal, akkor majd fizeted, lúzerkém. Nehogy már az egészségesek adóját költsük a te specifikus nyavajádra!


Nemsokára majd mind meggyógyultok a C vitamintól. Vagy a kalmopyrintől. Más nem lesz, köcsögök. Gondoljátok, hogy 5 guriga mellett még járnak a gyógyszerkufárok az körzeti orvoshoz? A lófaszt!

Mit süketelsz, hogy új fejlesztések a gyógyszeriparban? Ne má, ne zsibbasz! Jössz nekem itt ezzel a szar orvosi dumával, kamu az egész. Még hogy nem tudja, milyen cuccokat lehet felírni! Majd elolvassa a gyógyszerkódexben a doki. Nem kell félni, oda beteszünk mi mindent! Egyébként is csak azt lehet felírni, amit kidob a gép.

Az orvoslátogató az egy marketingdroid, rosszabb mint a jehovatanúja. Nem ért semmihet, csak elad meg korrupál. Addig ki nem teszi a lábát a rendelőből, amíg rá nem tukmál a dokira valami exkluzív utat. Cserébe a korrupt orvos disznaja meg átjátsza a kezükbe a TB pénztárat.

Lásd be, bakker, érted csináljuk! Hogy élhetőbb legyen a környezeted!
Úgyhogy alakítsd a génállományodat, kreténkém, vagy húzzál innen el a picsába.
Mondjuk Dániába, rontsd az ő mutatóikat.

2008. január 19.

Kovátsch Gamma Bertalan
Hulljon a férgese, II.

Gyógyulnátok, lófaszjancsik?

Hát nem fogtok. Azért nem fogtok, mert az sokba kerül. Verseny van és akinek a bekerülési költsége meghaladja a hasznot, amit hoz, az megszívja.

Ha gyógyulnál, akkor már meg is szívtad. Mert ha most gyógyulnod kellene, az azt jelenti, hogy korábban nem bicikliztél, nem vettél részt szűrésen, ezen felül cigiztél, ittál és nőztél. Akkor bezzeg jó volt, mi?

Akkor most szenvedjetek, trutymókáim.

Valami hasznot hajthatsz így is. Gyógyulni, azt nem fogsz, mert az ágyat elveszem. Na nem én, hanem a MeH és az NFÜ, az én drága paymastereim, de vehetitek úgy, hogy én voltam. Csak hogy tudjátok, hogy aki kedvenc, annak megadatik.

A Hozzáadott Értéketek az lesz, hogy a felnövekvők meglátják az állatorvosi lovat. Ivott, cigizett, nőzött 20 éve, aztán most gyógyulna. De nem fog, mert az ágyat jól elvette a Mester.

Így járhat mindenki, aki nem gondolkozik előre. Ezt a tanulságot rágcsáljátok magatokban a vasárnapi cubák mellé.

2008. január 18.

Ferenczy A. Szidónia
Nálunk mindenből több van

Na, most aztán irigykedhetnek a nyugati országok! Idehaza nekünk mindenből több van. Van több vaságyunk, több szabad kapacitásunk. Több gyógyszerünk, amiből többet eszünk. Többször műtik a magyart, mint a nyugatit! Van mire büszkének lenni.


Már csak egy dolgon kell változtatni! Ez pedig a gyógyulás. A versenyhez ember kell, szálas, vagy legalább egészséges. Ha az ember mégis beteg lesz, hát gyógyuljon meg, de izibe! Ne feküdjön ott össze-vissza napokat a kényelmes vaságyban, lazsálásra itt nincs idő. Vissza a gazdaságba! Termelni, profitot generálni, versenyezni! Nehogymár ott dőzsöljön mindenki a kórházban!
A lustáknak és lassúknak elitországban úgyis hamar vége lesz.

A jó állampolgár nem beteg. Csak fizeti a járulékot, generálja a versenyt az egészségbiztosítók között, ahogy a rendes kapitalizmusban azt kell. Tapossák csak egymást a szolgáltatók érte, hisz nincs nagyobb érték egy olyan fizetővendégnél, aki sosem beteg.Ha pedig a sors úgy hozza, akkor csak annyira legyen beteg, hogy a szakorvos kikezelje. Lehet oda is járni gyakran, hogy gyógyuljon, de fekvésről szó sem lehet. Nehogy véletlenül valaki megműtse feleslegesen, mert elúszik a profit.

Még egy két év, és tablettával úgyis mindent lehet majd gyógyítani, tehát nem lesz baj. A vaságyakat addigra eladjuk metrósínnek meg bicikliváznak, a kórházakból meg szállodát csinálunk a burzsoá nyugdíjasoknak.

Na, akkor fog bennünket irigyelni a nyugat!

2008. január 17.

Kovátsch Gamma Bertalan
Hulljon a férgese!

Verseny van, mondtam már? Kíméletlen, kegyetlen Verseny van, ki élhet túl és kinek kell megdöglenie. A felütés után most az osztály nézze meg a túlélésről szóló filmecskét.A gyengék egyszerűen dögöljenek, ez a titka a földhivatali ügyintézés meggyorsításának. Múltkor is bementem oda (új, nagy házat építettem, persze hitelből) és fél óráig matattak a papírok között, mire rányomták a stemplit. Mi ez a szarakodás, amikor a stempli ráütése egy másodperc? Ki kell az összes aktatologató seggfejet rúgni és internetre kötött stemplizőgépet kell helyettük beállítani.

Lesz itt rend.

Ha összeadom az aktatologatókat a nyugdíjasokkal és a kéményseprőkkel, hárommillió feletti számot kapok. Ha ezeket megtanítjuk kesztyűbe dudálni, teljesülhet az Álom. Egy boldog, gazdag, kapitalista Magyarország álma, ahol a Versenyben élen járó, nagy hozzáadott értéket termelő publicista dúskál, a fél órán át motozó földhivatali alkalmazott meg szívik.

Mert nem az a lényeg, hogy nekem jó legyen, elitek. Az a lényeg, hogy jobb legyen, mint másoknak. Ha már nekem nem lehet jobb, legalább nekik legyen rosszabb.

Ilyen kicsi trükkjei vannak a boldogságnak, seggfejek.

Ferenczy A. Szidónia
Csíííííz


Köztünk vannak. Na jó, nem ők. Harminceze... izé háromszázezren vannak.
Sok ez, lehetne hatékonyabb. Például stempli nélkül. De nem ez a baj!

Ami az igazi elitnek fáj, az a mosolyszünet. Tegyünk érte!

Több mosolygós hivatalnokot az államigazgatásba!

Kovátsch Gamma Bertalan
Ne azt kérdezd, mit tehet érted az állam

Méghogy a Mester propagandafilmeket írna? Egy nagy büdös lófaszt. A Mester csak kimondja, amit az összes elit kimondva szeretne látni.

Például azt, hogy ugye, milyen jó dolog az adó.Örüljenek a prolik, hogy fizethetik. Most bezzeg rinyálnak meg nyivákolnak, hogy így az adó meg úgy az adó, de ha nem lenne reggel pogácsa a közértben, akkor bezzeg rájönnének, mennyire jó volt nekik adót fizetni!

Figyelitek, milyen ravkósan fogalmaztam?

A prolik örüljenek csak, hogy adót fizethetnek. Ennél már csak egy nagyobb öröm van: befizettetni az adót mással. Az elitek kedvezményes adót fizetnek, az örömük is kedvezményes.

Loptátok már ki valaki kezéből a pogácsát?

Hogyhogy nem? Ilyen élhetetlen bandát még a világon nem láttam! Azonnal nyomás pogácsát lopni, most rögtön! A gyengébbeknek elmondom, hogy a lopott pogácsának jobb az íze, azt kell érezni.

Így van ez az EKHÓ-val is.

2008. január 16.

Ferenczy A. Szidónia
insert coin...

Kicsi báránykáim, fizessetek!


Fizessetek, mert fázni fognak
a nyugdíjasok, meg a kis
dedeknek sem jut majd cumi
a szájába.

Fizessetek mert nem lesz
autópálya sem, meg terepasztal,
mit csinál majd a szakszervezet?
jut majd nekik pogácsa?

Fizessetek, mert ebből van az
országnak pénze, amiből iskolát
meg kórházat épít, ahol majd
mind fizethettek.

Fizessetek, mert nem lesz se
magyar irodalom, se film, se sajtó,
tán a díjamat is visszaadom, s a drága
jó közszolgálati televízió
sem sugároz majd mesét nektek
a modern világról.

Fizess, hogy majd osztogassunk,
mert a sok elégedetlen nyugger,
s szélsőséges jobber
még visszahozza
a fospumpát az ország élire.

Igy hát kedves adózó, insert
coin, plíz, hogy mi újra
játszhassunk.

2008. január 15.

Kovátsch Gamma Bertalan
Amíg világ a világ

Élethosszig tartó tanulás, valaki? Megváltozott a világ, elitek. Pláne, amióta én elkezdtem praktizálni, mint internetes megmondóember, a megélhetési fajtából. Vegyünk egy képzelt személyiséget. Kezdheti angoltanárként, folytathatja szoftverfordítóként, lehet belőle váteszjelölt, írhat tévésorozatot. Aztán mást kell csinálnia. Lehet, hogy visszamegy angolt tanítani, lehet, hogy zöldséges lesz belőle, lehet, hogy agysebész, nem tudhatjuk. Csak azt tudjuk, hogy változni kell.

Tanulni kell, amíg világ a világ. No persze nem mindenkinek. Az iskolarendszer túl zárt ahhoz, hogy mindenki tanulhasson. Hát ez van. Mindenkinek nem lehet jó. Akinek nem jó, az maradhat patkolókovács.

Azt mondod, nem igazságos? Az élet nem igazságos, hülyécském.

Ferenczy A. Szidónia
old-skool szakmák, szevasztok!

"A szög miatt a patkó elveszett,
a patkó miatt a ló elveszett
..."


Nem kell ide kovács. (se handlé, se szódás, se képkereskedő). Majd az internettel fénysebességgel patkolunk. Nem rakétatudomány ez. Én egyszerű nő létemre számítógéppel horgolok. A gázos mainframe-mel javítja a vízvezetéket. A szakács meg internettel főz, rakott szpemet szpájverrel. A'la Javascript.

Eddig úgy volt, hogy minden gyerek tudta már nagycsoportban, hogy mi is akar lenni. Lakatos, asztalos, kőműves, esetleg igazgató, netán fospumpa. Aztán odament az iskolába és megtanulta. Élte utána boldogan gondtalan életét.Na most minden más lesz, a régi gyakorlatot végkép eltöröljük. Elitország nem ragad bele a múlt középszerű mocsarába.

Mindent megtanulunk az isiben, amit kell. Gondolom digitális táblákról, mert a kréta az már full ciki. Tudunk magyarul, külföldiül és internetül. Amit ott nem szedünk fel, azt megtudjuk a magyar rémmesékből. Ha már értünk internetül, akkor irány a főblog, a desztillált igazságok soha ki nem apadó tárháza.

Addig elcsövezhetünk ott vidáman, amíg nem találnak fel valami nekünk tetsző szakmát, tanfolyammal, álláslehetőséggel zusammen. Akkor tanulunk, dolgozunk, értéket termelünk az országnak. És még a nagymamánk is büszke lesz ránk. Persze azt majd biztosan nem tudja megmondani, hogy mit is dolgozik az ő kisunokája, de attól még szerethetjük őt.

Csak azt tudnám, hogy van-e már elittanfolyam. Oda szívesen beiratkoznék én is.

2008. január 14.

Ferenczy A. Szidónia
Arany János meets szánalmas.hu

Liberális haladó testvéreim, egyesüljetek! Változtassuk a változtathatatlant! Adjunk a konzervatívoknak. Digitalizálódás, cédé, empéhárom, dévédé. Lóháton, ha úgy kéred.Ez itt - suttyókáim - elitland. Itt a purdé digitális tábláról tanul(?). Toldit meg a neten keresi.
És ha nincs ott, akkor az talán még alibi is lehet a begyepesedett magyartanárnál. Oda is lehet neki zizzenteni, hogy:

"fikidi-figyuzz, mama, legközelebb ne ilyen outdated stuffot toljál már, aminek még webkettő-enébled szájtja sincs. L8R."

Hiába mondja szegény mama a diáknak, hogy a könyvtárban találja Toldit, mert az rögtön visszakérdezne, hogy a "C:"-n vagy a "Windows" alatt.

Kicsit kultúrsokk-érzés kerít most hatalmába. Hogyan lehet az, hogy a karóba húzott tehén országában, ahol az aranybullás politikusok lóháton járnak az ország közepébe gyűlni, hirtelen egy technonemzedék nőtt ki a semmiből? Annyira új, annyira idegen, lehet hogy egyenest Roswellből hullajtotta őket ide az anti-ufó konspiráció, élén a cigarettázó emberrel.
Az ország egyik felén erőt vesz a szentkorona, a másinak meg magyarázni kell a kultúrát. Hogy is volt az régen? Kőbe vésték? Hú, vazze, nem volt elcédéjük? Nem értik szegény 21. századi arcok. Basszus, tényleg nem Király Linda írta a himnuszt?

Kell ám a felvilágosítás a konzervatív polgárnak is, hiszen van konzervatív kultúra. Egyesek persze tagadják ezt, de nyilvánvaló, hogy a drogos, seggiglógó gatyás rapperek nem képeznek metszetet a pogárok kultúrájával. Hiába, szűk látókörű maradi faszok ezek is, beleszáradtak a középosztályba. Teli előítéletekkel.

De itt van a Mester - közöttünk jár. Ahogy jár-kel, megvilágosodást ad mindenkinek, aki az útjába esik. Ő az, aki összeköti az országot, ezt a kettészakadt földi mennyországot. Mert itt már nem csak politikai és gazdasági szakadás van, hanem kultúrális is. Konfliktus lesz ebből, akárki meglássa.

Hogyan is lehetne másképp, amikor az egyik fele - a félufó fiatalság - képzéséhez jővőbeli technológiát használunk fel, webkamerán nézik a robotboncolást a nanotechnológia-órán, közben a másik fél a főzőkanál vagy az esztergapad mellé ragadt. Neadjisten a képmutatás elefántcsont tornyába emigrált. Nincs kapcsolat köztük, lehet még a másik fél létezését is tagadják.

Meg kell hát mutatni mindkettőjüknek, hogy a másik kultúrája is igazi. A nyekergő áriáknak igenis van szövege, a gangsta-rap pedig verslábakon jár kell. Küldetés ez, nemes küldetés.

Régen erre ott volt a történelem- és a magyaróra. Ma már csak a (plazma)tévé van, és persze az omnisciens Mesterünk.

2008. január 12.

Kovátsch Gamma Bertalan
Annak húzzák, aki fizet

A kurvaéletbe, megint nem volt nyitva a fodrász hajnali kettőkor! Már egyszer előfordult és beígértem, hogy kiblogolom őket, ha még egyszer előfordul.


Az összes rohadt fodrász egy mocskos kommunista csökevény és ezentúl Párkányba fogok járni hajat vágatni, mert ott hajnali kettőkor is nyitva vannak! Minden elit azonnal beszól a fodrászának és Szlovákiába jár hajat vágatni!

Majd most megtanulják a nyomorult hülyemagyar férgek, hogy velem nem lehet packázni!

Ja, hogy a flexibilis, rövidített munkaidő, ami oly divatos Nyugat-Európában?Nézzétek, az más kérdés, azt a bullshitet az NFÜ-től és a MEH-től kaptam. Tobzódnak ott a komcsik. Tudjátok, annak húzom, aki fizet.

Ez a profizmus lényege. Ezt nem tudják a hülyemagyarok sose megtanulni.

2008. január 11.

Kovátsch Gamma Bertalan
Valami még kapirgál a mélyben

Nincs minden elveszve, elit olvasóim. Ez a számból igazán hiteles, nemde? Annyit szidtam-hordtam a hülyemagyarokat, hogy mennyire nem értik a kapitalizmus farkastörvényeit, hogy itt még Kádár mosolyog kedvesen meg ilyenek. Igazam volt, mint mindig, de pislákol a remény is.

Még átlagos, elitbe nem tartozó magyarokban is ott pislákol a megértés szikrája a Versennyel kapcsolatban.

Hiába az elmúlt tizenhét évszázad agymosása. Hiába az egyetlen országos áruházlánc, az Áruellátó monopóliuma. Hiába az, hogy mindenki a főblogról tájékozódik csak. Hiába az, hogy mindenki az Egyetlen Tévécsatornát nézi és Közönséges Mosóporral mos. Hiába, hogy az Egyetlen Tévécsatornán versenyeztetés nélkül készülhetnek el ilyen filmek:Mindettől a Verseny eszméje nem veszett ki. Ott a mélyben, a csatornákban egy kis, lázadó csoport nem adta még fel és napról napra többen lesznek. Most még csak titokban terjesztik eretnek eszméket hirdető szórólapjaikat, hogy az Áruellátó helyett versenyző áruházláncok is lehetnének, hogy a Közönséges Mosópor egyszerűen büdös és hogy az Egyetlen Tévécsatorna műsora kizárólag a pénzosztásról szól.

Egy napon elő fognak bújni a föld alól a Verseny vérveres zászlaját a magasba tartva és akkor megdőlhetnek még a megrendíthetetlennek tűnő bálványok is.

Például az, hogy mindenkinek ugyanolyan autót kell vennie.

2008. január 10.

Kovátsch Gamma Bertalan
Bónuszorbán II.

Csak annyit mondok a tegnapi meseadaggal kapcsolatban: a politikusok ígéreteire nem mindig van pénz!


Na persze nem minden politikus ígérget felelőtlenül. Csak az, amelyik mindig hazudik. Az autójával kapcsolatban is.
(UI: kösz a tippet)

2008. január 9.

Ferenczy A. Szidónia
GYF vs. GVH

"Nem tudnak mondani olyan adófajtát, ahol ne csökkentek volna az adók. Megígértük, megtettük. Szavazzon Ön is az 5 éves adócsökkentési programra"
- ismeretlen politikus a 21. század elejéről
Basszus, hát ez tűrhetetlen. Már a reklám sincs ingyen. Sőt, még hazudik is nekünk. A fogyasztónak, aki a létezésének a princípiuma.
És még azt is meg kell gondolnom, megvegyem-e telefonon a tévében látott óriásterepjárót gondolkodás nélkül. Vajon kell-e hinni a közvetlenül a Híradó után megjelenő, intelligens oxigénmolekulában, ami megkeresi a szennyeződést? Semmi sem az, ami látszik.
De mégis jó ez a reklám-izé, mert tájékoztat: megmondja hol olcsó a hús, mi a trendi, és mit igér a politikus.

Mert hát honnan is tájékozódna az atyámfia, az adófizető választópolgár a politikáról, hát a tévéreklámból. Szórakozás és tanulás: gyorsan és észrevétlenül. Egészen véletlenül - ha nem az elektronikus médiát nézzük - az utcai hírmondók (copyright by Lópici Gáspár) is multifunkcionálisak. Egyik nap még a plazmatévé meg a csirkemell látható, de márciusban már a szépfogú, tisztaszemű politikus tekint le reánk. Akár a tévében - egyszer ez, másszor az. Biztos vagyok benne, hogy a fizetett politikai hirdetés tulajdonképpen egy igen hatékony oktatási módszer.

A hazug és kevésbé hazug reklámok garmadája között a választóvíz pedig maga a GVH. Aki jól odabasz a hazudósoknak. De persze kirívóan nagyott kell ám hazudni, mert csak akkor büntet. Egyébként, a sunyi, lapos, csúsztatós fajták azok átmennek a léc alatt. Shit happens, mondaná Halász Előd ékes németséggel. Pont a GVH lenne tökéletes itt, kurvaországban.


A szándékot viszont értékelni kell! A csaló-hazug sajtárusok, autókereskedők, mobilcégek meg is kapják a hazugság bérét a hivataltól.

Lám a mindent átlátó Mester se tér ki a szingularitások kezelésére. Mert a politikai hirdetés is reklám, és abban is lehet hazudni. (de lehet ám, de ez magából a reklám definíciójából következik)

Őket is megbírságolják majd?

Kovátsch Gamma Bertalan
Fekete

Elitek, az adócsalóknak a börtönben a helyük.

Azért pontosítanék. Nem a szegény áldozatokra gondolok, akik megtévedtek és adómentesen veszik fel a jövedelmüket, nem. Azok az igazi bűnösök, akik adómentesen foglalkoztatják őket.Fekete úr nem autózhat többé Feketeországban, csak Fehér úr.

Ilyen szegény áldozatok vagyunk mi is, megtévesztett újságírók. Nézzétek a képmesét és sajnáljatok minket.

2008. január 8.

Kovátsch Gamma Bertalan
Mese egy kiöregedett kurváról

Ezt a cikket először a főblogon akartam leközölni, de ott nem kellett. Így került a For a better Tirpákbokrétás (az egyetlen, az igazi) blogra.

Látod, kisfiam, ennyi a történet. Azt hitted, még emelkedik a pálya, aztán kiderült, hogy csak a fospumpára lehet rábukni szopóskurva módjára. Hol tartasz, 30 év körül? Azért szar érzés, hogy ennyi volt, hogy vége a Volvónak, a pezsgőfürdőnek, a reflektorfénynek miközben a várható életkor felénél se tartasz. Ha legalább néhány aranyérem a tarsolyban lenne, mint egy nyugdíjas olimpiai bajnoknak. De ez? Ez az életreszóló eredmény?Így csinálja mindenki, mondhatod. Kurvaország ez, ahol mindenki kurválkodik, legalábbis mindenki hazudik. Magyarázzák is, hogy csak éppen kivillant, hogy csak derékig, hogy csak meggyőződésből. Higgyük el, legyünk nagyvonalúak.

Node nyolcvan részben? Törperészekben? Nyolcvan törperészben?

Hát bizony ez kurválkodás, parasztos egyenességgel megmondva.

Pedig olyan szépen indult. Szűzies magakelletés, kurvaőszinte szendeség, a média kedvence, beleértve a Playboyt. Annyira szerettek téged, kisfiam, hogy a szerény képességeidre senki sem kérdezett rá. Aztán eljött ám az igazság pillanata, amikor kiderült, hogy a váteszjelölt csak egy kurva.

Tudod, kisfiam, nincs baj egy szál se. Csak a felnövekvők ne tekintsenek rád úgy, mint egy példaképre, hanem csak úgy, mint ami vagy. Egy kiöregedő kurvára. Exhibit No. 1: aki kurválkodik, az ide ér a várható élettartam felét betöltve. Utána no pezsgőfürdő, no médiakedvenc, no playboy. Ez is egy pálya, fiúk, lányok, tanuljatok az esetből.

Egy kiöregedett médiakurva esetéből.

2008. január 7.

Ferenczy A. Szidónia
A magyar pavilon

"tervezzünk tárgyakat - használd az agyadat"


Nyitunk. Lehet mindenkinek magyar pavilont tervezni Shanghaiba. Ugyanis ott lesz 2010-ben egy bazi nagy kiállítás, millió és millió látogatóval. Központban a város. Mert 2010-ben a föld lakosságának fele városban fog élni. Gondolom majd mind városi terepjárókkal randalíroznak majd, de ez más lapra tartozik.

A vilagkiallitas.hu oldalon ott vannak a részletek. A kritérium a szóvivő szerint, hogy új gondolatok jelenjenek meg. Mert már elég volt a matyóhimzett csikós gulyásból.
De hungarikum legyen. És megvalósítható.
A magam részéről a következő typisch ungarisch dologgal ugranék elő:
A magyar pavilon többszintes lenne. Alul - a föld alatt - lenne két életnagyságú 4es metró megálló. Az állomásokat az M6 egyik új alagútjával kötnénk össze. A földszinten lehetne egy kormányzati negyed. Rendesen, mohával. Hogy még authentikusabb legyen, kellene még a pavilon előtt elvezető útfelületbe egy két kiálló csatornafedő és néhány emberes kátyú.
A legfelső szint adná meg az igazi ívét a dolognak, a Köröshegyi völgyhidat képzeltem oda.
Hogy mozgás is legyen a pavilonban, egy gripen szlalomozna a völgyhíd pillérjei között, és óránként jönne egy B52, ami a levegőben megtankolja a vadászgépet.

Biztos vagyok benne, hogy ezek az apróságok mind megvalósíthatók, hiszen a szakembergárda adott. Ennél jobban kevés dologgal lehetne reprezentálni a magyarság vívmányait.

2008. január 5.

Prosztó M. Beléndek
Shitpickle

Tovább kell lépni. Ez az élet rendje. Mindig előre. Constant struggle. Vagy mondhatnónk, mi van az elitségen túl? Mi van akkor, ha az ember felismerte, hogy nincs ingyen ebéd? Csak a piac van, meg az, hogy nekem mindenhez jogom van? Hogy kibaszott nagybetűs ELIT vagyok, bazzeg?

Beszéljünk erről, mert aggasztó. Csinálunk a proliknak egy fogyasztói társadalmat. Egy fogyasztói társadalomnak is szar korrupt csődtömeget, hogy egész pontosak legyünk. Ahol azért güriznek, hogy elsősorban adózhassanak, a maradékból meg fogyaszthassanak (létfenntartsanak). Na, nem sokat, de azért a teszkós bevásárlókocsi megtelhet virslivel, meg nyolcvanforintos sörrel. Ahol mi, csak mi, elitek értjük a mechanizmusokat. Vagy irányítjuk. Market makers. A sok barom meg vegetáljon legalább egy olyan szinten, hogy tartsa a pofáját boldog tudatlanságban és megilletődött fegyelemben.

I'm going to be honest with you. I hate this place. This zoo. This prison. This reality, whatever you want to call it, I can't stand it any longer. It's the smell, if there is such a thing. I feel saturated by it. I can taste your stink and every time I do, I fear that I've somehow been infected by it.

De tudjátok mit? Innen hova? Ez az egyszerre szánalmas és egyszerre magasztos rendszer kielégít, minket, eliteket?

A fenébe is, engem nem.

Nekem nem jó ugyanaz a marha elé való szintetikus zaba, amit ezek falnak. Kurvára nem jó az alsó-középkategóriás egynégyes autó. Nem érdekel a horvátországi nyaralás, meg a hatvan négyzetméteres belvárosi luk.

Én minőséget akarok, bazzeg.
Kiváltságokat.
Egy társadalom becsülje meg az elitjét.

Ében borítást akarok a műszerfalra. Környezetbarát hybrid drive Lexust a márványkő felhajtós garázsba. Nubuk bőr vezetőkesztyűt. Bio termesztésű kecskesajtot tölgyfahordóban érlelt testes vörösborral, rozmaringszállal tálalva. A Dunakanyart az erkélyem alá. Selyeminget arany mandzsettagombbal. Mulatt nők combján sodort szivart.

Mer' már untat ez a sok hülye...
Shitpickle...

Ferenczy A. Szidónia
Burzsoá nyugdíjasok

"Titkosított bankszámlámról

hová tűntek a dollárok?
Télen szenet lapátolok -
Burzsoá nyugdíjasok!!!!"
(Burzsoá Nyugdíjasok: Burzsoá nyugdíjasok)Hát ez lett feleim, végetért a green. Fogyasszunk! Mindenki! Még a nyugdíjasok is! Éreztem én, hogy van valami suskuss a dologban, mármint ezzel a GDP növekedéssel, illetőleg nem növekedéssel kapcsolatban. Nyilván nem tud nőni az a fránya össztermék, ha a fő vásárlóerő kiesik a gazdaság vérkeringéséből!

Nincs mese, vissza kell őket integrálni. Hogyan? Hát nemet kell mondani a fazékra!
Ha telefonál a nyugdíjas-kerítő-operátor, hogy lehet utazni, azonnal említsük meg, hogy edénymentes pihenést akarunk, kerül amibe kerül.

Hoppá. Ez nem jó, hiszen a potenciális nyugdíjasok pont nem potenciális képmese-nézők. Mert egy legális nyugdíjas már elmúlt 50, az meg már nem célcsoport.
Próbálom megragadni a rejtett mondanivalót, de nem megy.
Talán ez egy új gazdaságserkentő dolog lenne, egyfajta iránymutatás. Be kell tölteni a keletkezett űrt a piacon. Mert hát hogy van az, hogy a nyugdíjas költene, de nem tud, mert már tele van a kredenc meg a kamra új fazékkal, máshogy meg nem tud nyaralni. Még a végén rajtuk marad az a tengersok pénzük.

Most már csak azt kell kideríteni, hogy melyik országban élnek ezek a burzsoá nyugdíjasok, mert akkor megalapítom az ottani garantáltan fazék- és turmixgép-mentes utazási irodámat.


2008. január 4.

Kovátsch Gamma Bertalan
Megváltás helyett

Kurvára elegem van a pampogásból! Belépnek a prolik a Mester blogjára és azzal jönnek, hogy a Modern Képmesék egy fos. Mi a faszom kellene már, South Park? Lehetne South Park is, de azok ott Amerikában 20 percet kaptak egy Tanulságra, ez meg itt egy szegény ország, ide csak 2 perc jutott. Ezen felül kukacoskodott a Miniszterelnöki Hivatal és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, így bizonyos poénokat ki kellett húzni. Volt a bolognai részben egy cigány bölcsész, akinek a képzésére felesleges költeni, na azt kihúzták.

Ilyen, Mesteren kívülálló okok miatt van az, hogy a filmecskék nem olyan ütősek, mint lehetnének. Nem a Mesteren múlott, ő tökéleteset alkotott volna, ha a körülmények engedték volna.

Sajnos nem engedték. Másodlagos tökéletességű lett. Ez van tehát, ezt kell rágcsáljátok. Nagyon ideje volt már megmondani a közélet iránt érdeklődő, 14-50 éves korosztálynak, hogy szemetelni nem szabad és a szemetet díj ellenében viszik el.

2008. január 2.

Kovátsch Gamma Bertalan
Modern képmesék - páneurópai piknik

Nem mehetnek a dolgok úgy ebben a hülyeországban, mint eddig. Egy Mesterre várunk, vár az egész ország, aki végre megmutatja az igaz utat. Mi itt az elitben tudjuk, ki az a Mester, de a prolik, akarom mondani a mezei állampolgárok nem tudták.

Eddig.

Eddig a prolik összevissza hittek mindent, mondjuk hogy 60 évesen nyugdíjba mehetnek és hogy ha Magyarország rendelkezik gázmezőkkel, akkor nem kell, hogy a cserearány begyűrűzzön. Ideje már, hogy a Mester hangja megércesedjen a modern technika segítségével és az elmohásodott magyar fülekbe beleordítsa: fizetni fogtok! Pontosabban, hogy a Miniszterelnöki Hivatal mondanivalója megrágva legyen a Mester által és mohába ordítva a köztelevízió által.

Ez nem vicc, elitek, ezen múlik az Ország Sorsa. Nézzétek és remegjetek! Azt tudtátok, hogy a bolognai megállapodás kell ahhoz, hogy külföldre mehessen egy diplomás dolgozni?

2007. december 31.

Kovátsch Gamma Bertalan
Annus horribilis

Akármilyen remek kis év volt 2007 a Mester és a többi mértékadó, szuverén sajtómunkás részére, minden jónak vége szakad egyszer. Szomorúságukat enyhítendő, sok szeretettel küldöm a Krétakör Feketeország c. produkciójának egyik betétdalát.

Hogy legyen mit énekelni a szilveszteri buliban.